Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6151 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

kuli1961 wrote: 26/03/2021 00:29
Ako bi nam prodavali, to bi vjerovatno bila preprodaja onog sto su oni kupili, a ako bi nam prodavali donaciju sto su oni dobili. to je prodaja- obe varijante su vjerovatno zabranjene ugovorima, a cini mi se da su protivne dobrim poslovnim obicajima.
Kako god bilo, ova vakcinacija je fantastican ljudski a, ponajprije POLITICKI gest.
Troskovi vakcinacije, hm... mali sam ja da kontam, skontam-a i zasto bih???- koliko kosta ko to placa, ZASTO placa,,,ukratko- ne zanima me
Mozda ima i elemenata "vakcinacijskog turizma"- ali koliko sam malo uspio vidjeti danas, sve je locked
Postujem ja tvoju perspektivu-ja se vakcinisao, briga me koji su im motivi. Ali kao mislece bice postavljam pitanja koja su mi se ucinila logicnim da se postave.

Ne sporim da je vrhunski gest ni da je korisno, kao sto ne iskljucujem ni mogucnost da cu i ja otici ukoliko se nastavi iza 29/03, a ne dobijem Sputnik u firminoj aranzmanu. Jedino sto problematiziram je ono sto sam i napisao. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6152 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by un1ted »

nadezdakov wrote: 26/03/2021 00:31
_BataZiv_0809 wrote: 26/03/2021 00:22 Sve sto govorite ima logike, ali je i dalje cijela prica-nelogicna :D

Jbt pa mi rukama i nogama trazimo ko ce nam PRODATI vakcine uz masnu proviziju, a preko Drine ih dijele dzaba svima, dovoljno je da se pojavis. I jos ti se zahvaljuju sto si dosao.

Eto donirali su nam 20 hiljada, mogli su duplo toliko i prodati po nabavnoj cijeni ako su vec toliko fini, Kanton Sarajevo bi to kupio s pika sto se kaze, a oni bi opet ispali dobrotvori.

I nisu tu trosak samo vakcine, neko mora platiti te doktore, medicinske sestre, redare, cistace, vozace, tehnicare, opskrbu....sajam je ogroman kompleks i puno ljudi se mora angazovati da ga opsluzuju.
Ne vidim da i jedna druga država svijeta radi ovo što radi Srbija.

Pored činjenice da te vakcine ističu tj. imaju upitan rok trajanja, gotovo sam uvjerena da je u pitanju dogovor kakav Izrael ima s Fajzerom o razmjeni podataka. Cijepi što više, dobijaš popuste, dobijaš dodatne količine, možda i AZ instalira svoje postrojbe u Srbiji. S pravne strane uopće ne razumijem kako Srbija može cijepiti građane druge države koji s njom nemaju nikakve veze.

Ljudi i dalje ne shvaćaju da primaju eksperimentalno cjepivo. Prijateljica u Beču primila je Fajzera, ima problema s motorikom nakon nekoliko dana, ali kaže da se vraća u normalu. Bliska poznanica radi u DZ u Sarajevu, cijepila se AZ koju je Vučić donirao - dva dana imala pravi kovid i nije mogla ići na posao, ali kaže da se trećeg jutra probudila sva u u vodi i da je već sada bolje.

Sve u svemu, mislim da u narednoj generaciji kovid cjepiva ovih nuspojava neće biti jer ovo uopće nije zanemarivo, ali dok se ne testira, ne može se ni znati...
Jesi ovo sve pročitao u saffu ili si preko Google translatea?
ime_kojeg_nema

#6153 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by ime_kojeg_nema »

_BataZiv_0809 wrote: 26/03/2021 00:22 Sve sto govorite ima logike, ali je i dalje cijela prica-nelogicna :D

Jbt pa mi rukama i nogama trazimo ko ce nam PRODATI vakcine uz masnu proviziju, a preko Drine ih dijele dzaba svima, dovoljno je da se pojavis. I jos ti se zahvaljuju sto si dosao.
Nije nelogicna prica. Ovakvi potezi su jaki poeni u pozicioniranju za regionalnog lidera, a to je nesto puno vrijednije od nekoliko hiljada vakcina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6154 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

Regionalnog lidera u cemu? I ovako su najjaca drzava na Balkanu. Ako je do sminkanja imidza, sve se bojim da ce prosjecan drzavljanin BiH promijeniti misljenje o Srbiji zbog vakcine.
nadezdakov

#6155 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by nadezdakov »

un1ted wrote: 26/03/2021 00:36 Jesi ovo sve pročitao u saffu ili si preko Google translatea?
Na čemu si ti?
kuli1961

#6156 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kuli1961 »

_BataZiv_0809 wrote: 26/03/2021 00:34
kuli1961 wrote: 26/03/2021 00:29
Ako bi nam prodavali, to bi vjerovatno bila preprodaja onog sto su oni kupili, a ako bi nam prodavali donaciju sto su oni dobili. to je prodaja- obe varijante su vjerovatno zabranjene ugovorima, a cini mi se da su protivne dobrim poslovnim obicajima.
Kako god bilo, ova vakcinacija je fantastican ljudski a, ponajprije POLITICKI gest.
Troskovi vakcinacije, hm... mali sam ja da kontam, skontam-a i zasto bih???- koliko kosta ko to placa, ZASTO placa,,,ukratko- ne zanima me
Mozda ima i elemenata "vakcinacijskog turizma"- ali koliko sam malo uspio vidjeti danas, sve je locked
Postujem ja tvoju perspektivu-ja se vakcinisao, briga me koji su im motivi. Ali kao mislece bice postavljam pitanja koja su mi se ucinila logicnim da se postave.

Ne sporim da je vrhunski gest ni da je korisno, kao sto ne iskljucujem ni mogucnost da cu i ja otici ukoliko se nastavi iza 29/03, a ne dobijem Sputnik u firminoj aranzmanu. Jedino sto problematiziram je ono sto sam i napisao. :D
U ovom ludom vremenu, u kome zasigurno ispastamo grijehove prethodnih generacija tako sto nam majka Priroda uzvraca udarac ovom pošasti, a potom i nepostojece stanje uredjenja ove materije u nasoj domicilnoj drzavi, domovini, domaji, otadzbini- kako god je ko nazivao i uz ocigledno nesposobne, nezainteresovane osobe na mjestima kljucnim za trazenje "svjetla na izlazu iz tunela", shvatio sam- sam za sebe, izolovano i pojedinacno (dakle, govorim iskljucivo u svoje ime)- da svoju sudbinu- zdravlje, moguce i zivot NE SMIJEM povjeriti mojoj BiH, da moram traziti drugi nacin.
Kada bih imao makar kakvu takvu informaciju da cu u narednih 2-3 nedjelje u mojoj zemlji moci dobiti prvu vakcinu, zasigurno ne bih jutros ustao u 2,00 na put krenuo u 3 i vratio se kuci oko 13 sati. Ali od toga nista, jasno.
Stoga, ne vidim ni razloga ni potrebe da si postavljam pitanja motiva i finasiranja cijepljenja stranca u susjednoj drzavi.
Pri tome, ni na koji nacin ne osporavam- NAPROTIV POSTUJEM I BRANIM pravo svakog drugog da ta ista pitanja analizira ili problematizuje, svejedno.
last mohicans

#6157 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by last mohicans »

Pa neki i hoce,Bato. Sve se prati, Vučić je majstor igre. Svi mediji su prenijeli vijest o donaciji, i sad ce. Kad ce vec propasti, zašto ne bi cijepio i susjede. To mu donosi ne tako male poene na balkanskoj i evropskoj sceni. Srbija ipak teži ka EU, ali pametno očijuka i sa Turskom još više Rusijom. Evo ljudi kažu da dolaze i Maledonci, Crnogorci. Vjerovatno ima i neki medicinski,mozda o sigurnosni aspekt, ali narod gleda manje zlo. Da baca grah hoce li zaglaviti na respiratoru ili ce proci sa slabim simptomima ili ova treca opcija. Ja zaista mislim da imaju viška koji ce propasti, pa su opet pokazali tu dozu humanosti. Da je neka zavjera,odvajali bi svoje građane od naših, različite bočice, ali evo svi tvrde da je maksimalno dobro organizirano.
kuli1961

#6158 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kuli1961 »

Ja sam vjerovatno jedan od starijih forumasa ovdje, po godinama (vidjeti broj iz nicka), pa imam zivotno iskustvo koje vucem iz SFRJ.
apropos sto Bata rece- Srbija je lider- da, tu nema ni dileme ni zavaravanja, jeste i lider, ali i po unutrasnjoj organizaciji i po vanjskom predstavljanju srbija je drzava, sa velikim D. Ove moje rijeci nisu odraz neke moje "ljubavi" prema Srbiji- nema je, niit je moze biti, onako kako je danasnjica opisuje (citajte- politicko-nacionalni element- matica i drugi shit). Istina moja pokojna majka je 4 generacija Beogradjana, u Bg i Nisu imam vrlo blisku rodbinu, ali to je moja rodbima i Drzava Srbija sa tim nema nista.
Moj licni odnos prema predsjedniku Srbije je identican nadimku koji mu je dao pisac Sinisa Kovacevic u knjizi "Reka sa 4 usca". Taj isti predsjednik Srbije je 1993 ili 94 mitraljezom rokao po glavnom gradu moje drzave, koje NIJE ono Sarajevo, koje ja pamtim i koje bih volio da se vrati, i to mu ja ne mogu oprostiti. Ne mogu mu oprostiti ni nacionalisticku sovinisticku retoriku prema nesrbima dok je bio poslanik u Skupstini Srbije.
Ali, mnoge cinjenice govore da je Srbija DRZAVA uredjena, organizovana, i to tako treba prihvatiti i ravnati se, ako je moguce i kopirati, jer ocito daje rezultate.
Vrlo je vjerovatno da ce ova gesta oko cijepljenja biti iskoristavana na regionalnoj i evropskoj sceni do besvijesti, ali to je politika. Uostalom koji drugi politcar to ne bi koristio?
error codes

#6159 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by error codes »

kuli1961 wrote: 26/03/2021 01:01 Ja sam vjerovatno jedan od starijih forumasa ovdje, po godinama (vidjeti broj iz nicka), pa imam zivotno iskustvo koje vucem iz SFRJ.
apropos sto Bata rece- Srbija je lider- da, tu nema ni dileme ni zavaravanja, jeste i lider, ali i po unutrasnjoj organizaciji i po vanjskom predstavljanju srbija je drzava, sa velikim D. Ove moje rijeci nisu odraz neke moje "ljubavi" prema Srbiji- nema je, niit je moze biti, onako kako je danasnjica opisuje (citajte- politicko-nacionalni element- matica i drugi shit). Istina moja pokojna majka je 4 generacija Beogradjana, u Bg i Nisu imam vrlo blisku rodbinu, ali to je moja rodbima i Drzava Srbija sa tim nema nista.
Moj licni odnos prema predsjedniku Srbije je identican nadimku koji mu je dao pisac Sinisa Kovacevic u knjizi "Reka sa 4 usca". Taj isti predsjednik Srbije je 1993 ili 94 mitraljezom rokao po glavnom gradu moje drzave, koje NIJE ono Sarajevo, koje ja pamtim i koje bih volio da se vrati, i to mu ja ne mogu oprostiti. Ne mogu mu oprostiti ni nacionalisticku sovinisticku retoriku prema nesrbima dok je bio poslanik u Skupstini Srbije.
Ali, mnoge cinjenice govore da je Srbija DRZAVA uredjena, organizovana, i to tako treba prihvatiti i ravnati se, ako je moguce i kopirati, jer ocito daje rezultate.
Vrlo je vjerovatno da ce ova gesta oko cijepljenja biti iskoristavana na regionalnoj i evropskoj sceni do besvijesti, ali to je politika. Uostalom koji drugi politcar to ne bi koristio?
:thumbup: :izet:
hladan.preminger

#6160 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by hladan.preminger »

_BataZiv_0809 wrote: 26/03/2021 00:39 Regionalnog lidera u cemu? I ovako su najjaca drzava na Balkanu. Ako je do sminkanja imidza, sve se bojim da ce prosjecan drzavljanin BiH promijeniti misljenje o Srbiji zbog vakcine.
Ja sam mimo svoje volje promijenio mišljenje o Vučku i Srbiji, i to na bolje. Mora da je do tečnog čipa, da je isprogramiran da te modifikuje da ih voliš. :)
deogest

#6161 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by deogest »

Zalosno je sto svoje zivote i zdravlje moramo povjeriti Srbiji a ne nasoj zemlji, ali to je tako. Treba prihvatiti da smo totalno nesposobni, u svakom smislu.
Kikibombona

#6162 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote: 26/03/2021 00:39 Regionalnog lidera u cemu? I ovako su najjaca drzava na Balkanu. Ako je do sminkanja imidza, sve se bojim da ce prosjecan drzavljanin BiH promijeniti misljenje o Srbiji zbog vakcine.
E jbg Bato, kako najjaca :D

https://zonacesarini.net/wp-content/upl ... 139687.jpg

https://the18.com/sites/default/files/u ... alakov.jpg

Grke da ne racunam kao Balkance :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6163 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by mk ultra »

milejovic1971 wrote: 25/03/2021 22:15
mk ultra wrote: 25/03/2021 22:13 Danas su se i iz moje frime popisali, u nedelju ih ide 15tak u BG...
jesi iz Federacije ??
Da
milejovic1971

#6164 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by milejovic1971 »

hladan.preminger wrote: 26/03/2021 01:53
Ja sam mimo svoje volje promijenio mišljenje o Vučku i Srbiji, i to na bolje. Mora da je do tečnog čipa, da je isprogramiran da te modifikuje da ih voliš. :)
:-D :D :izet: nasmija me zorom..ja i dalje tvrdim da on ovo radi radi Erdoana i odnosa s njim, mile turske pare i par investicija u Srbiji..drugo radi da popravi imidz u Sandzaku, a tamo mu Zukorla i Ljajic su vec odradili posao, a trece istice rok vakcinama, samo mene zanima sa pravnog aspekta da li nema posljedica pravnih sto raja iz BiH bez drzavljanstva Srbije se tamo pelcuje ? samo pitam... :bih:

p.s. samo za sve nase koji nisu duze bili u BG savjet, obavezno otici do BG na H20, ono je cudo sta se izgradilo, prosetajte, pogotovo sto je odlicno vrijeme, ima se sta vidjeti, nisam vjerovao sta se od onog zapustanog dijela uradilo, sta je lova..a i blizu je mjesta za pelcovanje, nema 1 km, sve se pjehe moze uz Savu. Pricao sa par prolaznika, oduseve se kad cuju odakle sam, ja ni najmanju mrznju nisam osjetio, a sta znam mozda sam naletio na nekog od 150 000 Bosnjaka iz BG :-) :-D :-D sala mala.. jedino steta sto kafici ne rade, ali ima kafa za ponijeti na svakom cosku
Iker C

#6168 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Iker C »

Dotakli smo samo dno, pali smo bez ispaljenog metka.
madner

#6169 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by madner »

Neugodno je kada Srbija ima klasu jacu politiku od nas, ovo je minoran ispit naspram drugih stvari.
pepeljara

#6170 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pepeljara »

Samo skontas da te tvoji lideri lazu, da su se isti ti lideri pelcovali vec ako ne tamo, onda od prvih doza koje su dosle kod nas..
Sjetimo se MVP-a naseg i vakcinisanje u HR..

US se grupno organizovao, poveo i svoje familije na pelcovanje u SRB.

Znate koliko politicka scena ukljucujuci sada i vladu KS brine za svoje gradjane kad ce biti vakcinisani ? = 0, nista, nikako.
ja71

#6171 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by ja71 »

Izgleda će te vi u Bosni bolje proći od nas u Njemačkoj
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6172 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Truba »

Treba znat cErilicu

Jbt sanjao sam cepljenje u BG
Sta radi podsvjest
Sta bi reko sigmund
van Basten

#6173 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by van Basten »

Kakvo je stanje sa policijskim u PC, imaju li ga i oni do 05h ili ne? Od silnog buckurisa mjera vise covjek ne zna gdje sta vrijedi. Ako bi se zaputilo po svoju dozu valjalo bi nam da krenemo ranije, 3.30 npr pa da vidim koji je rizik
neko_sa_strane

#6174 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by neko_sa_strane »

MMM1977 wrote: 25/03/2021 23:36
mayab wrote: 25/03/2021 22:57 supruga nas prije 10-tak dana prijavila online za Pfizer u Srbiji-"hajd da vidimo šta će biti " (nemamo srbijanske papire), danas obavjest za termin u nedelju popodne ali za AZ u Bg....zbog nekih zdravstvenih problema, AZ ne dolazi u obzir....još nam napisali u emailu, da , ako ovaj termin propustimo, da se opet ponovo prijavimo...
Slična situacija, AZ izbjegavam jer imam probleme sa zgrušavanjem i na redovnoj terapiji sam Clodila. Ali opet se razmišljam oko AZ.
Onda bih i ja mogao primiti AstraZeneca vakcinu iako nikad do sada nisam imao problema sa zgrušavanjem krvi ali postoji doza straha. Isto se odnosi i na Pfizer-Biontech.
Horke

#6175 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Horke »

Pa vrlo logican potez Srbije. Ne rade to iz humanosti.
Prvo i najvaznije, u slucaju isteka roka oni bi to morali baciti. E sad kakvu to poruku salje? Dok vecina zemalja ne moze da dodje do vakcina, Srbija baca. Niko im vise ne bi htio prodati i svi bi ih osudili.
Drugo, protok ljudi izmedju Srbije i BiH je ogroman, na dnevnoj bazi. Nista im ne znaci visoka vakcinalna stopa kad imaju dnevni ulazak ljudi koji nije vakcinisan.
Trece, doci ce i druga doza, ljudi ce tad iskoristiti i za turisticki posjet.
Cetvrto, Vucic ce ovo dobro iskoristiti i u svakom politickom pregoviru to koristiti. Pri tome nije kriv Vucic, on je maher, kriva je nasa bagra koja nije u stanju da nabavi vakcine. Sve je kako smo zasluzili.
Locked