IRAN

Dozer

#69726 Re: IRAN

Post by Dozer »

Iran:
- Rat se nastavlja do predaje US i Izraela.
- Eksplozije airom.Izraela.
- Hormuz ostaje zatvoren.
- Prikazivanje Irana kao prijetnje nema veze s realnoscu.
- Iranske aktivnosti usmjerene na samoodbranu.

GB:
- Kinferencija za 35 zemalja o Hirmuzu. Bez USA.

Zutalj & Co.:
- Iran vise nije prijetnja, drzimo sve karte.
- Hormuz ce se otvoriti cim rat stane.
- Kljucni strateski ciljevi skoro ostvareni.
- Napadi ce se nastaviti dok ciljevi ne budu ostvareni.
- Tokom sljedece 2-3 sedmice cemo jako udarati Iran. (Na sta li ovo podsjeca - sljedece dvije sedmice su kljucne. I tako sedmicama :lol: )
Last edited by Dozer on 02/04/2026 14:14, edited 3 times in total.
sumirprimus

#69727 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

A onda.ovakva vijest :(
sumirprimus

#69728 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 02/04/2026 13:28
sumirprimus wrote: 02/04/2026 13:12

Jao jao sta naprica ispisa pardon, :lol: meni stative uvijek na istom mjestu, dira me palestina sad I iran, ko i mianmar ili sudan ili Kongo, iskreno, i tu je moj problem sa vama.
Nidje veze prica, ne berem ja desnicarksu spiku, ja sam bio lijevo i kad od tog nije bilo hajra kao danas. Za razliku od mnogih ovde koji su ekstremno desno, eto vam druga trube počeo je opasnu spiku prodavati a poravnatu sa trenutnom desnicarskom slikom o ugroženosti kršćanstva i potrebi zaštite.istog :)
i da notorni je fakat o jačanju desnice i islamofobije sirom europe i dalje.
vidim, isto visiš na tim temama o sudanu ili kongu.

kako sam sebi uskočiš u usta, to je čudo jedno. znam da ti ništa ne znači. za to treba imati malo obraza.
Jok ja, nego nema vas tamo da pateisete, ta vas stradanja toliko ne dotiču, koga cu onda :mrgreen:
sumirprimus

#69729 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Dozer wrote: 02/04/2026 14:12 Iran:

GB:

Zutalj & Co.:
- Tokom sljedece 2-3 sedmice cemo jako udarati Iran. (Na sta li ovo podsjeca - sljedece dvije sedmice su kljucne. I tako sedmicama :lol: )
E ovom ja pricam, prva stavka iranaca,.Ljudi su nadrealni , rekli bi mind bogling
sumirprimus

#69730 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Evo dosli su do mostova ko u Srbiji dan koji?
sumirprimus

#69731 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

I ovo ljudi ih lupaju ko puru mjesec dana, al oni čuvaju u tajnosti najvažnije oružje, kad zagusti. Kako li njima izgleda kad zagusti ako je ovo talasika? :skoljka:
Hajlac

#69732 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image
bosanski__

#69733 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Dozer wrote: 02/04/2026 13:37
sumirprimus wrote: 02/04/2026 13:24
Dozer wrote: 02/04/2026 13:22 Ovo sibanje po obali je, valjda, priprema za upad pjesadije?

Samo bih zamolio Irance da snimaju sve to, jer mediji sigurno nece ni snimati, a ni objavljivati taj masakr. Pogotovo zapadnjacki mediji.
Jedna od opcija.
Gdje bi mogli upasti
Gdje god da upadnu, isto im sljeduje. Na to su ih upozorili i njihovi iskusni vojnici i placenici.

Zaštto ih onda šalju ako znaju da nemaju šanse ?
Hajlac

#69734 Re: IRAN

Post by Hajlac »

bosanski__ wrote: 02/04/2026 14:24 Zaštto ih onda šalju ako znaju da nemaju šanse ?
Vjerovatno povod da njihov Satanyahu baci nuklearnu bombu na Iran.
Sroljo ce se praviti da nije znao a istovremeno likovati i proglasiti pobEdu.
sumirprimus

#69735 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Joj ne bacaj bombe ba, nema nuklearki
BarbaDue

#69736 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

Četnik Satanjahu će je baciti, sigurno. Jedna nuklearna bomba da ubije pola Teherana za njega je kao vode se napiti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69737 Re: IRAN

Post by pici »

liyf wrote: 02/04/2026 13:08
pici wrote: 02/04/2026 13:06
IRANSKE vlasti pogubile su muškarca povezanog s protuvladinim prosvjedima koji su izbili u siječnju, prenose državni mediji.

Amirhossein Hatami (18) bio je jedan od 11 muškaraca koji su, prema navodima Amnesty Internationala, bili izloženi mučenju i zlostavljanju u pritvoru prije nego što su osuđeni na, kako navode, "krajnje nepravednim suđenjima koja su se temeljila na iznuđenim priznanjima".

Prema iranskoj novinskoj agenciji Mizan, tijekom ispitivanja priznao je da je ušao u vojni objekt u Teheranu, oštetio ga i zapalio te pokušao doći do oružja i streljiva.

Žalba mu je odbijena, a Vrhovni sud potvrdio je presudu.

Iranske vlasti provele su jednu od najvećih represija nad prosvjednicima u povijesti Islamske Republike, a pravosuđe navodi da se izrečene kazne sada provode.
samo da se tuspasim da ni mulama nije maslo za ramazana...
priznao je da je ušao u vojni objekt u Teheranu, oštetio ga i zapalio te pokušao doći do oružja i streljiva.
Ne znam šta si očekivao, da mu daju orden?
i sad mu zbog toga treba glavu odsjeći... :-)
Hajlac

#69738 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image

Pa radikalizacija Irana im i jeste jedan od ciljeva, jer zadrti ljudi razmisljaju uskogrudno, pod stresom nepromisljeno i impulsivno, a svojim stavovima i djelima vrlo lako mogu i odbiti od sebe sve one drzave koje za sada gledaju blagonaklono na napadnuti Iran.

(sami izvucite paralele s nasom borbom u ratu - ubacenim MI6/CIA/mUsad Tekbir glavosjek-elementima i promjeni odnosa prema nama tj. kasnijem davanju ustupaka (Dejton sizofreno ustavno uredjenje s milion instrumenata blokada vecine od strane manjine itd.) hriscanskim antibosanskim dzelatima kako bi jelte "kontrolisali potencijalno radikalne "muslimane" nadomak Evrope"). Ali to je off topic.
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 14:49, edited 6 times in total.
pici

#69739 Re: IRAN

Post by pici »

uglavnom žutom govnetu je ostalo jos malo vremena, isticu mu dva mjeseca za specijalnu operaciju i onda mora kongres proglasiti rat
liyf

#69740 Re: IRAN

Post by liyf »

pici wrote: 02/04/2026 14:38

priznao je da je ušao u vojni objekt u Teheranu, oštetio ga i zapalio te pokušao doći do oružja i streljiva.
U "zapadnim demokracijama" su se ljudi ubijali i za manje prekršaje.
Billy The Pljuc

#69741 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

A napisah da će postati još bestijalniji, gamad, zna se već kako treba gamad tretirati.

Neko juče predloži na nekoj od tema dokumentarac o američkim rednecksima prikazivan na HRT1. Natjerah se da odgledam i mada sam dosta toga znao već odavno ipak se dodatno zgrozih na milione Trumpovih glasača. Isti se apsolutno uklapaju u gore pomenuti narativ. Ne vidjeh juče u onim redovima, pristiglim na BI da šire demokratiju, veliki broj ovih maloumnih i krezubih branitelja "američkog prava i životnog stila" nego su to uglavnom "obojeni" dječaci. O "slobodnom" tumačenju svetog pisma da i ne pišem, znači na najvišem mogućem nivou, evo kliks upravo izbaci potvrdu:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /260402040

Ja šta se glupe, zatucane i odvratne stoke nakotilo na ovom svijetu (bogumi primjećeno i na forumu) nije više nešto što ovaj planet može podnijeti. Vapi ovaj planet za resetom, onim što bi neki popularni bh politiĆari rekNuli - do temelja i sasvim je svejedno u kom obliku bi isto moglo doći.
Hajlac

#69742 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image
skrbavi-admin

#69743 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Rejhana wrote: 02/04/2026 13:27 To je ta sekularna, demokratska, ljudskopravaška Amerika :oops:

:-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajlac

#69744 Re: IRAN

Post by Hajlac »

"Trump, the Devil & the Jews

Rabbi Trachtenberg's 1943 book on the Medieval conception of Jews
reveals the scale and continuity of the Cabalist (Masonic) Jewish Conspiracy.

Rabbi Trachtenberg writes that since the 1200's AD, Christians have feared:

"A terrible mysterious Jewish horde hidden somewhere in the East
awaited the signal to pour out upon Christendom and annihilate it.
The rumours of the birth of the Antichrist ...after the thirteenth century,
kept Europe on edge awaiting the bloody outbreak of the 'red Jews'" ....

Judaism is not defined by the Torah but rather by the Talmud and Cabala. The Cabala posits that the Cabalists represent God and redefine reality by inverting it ("revolution.") Sick is healthy; ugly is beautiful; unnatural is natural; lies are truth and injustice is justice.

Anything that seeks to supplant God is Satanism. This is the origin of "secularism" and "humanism," the worship of man, place-holders for Cabalism. It is also the essence of the New World Order, where Satanism replaces Christianity and all true religion.

Cabalist bankers and their Masonic flunkies (our leaders) promote war, depression and scamdemic to advance the NWO.
Cabalist (Communist) success hinges on Christian failure.

Cabalists believe that they were ordained by God to destroy or enslave the goyim. They think they're fulfilling God's Will.

"Goyim" refers to all who reject Cabalist Jewish supremacism, including ethnic Jews like myself.

Ordinary Jews and Masons are oblivious to the moral and physical jeopardy their Cabalist leaders are putting them in."
https://henrymakow.com/the-devil-and-the-jews.html
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 14:58, edited 1 time in total.
pici

#69745 Re: IRAN

Post by pici »

liyf wrote: 02/04/2026 14:45

kojim zapadnim demokratijama... sud koliko znam nikome nije proglasio smrtnu kaznu za demonstriranje... u EU je zabranjena smrtna kazna. Sto znaci sudski nemozes biti osudjen na smrt. De bogati ne brani neodbranjivo. Mulanski režim jeste pogan. Da je serijski ubica pa hajde de al ubit ga zato sto je usao u vojni objekat i "podmetnuo pozar i trazio oruzje i to pod mucenjem priznanje. I tebi to OK. Nista onda nisi bolji od naci-cionista, nista.
zigzag

#69746 Re: IRAN

Post by zigzag »

GB:

Zutalj & Co.:
raising stakes

spremite se za litar dizela na 6 KM, već iduće sedmice ide na 4
Moenx

#69747 Re: IRAN

Post by Moenx »

GB:

Zutalj & Co.:
Meni govor Trampa koji sam gledao od prve do zadnje sekunde je krajnje izlizan i moze se nazvati smirivanjem berzi.
Nesto toliko ponizavajuce za jednu zemlju nisam vidio
Biden je bio bolestan bar samo polovicu godine, a ovaj lik je tu garantirano jos par godina
skrbavi-admin

#69748 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

da je se tako radilo u nasem ratu sad bi ti imo penzije toliko da ne bi iso na forum nego razmisljo dje ces ugrijat bubrege i na kakoj obali avionom......
al u razlicitim opcijama se ni od mrava ne vidi slon....
liyf

#69749 Re: IRAN

Post by liyf »

pici wrote: 02/04/2026 14:57
liyf wrote: 02/04/2026 14:45

kojim zapadnim demokratijama... sud koliko znam nikome nije proglasio smrtnu kaznu za demonstriranje... u EU je zabranjena smrtna kazna. Sto znaci sudski nemozes biti osudjen na smrt. De bogati ne brani neodbranjivo. Mulanski režim jeste pogan. Da je serijski ubica pa hajde de al ubit ga zato sto je usao u vojni objekat i "podmetnuo pozar i trazio oruzje i to pod mucenjem priznanje. I tebi to OK. Nista onda nisi bolji od naci-cionista, nista.
Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.

Ubijala je i Amerika i saucesnike i nevine ljude pa i dalje imaju smrtnu kaznu
Hajlac

#69750 Re: IRAN

Post by Hajlac »

"Hamas's Qassam Brigades praises Syrian mass mobilization for Palestine, condemnation of Israeli execution law
——
The military spokesman for Hamas’s Qassam Brigades, Abu Obeida, commended the Syrian people for their mass mobilization in support of Palestine and in condemnation of Israel’s newly approved "law" that allows for the execution of Palestinian detainees, saying: “Your voice has reached us, and we are proud of you.” He added that “our hopes, after Allah, are tied to you and to all free people,” expressing confidence that the masses will one day unite to “liberate the sanctuary and the prisoners.”

Demonstrations were reported across Syria in recent days, with large crowds gathering in multiple cities and regions in a broad and coordinated wave of public solidarity across the country."
https://x.com/TheCradleMedia/status/203 ... 20369?s=20
Post Reply