Hrvatski elitni turizam?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Madame de Pompadour

#76 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by Madame de Pompadour »

pjo wrote:
Madame de Pompadour wrote:Hravatska treba prihvatiti kritike turista i ozbiljno razmisliti o njima kako bi unaprijedila ponudu...

Prosle godine placali smo apartman ( koji je bio soba sa terasom, mali fizider i elektricno u prolazu kroz hodnik i kupatilo 1m x 1m, single 2 kreveta koja su sastavljena i jednostrani ormarcic, bez parkinga gdje smo morali setati 10min do auta i plus extra platiti parking tokom boravka) cijelih 65 Eura po noci...sto ja mislim da je preskupo sta je ponudjeno.

Tu ti drzava ne moze pomoci jer drzava _ne smije_ imati upliva na cijene. Cijene se formiraju slobodno a stav je potencijalnog kupca da li ce je prihvatiti ili ne.
Znaci ne radi se samo o elitnom turizmu, vec cak Hrvatska nema ni porsjecnu ponudu u turizmu koji zadovoljava turistu prema cijenama koje naplacuje...

Stojim iza cinjenice da u hrvatskoj gostuje evropska fukara :(
Da li to objasanjava i razlog zbog kojeg si ti dosao/dosla u Hrvatsku ?

Inace, sto se tice Hrvatske to je vrlo sirok pojam kad je u pitanju obala. Vec sam napisao da se radi o nekoliko stotina kilometara obale i iskustvo iz jednog mjesta sigurno ne moze posluziti za generalnu sliku.
Ovim ne branim politiku o Hrvatskoj kao odrednici elitnog turizma - i dalje tvrdim da na tako velikoj obali ima dovoljno mjesta i za elitu ali i za one slabije platezne moci.

Svi su dobrodosli dok trose svoje novce ovdje :-D

Ne, pjo, ja samo navratim u hrvatsku usput dok sam u posjeti kod mame, dok ljetujem u ljetovalistima koji nude prave turisticke usluge, stoga mogu uporediti i ocijeniti gdje hrvatski turizam trenutno u svijetu stoji i sta nudi 8-)
Madame de Pompadour

#77 Re: Hrvatski elitni turizam?

dalmatinka wrote:
Madame de Pompadour

Stojim iza cinjenice da u hrvatskoj gostuje evropska fukara
Moram priznati da me opasno ljuti bilo kakva klasifikacija ljudi. Objasni termin evropska fukara.
Mislim, siromasniji Nijemci, Cesi, Italijani, Poljaci itdd...a to ce ti potvrditi i babe na pijaci kojima stisnu svaku breskvu i na kraju uzmu jedva jednu ili dvije :shock: :lol:

Ne klasificiram ljude prema dzepu, ali ne klasificiram ih ni po nacijama, kao sto vi klasificirate bosance prema ostalima;
dalmatinka

#78 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by dalmatinka »

Madame de Pompadour wrote:
dalmatinka wrote:
Madame de Pompadour

Moram priznati da me opasno ljuti bilo kakva klasifikacija ljudi. Objasni termin evropska fukara.
Mislim, siromasniji Nijemci, Cesi, Italijani, Poljaci itdd...a to ce ti potvrditi i babe na pijaci kojima stisnu svaku breskvu i na kraju uzmu jedva jednu ili dvije :shock: :lol:

Ne klasificiram ljude prema dzepu, ali ne klasificiram ih ni po nacijama, kao sto vi klasificirate bosance prema ostalima;
Pa moram priznati da veće klasifikacije nisam srela no na ovom forumu. Izrugujete se svima oko sebe, pljujete po svima, život vam je ispunjen jedino crkavanjem susjedove krave, uf, ne mogu više. I usput, siromašniji Nijemci, Česi, Talijani i ostali nisu niti malo manje vrijedni od tebe ili mene - i oni su ljudi a ne fukare.
Madame de Pompadour

#79 Re: Hrvatski elitni turizam?

JEDRILICA wrote:Mislim da je stvar neobrazovanosti!
Od Splita do Dubrovnika imas jos Makarsku koja je velicne Konjica. Znaci u tih dvjesto km. ima veoma malo skolskog izbora. Mjestani su seljaci koji na njihovu srecu imaju more pa u ta tri mjeseca pokusavaju da zarade nesto vise. Ostatak godine se bave ribolovom ili poljoprivredom.
To se po meni svodi na to da ne mozes ocekivati neki vrhunski docek i profesionalnost od tih ljudi i da bi Hrvatska trebala obratiti vise paznje na ljude koji se predstavljaju turistickim radnicima. Tek nakon toga bi oni trebali da propagiraju elitni turizam.
Zalosno je sto sam se prije par godina super druzio sa ljudima koji su mi izdavali apartman a sada me ne poznaju jer su dobili strane turiste. To je za mene ona najgora vrsta papanluka i seljakluka i nervira me sto se takvi dizu nesto iznad bosanaca!
Zalosno je da u restoranu dobijam hranu nakon ljudi koji su sjeli poslije mene u taj restoran. To se ove godine nije desilo jednom i ne u istom restoranu pa zato mogu da zakljucim da ima veze sa mojim porijeklom.
Bravo jedrilice, evo i moje iskustvo od prije dvije godine na Korculi u glavnom Turis Biro uredu, kupim razgeldnicu u istom i dok sam na pultu placala markicu pitam mogu li se posluziti hemijskom olovkom koja je na istom pultu stoji ubodena u pult, napisati razglednicu, kaze gospodja "eeee pa nije bas zgodno jer kad bi svi koristili tu hemijsku olovku" :shock: :shock: :shock: nasmijem se i izadjem iz Turist Biroa.

To mi se nikad nije nigdje desilo, aaaa pazi to nije Gradac, Drvenik a niti dalmatinska rivijera, vec Korcula grad od veoma turisticke vaznosti u Hrvatskoj...Mislim trebate primiti kritiku i poboljsati stvari, da je svima koji zele doci odmor bude uzivanje a i domacinima da je lakse unaprijediti ponudu...
x generation

#80 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by x generation »

dalmatinka wrote: Pa moram priznati da veće klasifikacije nisam srela no na ovom forumu. Izrugujete se svima oko sebe, pljujete po svima, život vam je ispunjen jedino crkavanjem susjedove krave, uf, ne mogu više. I usput, siromašniji Nijemci, Česi, Talijani i ostali nisu niti malo manje vrijedni od tebe ili mene - i oni su ljudi a ne fukare.
To bi moj jedan stari prof.-a iz Zg strucno definirao kao ozbiljan psiholoski kompleks :D
Sa ovakvim razvojem situacije i medjuforumaskog dijaloga mozda i odgonetnem o cemu se radi.
Madame de Pompadour

#81 Re: Hrvatski elitni turizam?

Dalmatinko nisi skonatala poentu, vi kalsificirate bosance u odnosu na ostale nacije, bolje receno raskidate se u javnim glasilima koliko vam je doslo Nijemaca, Ceha, Italijana itd.. dok godinama omalovazavate bosance;...eeee ja sam samo navela primjer ko su ti stranci koje vi vicete na sav glas okolo, eto kazem vam da je to evropska fukara, jer ja zivjeci vani u jednom od najelitnijih gradova evrope, i radeci u vecini evropskih gradova i sire, mogu shodno ocijeniti hravtskog turistickog gosta...

Boze sacuvaj, ja nemam potrebe da komsiji crkne krava, jer nemam bas na cemu da Hrvatskoj zavidim :(
Naprotiv dala sam odlicne upute kako mozete unaprijediti vas turizam da bude u normali pristojnog, mislim uravnotezeni odnos ponude - potraznje...izvucite swot analizu sa ovog foruma! 8-) dobro bi vam dosla...
interface

#82 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by interface »

ja bih da zakljucim :) cijene turisticke ponude duz hrvatske obale, u poredjenju s evropskim mediteranskim zemljama su previsoke obzirom na njen kvalitet i raznovrsnost. ali to je stvar ponude i traznje, to ce vec ekonomski mehanizmi srediti.
ono sto meni posebno smeta na hrvatskom jadranu je negostoljubljivost uposlenih u turizmu. od ovog svakako zelim izuzeti istru gdje se prema turistima odnose sa puno vise postovanja. sve to ipak nije dovoljno da ja potrosim vise od par dana na odmor u hrvatskoj, radije odem u spaniju, italiju ili grcku.

da se razumijemo, medju istranima i dalmatincima imam par dobrih prijatelja.

et'
and

#83 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by and »

dalmatinka
Pa moram priznati da veće klasifikacije nisam srela no na ovom forumu. Izrugujete se svima oko sebe, pljujete po svima, život vam je ispunjen jedino crkavanjem susjedove krave, uf, ne mogu više. I usput, siromašniji Nijemci, Česi, Talijani i ostali nisu niti malo manje vrijedni od tebe ili mene - i oni su ljudi a ne fukare.
pa ne znam ko baš više klasifikuje i izruguje sve oko sebe.svaki dan se po novinama analizira ko je dobar turist,ko koliko troši,čak je i vlada morala rješavati problem "mrskih" čeha koji nose čak i vodu.
što se tiče elitnog turizma ponešto se tu može naći,ali ima još mnogo da se nauči i radi.dok god svršavate na kilometarske kolone na autoputu i to vam je dokaz kao dobre sezone daleko ste od elitizma.non-stop gužve i kolone na autoputu su problem,a ne nešto čime se treba ponositi
vee-jay

#84 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by vee-jay »

Madame de Pompadour wrote:
dalmatinka wrote:
Madame de Pompadour

hui, bas sam se na Hvaru ovog ljeta nagledao nekih njemackih fukara -> cak i ja jedna od njih :D :D :D

p.s. bez da zelim nekoga direktno napadati: ovaj forum jeste prepun izjava omalovazavanja i to djelimicno deluxe kategorije (valjda zato i moderatori rade uvijek pod punom parom)
BISCANIN2

#85 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by BISCANIN2 »

Za nas na žalost Hrvatska predstavlja elitni turizam a bogami i za dosta njihovih građana Hrvatsko more je nedostižno .
Od moje kuće do kampa 140 km ,35 litara dizela -87 km .
Dan u kampu 134 Kn za vozilo ,sator,dvoje djece i dvije odraslle osobe.
Piva 16 kn ,kafa 8 kn,sladoled 5 kn ,pizza u N.Vinodolskom 60kn u Senju 56 u Lidlu je sve jeftinije nego kod nas, najveća prednost kampa bukvalno si na plaži ,i ne terba ti peskir na plazi ,nego iz satora ides u more i vracas se u sator odnosno pod tendu .Nema gazda a i nije skupo .
More je fantasticno i vrijedi svake minute provedene u istom.
Usluga (konobari,pizza,kvalitet sladoleda itd ,osobolje na benziskim ili parkiralištima ) je banana kao i obicno ali ja tamo i ne idem zbog usluge .
Isključivo idem zbog mora i setnje gradovima poput ,rijeke ,zadra ,sibenika gdje se ima šta vidjeti a nekad i pazariti .
Ako bude gdje bolje i za manje love ja cu ici tamo ,za sad mi je ovo najbolja i najjeftinija varijanta.
vee-jay

#86 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by vee-jay »

interface wrote:ja bih da zakljucim :) cijene turisticke ponude duz hrvatske obale, u poredjenju s evropskim mediteranskim zemljama su previsoke obzirom na njen kvalitet i raznovrsnost. ali to je stvar ponude i traznje, to ce vec ekonomski mehanizmi srediti.
true, true!
interface wrote: ono sto meni posebno smeta na hrvatskom jadranu je negostoljubljivost uposlenih u turizmu. od ovog svakako zelim izuzeti istru gdje se prema turistima odnose sa puno vise postovanja. sve to ipak nije dovoljno da ja potrosim vise od par dana na odmor u hrvatskoj, radije odem u spaniju, italiju ili grcku.
da se razumijemo, medju istranima i dalmatincima imam par dobrih prijatelja.
et'
i ovo isto -> istina! Samo bih dodao i to da im fali jedan veliki kvocijent profesionalizma: meni djevojka u (nazovimo je) cvjecarnici 20 minuta pravi buket a pred mene talijama nekih pola sata -> tako da sam za jedan mali buket cekao 50 minuta, platio ga 20 Eura a on na kraju izgledao kao da sam ga sam sa livade sklopio. I to sve na nekih 40 celzijusa u hladu. Cccc. Da Bosanci drze Dalmaciju u svojim rukama mozda turizam nebi bio elitni (haha, elitni my ass) ali bi bilo 3 x vise gostiju, i to onih koji bi uvijek dolazili. Ovako, dok se Dalmatinac ne poistri nema od Dalmacije nista...

Hmmmm, ali je dalmatinsko more ipak najljepse na svijetu *ebi ga... :D :D :D
interface

#87 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by interface »

BISCANIN2 wrote:Za nas na žalost Hrvatska predstavlja elitni turizam a bogami i za dosta njihovih građana Hrvatsko more je nedostižno .
Od moje kuće do kampa 140 km ,35 litara dizela -87 km .
Dan u kampu 134 Kn za vozilo ,sator,dvoje djece i dvije odraslle osobe.
Piva 16 kn ,kafa 8 kn,sladoled 5 kn ,pizza u N.Vinodolskom 60kn u Senju 56 u Lidlu je sve jeftinije nego kod nas, najveća prednost kampa bukvalno si na plaži ,i ne terba ti peskir na plazi ,nego iz satora ides u more i vracas se u sator odnosno pod tendu .Nema gazda a i nije skupo .
More je fantasticno i vrijedi svake minute provedene u istom.
Usluga (konobari,pizza,kvalitet sladoleda itd ,osobolje na benziskim ili parkiralištima ) je banana kao i obicno ali ja tamo i ne idem zbog usluge .
Isključivo idem zbog mora i setnje gradovima poput ,rijeke ,zadra ,sibenika gdje se ima šta vidjeti a nekad i pazariti .
Ako bude gdje bolje i za manje love ja cu ici tamo ,za sad mi je ovo najbolja i najjeftinija varijanta.
sto ti je moc navike :)
napravi slicnu kalkulaciju za spansku obalu. iznenadit ces se, polovka pive tamo je 14 kn ! a tek ostalo ... eh.
interface

#88 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by interface »

vee-jay wrote:Hmmmm, ali je dalmatinsko more ipak najljepse na svijetu *ebi ga... :D :D :D
ona s kozjaka bi ti sad rekla "pa lijep je, sta mu fali" :)
x generation

#89 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by x generation »

Za neupucene:

Elitni turizam (engl. elite tourism) je naziv za boravak turista u destinacijama i smjestajnim objektima koji imaju izvanstandardnu kvalitetu usluge. Ovaj oblik turizma najcesce ne pretpostavlja mijesanje turista s lokalnim stanovnistvom, ali ni s drugim kategorijama turista.

S druge strane, elitni turizam pretpostavlja podjednako odgovarajuce elitne sadrzaje turisticke ponude, kao i posebne i platezno natprosjecno sposobne posjetitelje. U mnogim turistickim zemljama, posebice u zemljama u razvoju, elitni se turizam odvija u prostorno izdvojenim turistickim objektima i prostornim cjelinama, tzv. turistickim enklavama.

Definicija je preuzeta iz Rjecnika turizma u izdanju Masmedia.

Znaci ovdje se brkaju neke stvari o kojima ljudi pricaju,a to je masovni turizam.Elitni turizam postoji u HR u pojedinim dijelovima.Danas TZ HR i sam drzavni vrh kao i ministarstvo mora,turizma nije donijelo definitivnu odluku,kao niti viziju da li HR treba krenuti stopama elitnog ili masovnog turizma.
Elitni i masovni turizam nisu u kontradikciji iz prostog razloga ako za to imas puno gostiju dobre (citaj predobre platezne moci).Za razvoj elitnog turizma treba mnogo ulaganja,praviti nove,ili siriti vec postojece kapacitete.
Sigurno top destinacija elitnog turizma ce biti Brijuni rivijera (prema procjenama vodecih hr. i stranih turistickih strucnjaka medju top 3 destinacije na Mediteranu,uz to se sigurno pridruzuje i jedan dobar dio Istre),ovo znaci imati najvisu kvalitetu turisticke ponude (od netaknute prirode,golf terena,cistog mora i dosta dosta stvari koji se vezu za elitni turizam).Istra ide da najkasnije do 2012 godine vise od 60% hotela ima visoke 4 *,ostalo na 5*.
Osnovno je kada se prica o elitnom turizmu isplativost investicije za strane ili domace investitore.
Sa jedne strane imas birokraciju,zemlju u tranziciji,sa druge nerealna i neracionalna cijena zemljista.
Imas novac zrlis ulagati i onda ti neka baba trazi 500€/m2,a tebi za gradnju treba od 10000 do 100000 m2,onda uzmes racunicu samog zemljista,plus trosak izgradnje,komunalne naknade,trosak radne snage,uredjenje i sl...dobijes ogromnu cifru,i sto mislite kolika bi realna cijena jedne sobe ili apartmana bila prihvatljiva?
Znaci kada se uporedjuje elitni turitam u HR sa nekim drugim destinacijama morate imati na umu da u tim konkurentskim zemljama za HR razina investicija je niza,operativni troskovi su nizi i sl. i da pri istoj ili cak nizoj razini cijena sobe ostvaruje veca profitabilnost investicije.
zlajaBHF

#90 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by zlajaBHF »

Pjo...pametno govoris :-D

Samo da kazem, da sam prosle godine boravio na Korculi.... mali gradic gotiva....samo sto mi je jednog dana neko izrucio kilo zute farbe na auto :D
encian

#91 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by encian »

obozavam hrvatsko more :). ali ga izbjegavam godinama. posljednji odmor dole koji mi je prijao bio je prije (mislim) 8 godina u hotelu osmine slano. jos uvijek je bilo ljudi od prije rata koji su se sjecali starih gostiju i znali postupati sa njima. otada isti nismo vise mogli priustiti pa smo isli dalje. i stalno je bilo ... ponizavajuce. vrhunac je bio kad smo poveli prijatelje svedjane sa malom bebom i dogovorili se sa ljudima da im daju sobu sa klimom. medjutim kaze baba nemaju oni klime i cijena je skocila od jucer za 10 eura, te "ako vam se ne svidja, idite". jedino su ostali zbog bebe. posljednji dan babin sin je kucao ujutro u 8 i probudio sve troje lupanjem i dernjavom kako on mora naplatiti boravak. ljudi bili gologuzi pa dok su se obukli covjek vec usao u sobu. iskreno, bilo nam je zao sto smo ih odveli dole. takodjer je vrlo ponizavajuce kad te prijatelji pitaju na ulazu u dubrovnik "a zasto ovi spuste ove reklame kad vide nas auto?"

otada sam bila u tunisu, vijetnamu i maleziji na ljetovanju. iako sam mislila da hrvatskog mora nema nigdje, vijetnamsko me ostavilo bez teksta. 50 dolara bungalov na plazi - onakav kakav vidite i mislite da ga ne mozete priustiti. malezija je opet toliko gostoprimljiva da im mutnu vodu (zbog pijeska) odmah oprostim i jedva cekam da idem opet. tamo smo placali 25 dolara bungalov na plazi mada nije bio tako fin kao u vijetnamu. jos o cijenama, ni bali (da, onaj bali o kojem sanjamo) nije daleko od hrvatske, tako da mislim da je hrvatska trenutno popularna u svijetu ali i izvikana. jednostavno su za ponudjene usluge takve cijene smijesne.

da se razumijemo, hrvatska je lijepa i blizu i ja bih voljela opet ici tamo. ali necu dok ne cujem da raja prica kako se tamo osjecaju lijepo.
pjo

#92 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by pjo »

zlajaBHF wrote:Pjo...pametno govoris :-D

Samo da kazem, da sam prosle godine boravio na Korculi.... mali gradic gotiva....samo sto mi je jednog dana neko izrucio kilo zute farbe na auto :D
Meni su odmah "preko puta" u Orebicu sa necim ostrim iscrtali auto. Sreca u nesreci je da je bio sluzbeni.
Svejedno, istina je da je previse tih antagonizama u koje su se Dalmatinci upleli. Te Dinamo-Hajduk, te Srbi, ti tvrdis i Bosanci, puno je takvih stvari ako se hoce graditi turizam.

Hm... a jesi ti siguran da to nije nekakav unutarBiH obracun ?
Banksy

#93 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by Banksy »

latinalover wrote: pokusavaju da se rijese bosanaca, od kojih godinama zive, koji su im godinama najbrojniji turisti, koji trosse skoro kao i njemci ,austrijanci, iako im je prosjek mnogo manji od svaba i ostalih...
Niko se ne pokušava riješiti Bosanaca, sami su otišli zbog veće ponude koja im se nudi putem turističkih agencija. Danas je moderno ljetovati u Turskoj ili Tunisu, za iste novce, pa ljudi probaju i mijenjaju.
Bosanci nisu najbrojniji turisti na Jadranu, odavno već, tek su 11. po broju noćenja. A cijene dole, neko pomenu Korčulu i Makarsku, su identične onima u Sarajevu. Znaju to svi koji su ljetovali na Jadranu ove godine (i koji redovno kupuju u sarajevskim prodavnicama pa znaju i ovdašnje cijene).
I, nema elitnog turizma u Hrvatskoj danas. Niti će ga, kako stvari stoje, uskoro biti. Ali, to je već do njih, do njihove ljenosti, nedostatka vizije i strategije. Što, u neku ruku, i nije loše. U protivnom ne bismo bili 11. nego 111. na listi gostiju.
zlajaBHF

#94 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by zlajaBHF »

pjo wrote:
zlajaBHF wrote:Pjo...pametno govoris :-D

Meni su odmah "preko puta" u Orebicu sa necim ostrim iscrtali auto. Sreca u nesreci je da je bio sluzbeni.
Svejedno, istina je da je previse tih antagonizama u koje su se Dalmatinci upleli. Te Dinamo-Hajduk, te Srbi, ti tvrdis i Bosanci, puno je takvih stvari ako se hoce graditi turizam.

Hm... a jesi ti siguran da to nije nekakav unutarBiH obracun ?
Auto nije bilo BH oznaka, tako da eventualna mrznja prema bosancima nije u pitanju.

Jednostavno neko na Korculi ne voli turiste :D
latinalover

#95 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by latinalover »

dalmatinka & Co

niko nije pokrenuo temu iz frustracija,vec sam htio da vidim misljenja ostalih forumasa ,o odnosu hrvata prema bosancima turistima...i mogu reci da dobrim dijelom taj odnos nije za pohvalit,ali zato se jasno istice ,i u medijima predstavlja,da su vam posjetioci ,talijani ,rusi, svabe...

nema niko nista protiv vas,a isfrustrirani su oni koji zele da predstave hr kao destinaciju za pomenute elite...a susjedi vam godinama veliki profit prave...

i nije cudo sto mi vecina ljudi kaze kako je tamo skušpo, kako su neljubazni ,kako misle da Boga za bradu cuvaju..primjer si ti dalmatinko koja kazes da "daj Boze da u dalmaciji ne bude ni B od bosanaca"...

ipak i bosanci pare donose, pa kol ko tolko:mrgreen:
Neelix

#96 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by Neelix »

Banksy wrote: A cijene dole, neko pomenu Korčulu i Makarsku, su identične onima u Sarajevu. Znaju to svi koji su ljetovali na Jadranu ove godine (i koji redovno kupuju u sarajevskim prodavnicama pa znaju i ovdašnje cijene).
red bull u trgovini - 20 kuna (ovdje oko 2,6km)
ledeni caj u trgovini - 11 kuna (1,20km)
0,33 toceno, 2 cole i juice-votka u kaficu - 66kn (ovdje oko 10 - 11 km)

nije bas da je isto.
pjo

#97 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by pjo »

Neelix wrote:
Banksy wrote: A cijene dole, neko pomenu Korčulu i Makarsku, su identične onima u Sarajevu. Znaju to svi koji su ljetovali na Jadranu ove godine (i koji redovno kupuju u sarajevskim prodavnicama pa znaju i ovdašnje cijene).
red bull u trgovini - 20 kuna (ovdje oko 2,6km)
ledeni caj u trgovini - 11 kuna (1,20km)
0,33 toceno, 2 cole i juice-votka u kaficu - 66kn (ovdje oko 10 - 11 km)

nije bas da je isto.

Nesto su mi bile skupe te tvoje cijene pa sam isao provjeriti u KOnzumu:
Red Bull 4 komada 46 kuna - http://online.konzum.hr/categories/5471 ... s/50007700
Ledeni čajevi već od 6 kuna - http://online.konzum.hr/categories/5471166/products

Za cijene u kafićima ne znam.
dalmatinka

#98 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by dalmatinka »

latinalover wrote:dalmatinka & Co

niko nije pokrenuo temu iz frustracija,vec sam htio da vidim misljenja ostalih forumasa ,o odnosu hrvata prema bosancima turistima...i mogu reci da dobrim dijelom taj odnos nije za pohvalit,ali zato se jasno istice ,i u medijima predstavlja,da su vam posjetioci ,talijani ,rusi, svabe...

nema niko nista protiv vas,a isfrustrirani su oni koji zele da predstave hr kao destinaciju za pomenute elite...a susjedi vam godinama veliki profit prave...

i nije cudo sto mi vecina ljudi kaze kako je tamo skušpo, kako su neljubazni ,kako misle da Boga za bradu cuvaju..primjer si ti dalmatinko koja kazes da "daj Boze da u dalmaciji ne bude ni B od bosanaca"...

Pinokio, kad sam to ja napisala?
vratnik

#99 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by vratnik »

Da ne otvaram novu temu: zna li ko za kakav kamp na Korculi u blizini mjesta Podgradica?
Please, please
latinalover

#100 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by latinalover »

dalmatinka wrote:
latinalover wrote:dalmatinka & Co

Pinokio, kad sam to ja napisala?

sorr< ucinilo mi se da sam procitao nesto u tom kontekstu..
al po tvojoj prici, vidi se da ne zelis bosance kao turiste, tako da nema potrebe da govoris to
Post Reply