Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6126 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Jbt ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, vakcinise se raja kako ko stigne.
-
kuli1961
#6127 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
da, a sta je alternativa?_BataZiv_0809 wrote: ↑25/03/2021 23:54 Jbt ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, vakcinise se raja kako ko stigne.
-
laik1981
#6128 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A sta si mislio, da ce biti nek plan? Neki red, prioriteti? Snalazi se kako znas i ne cekaj nikoga.._BataZiv_0809 wrote: ↑25/03/2021 23:54 Jbt ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, vakcinise se raja kako ko stigne.
-
hladan.preminger
#6129 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Drug koji radi u DZ kao nemedicinsko osoblje me doslovno sreo na cesti i reko bil primio vakcinu ako bude slobodnih doza. Ja sam samo pitao hoću dobiti potvrdu. Ujutro me zove kaže haj dođi ima slobodnih doza. Valja su pakovanja od 10 doza i moraju se isti dan iskoristiti._BataZiv_0809 wrote: ↑25/03/2021 23:54 Jbt ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, vakcinise se raja kako ko stigne.
-
llull
#6130 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mislim da u BG pizde sto im ne rade lokali i trzni centri za vikend... Pa mislim da bi bas propeli od bosanskih turista ... Do sada znam 50 ljudi koji ce u subotu sabajle za Srbiju
Tacno trebaju uvesti vakcinu u turisticku ponudu.
Tacno trebaju uvesti vakcinu u turisticku ponudu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6131 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ma nisam uopste problematizirao vase motive, vise nako generalno zapazanje kako se od takvog jednog vaznog projekta napravio cirkus.kuli1961 wrote: ↑25/03/2021 23:57da, a sta je alternativa?_BataZiv_0809 wrote: ↑25/03/2021 23:54 Jbt ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, vakcinise se raja kako ko stigne.
Samo mi u cijeloj prici nije jasno koji je motiv Srbije da radi to sto radi. Velis zahvalili ti se sto si dosao na vakcinaciju, mislim ono fkt mi nije jasno u cemu je fol. Trose svoje resurse da bi vakcinisali strane drzavljane, ne znam da to ijedna druga drzava radi.
-
hladan.preminger
#6132 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Imaju vakcine rok, koji se bliži. Pa bolje skupljati političke bodove nego ih baciti u smece.
- Kikibombona
#6133 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vidis da Vucic u pauzama dok ne govori o Djilasu konstantno trubi o rastu GDP-a. Konstantno napada ministre da nedovoljno trose, da pare ne smiju mirovati itd._BataZiv_0809 wrote: ↑26/03/2021 00:01Ma nisam uopste problematizirao vase motive, vise nako generalno zapazanje kako se od takvog jednog vaznog projekta napravio cirkus.
Samo mi u cijeloj prici nije jasno koji je motiv Srbije da radi to sto radi. Velis zahvalili ti se sto si dosao na vakcinaciju, mislim ono fkt mi nije jasno u cemu je fol. Trose svoje resurse da bi vakcinisali strane drzavljane, ne znam da to ijedna druga drzava radi.
Vjerovatno je plan da privuče ljude u Srbiju. Vecina koja ode ce svratiti do sopinga i nesto potrositi. Kome se dopadne Beograd doci ce ponovo.
A s druge strane se pozicionira kao balkanska Majka Tereza, covjek mira i humanosti.
Sve je on to proračunao. To za drzavu nisu neke pare a mnogo znaci za imidž.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6134 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sve stoji, ali zar nije lakse te vakcine donirati, nego trositi sopstveno medicinsko osoblje. Jedino ako im je cilj da privuku bh turiste u Beograd
Kako stvari stoje, za vikend ce biti ludnica
Jbt kakva su vremena dosla, nekad se u Begeš vikednom islo u provod, a sad na vakcinaciju
Kako stvari stoje, za vikend ce biti ludnica
Jbt kakva su vremena dosla, nekad se u Begeš vikednom islo u provod, a sad na vakcinaciju
-
kuli1961
#6135 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Bato, nije rijec o problematiziranju, nego koja je alternativa onim nasim gradjanima koji se zele cijepiti, a nisu. npr. prioritetna grupa?
Motiv Srbije je vjerovatno to sto imaju odredjenu kolicinu AZ kojoj rok istice 29.3.- vidi clanak o tome na klix-u, ako ne muljaju.
Drugo, znam pouzdano da u Srbiji postoji poprilican broj ljudi koji odbijau cijepljenje, ili cekaju neki zadnji cas
(balkanska klasika- kad nema, zasto nema, a kad ima-polako)
Koji god motiv bio, ukljucujuci i politicku crtu, ne zanima me, vazno mi je da se na bilo koji nacim sto prije cijepim i tako zastitim, ili ako zakacim koronu, da imam vecu sansu za prezivljavanje (blazi simptomi)
iako sam se cijepio, i dalje cu primjenjvati iste mjere- maska, rastojanje, nista kafana, zatvoreni prostori i sve tako do minimum 15 dana nakon revakcinacije
Motiv Srbije je vjerovatno to sto imaju odredjenu kolicinu AZ kojoj rok istice 29.3.- vidi clanak o tome na klix-u, ako ne muljaju.
Drugo, znam pouzdano da u Srbiji postoji poprilican broj ljudi koji odbijau cijepljenje, ili cekaju neki zadnji cas
(balkanska klasika- kad nema, zasto nema, a kad ima-polako)
Koji god motiv bio, ukljucujuci i politicku crtu, ne zanima me, vazno mi je da se na bilo koji nacim sto prije cijepim i tako zastitim, ili ako zakacim koronu, da imam vecu sansu za prezivljavanje (blazi simptomi)
iako sam se cijepio, i dalje cu primjenjvati iste mjere- maska, rastojanje, nista kafana, zatvoreni prostori i sve tako do minimum 15 dana nakon revakcinacije
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6136 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Marketing. Je li morao doći avionom i dostaviti 5k vakcina? Pa na let je potrošio 10x više nego na vakcine._BataZiv_0809 wrote: ↑26/03/2021 00:08 Sve stoji, ali zar nije lakse te vakcine donirati, nego trositi sopstveno medicinsko osoblje. Jedino ako im je cilj da privuku bh turiste u Beograd![]()
Kako stvari stoje, za vikend ce biti ludnica![]()
Jbt kakva su vremena dosla, nekad se u Begeš vikednom islo u provod, a sad na vakcinaciju![]()
Na kraju, nebitno sta radi, bitno je sta oni koje smo mi vrcinski birali. Ne rade ništa, a mi se pomirili. Podanici, nema drugog objašnjena.
- cyprus
#6137 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Uostalom, ni za jednu državu nije dobro da joj u najbližem susjedstvu bjesni zaraza...
-
kio01
#6138 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da li moras imat pasos da se vakcinises? Istekao mi pasos a posto je ovo do nedjelje nema sanse da cu do tad imati novi.
-
nadezdakov
-
kuli1961
#6140 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne znam pouzdano, ali razmisljam ovako- posto u Srbiju kao drzavljanim BiH mozes uci sa licnom kartom, logika kaze da je ona vlajana isprava i za registraciju za cijepljenje
-
kio01
#6141 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I ja kontam, ali traze broj pasosa na stranici pa ne znam. Rekoh da vidim ima li ko da je samo sa licnom otisao.
- Kikibombona
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6143 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sve sto govorite ima logike, ali je i dalje cijela prica-nelogicna
Jbt pa mi rukama i nogama trazimo ko ce nam PRODATI vakcine uz masnu proviziju, a preko Drine ih dijele dzaba svima, dovoljno je da se pojavis. I jos ti se zahvaljuju sto si dosao.
Eto donirali su nam 20 hiljada, mogli su duplo toliko i prodati po nabavnoj cijeni ako su vec toliko fini, Kanton Sarajevo bi to kupio s pika sto se kaze, a oni bi opet ispali dobrotvori.
I nisu tu trosak samo vakcine, neko mora platiti te doktore, medicinske sestre, redare, cistace, vozace, tehnicare, opskrbu....sajam je ogroman kompleks i puno ljudi se mora angazovati da ga opsluzuju.
Jbt pa mi rukama i nogama trazimo ko ce nam PRODATI vakcine uz masnu proviziju, a preko Drine ih dijele dzaba svima, dovoljno je da se pojavis. I jos ti se zahvaljuju sto si dosao.
Eto donirali su nam 20 hiljada, mogli su duplo toliko i prodati po nabavnoj cijeni ako su vec toliko fini, Kanton Sarajevo bi to kupio s pika sto se kaze, a oni bi opet ispali dobrotvori.
I nisu tu trosak samo vakcine, neko mora platiti te doktore, medicinske sestre, redare, cistace, vozace, tehnicare, opskrbu....sajam je ogroman kompleks i puno ljudi se mora angazovati da ga opsluzuju.
-
nezznalicaa
#6144 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Preracunao se Vucic kad je narucivao pa mu ostalo viska a rok istice_BataZiv_0809 wrote: ↑26/03/2021 00:22 Sve sto govorite ima logike, ali je i dalje cijela prica-nelogicna![]()
- Kikibombona
#6145 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ovdje kazu da se moze vakcinisati i bez prethodne prijave, mada to ne bih nikome preporučio. Ako vec prevaljujes put treba ici na sigurno, regularnim putem se prijaviti i zakazati termin.
Od ranije je bilo poznato da ljudi iz Bosne i Hercegovine, koji imaju državljanstvo Srbije, imaju priliku vakcinisati se u toj zemlji. Sada takvu priliku, bez prethodne prijave, imaju i oni bez državljanstva Srbije. Potvrdila je to za N1 najprije ovdašnja novinarka Vanja Stokić, koja je zajedno sa kolegom – koji nema državljanstvo Srbije – bez problema primila vakcinu.
“Ja sam danas u Beogradu primila AstraZeneca vakcinu. Otišla sam tamo bez najave i bez dogovorenog termina. Htjela sam pokušati. Organizacija je savršena, sve funkcionište. (…) Ne moraju ljudi biti srbijanski državljani da bi primili vakcinu, sa mnom je išao kolega koji nema državljanstvo Srbije i bez ikakvih je problema primio vakcinu. Samo je dao svoje dokumente da bi ga evidentirali”, priča Stokić.
Građani BiH koji se vakcinišu, u jednoj od beogradskih hala, dobiju potvrdu, prilikom čega se obavežu da će doći i kroz tri mjeseca obaviti proces revakcinacije – koji je neophodan. No, kako prenose građani, i o tome će biti obaviješteni putem poruka. I bh. režiser Emir Kapetanović također se vakcinisao u Beogradu.
“U zadnje vrijeme s raznih strana čujem da se vakcinacija plaća. Ne, cijeli proces je besplatan. Nakon primanja vakcine, zadrže vas nekoliko minuta da vide kako vaš organizam reaguje na vakcinu. Za ono vrijeme koje sam se ja zadržao, nije niko negativno reagovao na vakcinu. Kasnije dobijete e-mail kao potvrdu da ste vakcinisani”, otkriva Kapetanović.
-
Gray
#6146 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kikibombona wrote: ↑26/03/2021 00:26 Ovdje kazu da se moze vakcinisati i bez prethodne prijave, mada to ne bih nikome preporučio. Ako vec prevaljujes put treba ici na sigurno, regularnim putem se prijaviti i zakazati termin.
Od ranije je bilo poznato da ljudi iz Bosne i Hercegovine, koji imaju državljanstvo Srbije, imaju priliku vakcinisati se u toj zemlji. Sada takvu priliku, bez prethodne prijave, imaju i oni bez državljanstva Srbije. Potvrdila je to za N1 najprije ovdašnja novinarka Vanja Stokić, koja je zajedno sa kolegom – koji nema državljanstvo Srbije – bez problema primila vakcinu.
“Ja sam danas u Beogradu primila AstraZeneca vakcinu. Otišla sam tamo bez najave i bez dogovorenog termina. Htjela sam pokušati. Organizacija je savršena, sve funkcionište. (…) Ne moraju ljudi biti srbijanski državljani da bi primili vakcinu, sa mnom je išao kolega koji nema državljanstvo Srbije i bez ikakvih je problema primio vakcinu. Samo je dao svoje dokumente da bi ga evidentirali”, priča Stokić.
Građani BiH koji se vakcinišu, u jednoj od beogradskih hala, dobiju potvrdu, prilikom čega se obavežu da će doći i kroz tri mjeseca obaviti proces revakcinacije – koji je neophodan. No, kako prenose građani, i o tome će biti obaviješteni putem poruka. I bh. režiser Emir Kapetanović također se vakcinisao u Beogradu.
“U zadnje vrijeme s raznih strana čujem da se vakcinacija plaća. Ne, cijeli proces je besplatan. Nakon primanja vakcine, zadrže vas nekoliko minuta da vide kako vaš organizam reaguje na vakcinu. Za ono vrijeme koje sam se ja zadržao, nije niko negativno reagovao na vakcinu. Kasnije dobijete e-mail kao potvrdu da ste vakcinisani”, otkriva Kapetanović.
Ponavlja se stranicama, može bez najave bez problema (barem još par dana), ja sam se tako vakcinisao i bar jos 20 ljudi koje znam
-
kuli1961
#6147 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ako bi nam prodavali, to bi vjerovatno bila preprodaja onog sto su oni kupili, a ako bi nam prodavali donaciju sto su oni dobili. to je prodaja- obe varijante su vjerovatno zabranjene ugovorima, a cini mi se da su protivne dobrim poslovnim obicajima._BataZiv_0809 wrote: ↑26/03/2021 00:22 Sve sto govorite ima logike, ali je i dalje cijela prica-nelogicna![]()
Kako god bilo, ova vakcinacija je fantastican ljudski a, ponajprije POLITICKI gest.
Troskovi vakcinacije, hm... mali sam ja da kontam, skontam-a i zasto bih???- koliko kosta ko to placa, ZASTO placa,,,ukratko- ne zanima me
Mozda ima i elemenata "vakcinacijskog turizma"- ali koliko sam malo uspio vidjeti danas, sve je locked
-
last mohicans
#6148 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kacila je rekao najiskrenije,ljudi, snalazite se kako ko zna i umije. Ova pismenija raja se odmah zadala,ko vjeruje Fadilu i debeljguzi,neka čeka. Ovo je sve šega što je doslo, dok se milion ne nabere, za širu populaciju. To ce mozda do nove godine, a do tada jos koji novi soj i dva peaka,najmanje.laik1981 wrote: ↑25/03/2021 23:57A sta si mislio, da ce biti nek plan? Neki red, prioriteti? Snalazi se kako znas i ne cekaj nikoga.._BataZiv_0809 wrote: ↑25/03/2021 23:54 Jbt ovo se vise ne zna ni ko pije ni ko placa, vakcinise se raja kako ko stigne.
-
nadezdakov
#6149 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne vidim da i jedna druga država svijeta radi ovo što radi Srbija._BataZiv_0809 wrote: ↑26/03/2021 00:22 Sve sto govorite ima logike, ali je i dalje cijela prica-nelogicna![]()
Pored činjenice da te vakcine ističu tj. imaju upitan rok trajanja, gotovo sam uvjerena da je u pitanju dogovor kakav Izrael ima s Fajzerom o razmjeni podataka. Cijepi što više, dobijaš popuste, dobijaš dodatne količine, možda i AZ instalira svoje postrojbe u Srbiji. S pravne strane uopće ne razumijem kako Srbija može cijepiti građane druge države koji s njom nemaju nikakve veze.
Ljudi i dalje ne shvaćaju da primaju eksperimentalno cjepivo. Prijateljica u Beču primila je Fajzera, ima problema s motorikom nakon nekoliko dana, ali kaže da se vraća u normalu. Bliska poznanica radi u DZ u Sarajevu, cijepila se AZ koju je Vučić donirao - dva dana imala pravi kovid i nije mogla ići na posao, ali kaže da se trećeg jutra probudila sva u u vodi i da je već sada bolje.
Sve u svemu, mislim da u narednoj generaciji kovid cjepiva ovih nuspojava neće biti jer ovo uopće nije zanemarivo, ali dok se ne testira, ne može se ni znati...
-
kuli1961
#6150 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zaboravio sam dodati- prilikom same vakcinacije, dobije se potvrda o vakcinaciji- generalije, vrsta i tacan naziv vakcine, broj serije vakcine, naznaka termina revakcinacije