SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drug_profi

#73201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mrvice_ba wrote: 05/12/2023 20:06
drug_profi wrote: 05/12/2023 19:51
Mrvice_ba wrote: 05/12/2023 19:43
Da te je razbio ko slinu, plakao bi 3 godine na forumu.
Smanji ribu
Da te pitam nešto.
DA ti ko pokuša dijete pogoditi kamenom, bil ti gledo koliki je, kakav je ili bi mu se u facu unio i bio spreman da se biješ makar i batine dobio?
Samo iskreni odgovori, mani me svoje šuplje.
Pričamo o kerovima, da me dodje ujesti vrlo vjerovatno bi dobio cipelu(kunduru)u njušku.
Haj se saberi pa skontaj o cemu te pitam.
U stvari ne treba, nisi ti to u stanju... selam!
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#73202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

Chmoljo wrote: 05/12/2023 21:05

Ja kupim iza svog. Struzem i asvalt kad prolita. Cijena imanja psa. Znam da i drug profi kupi iza svojih. To je stvar elementarne kulture.
Upravo tako :thumbup:
Redovno čistim iza svog psa.

Da li ima psećeg izmeta kao u priči po parkovima ?

Ima.

Nisu krivi psi što su živa bića , vlasnici su krivi kada ne čiste.
drug_profi

#73203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 05/12/2023 21:05 Kako se prica okrenu na cuke?

Ja kupim iza svog. Struzem i asvalt kad prolita. Cijena imanja psa. Znam da i drug profi kupi iza svojih. To je stvar elementarne kulture.

To sto pisa, sto neko napisa gore, pisaju i djeca. Pisaju pijane guzice. Pisaju macke.
Ulicne macke zasrale i zapisale pjesak u djecijem bazencicu na igralistu, a ljudi vicu kerovi krivi....
drug_profi

#73204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

teskeredzic_22 wrote: 05/12/2023 21:11
Chmoljo wrote: 05/12/2023 21:05

Upravo tako :thumbup:
Redovno čistim iza svog psa.

Da li ima psećeg izmeta kao u priči po parkovima ?

Ima.

Nisu krivi psi što su živa bića , vlasnici su krivi kada ne čiste.
Evo j sam vec rekao, ne pokupim svako govno, jer neka su plasirana tako da ih je tesko i pokupiti ili su potpuno van svakog puta. Npr ovaj se moj stariji voli namjestiti u zbunje, ko covjek. Ako je uz stazu ja cu pokupiti, ako je u nekoj dzungli, naravno da necu.
Ova mlađa, ona recimo voli sici metar dva u korito Miljacke ili pod prozor komsiji. Kad je pod prozorom, ja kupim, kad je u koritu, ne kupim.
Desi im se oboma nekad da se iskenjaju na livadu, kupim. Jednom su mi potrsoili sve kesice jer su jeli kosti pa su srali rafalno po 5-6 puta.
I tad mi se ovaj zuti iskenjo pred bastom dudlaone. Isao do kante da nađem kakvu kesu da pokupim.
A nerijetko i ja pizdim kad na trotoaru ili stazi nadjem govno, pa majkumujebem... razumijem da eto ne vidis kad se pokenja na travi, mozda je mrak bio moze se naci opravdanje, ali na stazi? :evil:
nivla

#73205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

za crne hronike je da vecina vlasnika pasa smatra da je sasvim uredu da vodaju pse bez brnjice jer nece njihov pas
ima i normalnih vlasnika ali to je mizeran procenat u odnosu na ogromnu vecinu koja se ne pridrzava toga da pas treba imati povodac i brnjicu , da kad se posere da treba ocistiti(nisam jednom na semaforu stao na govno posebno oko vilsa i aleje lipa)
na kraju vlasnici mogu kao i roditelji o svojoj djeci, o svojim psima mislit sve najbolje ali ne citaju ostali ljudi misli i ne osjecaju se lagodno kad pored njih prolazi pas
ovdje je karakterizacija bila da je to vehabija, pa eto otkud vehabiji pravo da se boji psa, da je neko ko nije tako karakteristicnog izgleda ne bi ni bilo komentara
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Potezanje kamena na psa je karakteristicno za vehabije. Nije to stvar straha nego svjetonazora prema tim zivotinjama. Vidi sam da arapcad isto rade. Sve posljedica uvjerenja o psu kao o prljavoj zivotinji.

Nije ni to problem, svak ima pravo percipirati kako zeli. Moj pas je znao pojesti svoje govno ili lizati tjunu, sto zaista jeste gadno. No to ne daje za pravo da kamenuje. Nek jebe mater.

Oni koji se boje gledaju da izbjegnu takve rase.
drug_profi

#73207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

nivla wrote: 05/12/2023 21:18 ovdje je karakterizacija bila da je to vehabija, pa eto otkud vehabiji pravo da se boji psa, da je neko ko nije tako karakteristicnog izgleda ne bi ni bilo komentara
Karkaterizacija je da je vehabija, koji svojim autfito pokazuje svijetu da je veliki mumin i vjernik, napada kamenom pse koji mu čak nisu ni na putu...
Ilustracija njegove lažne vjere i čistog licemjerja, kao u primjerima o kojima smo govorili gore iz afere sa malim Hadžibajrićevim...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

drug_profi wrote: 05/12/2023 21:12

To sto pisa, sto neko napisa gore, pisaju i djeca. Pisaju pijane guzice. Pisaju macke.
Ulicne macke zasrale i zapisale pjesak u djecijem bazencicu na igralistu, a ljudi vicu kerovi krivi....
jbg, mačke vole pijesak, srećom :mrgreen:
drug_profi

#73209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Velkoski wrote: 05/12/2023 21:27
drug_profi wrote: 05/12/2023 21:12

jbg, mačke vole pijesak, srećom :mrgreen:
Pa meni tako jedna žena reče nešto u smislu "psi ti usrali pjesak".
Reko gospođo dođite sebi. Pri tom jedno 7-8 mačaka na vidiku oko nas.
Da se razumijemo, ja i te mace hranim, a imam jednu i u stanu. A mojim psima je taj pijesak intersantan samo za igru, a ja im ne dam jer znam da je usran... :lol:
last mohicans

#73210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

drug_profi wrote: 05/12/2023 21:26
nivla wrote: 05/12/2023 21:18 ovdje je karakterizacija bila da je to vehabija, pa eto otkud vehabiji pravo da se boji psa, da je neko ko nije tako karakteristicnog izgleda ne bi ni bilo komentara
Karkaterizacija je da je vehabija, koji svojim autfito pokazuje svijetu da je veliki mumin i vjernik, napada kamenom pse koji mu čak nisu ni na putu...
Ilustracija njegove lažne vjere i čistog licemjerja, kao u primjerima o kojima smo govorili gore iz afere sa malim Hadžibajrićevim...
Kako si zaključio da je lažna vjera, po autfitu ili što ne voli cuke?
drug_profi

#73211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

last mohicans wrote: 05/12/2023 21:33
Kakva je vjera onome ko na putu ka džamiji odluči biti agresivan bez razloga?
Cherry-Cherry

#73212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Svaki cuko je čistiji i uredniji od vehabija. I bolja osoba.
last mohicans

#73213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

drug_profi wrote: 05/12/2023 21:34

Možda ima razloga, uplašio se, ranije preživio napad, napali mu dijete...xy stvari. Da se informišeš da islamski svjetonazor ne govori pohvalno o psima, ne bi to izjavio. Zabranjeno ih je drzati u kući, van kuće kao čuvara doma ili stada nije zabranjeno. Kada te pas onjuši, recimo, njegova izlučevina se smatra nečistom, mora se odjeća i abdest promijeniti. Eto, možda je to bio primarni razlog. Ne da mu odmah vjeru proglasiš lažnom. Prilično teška opaska.
last mohicans

#73214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Cherry-Cherry wrote: 05/12/2023 21:45 Svaki cuko je čistiji i uredniji od vehabija. I bolja osoba.
Psi nisu osobe, to su živiotinje koje se vode instiktima, nemaju razum, um, kontaš? Jedino ako si sarkastičan..
drug_profi

#73215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

last mohicans wrote: 05/12/2023 21:48

Možda ima razloga, uplašio se, ranije preživio napad, napali mu dijete...xy stvari. Da se informišeš da islamski svjetonazor ne govori pohvalno o psima, ne bi to izjavio. Zabranjeno ih je drzati u kući, van kuće kao čuvara doma ili stada nije zabranjeno. Kada te pas onjuši, recimo, njegova izlučevina se smatra nečistom, mora se odjeća i abdest promijeniti. Eto, možda je to bio primarni razlog. Ne da mu odmah vjeru proglasiš lažnom. Prilično teška opaska.
Čovječe, nisu mu na putu bili uopšte. Da je nastavio stazom prošao bi 5 metara iza njih.
drug_profi

#73216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

last mohicans wrote: 05/12/2023 21:49
Cherry-Cherry wrote: 05/12/2023 21:45 Svaki cuko je čistiji i uredniji od vehabija. I bolja osoba.
Psi nisu osobe, to su živiotinje koje se vode instiktima, nemaju razum, um, kontaš? Jedino ako si sarkastičan..
Nemaš ti pojma. Psi su životinje koliko smo i mi životinje. Imaju i razum i osjećaje.
Razumiju riječi. Obožavaju ljude i gledaju nas kao božanstva.
last mohicans

#73217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

drug_profi wrote: 05/12/2023 21:52
last mohicans wrote: 05/12/2023 21:48

Čovječe, nisu mu na putu bili uopšte. Da je nastavio stazom prošao bi 5 metara iza njih.
Ti razmišljas kao vlasnik psa, on,očito ne.
last mohicans

#73218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

drug_profi wrote: 05/12/2023 21:53
last mohicans wrote: 05/12/2023 21:49
Nemaš ti pojma. Psi su životinje koliko smo i mi životinje. Imaju i razum i osjećaje.
Razumiju riječi. Obožavaju ljude i gledaju nas kao božanstva.
Hazime,imamo Bingo. Profi osvojio Nobela. Mozda neku vrstu osjećaja,lojalnosti i vezanosti za vlasnika, ali da imaju razum si se prosuo ko riža. :lol: Daj nam neku studiju koja to potvrđuje. Očito se ti smatraš bog psu, otuda neskrivena mržnja prema svemu što ima vjerski predznak, doduše islamski predznak, radije. Nisam primjetio da katoličanstvo anatemišeš.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

NediM17 wrote: 05/12/2023 18:53
Truba wrote: 05/12/2023 18:06 Podrzavam neustajanje
Osim kad vidno je neko pod teretom ili sjedis na mjestu za invalide
Nikad od tebe 'rvaCkog viteza. :mrgreen:
Ono sto su meni komunjare tebi su krbati
Sto bi frojd na to rekao???
drug_profi

#73220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

last mohicans wrote: 05/12/2023 21:53 Ti razmišljas kao vlasnik psa, on,očito ne.
Nisam vlasnik. Ne možeš biti vlasnik živom biću. Po mom svjetonazoru.
Ja sam gazda, skrbnik, zaštitnik, predvodnik čopora... kako hoćeš, a ovo zadnje je najbitnije za pse.
Ja određujem pravila i tjeram da se poštuju. Nagrađujem i kažnjavam. Nagrade su izdašne, kazne su simbolične, ali efikasne.
Pružam hranu, ljubav i zaštitu. I zato me moji psi slušaju bez pogovora i to im se obraćam na bosanskom jeziku.
Stani, sačekaj, ne-ne, ovamo, hajde, sjedi, dođi, polako, brzo, auto, fino (se ponašaj) ...
Ove riječi razumiju, ta bića bez uma i razuma... :-)
nivla

#73221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

ne znas jel bez razloga, mozda je iz straha, na kraju nije nista uradio, eventualno bi uradio da ga je neki od tvojih pasa zaskocio
sto se namaza tice da ga je taj pas ocesao morao bi ponovit abdest a ako je zurio u dzamiju da klanja farze dzematile jer je tako veca nagrada za sevape onda bi zbog ponovnog uzimanja abdesta mozda to i preskocio, mozda mu se gadi abdestiti u abdesthani u dzamiji jer je dosta ljudi koja tamo abdesti dosta peksinjava(razlog zasto rijetko abdestim u dzamiji) i ne poznaje nikakve higijenske norme(opet manjak edukacije a ne vjerovanja)

npr ja ne bih mogao doci na namaz u dzamiju a da smrdim na znoj, bijeli luk i ko zna sta ali ima stotine drugih koji u tome ne vide nikakav problem a zapravo ne slijede sunet poslanika koji je preporucio da se u takvim situacijama ne dolazi jer je bihuzur drugim, nerijetko ces na zajednickim namazima vidjeti kako muskarcima viri golo dupe, kako klanja u sorcu iznad koljena, ali opet se tu dzemat postavlja inkluzivno i kaze da je bolje i takav da dodje nego da ne dodje nikako
druga je dimenzija sto ti kao ateista dajes sebi za pravo kakve je ko vjere i sta bi a sta ne bi trebao
na vjerskoj zajedinici, u ovom slucaju islamskoj vjerskoj zajedinici u bih je da odrzi seriju hutbi kakav bi musliman trebao doci na zajednicki namaz, ali tu je prece da se prica o svemu osim o temeljima vjere i blagosti koju bi jedan musliman trebao da ima, razlog zasto na hutbi nakon dijela na arapskom jeziku ne slusam hutbu

hodza na hutbi savjetovao da kupujemo bimal umjesto floriola nakon madjarskog neuvodjenja sankcija rusiji
hodza na hutbi pricao da ne pijemo coca colu jer tako ucestvujemo u ubijanju palestinske djece(posebno to naglaseno)
hodza na hutbi pred kurban bajram dobio instrukcije i savjetovao da se kurban ne uplacuje u humanitarne organizacije(misleci na pomozi.ba koji pomaze dzemate koji su u sastavu islamske zajednice ali toliko siromasni da je islamska zajednica de facto digla ruke od istih)

hodza u dzamiji rekao na pocetku korone da su pravoslavci pogan zbog nacina kako se isti odnose na pricesti i prema mrtvim vladikama, zaboravljajuci kako se muslimani ponasajunkad abdeste u abdesthani dzamije

hodza na hutbi reko da je korona kazna nevjernicima, pa se usutio kad je ista zahvatila i muslimane

hodza na hutbi rekao sve osim da musliman ne moze dilat drogu, bavit se svercom, krasti od drzave ,lagati , biti neposten, da ne moze zekat od ilegalnih aktivnosti, da se treba fino srediti za namaz -ko da ti je posljednji i ko da ga mozda neces zavrsiti

opet to nama ne daje za pravo da kritikujemo “vehabiju” jer imamo stereotipnu sliku o istom na osnovu reakcije za koju ne znamo pravi uzrok
last mohicans

#73222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

drug_profi wrote: 05/12/2023 21:59
last mohicans wrote: 05/12/2023 21:53 Ti razmišljas kao vlasnik psa, on,očito ne.
Nisam vlasnik. Ne možeš biti vlasnik živom biću. Po mom svjetonazoru.
Ja sam gazda, skrbnik, zaštitnik, predvodnik čopora... kako hoćeš, a ovo zadnje je najbitnije za pse.
Ja određujem pravila i tjeram da se poštuju. Nagrađujem i kažnjavam. Nagrade su izdašne, kazne su simbolične, ali efikasne.
Pružam hranu, ljubav i zaštitu. I zato me moji psi slušaju bez pogovora i to im se obraćam na bosanskom jeziku.
Stani, sačekaj, ne-ne, ovamo, hajde, sjedi, dođi, polako, brzo, auto, fino (se ponašaj) ...
Ove riječi razumiju, ta bića bez uma i razuma... :-)
Ne shvaćaš razliku između uma i instikta, dresure i sl, ali eto, imaju razum. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#73223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

last mohicans wrote: 05/12/2023 21:48 Možda ima razloga, uplašio se, ranije preživio napad, napali mu dijete...xy stvari. Da se informišeš da islamski svjetonazor ne govori pohvalno o psima, ne bi to izjavio. Zabranjeno ih je drzati u kući, van kuće kao čuvara doma ili stada nije zabranjeno. Kada te pas onjuši, recimo, njegova izlučevina se smatra nečistom, mora se odjeća i abdest promijeniti. Eto, možda je to bio primarni razlog. Ne da mu odmah vjeru proglasiš lažnom. Prilično teška opaska.
Ali nigdje se ne navodi da je odobreno zlostavljanje pasa.
drug_profi

#73224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

last mohicans wrote: 05/12/2023 21:57 Hazime,imamo Bingo. Profi osvojio Nobela. Mozda neku vrstu osjećaja,lojalnosti i vezanosti za vlasnika, ali da imaju razum si se prosuo ko riža. Daj nam neku studiju koja to potvrđuje. Očito se ti smatraš bog psu, otuda neskrivena mržnja prema svemu što ima vjerski predznak, doduše islamski predznak, radije. Nisam primjetio da katoličanstvo anatemišeš.
Pa da živim među katolibanima bezbeli bi mi bili prvi na spisku za hejtat.
Vidim ja da ti mene mjeriš po porijeklu.
A to care moj samo o tebi govori i o tvojoj vjeri.
Jer mi se čini da si zaboravio da je stvoritelj stvori i tebe i katolike i mene ćafira i ove pse da nas testira kakvi smo zapravo... ili smo samo licemjeri.

Psi, kao i sve više životinje, imaju i inteligenciju i osjećaje, i razum... to ne želi da vidi onaj ko to neće da prihvati, a neće jer mu se kosi sa svjetonazorima.

I da ti dodam još o tom tzv. islamskom učenju o psima (daj mi molim te navedi referencu za to):
Ima jedna mlada porodica. Otac outfitom vehabija, majka pokivene kose, dvoje djece brat i sestra cca. 4-5 godina. Slatka dječica vesela i vaspitana.
Uvijek me pita smiju li djeca malo pomaziti cuke. Naravno da smiju, i moje cuke vole djecu. Ova mlađa je na sedmom nebu kad je okružena djecom.
I on sam i njegova supruga rado pomiluju pse.
E za mene je njihova vjera čista i najčišća jer isijava ljubav prema svakom stvoru.
I bilo bi me stid kada bih ih ičim uvrijedio.
HelaS

#73225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 05/12/2023 17:16
NediM17 wrote: 05/12/2023 17:14 Bgm. su najbrzi ovi danasnji omladinci.
To i ne pomislja ponuditi mjesto invalidu, starijem...
Ako slucajno uspijem sjesti, uhvatim sebe da bih trebao ustati i ustupiti mjesto starijem, onda skontam pa jbt. ja sam vec mator, ima omladinaca nek ustanu.
Vazda mi naumpadne rahmetli dajdza kad bi mu se djeca nesto zalila, kaze, sta li ce biti sa mnom kad dodjem u vase godine. :lol:
Mene su ucili ustaje se starijim i svu tu pricu.

Ali, niko nije duzan ustati. Mislim da samo invalidi i trudnice imaju po nekom propisu prednost.
Jel' ovako :D
Post Reply