pjo wrote:Madame de Pompadour wrote:Hravatska treba prihvatiti kritike turista i ozbiljno razmisliti o njima kako bi unaprijedila ponudu...
Prosle godine placali smo apartman ( koji je bio soba sa terasom, mali fizider i elektricno u prolazu kroz hodnik i kupatilo 1m x 1m, single 2 kreveta koja su sastavljena i jednostrani ormarcic, bez parkinga gdje smo morali setati 10min do auta i plus extra platiti parking tokom boravka) cijelih 65 Eura po noci...sto ja mislim da je preskupo sta je ponudjeno.
Tu ti drzava ne moze pomoci jer drzava _ne smije_ imati upliva na cijene. Cijene se formiraju slobodno a stav je potencijalnog kupca da li ce je prihvatiti ili ne.
Da li to objasanjava i razlog zbog kojeg si ti dosao/dosla u Hrvatsku ?Znaci ne radi se samo o elitnom turizmu, vec cak Hrvatska nema ni porsjecnu ponudu u turizmu koji zadovoljava turistu prema cijenama koje naplacuje...
Stojim iza cinjenice da u hrvatskoj gostuje evropska fukara
Inace, sto se tice Hrvatske to je vrlo sirok pojam kad je u pitanju obala. Vec sam napisao da se radi o nekoliko stotina kilometara obale i iskustvo iz jednog mjesta sigurno ne moze posluziti za generalnu sliku.
Ovim ne branim politiku o Hrvatskoj kao odrednici elitnog turizma - i dalje tvrdim da na tako velikoj obali ima dovoljno mjesta i za elitu ali i za one slabije platezne moci.
Svi su dobrodosli dok trose svoje novce ovdje
Ne, pjo, ja samo navratim u hrvatsku usput dok sam u posjeti kod mame, dok ljetujem u ljetovalistima koji nude prave turisticke usluge, stoga mogu uporediti i ocijeniti gdje hrvatski turizam trenutno u svijetu stoji i sta nudi