Da, a ko je to tvrdio? Da se samo citiram - “Isto tako ne vidim sta bi bila granica uma.” Nema implikacije niti kategoricne tvrdnje. Kao sto sam vec rekao, very happy to be proven wrong, ali za to treba argument.Edouard wrote: ↑15/03/2026 19:00Također nije logička implikacija da ako nešto trenutno nije objašnjeno ili potpuno razumljeno, da je principijelno razumljivo.Drugim rijecima, iz cinjenice da nesto trenutno nije objasnjeno ili potpuno razumljeno ne slijedi da je principijelno nerazumljivo. To jednostavno nije logicka implikacija.
Sto se tice pozivanja na autoritete, vec sam vise puta rekao da mi je to bezveze (tebi konkretno kada si se pozivao na Wheeler-a). Ovdje mi je moglo samo biti smijesno kako si opisao i koristio Seana, a da, kako i sam kazes, o njemu znas otprilike 5 minuta kroz brzi Google search, pa onda koristis izvor ako odgovara argumentu.
samo o kvantnoj ili mozda i o entropiji i evoluciji kompleksnosti… Ok, salim se, smjesno mi, ne zmajeri.pa s obzirom da se bavi teorijskom i kvantnom fizikom, valjda ćovjek zna bolje od mene.
Mislim da smo ovog konja sa ovom pricom vec dovoljno izudarali.
Za drugu (raniju) temu nisam stigao odgovoriti, a jos uvijek nisam nasao nista posebno konkretno u generalnoj teoriji sistema na koju se, kako vidim, dosta pozivas. Salji ako ima konkretan tekst, naci ce se vremena, cak i pored toga sto svi imamo “pametnijeg i vaznijeg” posla…