zomri wrote: ↑04/02/2025 22:34
nisi mi odgovorio konkretno na pitanje pa ću ja umjesto tebe: sve ovo što imamo doveli su ljudi iz kluba od kojih je dosta njih i dalje tamo.
nemoj se ljutiti ali osnovni problem u takvom mišljenju je poistovjećivanje vrijednosti igrača u novcu sa njegovom vrijednošću na terenu odnosno u jednoj konkretnoj okolini i kontekstu određenog kluba i ekipe. znači, što više platiš igrača -više ćeš dobiti na terenu, jel tako? sve to dok navijaš za klub kome je osnovna filozofija i strategija bukvalno sušta suprotnost takvom načinu mišljenja.
čak i da imaš cheatove za beskonačni budžet, salaha i van dijka nećeš naći na tržištu trenutno, čak ni približno.
hajde da se vratim na početak posta: u klubu su ljudi koji su doveli ili odgojili ovo što imamo sada, pustimo ih da rade svoj posao. više nego jednom su dokazali da znaju šta rade, a na nivou većih klubova niko nema takav track record uspješnih transfera u odnosu na uložene resurse.
Slazem se, ali ako cemo gledati samo pozitivne strane. Hoces da nabrajam koliko su propusta imali? Cirkus sa nekakvim Daviesom iz fucking Preston, pa Arthur, pa kad ti je odbrana vapila za stoperom, pa kada je vapila za veznjakom itd.
Svo to ludilo koje su radili ili bolje reci nisu te kostalo barem jos 2-3 trofeja sigurno! Meni je to neoprostivo za klub velicine Liverpoola, da se neko zajebaje s excel podacim i gleda u jebeni fening, a ekipi ti gori pod nogama sto zbog manjka sirine sto zbog manjka kvaliteta u odredjenim periodima.
Tako da ako cemo hvaliti odredjene poteze vodstva, Boga mi su i za ogromne kritike sa cirkuzanjem u pojedinim trenucima. Zasto nakon takvog skrtarenja da ja sada imam optimizam da ce bolje uraditi? Sve sto se radilo - radilo se 5 do 12! Klub zanjih 7-8 godina NIKADA nije preventivno djelovao i dovodio igrace NA VRIJEME, nikad!
Kada su dovedeni Fabinho, Virgil i Alisson? Kada je dogorilo i kad su vidjeli da nema sanse da igdje budu konkurentni bez jakog igraca u svakoj liniji! Kada su dovedeni Mac Allister i Szoboszlai? Kada je dogorilo veznom redu, kada su doslovno pomrli Fabinho, Milner i Henderson.
Meni to nije planski rad, to je spasavanje guzova i bijeg od gnjeva navijaca u posljednji cas.