kako nije, da ne govorimo o ratovima u BiH i HRV, a Kosovo 1999. ???muha_sa wrote: ↑16/03/2025 07:28 Sa ratnim drugovima se sliko a ja se pitam otkud u Srbiji ratni vojni veterani kad Srbija nije bila u ratu![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... ntari.html
![]()
Dešavanja u Srbiji
- mirota
#69776 Re: Dešavanja u Srbiji
- dr_Evil
#69777 Re: Dešavanja u Srbiji
Hajde bolan, mi smo gledali El-Baketa duze nego oni Vucica, a Baketove lazi su ipak bile malo gore.emmir1 wrote: ↑16/03/2025 08:05 Izadje mu milion ljudi na ulice
U svakoj zemlji na svijetu bi vlast dala ostavku, a idiot se obrati na pres konferenciji sa ustaljenim lažima.
Bez truna stida i srama
Danima najavljivao pokolj, nasilje, rat, krv....i kao da nista od toga nije rekao.
Fakat ljudima u Srbiji nije lako samo ga gledat, vjerovatno ne postoji odvratnija i iritantnija osoba na svijetu.
Covjek od 10 recenica koje izgovori svih 10 su laž.
Njegovi poltroni slave pobjedu.
Oni su mislili da ce ih juce zbacit sa vlasti, da policija u nekom trenutku stati uz narod.
Danas slave jer su opstali i sada ce biti jos opasniji.
- dr_Evil
#69778 Re: Dešavanja u Srbiji
Nista od setnje drug. Ovo moze zavrsiti samo nasiljem, ili da Europa podrzi studente pa stavi sankcije Vucku. Iskreno ovo drugo se nece desiti, a tesko da ce i prvo. Ali neka setaju, to je znak da je drustvo zdravo, i da ce se napredak desiti, samo je pitanje vremena i smjene generacija.
-
emmir1
- Peacean
#69780 Re: Dešavanja u Srbiji
https://n1info.ba/regija/financial-time ... -odsto-ne/Istraživanje javnog mnjenja rađeno za potrebe vlasti Srbije, u koje je Financial Times imao uvid, pokazalo je da je podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću znatno opala i da povjerenje u njega ima svega trećina ispitanika, a da mu 55 odsto ne vjeruje
Još kad bi neko znao to politički da iskoristi...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#69781 Re: Dešavanja u Srbiji
Oslobodilački srbski ratovi od turskog zuluma, ustaske kame i šiptarskog kulučenja. Čitaj malo slobodarske medije. I da NATO genocida,muha_sa wrote: ↑16/03/2025 07:28 Sa ratnim drugovima se sliko a ja se pitam otkud u Srbiji ratni vojni veterani kad Srbija nije bila u ratu![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... ntari.html
![]()
- dr_Evil
#69782 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne moze, cudno za Srbiju, ali da li iko zna ko je ljevica u Srbiji? Evo vidjeli smo sinoc koljacke zastave, nisam jos uvijek siguran na kojoj strani niko mi nije odgovorio, ali jel iko vidio kakve prave simbole otpora? Mozda sam samo ja ostario, ali "Pumpaj" ne rusi, dok recimo jedna parola "u tunelu usred mraka sija zvEzda petokraka" bi bila dovoljna da se ovi misevi pokupe u rupe. Doduse.. kad bi jedna takva zasjala nad beogradom, srusio bi se i ovaj nas fasisticki sistem sam od sebe, mislim da Bake i Seka bi u crvenom stojadinu vozili sve do Stambola.Peacean wrote: ↑16/03/2025 08:26https://n1info.ba/regija/financial-time ... -odsto-ne/Istraživanje javnog mnjenja rađeno za potrebe vlasti Srbije, u koje je Financial Times imao uvid, pokazalo je da je podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću znatno opala i da povjerenje u njega ima svega trećina ispitanika, a da mu 55 odsto ne vjeruje
Još kad bi neko znao to politički da iskoristi...
- Peacean
#69783 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma nije ni toliko
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/arhi ... -15-za-15/Arhiv javnih skupova procenjuje da je ovom skupu prisustvovalo između 275.000 i 325.000 ljudi, uz mogućnost da je taj broj bio i veći
- pici
#69784 Re: Dešavanja u Srbiji
Tiktok, instagram, facebook omladina je pokazala sinoc svu (ne)moc... quqaju gadjali ih zvucnim topom... de dokazi. Imate nove serije na netfixu i njemacka jos prima radne snage. Nema od vas ništa.
- shbc
- dr_Evil
#69786 Re: Dešavanja u Srbiji
Generacija Z. Previse sticeni od roditelja, i zive u virtuelnom svijetu. Memo, parole i tome slicno je postao nacin otpora, a ovi se grohotom smEju. Mora im se priznati da su simpaticni, onako, kad ih gledam probudi se u meni nesto sto je davno zakopano ispod silnih obaveza, kredita, i svih samara zivota.
Ali nazalost, vrijeme je da pocnu citati, a za razliku od onih sa Acinih barikada znaju to, i nek procitaju kako su se drustva gradila, vrijeme je za ozbiljne blokade i da se od pendreka ne bjezi. Jer ako ne uspiju, ceka ih 20 godina apatije. MI jos pamtimo 2014-u, i kako su vlasti iskoristile to razocarenje. Moze im to biti skola.
-
NediM17
#69787 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti baš uporan, samo je rođena u Trebinju, gdje bi drugo kad u Gacku nema porodilišta.
Malo žešća četnikulja, samo joj vidi "životne" priče.
Ona, brat i sestra učili da pucaju kako bi se odbranili.
https://slobodnahercegovina.com/hercego ... ci-izazov/
- dr_Evil
#69788 Re: Dešavanja u Srbiji
To je ono sta govorim citavo vrijeme. Od 1000 ljudi pronaci ces 4-5 ljudi koji su spremni uzeti ovu zastavu. Ostalih 995 ce okrenuti glavu, a okrenut ce je i kad tebi ovaj sa zastavom skida glavu. Da bi se grad kvalifikovao kao metropola, ili kozmopolit, mora postojati 4-5 onih koji ce ovima samar opaliti.
Balkan uvijek ostaje rupa.
- muha_sa
#69789 Re: Dešavanja u Srbiji
Protjerali komšije--onda im stanove, kuce i imovinu popljackaliNediM17 wrote: ↑16/03/2025 08:42Ti baš uporan, samo je rođena u Trebinju, gdje bi drugo kad u Gacku nema porodilišta.
Ona, brat i sestra učili da pucaju kako bi se odbranili.![]()
– Грађански рат је врло специфичан. Наједном, пријатељи из детињства са којима си одрастао и делио школску клупу, постану ти непријатељи. Тата је све време био на ратишту, а мама је као здравствени радник у болници. Сестра, брат и ја учили смо као деца да пуцамо да би се одбранили. Сада када причам о томе, делује ми као да то није био мој живот – са пуно горчине прича.
Ратне године провели су у свом месту, родитељи нису желели да напусте дом,
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#69790 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto si nervozan lave? Dam ti izvor odakle znam za Trebinje a ti tako cccccNediM17 wrote: ↑16/03/2025 08:42Ti baš uporan, samo je rođena u Trebinju, gdje bi drugo kad u Gacku nema porodilišta.
Ona, brat i sestra učili da pucaju kako bi se odbranili.![]()
- dr_Evil
#69791 Re: Dešavanja u Srbiji
NIje joj lahko bilo u Gacku u ratu, trebalo je okrenuti glavu svaki put kad su joj komsinice vodjene u logore, a pucati je ipak trebalo znati, sta da ne do bog neko pokusa pronaci spas u njezinoj kuci. Taman posla..muha_sa wrote: ↑16/03/2025 08:53
Protjerali komšije--onda im stanove, kuce i imovinu popljackaliumal se ne rasplakah čitajuci ovo
![]()
– Грађански рат је врло специфичан. Наједном, пријатељи из детињства са којима си одрастао и делио школску клупу, постану ти непријатељи. Тата је све време био на ратишту, а мама је као здравствени радник у болници. Сестра, брат и ја учили смо као деца да пуцамо да би се одбранили. Сада када причам о томе, делује ми као да то није био мој живот – са пуно горчине прича.
Ратне године провели су у свом месту, родитељи нису желели да напусте дом,
Ali evo, da nije sve tako crno, imaju i Bosnjaci svoje skutore i skripare. A oni su upravo u okolici Gacka, naime Fazlagica Kula inace poznata i kao "Mali Berlin", gdje su ljubitelji crnih kosulja i Thompsona drzali odbranu cak i nakon pada nacista.
- pici
-
ljubijankic
#69793 Re: Dešavanja u Srbiji
Ima li smo mi protesta na kojima se palilo predsjedništvo, jesmo li promijenili nesto?
- no_sekirli
#69794 Re: Dešavanja u Srbiji
U cemu je problem, doktore Karaklaijicu?belfy wrote: ↑16/03/2025 05:55casual talking...no_sekirli wrote: ↑15/03/2025 14:42 Vucko je uradio sve da uspori dotok ljudi u BG.
Od bombi u vlakovima, preko radova na cestama i autocestama, do obustave prodaje karata za autobuse.
Obzirom na ovu silnu medijsku paznju, masovnost i sarolike prosvjednike, Mudroser ovo hendla prilicno kvalitetno.
- nota1969
#69795 Re: Dešavanja u Srbiji
razjeba musliu sijelo ovim poCetnicima 
- dr_Evil
#69796 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije uporediva situacija, u BiH je vlast podijeljena na tri dijela, a centralna vlast je samo privid. Dakle ako zapalis predsjednistvo, druge dvije poluge vlasti se samo nasmiju i kazu "superr, molim vas ako moze i parlament". Da bi protest bilo kakve vrst uspio, mora u isto vrijeme da gori Capajebo, BL, i Grude.ljubijankic wrote: ↑16/03/2025 09:14 Ima li smo mi protesta na kojima se palilo predsjedništvo, jesmo li promijenili nesto?
-
Karikaturist
#69797 Re: Dešavanja u Srbiji
A da nisu mozda forumski analiticari pomislili da studenti i ostali ipak nisu kao ovi trenutni i da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.
Ako je to slabost onda cemo ih na forumu proglasiti slabim iza nasih jakih tastatura.
Ono svi bi mi voljeli da se oni porokaju, kokice u ruke i uzivati, ali u topic teme onda dodati saljivo ili nesto tipa ‘samozadovoljavanje’.
Ako je to slabost onda cemo ih na forumu proglasiti slabim iza nasih jakih tastatura.
Ono svi bi mi voljeli da se oni porokaju, kokice u ruke i uzivati, ali u topic teme onda dodati saljivo ili nesto tipa ‘samozadovoljavanje’.
-
Bossona
#69798 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije mi poznato da je neki režim niti predsjednik države koristi zvučni top protiv svojih studenata ili demonstranata...

Zvučni top, poznat i kao LRAD (Long Range Acoustic Device), je specijalni akustični uređaj koji proizvodi izuzetno snažne zvučne talase. Policija i vojska ga koriste za kontrolu masa, razbijanje demonstracija, razbijanje blokada brodova, ali i za komunikaciju na velikim udaljenostima u teškim uslovima.
LRAD koristi usmerene zvučne talase visoke jačine, koji se mogu fokusirati u vrlo uzak snop (kao reflektor za zvuk). On šalje visokofrekventni zvuk koji može da dostigne 120 do čak 160 decibela, što je daleko iznad praga bola za ljudsko uvo. Za poređenje:
120dB = sirena hitne pomoći iz neposredne blizine.
160dB = gotovo kao pucanj iz pištolja pored uha.
Kada se koristi na ljudima, efekti mogu biti fizički i psihološki vrlo neprijatni:
1. Intenzivan bol u ušima.
2. Dezorientacija i vrtoglavica.
3. Mučnina.
4. Gubitak ravnoteže.
5. Privremeni ili trajni gubitak sluha.
6. Strah i panika zbog neprijatnog zvuka i bola.
Cilj je naterati ljude da se udalje iz određenog područja bez fizičkog kontakta.
- dr_Evil
#69799 Re: Dešavanja u Srbiji
Gledaj, oni su prije svega mladi, idealisti, i nisu jos vecinom iskvareni. Bili smo i mi jednom u njihovim godinama.Karikaturist wrote: ↑16/03/2025 09:19 A da nisu mozda forumski analiticari pomislili da studenti i ostali ipak nisu kao ovi trenutni i da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.
Ali prica da oni zele na drugi nacin da rjesavaju stvari.. prijatelju, samo su komunisti dali vlast bez ispaljenog metka, ali i to se desilo samo zato jer je peta kolona vec u potpunosti bila preuzela upravljacka mjesta pa se vise i nisu pitali.
Dakle, ne zelim im da se porokaju, ni mrvicu, zapravo posmatram ovo potpuno ravnodusno jer nijedna struja nije ona koju podrzavam, to jest nema ni komunista ni liberala, ali ako moram da biram uvijek sam uz mladost.
Ako zele da se oslobode diktatora moraju krenuti vise konkretno, ovo danas je woodstock, setamo se, i spavamo u tudjim krevetima. Spring break, rekli bi skeptici.
- MarshalDodik
#69800 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovako se ne skida ni predsjednik kucnog savjeta
Pametnije bi vam bilo put pod noge pa u zemlje Zapadne evrope a ne setati Srbijanskim cestama
Pametnije bi vam bilo put pod noge pa u zemlje Zapadne evrope a ne setati Srbijanskim cestama