Posjet Sarajevu...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

rookfash

#76 Re: Posjet Sarajevu...

Post by rookfash »

nema na cemu drug. uzivaj! ;)
boyche

#77 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Imam jos samo jedno pitanje.. Da li bih mogao imati problema zato sto nemam licne karte?? Mislim, maloljetan sam, nikad mi nije ni trebala, tako da nikad je nisam ni vadio.. eto
anonimnaosoba

#78 Re: Posjet Sarajevu...

Post by anonimnaosoba »

jedino ako budeš htio pit', pušit' il' ići u kladionicu :D
boyche

#79 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Ne pušim, a i ne kladim se.. Nekad mozda odigram listic, al nije mi bilo bas u planu dok sam dole... :)

A za pivu popit ocel bit problema? :D
Logovan

#80 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Logovan »

boyche wrote: A za pivu popit ocel bit problema? :D
Veće su šanse da neće, nego da hoće. :-)
Neradnik

#81 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Neradnik »

boyche wrote: A za pivu popit ocel bit problema? :D
Oće posto si maloljetan treba ti saglasnost jednog ili oba roditelja :razz:
pa eto izganjaj i ovjeri to dok nisi doso u pakao :D
Ugljesa_

#82 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Ugljesa_ »

boyche wrote:Pozdrav raja..

Evo u ponedjeljak cu aBd u SA sa rodjakom, na par dana.. Imam gdje biti, stric mi ima stan koji je prazan tako da ce mo tu.. E, sad ja imam par pitanja vezanih za šta, gdje, kako..

U Sarajevu sam bio par puta, ali nikad sam, tj. uvijek s nekim starijim tako da se nikad nisam ni trudio bas zapamtiti gdje je sta i to

Kontali smo ujutru kad stignemo sjesti na tramvaj kod vijećnice i puknuti krug do Ilidže i nazad.. Koliko koštaju karte za ovu liniju? I koliko otprilike vremenski bi nam trebalo za takav krug??

Onda kako otići do žute i bijele tabije, jer sam vidio da je odozgor prelijep pogled na citavo Sarajevo??
Zatim mjesta gdje izaći, onako neki kafić, klub, šta već, ali da je po mogućnosti u blizini stana, ne puno daleko(ko će se vratiti kući) , a stan je inače odmah kod bolnice Koševo?? (ulica Zaima Šarca) ako znaci sta..

Šta još predlažete, za obići, posjetiti, vidjeti itd.. :) Inace planiram provesti 3-4 dana tamo...
I još nešto, naravno citajuci ovaj divni klix, procita se stvarno svasta, od ubojstava, izbadanja, ljudi, mlaoljetnika, krađa mobitela i još puno takvih stvari... Kakva je situacija što se tice sigurnosti?? Mislim kolike su stvarno šanse da budem " izboden " ili opljackan itd.. ??

Hvala unaprijed
Ne idi dalje od m.dvora, nemas stvarno sta vidjeti.
boyche

#83 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

nisam ni mislio ici dole dalje... Osim tog kruga s tramvajem kroz citav grad... I mozda da odem do vilsonovog malo prosetati, jer tamo nisam nikad bio.. :D
Ugljesa_

#84 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Ugljesa_ »

boyche wrote:nisam ni mislio ici dole dalje... Osim tog kruga s tramvajem kroz citav grad... I mozda da odem do vilsonovog malo prosetati, jer tamo nisam nikad bio.. :D
Cuvaj se, ne vadi telefon, fotografski aparat, tablet i slicne tehnikalije tek tako u javnosti, posebno ako budes u tramvaju i posebno ako budes isao dalje id mdvora il po vilsu. :)
R'n'B

#85 Re: Posjet Sarajevu...

Post by R'n'B »

Što ćemo momka isprepadati, odustat će od dolaska u Šeher. Ništa se ti ne sekiraj, svuda ti danas ima kriminala (pa i u najvećim zabitima u BiH), ali vjerovatnoća da će se baš tebi nešto desiti je zaista mala.

Bujrum!
Ugljesa_

#86 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Ugljesa_ »

R'n'B wrote:Što ćemo momka isprepadati, odustat će od dolaska u Šeher. Ništa se ti ne sekiraj, svuda ti danas ima kriminala (pa i u najvećim zabitima u BiH), ali vjerovatnoća da će se baš tebi nešto desiti je zaista mala.

Bujrum!
Pa ne prepadam ga samo sam realan, bolje mu je da zna kako i gdje da ne bi pozalio, il da mu lazem da je sve bajno on dodje i nastrada...glupost zar ne...
Lilyen

#87 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Lilyen »

Ugljesa_ wrote:
boyche wrote:Pozdrav raja..

Evo u ponedjeljak cu aBd u SA sa rodjakom, na par dana.. Imam gdje biti, stric mi ima stan koji je prazan tako da ce mo tu.. E, sad ja imam par pitanja vezanih za šta, gdje, kako..

U Sarajevu sam bio par puta, ali nikad sam, tj. uvijek s nekim starijim tako da se nikad nisam ni trudio bas zapamtiti gdje je sta i to

Kontali smo ujutru kad stignemo sjesti na tramvaj kod vijećnice i puknuti krug do Ilidže i nazad.. Koliko koštaju karte za ovu liniju? I koliko otprilike vremenski bi nam trebalo za takav krug??

Onda kako otići do žute i bijele tabije, jer sam vidio da je odozgor prelijep pogled na citavo Sarajevo??
Zatim mjesta gdje izaći, onako neki kafić, klub, šta već, ali da je po mogućnosti u blizini stana, ne puno daleko(ko će se vratiti kući) , a stan je inače odmah kod bolnice Koševo?? (ulica Zaima Šarca) ako znaci sta..

Šta još predlažete, za obići, posjetiti, vidjeti itd.. :) Inace planiram provesti 3-4 dana tamo...
I još nešto, naravno citajuci ovaj divni klix, procita se stvarno svasta, od ubojstava, izbadanja, ljudi, mlaoljetnika, krađa mobitela i još puno takvih stvari... Kakva je situacija što se tice sigurnosti?? Mislim kolike su stvarno šanse da budem " izboden " ili opljackan itd.. ??

Hvala unaprijed
Ne idi dalje od m.dvora, nemas stvarno sta vidjeti.
@ "Ugljesa_" Oooo Bože kakva ograničenost! :oops: Osim ako nije šala :?

Dođi ti samo i obiđi cijelo Sarajevo. Neće ti niko ništa, osim ako sam ne budeš konfliktna osoba ili ako si baš neki peh. Kao i u svakom gradu ima i džeparoša i lopova, ali to nije ono o čemu treba da misliš.
Od obilazaka preporučujem:
-Begovu džamiju, Carevu džamiju
- Pravoslavnu crkvu blizu Baš čaršije
- Katedralu
- Muzej grada Sarajeva
- Jevrejski hram
- Turbe 7 braće
- Žuta tabija - vidi se cijelo Sarajevo, a ako ti je daleko Twist tower na vrhu ima vidikovac pa se isto vidi cijelo Sarajevo
- Ako možeš skoknuti do Bjelašnice ili Jahorine
- Vrelo Bosne ti je sad hladno za šetat
- Od lokala ....zavisi jesi narodnjak ili alternativa (mogu ti i to napisati)
- Za jest ...e toga ima koliko hoćeš (mogu ti i to napisati)

Biće ti lijepo sigurno, taksi nije skup. Koševo je blizu centra.

:-D
boyche

#88 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Ugljesa, slazem se, glupost... Ali vala glupost je i od muhe praviti slona (valjda se tako kaze :D), vala malo se cudim i sam sebi, sto sam si umislio tih gluposti, pa ne dolazim u bejrut jebote... Ha ya :) Kakvo odustajanje, nema od toga nista :)

Ne mogu docekati ponedjeljka :D
@Lilyen, ma napisi sve od lokala, mozes i narodnjake i alternativu, a i za pojest, nije lose sto vise informacija to mi bolje :D Ako mozes i napisati gdje se sta nalazi.. Za ove kulturne objekte znam sve gdje je sta osim turbe 7 brace i jevrejski hram, al to vjerujem da nece biti problem za naci :D

Hvala unaprijed :D
Saabee

#89 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Saabee »

Evo neka lista pa ti vidi:
- Barhana - i za pojest i sjest za rakijicu ili nešto sl.
- Cheers - često uživo muzika rock pop
- City pub - često uživo rock pop
- Hacienda - već pomalo izblijedila ali u dobrom društvu za dance ok
- Sloga - ima svega osi narodnjaka
- Bazeni - narodnjaci (kao restoran s muzikom uživo)
- Jež - narodnjaci
- Pirati - narodnjaci

Eto ukratko..ovo gore je manje više prema i na čaršiji.

Za jest:
Ako ćeš ćevape... Željo, Kurto (na čaršiji) Ako ćeš pizzu Cheers kitchen, ima tu i nekih salata sendviča i sl. Ako si maloljetan kao što kažeš onda pretpostavljam da te ne zanimaju restorani, ali svakako Pivnica HS ima dobre klope a i pive.

Jevrejski hram ćeš lako naći, prije čaršije u prolazu. Svakako detaljnije pitaj nekoga na ulici. S ovim turbetom je zanimljiva priča, a nalazi se na Bistriku odmah iza parkinga. Kad dođeš do parkinga pitaj nekoga.

Sretno i uživaj! :)
Ugljesa_

#90 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Ugljesa_ »

boyche wrote:Ugljesa, slazem se, glupost... Ali vala glupost je i od muhe praviti slona (valjda se tako kaze :D), vala malo se cudim i sam sebi, sto sam si umislio tih gluposti, pa ne dolazim u bejrut jebote... Ha ya :) Kakvo odustajanje, nema od toga nista :)

Ne mogu docekati ponedjeljka :D
@Lilyen, ma napisi sve od lokala, mozes i narodnjake i alternativu, a i za pojest, nije lose sto vise informacija to mi bolje :D Ako mozes i napisati gdje se sta nalazi.. Za ove kulturne objekte znam sve gdje je sta osim turbe 7 brace i jevrejski hram, al to vjerujem da nece biti problem za naci :D

Hvala unaprijed :D
Ma ne dolazis u bejrut, ne kazem da sad zaduzis kalasa i nabavis pratnju, samo ti govorim koje mjere predostroznosti da poduzmes da ne bi imao problema. Nazalost situacija je takva da moras to raditi. A ti kako hoces samo da znas poslje j..... nema kajanja :D

Sto se tice lokala, imas ovih standardnih, gore pobrojanih, sminka i to, imas malo manje poznatih...sve zavisi od tog sto te interesuje.

Zvisi u kom si dziru ne :D
boyche

#91 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

@Ugljesa_ Situacija je takva da moram raditi sta??
U dziru sam svega, moze i narodnjaci i sve ostalo :)

@Saabee, hvala ti puno, car si.. :)
Ugljesa_

#92 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Ugljesa_ »

boyche wrote:Situacija je takva da moram raditi sta??

@Saabee, hvala ti puno, car si.. :)
Da moras pripaziti, kao sto sam ti rekao gore, da ne privlacis mnogo paznju, da ne vide ljudi iz aviona da si turista.
RedJohn

#93 Re: Posjet Sarajevu...

Post by RedJohn »

Hajd sto njega isprepadaste nego i mene sarajliju :P Salu na stranu!

To sa pogledom u oci...nazalost je jedan izgubio zivot zbog toga ,ali nemoj te se vi brinuti o tome :)
Mani se ljudi (muskaraca) sa torbicama ,Fred Perry trenerke ,dux etc ^^ I bit ce nezaboravno :D
muniza

#94 Re: Posjet Sarajevu...

Post by muniza »

Ne zaboravite da je momku 17 godina, ne znam baš kako bi se navečer uklopio u Barhanu, Citypub, Haciendu...
Ne znam gdje izlaze njegovi vršnjaci ili bar približno, pada mi Korner na pamet da tamo regularno i maloljetni izlaze...

A što se sigurnosti tiče, mislim da ipak većinom još vrijedi ona stara "ako belaj tražiš i dobićeš ga".
Znači ne vadi lovu, skupocjene tehnikalije u tramvaju il nekim rizičnim kotama, fin si dečko, nećeš izazivati ni pogledom ni ponašanjem znači samo uživaj ;)
boyche

#95 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Ma bas tako, nikad u zivotu nisam imao problema tog tipa, a ne planiram ih ni imati, jer dosta toga ovisi od mene.. :)
Jel budu bas velike guzve u tramvajima, jel se ima gdje za sjesti?? Vec sam spomenuo ja bih sjeo na tramvaj ujutru oko 8-pola 9... i do ilidze i odmah nazad...
RedJohn

#96 Re: Posjet Sarajevu...

Post by RedJohn »

boyche wrote:Ma bas tako, nikad u zivotu nisam imao problema tog tipa, a ne planiram ih ni imati, jer dosta toga ovisi od mene.. :)
Jel budu bas velike guzve u tramvajima, jel se ima gdje za sjesti?? Vec sam spomenuo ja bih sjeo na tramvaj ujutru oko 8-pola 9... i do ilidze i odmah nazad...
Nece ,jer je raspust :D

Umalo napisah da ce biti zbog skole,pih ja i zaboravio da imaju raspust :D
dresdener78

#97 Re: Posjet Sarajevu...

Post by dresdener78 »

boyche wrote:Ma bas tako, nikad u zivotu nisam imao problema tog tipa, a ne planiram ih ni imati, jer dosta toga ovisi od mene.. :)
Vozdra :) forumaši su tebi dobro posavjetovali, dovoljno je da budeš oprezan isto kao u većini drugih velikih gradova jer svugdje ima sitnog kriminala i razbojnika... Inaće ako si iz Zagreba bićeš malo šokiran stanjem sarajevskih tramvaja, ali da se preživjeti, posebno kao neka vrsta turističke atrakcije... tramvaji jesu skoro stalno puni, ali nakon 9 sati ujutro najveća gužva bi trebala biti već završena. U tramvaju nemoj vaditi ništa skupocjeno iz džepova (kao što su kolegi već spomenuli) i svakako kupi kartu. Revizora ima puno i mnogi fakat nisu ljubazni. Na Ilidži moraš napustiti tramvaj na izlaznom peronu i moraš kupiti novu kartu za put natrag u grad - moraš tamo proći kroz naplatnu kapiju i poništiti kartu pod nadzorom osoblja GRAS-a već prije ulaska u tramvaj.

Inaće ja sam iz Češke i mogu samo da ti kažem da je Sarajevo puno sigurnije od Praga bez obzira na sve što tebi uznemirene Sarajlije isprićavaju. :bih:
Najveću opasnost vidim prelazeći ulice u ludim vozačima, jer prosječan bosanski vozač misli da će biti sljedeće godine pobjednik Reli Monte Karlo, i nekada možeš naletjeti na čopor pasa lutalica, tu je bolje da oko njih prođeš u što većoj udaljenosti.
Svakako uživaj! :)
boyche

#98 Re: Posjet Sarajevu...

Post by boyche »

Mogu odmah na carsiji kupiti dvije karte i kada udjem u tramav ponistim je i to je to??
Onda na ilidzi izidjem i kada htjednem uci u sljedeci tramvaj, morati cu kartu ponistiti prije ulaska u tramvaj pod nadzorom osoblja? Jesam dobro shvatio? :) :)

A ovo za Zagreb, nisam iz Zagreba, iz Bosne sam, tocnije iz Viteza...
gerberica

#99 Re: Posjet Sarajevu...

Post by gerberica »

Ti jos ponistavas? :mrgreen:
Ugljesa_

#100 Re: Posjet Sarajevu...

Post by Ugljesa_ »

boyche wrote:Mogu odmah na carsiji kupiti dvije karte i kada udjem u tramav ponistim je i to je to??
Onda na ilidzi izidjem i kada htjednem uci u sljedeci tramvaj, morati cu kartu ponistiti prije ulaska u tramvaj pod nadzorom osoblja? Jesam dobro shvatio? :) :)

A ovo za Zagreb, nisam iz Zagreba, iz Bosne sam, tocnije iz Viteza...

Iz viteza dolazis? Pa daj zivis tu znas kako stvari idu. Ja mislio iz australije tita mi najmanje :D
Post Reply