Moze se birat 4 vakcine, mada u prvom redu daju AZ jer istice rok 29.3. Znam lika koji je pfizer primio, nije imao uopste njihovo drzavljanstvo.
Svaka cast Vucku.
Moderator: O'zone
Moze se birat 4 vakcine, mada u prvom redu daju AZ jer istice rok 29.3. Znam lika koji je pfizer primio, nije imao uopste njihovo drzavljanstvo.
Ne može ti Srbija dati CIPS da živiš na adresi u BiH. Ali to je manje važno.Horke wrote: ↑26/03/2021 13:07Nije to vrsta pasosa koju drzava izdaje za svoje drzavljane. Nespretno ime je pasos.Hakiz wrote: ↑26/03/2021 10:24Ako kovid pasoš izdaje BiH za njene državljane, a nisi vakcinisan u BiH, možda nećeš imati dokaz o vakcijisanju pa u budućnost bude frke sa putovanjem u EU. Vidjećemo šta će pravno biti.neko_sa_strane wrote: ↑26/03/2021 09:49
Mene boldirano najviše brine te sam kontao ponijeti za svaki slučaj uvjerenje o državljanstvu ukoliko ne izvadim na vrijeme pasoš ili da sačekam dobijanje pasoša. Ma da me ima u sistemu jer sam pronašao sebe u njihovom biračkom spisku. Mislio sam da ako se nešto nepredviđeno dogodi da ne bih mogao nikakvu radnju preduzeti kao strani državljanin.
To bi bilo kao kad bi drzavljanin BiH pcr test uradio u Austriji i ne puste ga u Njemacku jer nije uradio u BiH.
Nisam siguran, mislim da moras preko stranice da se odlucis. Ove sto su stavili AZ zovu prije. Mora da su neki malo prije se prijavili. I Sputnik nude, mozes da biras isto kao i drzavljanin Srbije.
Al kakva samo dominacija Vucica i kakvo samo brutalno degradiranje i sramocenje nasih jadnika koji su na vlastodrzackim pozicijama. Ne znam za vas, ali od poziva Vucica na vakcinaciju meni su ovi nasi "politicari" postali toliko beznacajni da je tesko opisati. Eno Dzaferovic nesto rekao u vezi nekog plinovoda. Tesko da se moze opisati koliko djeluje beznacajno bilo sta sto kazu.. I do sad sam ih posmatrao kao sitne duse i kriminalce, ali sad ne mogu ni opisati..
12 nedjelja, ne 9, je revakcinacija sa AZmilejovic1971 wrote: ↑26/03/2021 12:55 a druga doza nakon 9 nedelja, stipu me, do tada ja odoh na 2 putovanja![]()
![]()
Bila je priča pojedinih opozicionih političara u Srbiji da je uzeo 20 milijardi dolara od Soroša da naseli 2 miliona migranta u Srbiji, pa možda odatle.milejovic1971 wrote: ↑26/03/2021 13:00 on je sizoidan lik defin. Cudi me da se nije oglasio jos po ovom pitanju naseg pelcovanja u Srbiji...? ladno lik izjavi ne trepnu da zove predsjednika Kine svaki dan da nabavi vakcine i respiratore i kaze "ne pitajte me kako sam nabavio, nabavio sam puno".., privatna drzava defin.Opoziciju rastuirio, jednoumlje...![]()
Zasto rade mislim da si i sam odgovorio, jer je logisticki tesko sa vakcinama, jednom kada ih otvoris, a postoji i rok upotrebe, pa s obzirom da su nabavili velike kolicine vjerovatno bi mnoge propale.deogest wrote: ↑26/03/2021 14:29Nisam siguran, mislim da moras preko stranice da se odlucis. Ove sto su stavili AZ zovu prije. Mora da su neki malo prije se prijavili. I Sputnik nude, mozes da biras isto kao i drzavljanin Srbije.
Oni su definitivno jedina drzava koja vakcinise stanovnistvo drugih drzava i pojma nemam zasto to rade, jer to ne rade ni najbogatije i najsposobnije zemlje. Sta je konacni cilj, nemam pojma. Prvo sam mislio da njihovo stanovnistvo ne zeli da se vakcinise AZ pa posto im istice rok, zovu da ne propadne.
S Pfizerom je isto problem jer ih prije vakcine logicno moras odledit, i onda se desavalo da se ljudi najave, odlede dozu i onda se ne pojave i to onda propadne. I onda mora da se unisti, na specifican nacin, sto opet kosta. Ne mozes znaci to samo baciti u smece. I to se desavalo vecini drzava. Zayebana situacija u svakom slucaju.
Koji god grad da izaberes poslat ce vas u Beograd
Black swan wrote: ↑26/03/2021 15:27 http://www.politika.rs/scc/clanak/47575 ... H-u-Srbiji
Djeca nam se smiju
![]()

Ko se kome smije? Neko mi se smije sto se idem vakcinisati u agresorsku zemlju dok moja to nije obezbijedila? Ko se smije? Neko u BIH?
U pravu si, ali ko je alternativa? Trenutno u BiH ne postoji 10 postenih i sposobnih ljudi.neko_sa_strane wrote: ↑26/03/2021 15:54 Pandemija je ogolila svu nesposobnost ološa na vlasti u BiH a nesposobnost istog tog ološa da kupi vakcine morala bi biti kap koja je prelila čašu i mogla bi uticati da se narod u BiH ohrabri da bandu konačno pošalje na smetljište istorije. Sada je zaista pravi trenutak. Nema razloga da se više iko plaši ovih nesposobnih jadnika.
Whatever. Nije uopste rijec koja je vakcina odobrena (a AZ je odobrena u EU), vec da covid pasos nije dokument koji izdaje drzava svojim gradjanima, vec potvrda koju izdaje zdravstvena ustanova osobi koja je provela medicinski tretman kod njih. Tako da tu nema nikakvih pravnih prepreka.Hakiz wrote: ↑26/03/2021 14:25Ne može ti Srbija dati CIPS da živiš na adresi u BiH. Ali to je manje važno.
Ako budeš vakcinisan Sputnikom a on nije/ne bude odobren u EU? Svejedno ti je ko će ti dati pasoš, nema ulaska u EU.
Čini mi se da Srbija državljane BiH vakciniše AstraZenecom, a ona je odobrena u EU.
Vidjećemo šta će na kraju biti.