https://x.com/HaqaeqAR/status/2039669469715292401?s=20
28.2.

2023-e:
Da, vidim, pises jer drugi pisu, jer te dotice to pisanje.sumirprimus wrote: ↑02/04/2026 14:14Jok ja, nego nema vas tamo da pateisete, ta vas stradanja toliko ne dotiču, koga cu ondaChmoljo wrote: ↑02/04/2026 13:28vidim, isto visiš na tim temama o sudanu ili kongu.sumirprimus wrote: ↑02/04/2026 13:12
Jao jao sta naprica ispisa pardon,meni stative uvijek na istom mjestu, dira me palestina sad I iran, ko i mianmar ili sudan ili Kongo, iskreno, i tu je moj problem sa vama.
Nidje veze prica, ne berem ja desnicarksu spiku, ja sam bio lijevo i kad od tog nije bilo hajra kao danas. Za razliku od mnogih ovde koji su ekstremno desno, eto vam druga trube počeo je opasnu spiku prodavati a poravnatu sa trenutnom desnicarskom slikom o ugroženosti kršćanstva i potrebi zaštite.istog![]()
i da notorni je fakat o jačanju desnice i islamofobije sirom europe i dalje.
kako sam sebi uskočiš u usta, to je čudo jedno. znam da ti ništa ne znači. za to treba imati malo obraza.![]()
liyf wrote: ↑02/04/2026 15:06Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.pici wrote: ↑02/04/2026 14:57kojim zapadnim demokratijama... sud koliko znam nikome nije proglasio smrtnu kaznu za demonstriranje... u EU je zabranjena smrtna kazna. Sto znaci sudski nemozes biti osudjen na smrt. De bogati ne brani neodbranjivo. Mulanski režim jeste pogan. Da je serijski ubica pa hajde de al ubit ga zato sto je usao u vojni objekat i "podmetnuo pozar i trazio oruzje i to pod mucenjem priznanje. I tebi to OK. Nista onda nisi bolji od naci-cionista, nista.
Ubijala je i Amerika i saucesnike i nevine ljude pa i dalje imaju smrtnu kaznu
Izvini, ali zasto od Irana trazis da se ponasa kao EU kad i druge zemalje iz tog regiona gdje se i Iran nalazi - poput Saudije, Bahraina, Kuvajta, Indije, Tadzikistana imaju smrtne kazne za svasta nesto?pici wrote: ↑02/04/2026 15:27 izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Koja propaganda
Zapadna demokracija je i Amerika.pici wrote: ↑02/04/2026 15:27liyf wrote: ↑02/04/2026 15:06Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.pici wrote: ↑02/04/2026 14:57
kojim zapadnim demokratijama... sud koliko znam nikome nije proglasio smrtnu kaznu za demonstriranje... u EU je zabranjena smrtna kazna. Sto znaci sudski nemozes biti osudjen na smrt. De bogati ne brani neodbranjivo. Mulanski režim jeste pogan. Da je serijski ubica pa hajde de al ubit ga zato sto je usao u vojni objekat i "podmetnuo pozar i trazio oruzje i to pod mucenjem priznanje. I tebi to OK. Nista onda nisi bolji od naci-cionista, nista.
izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Ovo naprosto nije tacno u Iranu i Rusiji i Kini ti sjebu zivot ovako ili onako zbog banalnih stvari.
Evo samo JEDAN od desetina ako ne i stotina primjera od WWII pa do danas:

Ma daj pojede te mrak i na zapadu, pogotovo amerika koja je i predsjednike ubijala, javne licnosti cancelluju i slicnokolegione wrote: ↑02/04/2026 15:50Ovo naprosto nije tacno u Iranu i Rusiji i Kini ti sjebu zivot ovako ili onako zbog banalnih stvari.
Sto u zapadnom svijetu nije zamislivo
Personalno ne bih volio ziviti ni u jednoj od tih zemalja punih nepravde tmine itmuse fujcina.
Ali isto tako niko nema pravo da te granatira onako..
100% na strani Irana, jer su medjunarodno upravu.
kao npr ovog
ako iran trazi podrsku civiliziranih zemalja onda se MORA ponasati civilizirano, inace nista od podrske. Ubijanje demonstranata ma kakvi oni bili nije pametno al ako ti zakon to dopusta onda nije ni produktivno. Kuditi i pljuvati naci cioniste a ponasati se poput njih, sta to pokazuje. Meni licno, ista ste govna i ko vas jebe skupa.Hajlac wrote: ↑02/04/2026 15:40Izvini, ali zasto od Irana trazis da se ponasa kao EU kad i druge zemalje iz tog regiona gdje se i Iran nalazi - poput Saudije, Bahraina, Kuvajta, Indije, Tadzikistana imaju smrtne kazne za svasta nesto?pici wrote: ↑02/04/2026 15:27 izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Te druge zemlje nebrojeno puta smaknuca (cak i javna) cinili.
U slucaju tog lika koji je provalio u vojnu instalaciju i pokusao ukrasti oruzje, valjda shvatas da se radi doslovno o ORUZANOJ POBUNI protiv drzave?
Pa i Amerikanci su u nekoliko onih zadnjih slucajeva pisljivih odavanja tajni (dakle ne ubijanje oruzjem na ulici policajaca) pokusali sprovesti upravo SMRTNU kaznu. Cak i samog Dzulijana Asanza su Hilari Klinton i slicne psihopate - masovne ubice htjeli hladnokrvno ubiti, iako uopste nije drzavljanin USA pa samim tim ni ne moze biti "traitor".
"Chelsea Manning was never sentenced to the death penalty, though she faced charges that carried that possibility, specifically "aiding the enemy"."
"Snowden had previously expressed fears of torture or execution if returned."
pici wrote: ↑02/04/2026 16:04ako iran trazi podrsku civiliziranih zemalja onda se MORA ponasati civilizirano, inace nista od podrske. Ubijanje demonstranata ma kakvi oni bili nije pametno al ako ti zakon to dopusta onda nije ni produktivno. Kuditi i pljuvati naci cioniste a ponasati se poput njih, sta to pokazuje. Meni licno, ista ste govna i ko vas jebe skupa.Hajlac wrote: ↑02/04/2026 15:40Izvini, ali zasto od Irana trazis da se ponasa kao EU kad i druge zemalje iz tog regiona gdje se i Iran nalazi - poput Saudije, Bahraina, Kuvajta, Indije, Tadzikistana imaju smrtne kazne za svasta nesto?pici wrote: ↑02/04/2026 15:27 izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
U slucaju tog lika koji je provalio u vojnu instalaciju i pokusao ukrasti oruzje, valjda shvatas da se radi doslovno o ORUZANOJ POBUNI protiv drzave?
Pa i Amerikanci su u nekoliko onih zadnjih slucajeva pisljivih odavanja tajni (dakle ne ubijanje oruzjem na ulici policajaca) pokusali sprovesti upravo SMRTNU kaznu. Cak i samog Dzulijana Asanza su Hilari Klinton i slicne psihopate - masovne ubice htjeli hladnokrvno ubiti, iako uopste nije drzavljanin USA pa samim tim ni ne moze biti "traitor".
"Chelsea Manning was never sentenced to the death penalty, though she faced charges that carried that possibility, specifically "aiding the enemy"."
od do!
![]()
Ako tezis istini i pravdi onda se ponasaj tako a ne ko onaj nasuprot tebe. Postanes isti dio opanaka. Nisam fasista ali, jesam malo ili ona nasHa i zlocinac i heroj. Neide to tako. Ako zlim vrazis zlo... sta siti onda. Podrzavam odbranu irana ali da radi isto sto i naci-cionisti, to NE. Hvala lijepo i prijatno.
od do!pici wrote: ↑02/04/2026 16:04ako iran trazi podrsku civiliziranih zemalja onda se MORA ponasati civilizirano, inace nista od podrske. Ubijanje demonstranata ma kakvi oni bili nije pametno al ako ti zakon to dopusta onda nije ni produktivno. Kuditi i pljuvati naci cioniste a ponasati se poput njih, sta to pokazuje. Meni licno, ista ste govna i ko vas jebe skupa.Hajlac wrote: ↑02/04/2026 15:40Izvini, ali zasto od Irana trazis da se ponasa kao EU kad i druge zemalje iz tog regiona gdje se i Iran nalazi - poput Saudije, Bahraina, Kuvajta, Indije, Tadzikistana imaju smrtne kazne za svasta nesto?pici wrote: ↑02/04/2026 15:27 izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Ako tezis istini i pravdi onda se ponasaj tako a ne ko onaj nasuprot tebe. Postanes isti dio opanaka. Nisam fasista ali, jesam malo ili ona nasHa i zlocinac i heroj. Neide to tako. Ako zlim vrazis zlo... sta siti onda. Podrzavam odbranu irana ali da radi isto sto i naci-cionisti, to NE. Hvala lijepo i prijatno.
da li ovdje ima politicko motivisanih zarobljenika i moze li izvor iz europskih sudova... amerika osudjuje kriminalce, ubice ne demonstrante... to posalji ne kriminalne dosje, nisam ni sudija ni egzekutorliyf wrote: ↑02/04/2026 15:44Zapadna demokracija je i Amerika.pici wrote: ↑02/04/2026 15:27liyf wrote: ↑02/04/2026 15:06 Ne da mi se diskutovati da ti kazem najiskrenije. Od Saudije, do Britanije i Amerike ima mana i skandala i zataskavanja i preseravanja u smrtnim kaznama. Mislim da je svakome jasno sta su ovi zadnji protesti u biti bili, sumnjam da je od 500 demonstranata njih 200 uslo u bazu, jes kurac, uslo ih je 10 i to sa vjerovatno detaljnim uputama gdje i kako da idu.
izvor... i pricamo o sudskim odlukama u skorije vrijeme ne o proslost prije 50+ godina. Ko je bio osudjen na smrtnu kaznu u EU zbog demonstracija protiv vlade, ko. I postavljaj izvore i cinjenice a ne napamet proizvoljna misljenja (zbog takvih misljenja, padaju glave nevinih ljudi). To nije ni istina ni cinjenica. Mene to interesuje a ne bilo jedno u hameriki. Hvala lijepo dovidjenja.
Troy Davis, Cameron Willingham, Emmanuel Littlejohn, Clayton Lockett, Claude Jones, vjerovatno najpoznatiji Marcellus Williams koji je ubijen 2024 mjeseci iako je i porodica zrtve (koju nije ubio) trazila oslobadjanje
https://www.middleeasteye.net/news/stra ... s-protests
https://www.aljazeera.com/news/2026/1/1 ... t-movement
https://www.timesofisrael.com/netanyahu ... len-short/
https://www.jpost.com/middle-east/iran- ... cle-883524
Jer ne znaju. Suvise su samouvjereni. I rat je trebao trajati 2 sedmice, i gotov Iran.bosanski__ wrote: ↑02/04/2026 14:24Zaštto ih onda šalju ako znaju da nemaju šanse ?