Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
meridiyan

#76326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

A komentara :-D

Vojin najavljuje bunt gradjana. Niko nista? :lol:
I da se razumijemo ukoliko imamo većinu sa koalicionim partnerima u oba doma Parlamenta FBiH, a jasno je da imamo i ukoliko bilo ko odbije prijedlog za mandatara većine slijedi bunt građana i to nikad veći i to na adresama OHR-a i onih koji budu blokirali volju većine.
jaTIon
@viseigra
@VojinMijatovic
Vojin prijeti o Tito dragi!Tebi će dijaspira, koju si prevario, jebati nanunaninu.Dodji pizdo još jednom!
Student_u_Ostavci

#76327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Kmee Vojin nam prijeti, kmeee
PM72

#76328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

I dijaspora njemu prijeti :lol:
vee-jay

#76329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Point. wrote: 21/01/2023 13:50
vee-jay wrote: 21/01/2023 12:49

Ne razumijem takav odgovor. :?

Pazi, meni uopste nije cilj da se svadjam i da ti "spustim" ili sta vec.

Situacija je veoma jednostavna:

SDA je izgubila izbore.
SDA je kriminalna stranka koja je drzavnim institucijama i pojedincima uradila veoma puno losih stvari.
Znaci kada neko drugi napravi vlast - jedan odredjeni dio SDA - tj. onaj glavni - ce otici ili u zatvor ili ce pobjeci u Tursku.
Iz tog razolga se SDA ne drzi demokratskih vrijednosti nego preko svih svojih kanala siri paniku po narativu "izdajnistva" i "anti-islamske koalicije".
Cilj tih aktivnosti joj je da na taj nacin uvede haos, izludi narod i time produzi procese pravljenja vlasti -- DOK ONA NA SVE NACINE POKUSAVA DA POKUPUJE pojedine ljude/stranke.

Na drzavnom nivou su djelimicno uspjeli - da li ce im to uspjeti na federalnom nivou - to cemo vidjeti.

Ali generalno, NISTA SE NIJE PROMIJENILO - NITI SE TRENUTNO NESTO NAROCITO DESAVA - SAMO JE SDA IZGUBILA VLAST.
Dodik/SNSD - sve isto kao do sada.
Covic/HDZ - sve isto kao do sada.
Sve ostalo je gore opisani SDA spin.

Zasto je DF sa SDA?
Zato sto je DF = SDA.
Istina boli, ali to je tako.
Pa slušaj, u principu se slažem sa gore napisanim, sda treba ili ugasiti ili komplet rebrandirati tj da stara garda sa Baketom i ostalim koji su dugo tu ode i da dođe do promjene u stranci. Vjerujem da bi se većina odmetnika, da ih tako nazovem, od nipa pa do svih drugih derivata vratilo.

Međutim, meni nije jasan ovaj narativ da je jedino SDA kriva što u BiH ne teče med i mlijeko i da se samo oni smaknu sve će biti Švica. A sa druge strane imamo i druge dvije i gore nacionalne stranke SNSD i HDZ, koji su odjenom prihvatljivi i koji se patetično pokušavaju oprati kao odjednom proEvropske i proBiH a Dodik i Čović kooperativni što i ja i ti znamo da je to jedna velika šarena laža i da njih ne opra ni stotinu voda. I jedni i drugi imaju ljude na crnim listama i takvi su prihvatljivi? E to meni nije jasno.

Ako su sda, hdz i snsd isto sranje i drugo pakovanje, što su jedni babaroga a drugi prihvatljivi pa čak i poželjni?
Zato sto je 1+1=2 a ne 11.

OHR i sve clanice oko OHRa (osim Rusije naravno) nemaju vremena da se istinski pozabave Bosnom i Zapadnim Balkanom.
Jedino sto im je trenutno vazno je da situacija bude koliko-toliko stabila.
Stabilnost u BiH znaci = Dejtonska BiH.
OHRu i clanicama OHRa - trenutno - Dejton je zakon. Tacka.
HDZ je nagovjestavao da je moguce da ce ih Bosnjaci ovaj put po Dejtonskoj matematici biti u stanju preglasati.
A posto Dejton samo vidi konstitutivne narode - to OHR nije smio dozvoliti.
HDZu je poklonjen IZ - ne zato sto su oni Hrvati - nego zato da se Dejton ne bi urusio.
--> Znaci HDZ je u vlasti bez obzira na to ko ce sa njima tu vlast dijeliti.

SNSD je UBJEDLJIVO pobijedio na izborima u RSu - dok je opozicija u RSu toliko trula da sutra moze da pukne.
HDZ je potencirao vlast sa SNSDom.
Da ponovim gore navedeno: Jedino sto je OHRu (i clanicama) trenutno vazno je da situacija bude koliko-toliko stabila.
SNSD je dovoljno jak da sutra destabilizira ne samo BiH nego citav Zapadni Balkan -- a time i Evropu.
Lako je Reufu iz daljine govoriti "pa nek pukne" ... ali ako dodje do destabilizacije, hiljadu interesa malih i velikih dolazi na povrsinu, Rusija se aktivira, a narod je koleteral.
--> Znaci da li je bolje izabrati SNSD ili PDP/SDS i time rizikovati nesto sto niko vise ne moze izkontrolisati?

SDA je po brojevima pobijedila izbore.
Ali ona nema izborni kapacitet -- jer niko nece sa njima da pravi vlast.
A zasto je to?
Razlog nije zato jer su Bosnjaci - nije ni zato jer su Muslimani -- ne odgovor je puno jednostavniji:
Bakir Izetbegovic je LAZOVCINA.
Bukvalno sve i jedan "lider" sve i jedne BiH stranke (da, i DFa) koji je sjeo i nesto sa njim dogovorio - je nakon toga rekao da ga je Bakiz Izetbegovic SLAGAO.
Dakle - Bakir Izetbegovic ili je glup ili je bolesni lazov -- jer on sjedne sa ljudima, dogovori nesto, cak to i potpise -- da bi sutradan rekao da to nije istina.
I onda preko svojih medija, OSE i raznoraznih Reufa to preokrene i od druge strane napravi lazove, izdajnike, lazove ...

HDZ i SNSD bi SUTRA uzeli SDA u vlast a ne Trojku -- ali sve dok je Bakir Izetbegovic lider te stranke, to nece biti moguce.

Dakle sve ovo sto se trenutno desava u BiH - se desava radi Bakira i Sebije Izetbegovic.
Da je npr. Zvizdic bio sef ove SDA, ta stranka bi sada bila u vlasti a on bi sjedio u predsjednistvu.

Btw:
Ja nisam cuo da je iz Trojke iko rekao da zele prije SNSD+HDZ nego SDA.
Ja nisam cuo da je iz Trojke iko postavljao SDA u istu ravan sa SNSD+HDZ.
Ja ustvari iz Trojke nisam cuo niti jedne lose rijeci o SDA - sem konkretnih cinjenica o korupciji, kriminalu, odlazku ljudi iz zemlje ...
klixoris

#76330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by klixoris »

vee-jay wrote: 21/01/2023 17:08 Bukvalno sve i jedan "lider" sve i jedne BiH stranke (da, i DFa) koji je sjeo i nesto sa njim dogovorio - je nakon toga rekao da ga je Bakiz Izetbegovic SLAGAO.
Pa kakav otac takav i sin :)
anelsol

#76331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Zabrinjavajući je ovaj trend u Američkoj politici na Balkanu. U pozadini se dešavaju stvari za koje mi obični smrtnici ne znamo. Pogledajte kako Eskobar tvrdo govori za ZSO na Kosovu i protiv Kurtija

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... ez-kurtija

Ja koliko se ajećam Ameri nikada ovako prijeteći nisu bili prema Kosovarima. Znamo da su Kosovari sve svoje karte u lobiranju bacili na SAD.

Sta će tražiti od probosanske strane vidjet ćemo uskoro, međutim očigledno je da se ide na udovoljavanju zahtjeva Beograda, s tim da kada ja BiH u pitanju i Zagreb ima svoje zahtjeve i interese. Milorad se ponaša kao kabadahija, sve okolo šamara i hebe sve po spisku zapadnim diplomatama, otvoreno podržava Putina, pa oped Zapad ne reaguje. Meni jos uvjek nije jasno kako mu to dozvoljavaju, i zbog čega ga drže tu gdje jeste, ali po meni to ima veze i sa Kosovom i sa Crnom Gorom.
Styling

#76332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

klixoris wrote: 21/01/2023 17:35
vee-jay wrote: 21/01/2023 17:08 Bukvalno sve i jedan "lider" sve i jedne BiH stranke (da, i DFa) koji je sjeo i nesto sa njim dogovorio - je nakon toga rekao da ga je Bakiz Izetbegovic SLAGAO.
Pa kakav otac takav i sin :)
Ne znam što se čudite. Pa Alija je fino govorio kako do podne misli jedno a od podne drugo. :-)
Styling

#76333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

anelsol wrote: 21/01/2023 18:35 Zabrinjavajući je ovaj trend u Američkoj politici na Balkanu. U pozadini se dešavaju stvari za koje mi obični smrtnici ne znamo. Pogledajte kako Eskobar tvrdo govori za ZSO na Kosovu i protiv Kurtija

Ja koliko se ajećam Ameri nikada ovako prijeteći nisu bili prema Kosovarima. Znamo da su Kosovari sve svoje karte u lobiranju bacili na SAD.

Sta će tražiti od probosanske strane vidjet ćemo uskoro, međutim očigledno je da se ide na udovoljavanju zahtjeva Beograda, s tim da kada ja BiH u pitanju i Zagreb ima svoje zahtjeve i interese. Milorad se ponaša kao kabadahija, sve okolo šamara i hebe sve po spisku zapadnim diplomatama, otvoreno podržava Putina, pa oped Zapad ne reaguje. Meni jos uvjek nije jasno kako mu to dozvoljavaju, i zbog čega ga drže tu gdje jeste, ali po meni to ima veze i sa Kosovom i sa Crnom Gorom.
S druge strane, Srbija se digla, svi traže objašnjenje, Vučić će prodati Kosovoooo. Padaće glaveeeee!
Ide novi sporazuuuum!
JohnnyS

#76334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

anelsol wrote: 21/01/2023 18:35 Zabrinjavajući je ovaj trend u Američkoj politici na Balkanu. U pozadini se dešavaju stvari za koje mi obični smrtnici ne znamo. Pogledajte kako Eskobar tvrdo govori za ZSO na Kosovu i protiv Kurtija

Pa nije li Kurti izradio dogovoreno? Zato pričaju protiv njega. I jedna osoba je pred američkim ambasadorom u nas potpisala nešto pa kasnije rekla, e jesam ih zajebao.

Ponavljam, valja, dapače poželjno je zajebati Čovića, problem je ako zajebeš i Amere usput
anelsol

#76335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

JohnnyS wrote: 21/01/2023 18:47

Pa nije li Kurti izradio dogovoreno? Zato pričaju protiv njega. I jedna osoba je pred američkim ambasadorom u nas potpisala nešto pa kasnije rekla, e jesam ih zajebao.

Ponavljam, valja, dapače poželjno je zajebati Čovića, problem je ako zajebeš i Amere usput
Kada je Kurti potpisao ZSO na Kosovu?
JohnnyS

#76336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

anelsol wrote: 21/01/2023 18:52

Nije on, ali jest Kosovo. To što on nije bio tad na čelu ne abolira ga od preuzetih obaveza
palermo

#76337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Kurti, Bakir i Milo.....nas tri brata lažova...... :D .....
anelsol

#76338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

JohnnyS wrote: 21/01/2023 18:53
anelsol wrote: 21/01/2023 18:52

Nije on, ali jest Kosovo. To što on nije bio tad na čelu ne abolira ga od preuzetih obaveza
Ko je to uradio prije Kurtija, nisam upratio?
Janjicar

#76339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Janjicar »

Sanjarko wrote: 21/01/2023 13:39
izvrsni direktor wrote: 21/01/2023 11:41

Jer, bolje snsd u tehnickom mandatu ali sa sda, nego snsd u novom mandatu ali bez sda...
Sve je isto samo sda nema smrc smrc
:roll: Kakva SDA. Citate li vi uopste sta se sve kaziva. Nit sam SDA bot, nit SDA glasac. SNSD s 4 zastupnika itd ce bit jos opasniji. Vidi se vec. Evo prijeti Stevandic, Rusijom i ratom. Kao nije Ukrajina daleko. Da nam se isto sr*nje kao u Ukrajini moze desiti.
Sanjarko moRas plesat kako Kiflini sviraju inače si SDA bot, vidis da ih se nakotilo ko i zelenih....
Leverage

#76340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Tači.
palermo

#76341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

vee-jay wrote: 21/01/2023 17:08
Dakle sve ovo sto se trenutno desava u BiH - se desava radi Bakira i Sebije Izetbegovic.
Dobro je onda znati.....jer ako je to jedini problem, rekao bih da je i rješenje bosanskohercegovačkog čvora lako
JohnnyS

#76342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 21/01/2023 18:54

Treba pazit koga lažeš
JohnnyS

#76343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

anelsol wrote: 21/01/2023 18:54
JohnnyS wrote: 21/01/2023 18:53

Ko je to uradio prije Kurtija, nisam upratio?
https://www.vreme.com/vesti/birselski-s ... -pristina/
Leverage

#76344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

palermo wrote: 21/01/2023 18:56
vee-jay wrote: 21/01/2023 17:08
Dobro je onda znati.....jer ako je to jedini problem, rekao bih da je i rješenje bosanskohercegovačkog čvora lako
Isto kao što je lako rješenje sjevernokorejskog čvora tako što se riješiš jednog čovjeka.

Da je Kum biti lako, Kum bi bio svako.
sajber87

#76345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Bakir ne moze u istu recenicu sa milom i kurtijem, veze nemaju jedni sa drugim. Milo i kurti su politicari visokog ranga, a ovaj nas je nesto najgore sto je bosnjake moglo zadesiti
palermo

#76346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 21/01/2023 18:58

Bakir ne moze u istu recenicu sa milom i kurtijem, veze nemaju jedni sa drugim. Milo i kurti su politicari visokog ranga, a ovaj nas je nesto najgore sto je bosnjake moglo zadesiti
Haj ti to objasni amerima......njima izgleda sva trojica lažovi
palermo

#76347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Leverage wrote: 21/01/2023 18:58
palermo wrote: 21/01/2023 18:56

Isto kao što je lako rješenje sjevernokorejskog čvora tako što se riješiš jednog čovjeka.

Misliš da je amerikancima teško riješiti Bakira ? Ili je možda Sebiju teže ?
Leverage

#76348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

palermo wrote: 21/01/2023 19:09
Leverage wrote: 21/01/2023 18:58

To bi bilo isto kao da mene pitaš da li bi mi bilo teško popiti kafu u Glamoču. Ne bi, sjednem u auto, provozam se nekoliko sati i popijem kafu.

Da li ću to uraditi? Neću.
palermo

#76349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Leverage wrote: 21/01/2023 19:21
palermo wrote: 21/01/2023 19:09

To bi bilo isto kao da mene pitaš da li bi mi bilo teško popiti kafu u Glamoču. Ne bi, sjednem u auto, provozam se nekoliko sati i popijem kafu.

:? Mislim jasno mi je za kafu u Glamocu. Bio sam tamo nekoliko puta, ne bih ti ni preporucivao da je pijes tamo.

Al nije mi jasno ovo za Bakira.....jel nece il hoce :?
Leverage

#76350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

palermo wrote: 21/01/2023 19:52
Leverage wrote: 21/01/2023 19:21

:? Mislim jasno mi je za kafu u Glamocu. Bio sam tamo nekoliko puta, ne bih ti ni preporucivao da je pijes tamo.

Al nije mi jasno ovo za Bakira.....jel nece il hoce :?
Ljudi ne ulažu energiju tamo gdje misle da nije potrebno. Za micanje Bakira potrebno je uložiti vrijeme i energiju, a SAD ima milion važnijih problema širom svijeta. Skoro svaki od tih problema oni pojedinačno mogu riješiti, ali ne mogu sve i biraju šta im je prioritet.

Kada bi postojanje Bakira postalo opasno po njihove interese, onda bi ga vjerovatno maknuli. Ovako to nije realno očekivati.
Locked