last mohicans wrote: ↑05/12/2023 21:57
Hazime,imamo Bingo. Profi osvojio Nobela. Mozda neku vrstu osjećaja,lojalnosti i vezanosti za vlasnika, ali da imaju razum si se prosuo ko riža. Daj nam neku studiju koja to potvrđuje. Očito se ti smatraš bog psu, otuda neskrivena mržnja prema svemu što ima vjerski predznak, doduše islamski predznak, radije. Nisam primjetio da katoličanstvo anatemišeš.
Pa da živim među katolibanima bezbeli bi mi bili prvi na spisku za hejtat.
Vidim ja da ti mene mjeriš po porijeklu.
A to care moj samo o tebi govori i o tvojoj vjeri.
Jer mi se čini da si zaboravio da je stvoritelj stvori i tebe i katolike i mene ćafira i ove pse da nas testira kakvi smo zapravo... ili smo samo licemjeri.
Psi, kao i sve više životinje, imaju i inteligenciju i osjećaje, i razum... to ne želi da vidi onaj ko to neće da prihvati, a neće jer mu se kosi sa svjetonazorima.
I da ti dodam još o tom tzv. islamskom učenju o psima (daj mi molim te navedi referencu za to):
Ima jedna mlada porodica. Otac outfitom vehabija, majka pokivene kose, dvoje djece brat i sestra cca. 4-5 godina. Slatka dječica vesela i vaspitana.
Uvijek me pita smiju li djeca malo pomaziti cuke. Naravno da smiju, i moje cuke vole djecu. Ova mlađa je na sedmom nebu kad je okružena djecom.
I on sam i njegova supruga rado pomiluju pse.
E za mene je njihova vjera čista i najčišća jer isijava ljubav prema svakom stvoru.
I bilo bi me stid kada bih ih ičim uvrijedio.