Posjet Sarajevu...
-
rookfash
#76 Re: Posjet Sarajevu...
nema na cemu drug. uzivaj! 
-
boyche
#77 Re: Posjet Sarajevu...
Imam jos samo jedno pitanje.. Da li bih mogao imati problema zato sto nemam licne karte?? Mislim, maloljetan sam, nikad mi nije ni trebala, tako da nikad je nisam ni vadio.. eto
- anonimnaosoba
#78 Re: Posjet Sarajevu...
jedino ako budeš htio pit', pušit' il' ići u kladionicu 
-
boyche
#79 Re: Posjet Sarajevu...
Ne pušim, a i ne kladim se.. Nekad mozda odigram listic, al nije mi bilo bas u planu dok sam dole...
A za pivu popit ocel bit problema?
A za pivu popit ocel bit problema?
- Logovan
#80 Re: Posjet Sarajevu...
Veće su šanse da neće, nego da hoće.boyche wrote: A za pivu popit ocel bit problema?
- Neradnik
#81 Re: Posjet Sarajevu...
Oće posto si maloljetan treba ti saglasnost jednog ili oba roditeljaboyche wrote: A za pivu popit ocel bit problema?
pa eto izganjaj i ovjeri to dok nisi doso u pakao
-
Ugljesa_
#82 Re: Posjet Sarajevu...
Ne idi dalje od m.dvora, nemas stvarno sta vidjeti.boyche wrote:Pozdrav raja..
Evo u ponedjeljak cu aBd u SA sa rodjakom, na par dana.. Imam gdje biti, stric mi ima stan koji je prazan tako da ce mo tu.. E, sad ja imam par pitanja vezanih za šta, gdje, kako..
U Sarajevu sam bio par puta, ali nikad sam, tj. uvijek s nekim starijim tako da se nikad nisam ni trudio bas zapamtiti gdje je sta i to
Kontali smo ujutru kad stignemo sjesti na tramvaj kod vijećnice i puknuti krug do Ilidže i nazad.. Koliko koštaju karte za ovu liniju? I koliko otprilike vremenski bi nam trebalo za takav krug??
Onda kako otići do žute i bijele tabije, jer sam vidio da je odozgor prelijep pogled na citavo Sarajevo??
Zatim mjesta gdje izaći, onako neki kafić, klub, šta već, ali da je po mogućnosti u blizini stana, ne puno daleko(ko će se vratiti kući) , a stan je inače odmah kod bolnice Koševo?? (ulica Zaima Šarca) ako znaci sta..
Šta još predlažete, za obići, posjetiti, vidjeti itd..Inace planiram provesti 3-4 dana tamo...
I još nešto, naravno citajuci ovaj divni klix, procita se stvarno svasta, od ubojstava, izbadanja, ljudi, mlaoljetnika, krađa mobitela i još puno takvih stvari... Kakva je situacija što se tice sigurnosti?? Mislim kolike su stvarno šanse da budem " izboden " ili opljackan itd.. ??
Hvala unaprijed
-
boyche
#83 Re: Posjet Sarajevu...
nisam ni mislio ici dole dalje... Osim tog kruga s tramvajem kroz citav grad... I mozda da odem do vilsonovog malo prosetati, jer tamo nisam nikad bio.. 
-
Ugljesa_
#84 Re: Posjet Sarajevu...
Cuvaj se, ne vadi telefon, fotografski aparat, tablet i slicne tehnikalije tek tako u javnosti, posebno ako budes u tramvaju i posebno ako budes isao dalje id mdvora il po vilsu.boyche wrote:nisam ni mislio ici dole dalje... Osim tog kruga s tramvajem kroz citav grad... I mozda da odem do vilsonovog malo prosetati, jer tamo nisam nikad bio..
- R'n'B
#85 Re: Posjet Sarajevu...
Što ćemo momka isprepadati, odustat će od dolaska u Šeher. Ništa se ti ne sekiraj, svuda ti danas ima kriminala (pa i u najvećim zabitima u BiH), ali vjerovatnoća da će se baš tebi nešto desiti je zaista mala.
Bujrum!
Bujrum!
-
Ugljesa_
#86 Re: Posjet Sarajevu...
Pa ne prepadam ga samo sam realan, bolje mu je da zna kako i gdje da ne bi pozalio, il da mu lazem da je sve bajno on dodje i nastrada...glupost zar ne...R'n'B wrote:Što ćemo momka isprepadati, odustat će od dolaska u Šeher. Ništa se ti ne sekiraj, svuda ti danas ima kriminala (pa i u najvećim zabitima u BiH), ali vjerovatnoća da će se baš tebi nešto desiti je zaista mala.
Bujrum!
-
Lilyen
#87 Re: Posjet Sarajevu...
@ "Ugljesa_" Oooo Bože kakva ograničenost!Ugljesa_ wrote:Ne idi dalje od m.dvora, nemas stvarno sta vidjeti.boyche wrote:Pozdrav raja..
Evo u ponedjeljak cu aBd u SA sa rodjakom, na par dana.. Imam gdje biti, stric mi ima stan koji je prazan tako da ce mo tu.. E, sad ja imam par pitanja vezanih za šta, gdje, kako..
U Sarajevu sam bio par puta, ali nikad sam, tj. uvijek s nekim starijim tako da se nikad nisam ni trudio bas zapamtiti gdje je sta i to
Kontali smo ujutru kad stignemo sjesti na tramvaj kod vijećnice i puknuti krug do Ilidže i nazad.. Koliko koštaju karte za ovu liniju? I koliko otprilike vremenski bi nam trebalo za takav krug??
Onda kako otići do žute i bijele tabije, jer sam vidio da je odozgor prelijep pogled na citavo Sarajevo??
Zatim mjesta gdje izaći, onako neki kafić, klub, šta već, ali da je po mogućnosti u blizini stana, ne puno daleko(ko će se vratiti kući) , a stan je inače odmah kod bolnice Koševo?? (ulica Zaima Šarca) ako znaci sta..
Šta još predlažete, za obići, posjetiti, vidjeti itd..Inace planiram provesti 3-4 dana tamo...
I još nešto, naravno citajuci ovaj divni klix, procita se stvarno svasta, od ubojstava, izbadanja, ljudi, mlaoljetnika, krađa mobitela i još puno takvih stvari... Kakva je situacija što se tice sigurnosti?? Mislim kolike su stvarno šanse da budem " izboden " ili opljackan itd.. ??
Hvala unaprijed
Dođi ti samo i obiđi cijelo Sarajevo. Neće ti niko ništa, osim ako sam ne budeš konfliktna osoba ili ako si baš neki peh. Kao i u svakom gradu ima i džeparoša i lopova, ali to nije ono o čemu treba da misliš.
Od obilazaka preporučujem:
-Begovu džamiju, Carevu džamiju
- Pravoslavnu crkvu blizu Baš čaršije
- Katedralu
- Muzej grada Sarajeva
- Jevrejski hram
- Turbe 7 braće
- Žuta tabija - vidi se cijelo Sarajevo, a ako ti je daleko Twist tower na vrhu ima vidikovac pa se isto vidi cijelo Sarajevo
- Ako možeš skoknuti do Bjelašnice ili Jahorine
- Vrelo Bosne ti je sad hladno za šetat
- Od lokala ....zavisi jesi narodnjak ili alternativa (mogu ti i to napisati)
- Za jest ...e toga ima koliko hoćeš (mogu ti i to napisati)
Biće ti lijepo sigurno, taksi nije skup. Koševo je blizu centra.
-
boyche
#88 Re: Posjet Sarajevu...
Ugljesa, slazem se, glupost... Ali vala glupost je i od muhe praviti slona (valjda se tako kaze
), vala malo se cudim i sam sebi, sto sam si umislio tih gluposti, pa ne dolazim u bejrut jebote... Ha ya
Kakvo odustajanje, nema od toga nista
Ne mogu docekati ponedjeljka
@Lilyen, ma napisi sve od lokala, mozes i narodnjake i alternativu, a i za pojest, nije lose sto vise informacija to mi bolje
Ako mozes i napisati gdje se sta nalazi.. Za ove kulturne objekte znam sve gdje je sta osim turbe 7 brace i jevrejski hram, al to vjerujem da nece biti problem za naci
Hvala unaprijed
@Lilyen, ma napisi sve od lokala, mozes i narodnjake i alternativu, a i za pojest, nije lose sto vise informacija to mi bolje
Hvala unaprijed
-
Saabee
#89 Re: Posjet Sarajevu...
Evo neka lista pa ti vidi:
- Barhana - i za pojest i sjest za rakijicu ili nešto sl.
- Cheers - često uživo muzika rock pop
- City pub - često uživo rock pop
- Hacienda - već pomalo izblijedila ali u dobrom društvu za dance ok
- Sloga - ima svega osi narodnjaka
- Bazeni - narodnjaci (kao restoran s muzikom uživo)
- Jež - narodnjaci
- Pirati - narodnjaci
Eto ukratko..ovo gore je manje više prema i na čaršiji.
Za jest:
Ako ćeš ćevape... Željo, Kurto (na čaršiji) Ako ćeš pizzu Cheers kitchen, ima tu i nekih salata sendviča i sl. Ako si maloljetan kao što kažeš onda pretpostavljam da te ne zanimaju restorani, ali svakako Pivnica HS ima dobre klope a i pive.
Jevrejski hram ćeš lako naći, prije čaršije u prolazu. Svakako detaljnije pitaj nekoga na ulici. S ovim turbetom je zanimljiva priča, a nalazi se na Bistriku odmah iza parkinga. Kad dođeš do parkinga pitaj nekoga.
Sretno i uživaj!
- Barhana - i za pojest i sjest za rakijicu ili nešto sl.
- Cheers - često uživo muzika rock pop
- City pub - često uživo rock pop
- Hacienda - već pomalo izblijedila ali u dobrom društvu za dance ok
- Sloga - ima svega osi narodnjaka
- Bazeni - narodnjaci (kao restoran s muzikom uživo)
- Jež - narodnjaci
- Pirati - narodnjaci
Eto ukratko..ovo gore je manje više prema i na čaršiji.
Za jest:
Ako ćeš ćevape... Željo, Kurto (na čaršiji) Ako ćeš pizzu Cheers kitchen, ima tu i nekih salata sendviča i sl. Ako si maloljetan kao što kažeš onda pretpostavljam da te ne zanimaju restorani, ali svakako Pivnica HS ima dobre klope a i pive.
Jevrejski hram ćeš lako naći, prije čaršije u prolazu. Svakako detaljnije pitaj nekoga na ulici. S ovim turbetom je zanimljiva priča, a nalazi se na Bistriku odmah iza parkinga. Kad dođeš do parkinga pitaj nekoga.
Sretno i uživaj!
-
Ugljesa_
#90 Re: Posjet Sarajevu...
Ma ne dolazis u bejrut, ne kazem da sad zaduzis kalasa i nabavis pratnju, samo ti govorim koje mjere predostroznosti da poduzmes da ne bi imao problema. Nazalost situacija je takva da moras to raditi. A ti kako hoces samo da znas poslje j..... nema kajanjaboyche wrote:Ugljesa, slazem se, glupost... Ali vala glupost je i od muhe praviti slona (valjda se tako kaze), vala malo se cudim i sam sebi, sto sam si umislio tih gluposti, pa ne dolazim u bejrut jebote... Ha ya
Kakvo odustajanje, nema od toga nista
![]()
@Lilyen, ma napisi sve od lokala, mozes i narodnjake i alternativu, a i za pojest, nije lose sto vise informacija to mi boljeAko mozes i napisati gdje se sta nalazi.. Za ove kulturne objekte znam sve gdje je sta osim turbe 7 brace i jevrejski hram, al to vjerujem da nece biti problem za naci
![]()
Hvala unaprijed
Sto se tice lokala, imas ovih standardnih, gore pobrojanih, sminka i to, imas malo manje poznatih...sve zavisi od tog sto te interesuje.
Zvisi u kom si dziru ne
-
boyche
#91 Re: Posjet Sarajevu...
@Ugljesa_ Situacija je takva da moram raditi sta??
U dziru sam svega, moze i narodnjaci i sve ostalo
@Saabee, hvala ti puno, car si..
U dziru sam svega, moze i narodnjaci i sve ostalo
-
Ugljesa_
#92 Re: Posjet Sarajevu...
Da moras pripaziti, kao sto sam ti rekao gore, da ne privlacis mnogo paznju, da ne vide ljudi iz aviona da si turista.boyche wrote:Situacija je takva da moram raditi sta??
- RedJohn
#93 Re: Posjet Sarajevu...
Hajd sto njega isprepadaste nego i mene sarajliju
Salu na stranu!
To sa pogledom u oci...nazalost je jedan izgubio zivot zbog toga ,ali nemoj te se vi brinuti o tome
Mani se ljudi (muskaraca) sa torbicama ,Fred Perry trenerke ,dux etc ^^ I bit ce nezaboravno
To sa pogledom u oci...nazalost je jedan izgubio zivot zbog toga ,ali nemoj te se vi brinuti o tome
Mani se ljudi (muskaraca) sa torbicama ,Fred Perry trenerke ,dux etc ^^ I bit ce nezaboravno
-
muniza
#94 Re: Posjet Sarajevu...
Ne zaboravite da je momku 17 godina, ne znam baš kako bi se navečer uklopio u Barhanu, Citypub, Haciendu...
Ne znam gdje izlaze njegovi vršnjaci ili bar približno, pada mi Korner na pamet da tamo regularno i maloljetni izlaze...
A što se sigurnosti tiče, mislim da ipak većinom još vrijedi ona stara "ako belaj tražiš i dobićeš ga".
Znači ne vadi lovu, skupocjene tehnikalije u tramvaju il nekim rizičnim kotama, fin si dečko, nećeš izazivati ni pogledom ni ponašanjem znači samo uživaj
Ne znam gdje izlaze njegovi vršnjaci ili bar približno, pada mi Korner na pamet da tamo regularno i maloljetni izlaze...
A što se sigurnosti tiče, mislim da ipak većinom još vrijedi ona stara "ako belaj tražiš i dobićeš ga".
Znači ne vadi lovu, skupocjene tehnikalije u tramvaju il nekim rizičnim kotama, fin si dečko, nećeš izazivati ni pogledom ni ponašanjem znači samo uživaj
-
boyche
#95 Re: Posjet Sarajevu...
Ma bas tako, nikad u zivotu nisam imao problema tog tipa, a ne planiram ih ni imati, jer dosta toga ovisi od mene..
Jel budu bas velike guzve u tramvajima, jel se ima gdje za sjesti?? Vec sam spomenuo ja bih sjeo na tramvaj ujutru oko 8-pola 9... i do ilidze i odmah nazad...
Jel budu bas velike guzve u tramvajima, jel se ima gdje za sjesti?? Vec sam spomenuo ja bih sjeo na tramvaj ujutru oko 8-pola 9... i do ilidze i odmah nazad...
- RedJohn
#96 Re: Posjet Sarajevu...
Nece ,jer je raspustboyche wrote:Ma bas tako, nikad u zivotu nisam imao problema tog tipa, a ne planiram ih ni imati, jer dosta toga ovisi od mene..![]()
Umalo napisah da ce biti zbog skole,pih ja i zaboravio da imaju raspust
-
dresdener78
#97 Re: Posjet Sarajevu...
Vozdraboyche wrote:Ma bas tako, nikad u zivotu nisam imao problema tog tipa, a ne planiram ih ni imati, jer dosta toga ovisi od mene..![]()
Inaće ja sam iz Češke i mogu samo da ti kažem da je Sarajevo puno sigurnije od Praga bez obzira na sve što tebi uznemirene Sarajlije isprićavaju.
Najveću opasnost vidim prelazeći ulice u ludim vozačima, jer prosječan bosanski vozač misli da će biti sljedeće godine pobjednik Reli Monte Karlo, i nekada možeš naletjeti na čopor pasa lutalica, tu je bolje da oko njih prođeš u što većoj udaljenosti.
Svakako uživaj!
-
boyche
#98 Re: Posjet Sarajevu...
Mogu odmah na carsiji kupiti dvije karte i kada udjem u tramav ponistim je i to je to??
Onda na ilidzi izidjem i kada htjednem uci u sljedeci tramvaj, morati cu kartu ponistiti prije ulaska u tramvaj pod nadzorom osoblja? Jesam dobro shvatio?

A ovo za Zagreb, nisam iz Zagreba, iz Bosne sam, tocnije iz Viteza...
Onda na ilidzi izidjem i kada htjednem uci u sljedeci tramvaj, morati cu kartu ponistiti prije ulaska u tramvaj pod nadzorom osoblja? Jesam dobro shvatio?
-
Ugljesa_
#100 Re: Posjet Sarajevu...
boyche wrote:Mogu odmah na carsiji kupiti dvije karte i kada udjem u tramav ponistim je i to je to??
Onda na ilidzi izidjem i kada htjednem uci u sljedeci tramvaj, morati cu kartu ponistiti prije ulaska u tramvaj pod nadzorom osoblja? Jesam dobro shvatio?![]()
Iz viteza dolazis? Pa daj zivis tu znas kako stvari idu. Ja mislio iz australije tita mi najmanje