Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

HarunKovac

#83026 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Katastrofalno je što se 4-5 mjeseci prije isteka ugovora ne zna šta će bit sa tri najbolja igrača tima. Na stranu pasivna transfer politika, ovo je nerealno. Amidja je prenio da je Virgil najblizi potpisu i da je to gotova stvar, ali valjda bi se to do sad obznanilo. Imam osjecaj da su se pod Kloppom svi generalno ugovori lakse zavrsavali i da je manje zatezanja bilo s obje strane.

Sumnjam da čekaju maj pa nas iznenade s potpisom sve trojice, uz titulu :lol:

Odu li svi pomenuti naljeto, plus ti lijevi bek nedostaje, a u napadu si tanak...i da dovedu 5-6 novih igraca kao zamjenu, ko ce to uklopit i uigrat.

A u upravi najveci klosari i stipse, zapeli oko par miliona sa svima. Samo u Ligi prvaka do sad 100m eura zaradjeno...
zomri

#83027 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

BHF_Manijak wrote: 04/02/2025 12:31 Propaganda strikes again...

Image
:kiss: :kiss:
zomri

#83028 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

HarunKovac wrote: 04/02/2025 19:29 Katastrofalno je što se 4-5 mjeseci prije isteka ugovora ne zna šta će bit sa tri najbolja igrača tima. Na stranu pasivna transfer politika, ovo je nerealno. Amidja je prenio da je Virgil najblizi potpisu i da je to gotova stvar, ali valjda bi se to do sad obznanilo. Imam osjecaj da su se pod Kloppom svi generalno ugovori lakse zavrsavali i da je manje zatezanja bilo s obje strane.

Odu li svi pomenuti naljeto, plus ti lijevi bek nedostaje, a u napadu si tanak...i da dovedu 5-6 novih igraca kao zamjenu, ko ce to uklopit i uigrat.

A u upravi najveci klosari i stipse, zapeli oko par miliona sa svima. Samo u Ligi prvaka do sad 100m eura zaradjeno...
svi su bili mlađi, a dvojica od tri senatora nisu bila debelo u 30tima
BHF_Manijak

#83029 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma bez obzira na godine ti ljudi zasluzuju duzinu ugovora koja odstupa od dosadasnjih standarda! Idite u kurac ba, jebo vas otac onaj americki.
Evo ko vjeruje da Salah nece biti taj nivo u sljedece 2-3 godine? Covjek je sportista od glave do pete, teretana vjecno, islamski stil zivota u fazonu da ne pije, zdravo zivi, generalno gladan brojki i uspjeha i siguran sam da ce raditi sve na tome da bude na top nivou i u naredne 3-4 godine!
OK, nece sigurno biti brzi, ali ima dovoljno fudbalske inteligencije da nadomjesti manjak brzine kako ide u godine.

Virgil? Taj covjek ne pokazuje sekund jedan odstupanja od izrazito visokog nivoa. Ne kiksa, ne pokazuje sporost, sa iskustvom jos je bolji u postavljanju itd.
Ima najmanje jos 2 godine odlicnog fudbala ispred sebe, osim u slucaju opet neke teze povrede, ali to ti je kocka i sa 20 i sa 35!
Covjek je 7 godina na najvise mogucem nivou, uz izuzetak onih godinu mozda dana nakon povrede.
no_sekirli

#83030 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Bas je cudna situacija za Virgilom i Muhom, posto misim da je Trent sigurno bivsi.

Nije normalno da klub koji ima trenutno najboljeg halfa i najbolje desno krilo na dunjaluku sebe dovodi u situaciju da odu za dzabe. Samo za odstete 2 prosjecna igraca na tim pozicijama ce dati vise para nego sto bi njima dali za 2 ili 3 godine.

Ali kad se malo bolje razmisli, pustili su i najveceg u novijoj istoriji kluba, da se oprosti u AmeriKi. Nema respecta niti malo, zato ne treba puno zamjeriti ni Trentu kad ubrzo potpise za Real.
zomri

#83031 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

BHF_Manijak wrote: 04/02/2025 21:01 Ma bez obzira na godine ti ljudi zasluzuju duzinu ugovora koja odstupa od dosadasnjih standarda! Idite u kurac ba, jebo vas otac onaj americki.
Evo ko vjeruje da Salah nece biti taj nivo u sljedece 2-3 godine? Covjek je sportista od glave do pete, teretana vjecno, islamski stil zivota u fazonu da ne pije, zdravo zivi, generalno gladan brojki i uspjeha i siguran sam da ce raditi sve na tome da bude na top nivou i u naredne 3-4 godine!
OK, nece sigurno biti brzi, ali ima dovoljno fudbalske inteligencije da nadomjesti manjak brzine kako ide u godine.

Virgil? Taj covjek ne pokazuje sekund jedan odstupanja od izrazito visokog nivoa. Ne kiksa, ne pokazuje sporost, sa iskustvom jos je bolji u postavljanju itd.
Ima najmanje jos 2 godine odlicnog fudbala ispred sebe, osim u slucaju opet neke teze povrede, ali to ti je kocka i sa 20 i sa 35!
Covjek je 7 godina na najvise mogucem nivou, uz izuzetak onih godinu mozda dana nakon povrede.
pa pokazalo se u jednom programu :D da su srednje tridesete groblje fudbalskih karijera. iz tog razloga glupo je takvima davati dugogodišnje ugovore. evo ti jaro godina dvije pa ako ostaneš na istom nivou mi ćemo opet produžiti. sa druge strane stoji opcija zadnje mogućnosti da iz njih izvučeš neki ozbiljniji novac, pa izvoli.
Osmi Socrates

#83032 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Jebale ih plate. Neka daju odmah ljudima neki masni bonus za loyalty a ostalo nadoknade platom kroz tri godine. Tu prvenstveno mislim na Virgila, koji je sigurno najbolji štoper koji je ikad igrao u Premier Ligi i Moa koji je po konzistentnosti vjerovatno u top 2-3 napadača ikad. Mogu razmisliti i o mogućnosti zapošljavanja ove dvojice u klubu nakon što završe karijere. Tako bi trebalo.

Nije baš da su u zadnjih tri decenije imali boljih igrača koji su igrali za Liverpool. Ne mislim striktno na kvalitet, jer Suarez je vjerovatno najbolji fudbaler, ali, na kraju, njemu je Liverpool bio samo prolazna stanica.
BHF_Manijak

#83033 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma meni nije jasna ta logika koju no_sekirli spominje!
Pa sta kontaju dan te jebo, da odu evo sva trojica, a jos na to dodaj da ti treba lijevi bek i ofanzivno neko rjesenje pored zamjene za Salaha.

To samo su 4 igraca bez da ikakvu drugu poziciju ganjas, a nije recimo ni da stoper ne treba. Sta kontaju, "ono njihovo" da za 150 miliona mogu 4 provklasna igraca dovesti kao zamjene? Mogu, al' u kurcu.
Ako je to ta "potrosnja" koju na ljeto planiraju, oni su ludi! Nije da nema prostora, po FFP-u oni bi mogli hladno 300-400 miliona ptrosit, jer evo 2 godine ne kupuju nista skoro, ali poznavajuci ove stipse nema tih sansi da oni vise od 150-200 potrose, sto je nedovoljno da zamijenis 2, kamo li 3 najbolja igraca + druge potrebne pozicije!
zomri

#83034 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Drug, odakle nama ovi igraci koje trenutno imamo?
BHF_Manijak

#83035 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nikad nisi imao situaciju da u jednom trenutku ostanes bez 3 PRVOKLASNA igraca svjetske klase.
Da, u jednom trenutku si doveo 3 veznjaka, ALI - Fabinho je godinu i po prije toga vucarao se po terenu i zalosno ga je bilo gledati. Dakle nisi mijenja Fabinha iz prime-a. Henderson - je li vrijedi nesto dodavati? Milner?

Dovodio si jednog po jednog i uklapao i pravio ekipu. Sada ti prijeti da ti odu 3 igraca koja su okosnica. Pricamo o odlasku Salaha, Virgila i Trenta, a ne Quansaha, Lallane i Phillipsa.

Ako ti mislis da je lahko takva 3 kalibra zamijeniti i dovesti zamjene, onda svaka cast. Ali pazi - zamjene da odmah ulete i budu high class, jer pricamo o Liverpoolu, jednom od najvecih klubova svijeta, a ne Brightonu, pa da ti sebi mozes luksuz dozvolit, da kupis igrace po 22-23 godine i da "cekas da sazriju".
Sta, treba da ekipa tavori na 7.-8. mjestu dok ti novi klinci ne nadodju?

Zasto ovo spominjem? Jer zamjene za ovu trojicu kostaju, mnogo, a svi znamo da ih FSG nece platit, tako da preostaje samo da ce dovesti neke "rising stars".
zomri

#83036 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

nisi mi odgovorio konkretno na pitanje pa ću ja umjesto tebe: sve ovo što imamo doveli su ljudi iz kluba od kojih je dosta njih i dalje tamo.

nemoj se ljutiti ali osnovni problem u takvom mišljenju je poistovjećivanje vrijednosti igrača u novcu sa njegovom vrijednošću na terenu odnosno u jednoj konkretnoj okolini i kontekstu određenog kluba i ekipe. znači, što više platiš igrača -više ćeš dobiti na terenu, jel tako? sve to dok navijaš za klub kome je osnovna filozofija i strategija bukvalno sušta suprotnost takvom načinu mišljenja.

čak i da imaš cheatove za beskonačni budžet, salaha i van dijka nećeš naći na tržištu trenutno, čak ni približno.

hajde da se vratim na početak posta: u klubu su ljudi koji su doveli ili odgojili ovo što imamo sada, pustimo ih da rade svoj posao. više nego jednom su dokazali da znaju šta rade, a na nivou većih klubova niko nema takav track record uspješnih transfera u odnosu na uložene resurse.
Laertes

#83037 Re: Liverpool FC

Post by Laertes »

Moja logika je da trebaju Salaha potpisati na 5 godina. Daće saudijci brdo keša za Muhameda i kad mu bude 36.
HarunKovac

#83038 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Laertes wrote: 04/02/2025 22:41 Moja logika je da trebaju Salaha potpisati na 5 godina. Daće saudijci brdo keša za Muhameda i kad mu bude 36.
Da, bukvalno bi mogli uzet 60-70m od prodaje Salaha kad god htjednu, kako god on igrao.
HarunKovac

#83039 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

zomri wrote: 04/02/2025 20:16
HarunKovac wrote: 04/02/2025 19:29 Katastrofalno je što se 4-5 mjeseci prije isteka ugovora ne zna šta će bit sa tri najbolja igrača tima. Na stranu pasivna transfer politika, ovo je nerealno. Amidja je prenio da je Virgil najblizi potpisu i da je to gotova stvar, ali valjda bi se to do sad obznanilo. Imam osjecaj da su se pod Kloppom svi generalno ugovori lakse zavrsavali i da je manje zatezanja bilo s obje strane.

svi su bili mlađi, a dvojica od tri senatora nisu bila debelo u 30tima
Stoji to ali produzavali su i Hendersonu i Milneru ugovore, koje ne mozes poredit s ovom dvojicom. Valjda zasluzuju vvd i salah da dobiju godinu-dvije duzi ugovor u tim godinama nego druze tada prosjecni veznjaci u tridesetima.

Kad se sjetim onog Hendersona, odakle god loptu dobije, samo se okrene i doda je nekom od štopera ili golmanu. Tacno mi je rahatluk otkad ga nema :lol:

Evo s finansijskog aspekta, Salahu da produze ugovor kakav on trazi, mogu ga prodat Arapima za bar 50m kasnije, jer im je ikona tamo. Virgila bi isto mogli prodat za neku cifru.

A s aspekta navijaca, to sto kazes da trebamo vjerovat ljudima iz kluba za transfere isto ne pije puno vode. U najboljem scenariju ce dovest 5-6 kvalitetnih igraca koji opet ne mogu cipele obrisat virgilu i salahu, a vjerovatno ni trentu.

Zatim bar 2 sezone nakon ove se zadovoljit sa max top4 u ligi.
MMM1977

#83040 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Ova sezona je sve iznenadila i niko nije mislio da ćemo uopšte biti u borbi za titulu a kamoli 6 bodova ispred u ovoj fazi prvenstva. Slot je doveden za rekonstrukciju tima i sada bukvalno ne znaju kako da se postave.

Nije problem samo novca, problem je i to što ne možeš dovesti kvalitetno desno krilo dok je Salah tu jer svako zna da onda od prvog tima nema ništa, Salah bukvalno hoce da igra svaki minut. Isto je i sa odbranom, VVD i Konate su sigurni ako su zdravi.

Ja bih opet svima produžio ugovore koliko traže, na ljeto se posvetio lijevom beku, rezervnom desnom beku, rezervnom štoperu i devetki a ostalo godinu nakon. Svakako ćemo biti poželjniji tim nakon sto se okitimo titulama prvaka Engleske i Evrope 8-)
BHF_Manijak

#83041 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

zomri wrote: 04/02/2025 22:34 nisi mi odgovorio konkretno na pitanje pa ću ja umjesto tebe: sve ovo što imamo doveli su ljudi iz kluba od kojih je dosta njih i dalje tamo.

nemoj se ljutiti ali osnovni problem u takvom mišljenju je poistovjećivanje vrijednosti igrača u novcu sa njegovom vrijednošću na terenu odnosno u jednoj konkretnoj okolini i kontekstu određenog kluba i ekipe. znači, što više platiš igrača -više ćeš dobiti na terenu, jel tako? sve to dok navijaš za klub kome je osnovna filozofija i strategija bukvalno sušta suprotnost takvom načinu mišljenja.

čak i da imaš cheatove za beskonačni budžet, salaha i van dijka nećeš naći na tržištu trenutno, čak ni približno.

hajde da se vratim na početak posta: u klubu su ljudi koji su doveli ili odgojili ovo što imamo sada, pustimo ih da rade svoj posao. više nego jednom su dokazali da znaju šta rade, a na nivou većih klubova niko nema takav track record uspješnih transfera u odnosu na uložene resurse.
Slazem se, ali ako cemo gledati samo pozitivne strane. Hoces da nabrajam koliko su propusta imali? Cirkus sa nekakvim Daviesom iz fucking Preston, pa Arthur, pa kad ti je odbrana vapila za stoperom, pa kada je vapila za veznjakom itd.
Svo to ludilo koje su radili ili bolje reci nisu te kostalo barem jos 2-3 trofeja sigurno! Meni je to neoprostivo za klub velicine Liverpoola, da se neko zajebaje s excel podacim i gleda u jebeni fening, a ekipi ti gori pod nogama sto zbog manjka sirine sto zbog manjka kvaliteta u odredjenim periodima.

Tako da ako cemo hvaliti odredjene poteze vodstva, Boga mi su i za ogromne kritike sa cirkuzanjem u pojedinim trenucima. Zasto nakon takvog skrtarenja da ja sada imam optimizam da ce bolje uraditi? Sve sto se radilo - radilo se 5 do 12! Klub zanjih 7-8 godina NIKADA nije preventivno djelovao i dovodio igrace NA VRIJEME, nikad!
Kada su dovedeni Fabinho, Virgil i Alisson? Kada je dogorilo i kad su vidjeli da nema sanse da igdje budu konkurentni bez jakog igraca u svakoj liniji! Kada su dovedeni Mac Allister i Szoboszlai? Kada je dogorilo veznom redu, kada su doslovno pomrli Fabinho, Milner i Henderson.

Meni to nije planski rad, to je spasavanje guzova i bijeg od gnjeva navijaca u posljednji cas.
drug_profi

#83042 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

MMM1977 wrote: 05/02/2025 02:12 Ova sezona je sve iznenadila i niko nije mislio da ćemo uopšte biti u borbi za titulu a kamoli 6 bodova ispred u ovoj fazi prvenstva. Slot je doveden za rekonstrukciju tima i sada bukvalno ne znaju kako da se postave.

Nije problem samo novca, problem je i to što ne možeš dovesti kvalitetno desno krilo dok je Salah tu jer svako zna da onda od prvog tima nema ništa, Salah bukvalno hoce da igra svaki minut. Isto je i sa odbranom, VVD i Konate su sigurni ako su zdravi.

Ja bih opet svima produžio ugovore koliko traže, na ljeto se posvetio lijevom beku, rezervnom desnom beku, rezervnom štoperu i devetki a ostalo godinu nakon. Svakako ćemo biti poželjniji tim nakon sto se okitimo titulama prvaka Engleske i Evrope 8-)
Vala ako sad nismo mogli uzeti koga prstom pokazemo, ne znam sto bi na ljeto mogli.
Sad da je ko dosao imao bi vjerovatno odmah bar titulu prvaka EPL.
no_sekirli

#83043 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Meni samo nije jasna ovolika neaktivnost i (ne)atraktivnost današnjeg Liverpoola, koji je u zadnjih 10 godina sigurno u Top5 timova Evrope.
AmiĐa_Idriz

#83044 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz wrote: 26/12/2024 10:09 Nuno Mendes, Miguel Gutierez, Quilindschy Hartman, Alvaro Careras, Kerkez...ima tu imena, što kaže @zomri u Excelu :D
BHF_Manijak

#83045 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Evo ih opet mame mi, "well documented" i "watched closely". Nenadjebivi! :lol: :lol: :lol: :lol:
zomri

#83046 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

BHF_Manijak wrote: 05/02/2025 07:44
zomri wrote: 04/02/2025 22:34 nisi mi odgovorio konkretno na pitanje pa ću ja umjesto tebe: sve ovo što imamo doveli su ljudi iz kluba od kojih je dosta njih i dalje tamo.

Slazem se, ali ako cemo gledati samo pozitivne strane. Hoces da nabrajam koliko su propusta imali? Cirkus sa nekakvim Daviesom iz fucking Preston, pa Arthur, pa kad ti je odbrana vapila za stoperom, pa kada je vapila za veznjakom itd.
Svo to ludilo koje su radili ili bolje reci nisu te kostalo barem jos 2-3 trofeja sigurno! Meni je to neoprostivo za klub velicine Liverpoola, da se neko zajebaje s excel podacim i gleda u jebeni fening, a ekipi ti gori pod nogama sto zbog manjka sirine sto zbog manjka kvaliteta u odredjenim periodima.

Tako da ako cemo hvaliti odredjene poteze vodstva, Boga mi su i za ogromne kritike sa cirkuzanjem u pojedinim trenucima. Zasto nakon takvog skrtarenja da ja sada imam optimizam da ce bolje uraditi? Sve sto se radilo - radilo se 5 do 12! Klub zanjih 7-8 godina NIKADA nije preventivno djelovao i dovodio igrace NA VRIJEME, nikad!
Kada su dovedeni Fabinho, Virgil i Alisson? Kada je dogorilo i kad su vidjeli da nema sanse da igdje budu konkurentni bez jakog igraca u svakoj liniji! Kada su dovedeni Mac Allister i Szoboszlai? Kada je dogorilo veznom redu, kada su doslovno pomrli Fabinho, Milner i Henderson.

Meni to nije planski rad, to je spasavanje guzova i bijeg od gnjeva navijaca u posljednji cas.
jedva se sjetio dva promašaja, i to neki squad igrači, što samo potvrđuje kakav transferski track record ima ova struktura u klubu. za to vrijeme pogledaj promašaje ostalih iz top 6. neuporedivo buraz.
BHF_Manijak

#83047 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nisam ja pricao o promasenim igracima brate, molim te procitaj kompletan post ako zelis da razgovaramo, a dok god je aktivna ova tema meni je iznimno drago.

Dakle ne radi se o promasenim igracima, takvih su imali vrlo vrlo malo procentualno. Cak i Keitu npr. ne bih svrstao u promasaje, jer niko, bas niko nije mogao znati na sta ce to izaci, jer je prije toga top topova bio u Leipzigu.
Ja pricam o kasnom donosenju odluka, kasnjenju sa transferima, skrtarenju na igracima i dovodjenju itd...

Dakle ovaj dio:
Sve sto se radilo - radilo se 5 do 12! Klub zanjih 7-8 godina NIKADA nije preventivno djelovao i dovodio igrace NA VRIJEME, nikad!

vaučer

#83048 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Doslovno ovo ljeto su unaprijed, preventivno i na vrijeme doveli Alisonu nasljednika. Ali da, nikad.
BHF_Manijak

#83049 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Prijatelju to je iznimka, a ne pravilo. Je li me jebes majke ti?

Hoces reci da sve ove scenarije, KOJI SU SE DESILI, a ne iz moje glave izmisljeni, da su laz? Hoces reci da dobro rade, na vrijeme reaguju?

I ti meni nakon mojih 5 nabrojanih situacija, dodjes sa jednom i to bi sada trebalo biti pravilo da oni reaguju na vrijeme? Ma hajte molim vas.
AmiĐa_Idriz

#83050 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Post Reply