IRAN

Hajlac

#69751 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Last edited by Hajlac on 02/04/2026 15:18, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69752 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 14:14
Chmoljo wrote: 02/04/2026 13:28
sumirprimus wrote: 02/04/2026 13:12

Jao jao sta naprica ispisa pardon, :lol: meni stative uvijek na istom mjestu, dira me palestina sad I iran, ko i mianmar ili sudan ili Kongo, iskreno, i tu je moj problem sa vama.
Nidje veze prica, ne berem ja desnicarksu spiku, ja sam bio lijevo i kad od tog nije bilo hajra kao danas. Za razliku od mnogih ovde koji su ekstremno desno, eto vam druga trube počeo je opasnu spiku prodavati a poravnatu sa trenutnom desnicarskom slikom o ugroženosti kršćanstva i potrebi zaštite.istog :)
i da notorni je fakat o jačanju desnice i islamofobije sirom europe i dalje.
vidim, isto visiš na tim temama o sudanu ili kongu.

kako sam sebi uskočiš u usta, to je čudo jedno. znam da ti ništa ne znači. za to treba imati malo obraza.
Jok ja, nego nema vas tamo da pateisete, ta vas stradanja toliko ne dotiču, koga cu onda :mrgreen:
Da, vidim, pises jer drugi pisu, jer te dotice to pisanje. :thumbup:

Drago mi je sto mozes u istoj recenici napisati stradanje i staviti smajlija koji se kesla.

Bill Maher trazi takve poput tebe.
Dimu1927

#69753 Re: IRAN

Post by Dimu1927 »

Srusen jedan most u zemlji velicine pola europe :lol:

Kamenei potpisuj gotovo :lol:

Sravnili gazu velicine manje od ks pa nisu pobjedili a ovo je bas za predaje :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69754 Re: IRAN

Post by pici »

liyf wrote: 02/04/2026 15:06
pici wrote: 02/04/2026 14:57
liyf wrote: 02/04/2026 14:45 U "zapadnim demokracijama" su se ljudi ubijali i za manje prekršaje.
kojim zapadnim demokratijama... sud koliko znam nikome nije proglasio smrtnu kaznu za demonstriranje... u EU je zabranjena smrtna kazna. Sto znaci sudski nemozes biti osudjen na smrt. De bogati ne brani neodbranjivo. Mulanski režim jeste pogan. Da je serijski ubica pa hajde de al ubit ga zato sto je usao u vojni objekat i "podmetnuo pozar i trazio oruzje i to pod mucenjem priznanje. I tebi to OK. Nista onda nisi bolji od naci-cionista, nista.
Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.

Ubijala je i Amerika i saucesnike i nevine ljude pa i dalje imaju smrtnu kaznu

izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Hajlac

#69755 Re: IRAN

Post by Hajlac »

pici wrote: 02/04/2026 15:27 izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Izvini, ali zasto od Irana trazis da se ponasa kao EU kad i druge zemalje iz tog regiona gdje se i Iran nalazi - poput Saudije, Bahraina, Kuvajta, Indije, Tadzikistana imaju smrtne kazne za svasta nesto?

Te druge zemlje nebrojeno puta smaknuca (cak i javna) cinili.

U slucaju tog lika koji je provalio u vojnu instalaciju i pokusao ukrasti oruzje, valjda shvatas da se radi doslovno o ORUZANOJ POBUNI protiv drzave?

Pa i Amerikanci su u nekoliko onih zadnjih slucajeva pisljivih odavanja tajni (dakle ne ubijanje oruzjem na ulici policajaca) pokusali sprovesti upravo SMRTNU kaznu. Cak i samog Dzulijana Asanza su Hilari Klinton i slicne psihopate - masovne ubice htjeli hladnokrvno ubiti, iako uopste nije drzavljanin USA pa samim tim ni ne moze biti "traitor".

"Chelsea Manning was never sentenced to the death penalty, though she faced charges that carried that possibility, specifically "aiding the enemy"."

"Snowden had previously expressed fears of torture or execution if returned."
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 15:50, edited 4 times in total.
alijagoro

#69756 Re: IRAN

Post by alijagoro »

skrbavi-admin wrote: 02/04/2026 14:55
Rejhana wrote: 02/04/2026 13:27 To je ta sekularna, demokratska, ljudskopravaška Amerika :oops:

:-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Koja propaganda :-)
liyf

#69757 Re: IRAN

Post by liyf »

pici wrote: 02/04/2026 15:27
liyf wrote: 02/04/2026 15:06
pici wrote: 02/04/2026 14:57

kojim zapadnim demokratijama... sud koliko znam nikome nije proglasio smrtnu kaznu za demonstriranje... u EU je zabranjena smrtna kazna. Sto znaci sudski nemozes biti osudjen na smrt. De bogati ne brani neodbranjivo. Mulanski režim jeste pogan. Da je serijski ubica pa hajde de al ubit ga zato sto je usao u vojni objekat i "podmetnuo pozar i trazio oruzje i to pod mucenjem priznanje. I tebi to OK. Nista onda nisi bolji od naci-cionista, nista.
Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.

izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Zapadna demokracija je i Amerika.

Troy Davis, Cameron Willingham, Emmanuel Littlejohn, Clayton Lockett, Claude Jones, vjerovatno najpoznatiji Marcellus Williams koji je ubijen 2024 mjeseci iako je i porodica zrtve (koju nije ubio) trazila oslobadjanje

https://www.middleeasteye.net/news/stra ... s-protests
https://www.aljazeera.com/news/2026/1/1 ... t-movement
https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... len-short/
https://www.jpost.com/middle-east/iran- ... cle-883524
Last edited by liyf on 02/04/2026 15:47, edited 1 time in total.
alijagoro

#69758 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Oslobadjanje Iranaca se nastavlja :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69759 Re: IRAN

Post by arman1 »

alijagoro wrote: 02/04/2026 15:40
skrbavi-admin wrote: 02/04/2026 14:55
Rejhana wrote: 02/04/2026 13:27 To je ta sekularna, demokratska, ljudskopravaška Amerika :oops:

:-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Koja propaganda :-)
UMOBOLNO i hereza ako ćemo hrišćanski
Dimu1927

#69760 Re: IRAN

Post by Dimu1927 »

U demokratiji te rezim ubije putem neke tajne sluzbe i izgleda ko nasumicno ubistvo ili prirodna smrt

A iran kad te pogubi ko izdajnika onda kmee rezim ubice...

Tako da ne moralisite pedofili satanisti kanibali itd
kolegione

#69761 Re: IRAN

Post by kolegione »

Dimu1927 wrote: 02/04/2026 15:46 U demokratiji te rezim ubije putem neke tajne sluzbe i izgleda ko nasumicno ubistvo ili prirodna smrt

Ovo naprosto nije tacno u Iranu i Rusiji i Kini ti sjebu zivot ovako ili onako zbog banalnih stvari.

Sto u zapadnom svijetu nije zamislivo

Personalno ne bih volio ziviti ni u jednoj od tih zemalja punih nepravde tmine itmuse fujcina.

Ali isto tako niko nema pravo da te granatira onako..

100% na strani Irana, jer su medjunarodno upravu.
dnt

#69762 Re: IRAN

Post by dnt »

Pozdrav svima.

Citam teme godinama I ne mogu da vjerujem da I dan danas se poneko zada voditi diskusiju sa osobom s imenom sumir. Ta osoba najvjerovatnije pati od dusevnog komorbidnog poremecaja klastera B I C.

Svaka vama cast za napor ali nema smisla. Uvali vas svinja u blato da se hrva na domacem terenu.
Hajlac

#69763 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Dimu1927 wrote: 02/04/2026 15:46 U demokratiji te rezim ubije putem neke tajne sluzbe i izgleda ko nasumicno ubistvo ili prirodna smrt

Evo samo JEDAN od desetina ako ne i stotina primjera od WWII pa do danas:

Image
Dimu1927

#69764 Re: IRAN

Post by Dimu1927 »

kolegione wrote: 02/04/2026 15:50

Ovo naprosto nije tacno u Iranu i Rusiji i Kini ti sjebu zivot ovako ili onako zbog banalnih stvari.

Sto u zapadnom svijetu nije zamislivo

Personalno ne bih volio ziviti ni u jednoj od tih zemalja punih nepravde tmine itmuse fujcina.

Ali isto tako niko nema pravo da te granatira onako..

100% na strani Irana, jer su medjunarodno upravu.
Ma daj pojede te mrak i na zapadu, pogotovo amerika koja je i predsjednike ubijala, javne licnosti cancelluju i slicno

Princeza diana itd

Samo lazno moralisanje
Hajlac

#69765 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Jicak Rabina je garant Satanyahu preko svog odanog kruga ultra-desnicara ubio.

Od tog momenta je zajahao na vlast i sve do danas vedri i oblaci preko ovih pedofilskih ucjena po svijetu, smaknucima, false-flag operacijama...(vrlo moguce i 9/11 - prvi je odmah nakon napada telefonom poceo ispirati mozak onom glupsonu Bushu mladjem o "Osovini zla" s Iranom kao glavnim ciljem za destrukciju, uz Irak).
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 16:10, edited 5 times in total.
skrbavi-admin

#69766 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

kao npr ovog

inace ko nije upucen nek pogleda film Kill the Messenger.... po istinitim dogadjajima.....

kod njega su nasli 2 metka u glavi i slucaj proglasili - samoubistvom - kazu moguce je..... :mrgreen:

kako bi drugacije bilo u demokratiji i slobodi :run:
pici

#69767 Re: IRAN

Post by pici »

Hajlac wrote: 02/04/2026 15:40
pici wrote: 02/04/2026 15:27 izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Izvini, ali zasto od Irana trazis da se ponasa kao EU kad i druge zemalje iz tog regiona gdje se i Iran nalazi - poput Saudije, Bahraina, Kuvajta, Indije, Tadzikistana imaju smrtne kazne za svasta nesto?

U slucaju tog lika koji je provalio u vojnu instalaciju i pokusao ukrasti oruzje, valjda shvatas da se radi doslovno o ORUZANOJ POBUNI protiv drzave?

Pa i Amerikanci su u nekoliko onih zadnjih slucajeva pisljivih odavanja tajni (dakle ne ubijanje oruzjem na ulici policajaca) pokusali sprovesti upravo SMRTNU kaznu. Cak i samog Dzulijana Asanza su Hilari Klinton i slicne psihopate - masovne ubice htjeli hladnokrvno ubiti, iako uopste nije drzavljanin USA pa samim tim ni ne moze biti "traitor".

"Chelsea Manning was never sentenced to the death penalty, though she faced charges that carried that possibility, specifically "aiding the enemy"."

ako iran trazi podrsku civiliziranih zemalja onda se MORA ponasati civilizirano, inace nista od podrske. Ubijanje demonstranata ma kakvi oni bili nije pametno al ako ti zakon to dopusta onda nije ni produktivno. Kuditi i pljuvati naci cioniste a ponasati se poput njih, sta to pokazuje. Meni licno, ista ste govna i ko vas jebe skupa.

Ako tezis istini i pravdi onda se ponasaj tako a ne ko onaj nasuprot tebe. Postanes isti dio opanaka. Nisam fasista ali, jesam malo ili ona nasHa i zlocinac i heroj. Neide to tako. Ako zlim vrazis zlo... sta siti onda. Podrzavam odbranu irana ali da radi isto sto i naci-cionisti, to NE. Hvala lijepo i prijatno.
Hajlac

#69768 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Izgubio si me kod "Ubijanje demonstranata ma kakvi oni bili".

Nisu to bili obicni demostranti nego masa u kojoj su bili izmijesani ubaceni mUSAdovci + od strane njih obuceni lokalni Iranci - obuceni za ORUZANU pobunu bez prezanja tj. gledanja ko je civil ko je policajac ko je IRGC bla bla

600 ili 800 obicnih ulicnih policajaca su smaknuli ti pedo-cionisti i pahlavijevi pijuni. Plus bruku civila po ulicama jer su htjeli stvoriti atmosferu anarhije, straha, prikazati sistem nesposobnim itd.

CIA i mUSAd takve pasjaluke rade vec 70+ godina po svijetu - ili preko (para)vojske ili preko izmanipulisane 'svjetine'.

Ja Irance ni sekunde ne krivim za smaknuca takvih cionistickih govana.

Normalni obicni Iranci nezadovoljni sistemom su se povukli iz protesta kad su vidjeli sta ovi ubaceni elementi - ubice zapravo rade.
A da ne pricam da su od prvog dana muckog demonskog napada na skolu shvatili koliko su izmanipulisani od strane genocidnog "Zapada" (ukljucujuci i Evropu) protiv svoje drzave a za jadove despote ala Pahlavi.
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 16:17, edited 7 times in total.
breuer

#69769 Re: IRAN

Post by breuer »

pici wrote: 02/04/2026 16:04

ako iran trazi podrsku civiliziranih zemalja onda se MORA ponasati civilizirano, inace nista od podrske. Ubijanje demonstranata ma kakvi oni bili nije pametno al ako ti zakon to dopusta onda nije ni produktivno. Kuditi i pljuvati naci cioniste a ponasati se poput njih, sta to pokazuje. Meni licno, ista ste govna i ko vas jebe skupa.

od do!

:thumbup:

Ako tezis istini i pravdi onda se ponasaj tako a ne ko onaj nasuprot tebe. Postanes isti dio opanaka. Nisam fasista ali, jesam malo ili ona nasHa i zlocinac i heroj. Neide to tako. Ako zlim vrazis zlo... sta siti onda. Podrzavam odbranu irana ali da radi isto sto i naci-cionisti, to NE. Hvala lijepo i prijatno.
breuer

#69770 Re: IRAN

Post by breuer »

pici wrote: 02/04/2026 16:04

od do!
Ludzak

#69771 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Iran je, izgleda, pred krahom.
pici

#69772 Re: IRAN

Post by pici »

liyf wrote: 02/04/2026 15:44
pici wrote: 02/04/2026 15:27
liyf wrote: 02/04/2026 15:06 Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.

Zapadna demokracija je i Amerika.

Troy Davis, Cameron Willingham, Emmanuel Littlejohn, Clayton Lockett, Claude Jones, vjerovatno najpoznatiji Marcellus Williams koji je ubijen 2024 mjeseci iako je i porodica zrtve (koju nije ubio) trazila oslobadjanje

https://www.middleeasteye.net/news/stra ... s-protests
https://www.aljazeera.com/news/2026/1/1 ... t-movement
https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... len-short/
https://www.jpost.com/middle-east/iran- ... cle-883524
da li ovdje ima politicko motivisanih zarobljenika i moze li izvor iz europskih sudova... amerika osudjuje kriminalce, ubice ne demonstrante... to posalji ne kriminalne dosje, nisam ni sudija ni egzekutor
pici

#69773 Re: IRAN

Post by pici »

posto ovo previse licno i ostrasceno gledate, de da se metnemo na foe pa da se negledamo... pošteno.
Dozer

#69774 Re: IRAN

Post by Dozer »

bosanski__ wrote: 02/04/2026 14:24
Dozer wrote: 02/04/2026 13:37
sumirprimus wrote: 02/04/2026 13:24

Jedna od opcija.
Gdje bi mogli upasti
Gdje god da upadnu, isto im sljeduje. Na to su ih upozorili i njihovi iskusni vojnici i placenici.
Zaštto ih onda šalju ako znaju da nemaju šanse ?
Jer ne znaju. Suvise su samouvjereni. I rat je trebao trajati 2 sedmice, i gotov Iran.
A Iran jucer poslao najvise projektila od pocetka rata. I udario da boli.
Last edited by Dozer on 02/04/2026 17:11, edited 1 time in total.
Hajlac

#69775 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image

Image
Post Reply