Leverage wrote: ↑22/01/2023 00:34
Point. wrote: ↑21/01/2023 23:49
Jesi li upravo poredio jebenog Bakira sa ovom sjevernokorejskom budaletinom?
Prijatelju, bez uvrede, ali smatram da si ti neobrazovan, možda si završio neki zanat ili tako nešto, ali očito je da imaš problem sa artikulacijom kognitivnih procesa, kao što su rasuđivanje i zaključivanje. Razumijem da imaš želju da učestvuješ u ozbiljnim razgovorima, ali koliko god jaka ta želja bila, ona ne može nadoknaditi tvoje objektivne nedostatke o kojima sam već govorio.
Kada sam naveo primjer Kim Jong-una, to nije bilo zato da bih uporedio Bakira i njega u smislu važnosti na globalnom nivou, prema političkoj moći i slično. Stavljeni u kontekst u kojem se nalaze, dakle Kim u svjetski, a Bakir u državni, njihovo skidanje sa pozicije nije jednostavno kada se uzme u obzir politička, vojna, ekonomska i svaka druga moć koju je objektivno moguće artikulisati u smjeru njihovog skidanja sa pozicija koje zauzimaju. Nesrazmjerno manji kapacitet moći koju je moguće okupiti u slučaju Bakira nego u slučaju Kima, čini njegovo skidanje težim nego što to forumaš kojeg sam citirao smatra.
U tom kontekstu je i bilo poređenje i to bi zapravo i prosječno obrazovana osoba trebala da razumije. Nažalost, tebi to nije pošlo za rukom.
Prika, puno zujiš a malo meda daješ. Ne da si fulio balun, nego cijeli globus. Imam fakultetsko obrazovanje ako te baš interesira, što bi rekli u susjedstvu, ali to nije tema današnje emisije.
Kad smo već kod obrazovanja, mislim da je nedostatak istog razlog tvog bahatog, agresivnog i pomalo smiješnog stila sa puno predrasuda (a ono je majka svih zajeba jel) sa kojim nastupaš na ovome forumu. Ništa drugo i nije za očekivati od stranačkog vojnika jedne oronule partije izgubljene u procesima, čiji predsjednik ne može okupiti ni širu rodbinu da glasa za njega.
Nastavi tipkati u iluziji da vodiš nekakve ozbiljne razgovore, ali bez uvrede, smatram da si hodajuća antireklama partije koju zastupaš.
Sad da se vratimo na temu. Pirčom o skidanju Bakira kao maltene nemogućom misijom se samo skreće pažnja od sopstvene nemoći i nesposobnosti. Jer kako drugačije objasniti da uprkos svim zajebima njega i stranke mu u njega, od prodaje revizije kontra Srbije pa do izmišljenih Sebijinih diploma, muljaža, respiratora i šta sve ne, on i dalje relevantan u političkoj bari? Još kad uzmemo i činjenicu da i nema neku apsolutnu podršku u bošnjačkom tkivu onda se zaključak nameće da njega nije teško skinuti jer se sam namješta na volej nego da druga strana jednostavno ne zna. I tu je sva caka.
Balun je na bijeloj tački, na golu nema nikoga samo nema niko da ga zabije. Fudbalskim žargonom opisano.