Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
vrhgora
-
vrhgora
#5878 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Disertacija!SaraFina wrote: ↑07/06/2021 21:02Ti vjeruješ da Dodik će podržati Čovića u bojkotu? I nadaš se razdruživanju? Od toga nema ništa. Ja tvrdim da će se vlast u FBIH formirati bez HDZ-a. A Dodik će deklarativno podržati Čovića i HDZ. Možda i bojkot najaviti a onda se povući. Već vidjeno milion puta. I smijem baciti lovu i opkladu.
2022 kraj je HDZ-a. Samo da Bakir odigra jednom kako treba. I zavuče sve pred MZ![]()
Već viđeno.
- Humljanin
#5879 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
De prevedi tako ti Kurtza šta ti znači "probosanska komponenta Hrvata" ?SaraFina wrote: ↑07/06/2021 20:40 @BlackSwan šta ti kažeš na mogućnost da Bakir laže druga Čovića do 2022. I HDZ blokira onda nezadovoljan jer nije dobio ustupak u obliku IZ koji je želio. I fino pro bosanska komponenta Hrvata i Bošnjaka/ Bosanaca konačno se dogovori?
Ne vjerujem ja Bakiru kad darove nosi![]()
-
Bossona
#5880 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5881 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Takve opcije nema
Ne vidim dobro al cu ipak da vam odgovorim
Sve sto nije hdz se iselilo...slavite na drugom topiku nestanak probosanske hrvatske opcije
A i ne razmnozavaju se
Samo hdz bajo
Sve sto nije hdz se iselilo...slavite na drugom topiku nestanak probosanske hrvatske opcije
A i ne razmnozavaju se
Samo hdz bajo
- Truba
#5882 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ma to je dio ratnpg folklora
Svi smo to pjevali da podignemo moral
To su stare vijesti poalije 1998 1999
Tko pjeva zlo ne misli
- MorningStar
#5883 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
A oni orlici na uniformama (rukavima) slucajno odabrani isto - jeldeBlack swan wrote: ↑07/06/2021 22:30Ma to je dio ratnpg folklora
Svi smo to pjevali da podignemo moral
To su stare vijesti poalije 1998 1999
Tko pjeva zlo ne misli
- Login77777
#5884 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Samo HDZ BajoBlack swan wrote: ↑22/10/2014 09:37 ne može se reogranizirati kad je BiH sastavljena od govana...mislim na ljude i njihove karaktere a u politiku ne ide niko pametan...
i SDA i HDZ su sastavljeni od govana ali daju sadaku svome članstvu
zapošljavaju ljude...imaju bazu koja ima koristi od njih
možda je potreban neki rebranding SDPa...
- BrziGonzales
#5885 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
I ja mislim da blefira. Mislim da Bošnjaci mogu biti mirni. Bake je dorastao ovom vremenu. Obični smrtnici ne mogu dokučiti političku genijalnost Baketa. Ima toliko povučenih političkih poteza kojima mi mali ljudi tek treba da otkrije svrhu. Ali on zna zašto je to tako i sve je to urađeno sa ciljem. Intelektualno je superioran. Na drugi pogled se vidi da je to državnik par excellence, sin oca nacije, arhitekta, glava kuće, granit, idol. Mogu ga zamisliti na čelu kolone gdje uzvikuje: Za mnom. Brojni dosadašnji ostvareni politički uspjesi su garancija da će odraditi i ovo kako treba. Godinama je radio na razvoju političkih veza sa svijetom. Sjetimo se samo svih uspjeha BiH diplomatije, da sad ovdje ne nabrajam. Čovjek zna što radi. Bake, Bake...SaraFina wrote: ↑07/06/2021 20:27Postoji mogućnost da Bake blefira. Ja se nadam tom scenariju. I da će zavlačiti. I da je dovoljno pametan da zavlači MZ i igra “ dobrog policajca”.A vidjecemo ubrzo odnosno 2022, da li ima imalo mozga da sprovede neki scenarij i politički neutrališe HDZ.Login77777 wrote: ↑07/06/2021 18:38Pa bake ide na to da se clanovi predsjednistva sa teritorije FBiH biraju kroz parlament. Ima vjerovatno najvise parlamentaraca iz reda Bosnjaka. Znaci ima sigurnog clana a i HDZ ima sigurnog svog clana. Jer ako narod bude birao moze lako izgubiti clana jer bi se ostali ujedinili i poslali jednog kandidata kontra sda kandidata. Znaci tu sda gubi sigurno jer se ne mogu glasovi razbacivati jer nema vise oni sto glasaju za komsica. A komsic je veliki broj glasova uzimao koji su na kraju falili. Naravno uz oni sto glasaju za ostale bosnjacke kandidate.SaraFina wrote: ↑07/06/2021 17:16
Upravo. Mi ne vjerujemo Bakiru i otvoreno to kažemo. Kriminalna hobotnica ima 250k uhljeba i članova familije, koji joj omogućavaju opstanak. I pobjede. Jer nam je ljevica u rasulu. Ali ti (ako nisi HDZ-ovac) na čemu zasnivaš svoj optimizam? Molim te prosvijetli me. Ljudi nestaju. HDZ će i da prodje izborni, po tvojim željama, krahirati u najdalje trećem izbornom ciklusu i izgubiti opet DN. Jer po ovim ciframa, natalitet-mortalitet, IZ ne znači pobjedu. Samo odgadjanje kraha te nacionalističke stranke. I njenih uhljeba. Žali boze naroda koji su odselili. A ti hoćeš završiti u muzeju fakat.
Uzmimo recimo da HDZ bojkot neki sprovede ako im se ne ispune želje u vezi IZ 2022. Bez problema se može formirati vlast. Uz aminovanje CIK-a. I opet nakon toga izabrati gradjanska opcija s hrvatskom komponentom u presjedništvo.
Ja mislim da EU a ni USA ne bi mrdnuli dupetom na takav scenariji. Dakle, samo pregovarati, dok se boje ne rastope. I tražiti kompromis.
sendvič?
- SaraFina
#5886 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Kad već pričamo o superiornosti, zaboravi Baketa. Ja sam rekla nadam se da je dovoljno pametan da odugovlači. I to je maksimum koji od njega očekujem.BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 09:43I ja mislim da blefira. Mislim da Bošnjaci mogu biti mirni. Bake je dorastao ovom vremenu. Obični smrtnici ne mogu dokučiti političku genijalnost Baketa. Ima toliko povučenih političkih poteza kojima mi mali ljudi tek treba da otkrije svrhu. Ali on zna zašto je to tako i sve je to urađeno sa ciljem. Intelektualno je superioran. Na drugi pogled se vidi da je to državnik par excellence, sin oca nacije, arhitekta, glava kuće, granit, idol. Mogu ga zamisliti na čelu kolone gdje uzvikuje: Za mnom. Brojni dosadašnji ostvareni politički uspjesi su garancija da će odraditi i ovo kako treba. Godinama je radio na razvoju političkih veza sa svijetom. Sjetimo se samo svih uspjeha BiH diplomatije, da sad ovdje ne nabrajam. Čovjek zna što radi. Bake, Bake...SaraFina wrote: ↑07/06/2021 20:27Postoji mogućnost da Bake blefira. Ja se nadam tom scenariju. I da će zavlačiti. I da je dovoljno pametan da zavlači MZ i igra “ dobrog policajca”.A vidjecemo ubrzo odnosno 2022, da li ima imalo mozga da sprovede neki scenarij i politički neutrališe HDZ.Login77777 wrote: ↑07/06/2021 18:38
Pa bake ide na to da se clanovi predsjednistva sa teritorije FBiH biraju kroz parlament. Ima vjerovatno najvise parlamentaraca iz reda Bosnjaka. Znaci ima sigurnog clana a i HDZ ima sigurnog svog clana. Jer ako narod bude birao moze lako izgubiti clana jer bi se ostali ujedinili i poslali jednog kandidata kontra sda kandidata. Znaci tu sda gubi sigurno jer se ne mogu glasovi razbacivati jer nema vise oni sto glasaju za komsica. A komsic je veliki broj glasova uzimao koji su na kraju falili. Naravno uz oni sto glasaju za ostale bosnjacke kandidate.
Uzmimo recimo da HDZ bojkot neki sprovede ako im se ne ispune želje u vezi IZ 2022. Bez problema se može formirati vlast. Uz aminovanje CIK-a. I opet nakon toga izabrati gradjanska opcija s hrvatskom komponentom u presjedništvo.
Ja mislim da EU a ni USA ne bi mrdnuli dupetom na takav scenariji. Dakle, samo pregovarati, dok se boje ne rastope. I tražiti kompromis.
sendvič?
No evo da se pozabavimo zaslugama veleštovanog Dragana Čovića? Moze li? Ajde evo ti mi nabroj njegova postignuća tokom ovih godina vladavine.
- dva puta i za vrijeme Platforme i za vrijeme Alijanse drzavnički je sjedio na „ pomoćnoj klupi“
- Zeljko Komšić po 3 puta izabran za člana presjedništva
- Hr narod doveo je bukvalno u poziciju pogranične manjine ( 2022 ako ne prodje IZ, HDZ će biti strančica na kantonalnom nivou i nikakav politički faktor u FBIH)
Da nabrajam još? Ili je ovo dovoljno?
-IZ koji potencira dokle je došao? Nidokle..
-HR tv kanal? 0 bodova.
Lik je hodajuća propast kao političar vodeće stranke.
Jedino je uspio uništiti kompletnu HR opoziciju i uspostaviti kontrolu nad HNS-om kao krovnom organizacijom HR naroda u BiH. Ali time šteti samo i iskljucivo opet HR narodu.
Last edited by SaraFina on 08/06/2021 10:36, edited 1 time in total.
- SaraFina
#5887 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Nikom iole normalnom nije u cilju nestanak jednog naroda. I niko iole normalan to ne moze slaviti. Ja pogotovo. Samo sam ti iznijela argumentne zašto je HDZ štetan po HR narod u BiH. I lično bi voljela vidjeti neku alternativnu opciju sklonu kompromisima/dogovorima.Black swan wrote: ↑07/06/2021 22:28 Takve opcije nema![]()
Sve sto nije hdz se iselilo...slavite na drugom topiku nestanak probosanske hrvatske opcije![]()
A i ne razmnozavaju se![]()
Samo hdz bajo![]()
Da se pojavi ta rezervna opcija par izbornih ciklusa i skine HDZ kao neprikosnovenog gospodara HR politike u BiH, insistiranje na promjeni IZ i betonjiranje HDZ pozicije palo bi u drugi plan.
- BrziGonzales
#5888 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Kako ćeš Baketa tako smjestiti kao u onom vicu: Mujo, nahrani letove i ništa ne diraj?SaraFina wrote: ↑08/06/2021 10:20Kad već pričamo o superiornosti, zaboravi Baketa. Ja sam rekla nadam se da je dovoljno pametan da odugovlači. I to je maksimum koji od njega očekujem.BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 09:43I ja mislim da blefira. Mislim da Bošnjaci mogu biti mirni. Bake je dorastao ovom vremenu. Obični smrtnici ne mogu dokučiti političku genijalnost Baketa. Ima toliko povučenih političkih poteza kojima mi mali ljudi tek treba da otkrije svrhu. Ali on zna zašto je to tako i sve je to urađeno sa ciljem. Intelektualno je superioran. Na drugi pogled se vidi da je to državnik par excellence, sin oca nacije, arhitekta, glava kuće, granit, idol. Mogu ga zamisliti na čelu kolone gdje uzvikuje: Za mnom. Brojni dosadašnji ostvareni politički uspjesi su garancija da će odraditi i ovo kako treba. Godinama je radio na razvoju političkih veza sa svijetom. Sjetimo se samo svih uspjeha BiH diplomatije, da sad ovdje ne nabrajam. Čovjek zna što radi. Bake, Bake...SaraFina wrote: ↑07/06/2021 20:27
Postoji mogućnost da Bake blefira. Ja se nadam tom scenariju. I da će zavlačiti. I da je dovoljno pametan da zavlači MZ i igra “ dobrog policajca”.A vidjecemo ubrzo odnosno 2022, da li ima imalo mozga da sprovede neki scenarij i politički neutrališe HDZ.
sendvič?Stvarno maksimum. I on onakav šuntav, svjestan je ispod koje granice ne smije ići. Je li ok?
No evo da se pozabavimo zaslugama veleštovanog Dragana Čovića? Moze li? Ajde evo ti mi nabroj njegova postignuća tokom ovih godina vladavine.
- dva puta i za vrijeme Platforme i za vrijeme Alijanse drzavnički je sjedio na „ pomoćnoj klupi“
- Hr narod doveo je bukvalno u poziciju pogranične manjine ( 2022 ako ne prodje IZ, HDZ će biti strančica na kantonalnom nivou i nikakav politički faktor u FBIH)
Demografija jeste u qurcu, samo Hrvati nestaju, ostali se razmnožavaju kao zečevi. Vidio sam ovdje dokaze gdje tvrde da za 3-5 godina Hrvata neće biti za lijeka na ovim prostorima. Eto vam rahatluka. Ništa ne barkaj, sve će se samo riješiti. Ako ne 2022 onda 2050, 2082 ili 2094-te. Samo strpljenja.
To što je Čović grijao klupu mimo volje Hrvatskog naroda, plodove beremo danas, ne?
- Truba
#5889 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Obrijani cetalji sa slika uz karadzica
Hodaju vam po gradu i voze auta imaju drzavne poslove
A smeta jedna dvije tri enklave hrvata u bosni...koje sve zajedno mogu stati u dio opcine novi grad koji se zove dobrinja
Znaci ne smeta onaj koji te bombardirao smeta usora vitez novi travnik dio uskoplja...
Saka jada i ljudi...i opet ajmo nasrtati i slaviti njihov nestanak
Sretno vam sa srbima kad nestanemo
A smeta jedna dvije tri enklave hrvata u bosni...koje sve zajedno mogu stati u dio opcine novi grad koji se zove dobrinja
Znaci ne smeta onaj koji te bombardirao smeta usora vitez novi travnik dio uskoplja...
Sretno vam sa srbima kad nestanemo
- SaraFina
#5890 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ja sam za razliku od nekih dovoljno realna da “ prvog u Bošnjaka” smjestim, tamo gdje mu i je mjesto. Možeš ti Čovića?BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 10:41Kako ćeš Baketa tako smjestiti kao u onom vicu: Mujo, nahrani letove i ništa ne diraj?SaraFina wrote: ↑08/06/2021 10:20Kad već pričamo o superiornosti, zaboravi Baketa. Ja sam rekla nadam se da je dovoljno pametan da odugovlači. I to je maksimum koji od njega očekujem.BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 09:43
I ja mislim da blefira. Mislim da Bošnjaci mogu biti mirni. Bake je dorastao ovom vremenu. Obični smrtnici ne mogu dokučiti političku genijalnost Baketa. Ima toliko povučenih političkih poteza kojima mi mali ljudi tek treba da otkrije svrhu. Ali on zna zašto je to tako i sve je to urađeno sa ciljem. Intelektualno je superioran. Na drugi pogled se vidi da je to državnik par excellence, sin oca nacije, arhitekta, glava kuće, granit, idol. Mogu ga zamisliti na čelu kolone gdje uzvikuje: Za mnom. Brojni dosadašnji ostvareni politički uspjesi su garancija da će odraditi i ovo kako treba. Godinama je radio na razvoju političkih veza sa svijetom. Sjetimo se samo svih uspjeha BiH diplomatije, da sad ovdje ne nabrajam. Čovjek zna što radi. Bake, Bake...
sendvič?Stvarno maksimum. I on onakav šuntav, svjestan je ispod koje granice ne smije ići. Je li ok?
Demografija jeste u qurcu, samo Hrvati nestaju, ostali se razmnožavaju kao zečevi. Vidio sam ovdje dokaze gdje tvrde da za 3-5 godina Hrvata neće biti za lijeka na ovim prostorima. Eto vam rahatluka. Ništa ne barkaj, sve će se samo riješiti. Ako ne 2022 onda 2050, 2082 ili 2094-te. Samo strpljenja.
To što je Čović grijao klupu mimo volje Hrvatskog naroda, plodove beremo danas, ne?
Demografija je katastrofalna. Tu nema spora. Ja samo detektiram krivca za demografski kolaps srednje Bosne. I početak kolapsa u Hercegovini. Dakle, nije kriv ni IZ, ni političko Sarajevo. Ni neko peti ili deseti. Kriv je HDZ i Dragan Čović. Čovjek je umislio da će ljudi iz srednje Bosne sa putovnicama pohrliti u hercegovački kamenjar da njemu osiguraju bazen za buduće izborne cikluse? A ono narod je otišao logično vani. I sad bi Čović svim silama nakon kataklizme srednje Bosne i početka kataklizme u Hercegovinu ucjenama i silom da zabetonira status HDZ-a i svoj osobni? Dakle ne radi se o tome da će provedbom IZ po želji HDZ-a Hrvatima kao narodu biti nešto bolje, da će stati iseljavanja i sl. Nego se radi o tome da Čović sebično želi osigurati vladavinu HDZ-a čak i kad HR narod dodje na 50.000 ili 30.000 u BiH.
Kome to nije jasno, taj ima problem. I to veliki.
- SaraFina
#5891 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Black swan wrote: ↑08/06/2021 10:55 Obrijani cetalji sa slika uz karadzica
Sretno vam sa srbima kad nestanemo![]()
Nije tačno. Detektiramo krivce. Krivnja za enklave i nestanak Hrvata u srednjoj Bosni je isključivo HDZ-ova. Ako ti to ne shvataš onda imaš problem.
Osipanje i loš natalitet u HNK? Krivnja je čija? HDZ-ova!
Krivite po HDZ-ovakskoj mantri bošnjačku komponentu u BiH za promašaje vaših političara. I tražite im alibi. U tome je problem.
- Truba
#5892 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Zajebace vas sda
Plakat cete vi za hrvatima
Pokazivat cete katedralu turistima ovdje je nekad ulazio cudan narod koji je otisao zivjeti gdje mu je bolje
Tad cete se izravno morati obracati samo kamenjarskim hrvatima
Plakat cete vi za hrvatima
Pokazivat cete katedralu turistima ovdje je nekad ulazio cudan narod koji je otisao zivjeti gdje mu je bolje
Tad cete se izravno morati obracati samo kamenjarskim hrvatima
- SaraFina
#5893 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ti si lud. Ja sam frtalj šokica. Zato i plačem. I ubjedjujem tebe. I trošim svoju energiju. Mozes shvatiti to makar?Black swan wrote: ↑08/06/2021 11:04 Zajebace vas sda
Plakat cete vi za hrvatima![]()
Tad cete se izravno morati obracati samo kamenjarskim hrvatima![]()
- BrziGonzales
#5894 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ti očekuješ da branim HDZ i Čovića? Nemam pozitivno mišljenje o njima ali treba poštovati da su izabrani od svog naroda. A da je on kriv za demografske promjene, jeste koliko i ostali političari, ne više. To što Hrvati odu u EU je samo korištenje blagodati posjedovanja putovnice. Silom prilika Hrvati su prvi dočekali tu mogućnost lakog zapošljavanja u EU. Dobro, pola krajine ima isto putovnicu pa je sada krajina pusta. Otišli ljudi, a nisu Hrvati. Čović kriv? Šta će se desiti kada Bošnjo globalno dočeka takvu priliku? Zamisli sebi tu sliku. I sada masovno idu i pored svih peripetija. Ali, njih ne brojimo u demografsku statistiku jer nisu Hrvati. Pa preko 80.000 ih se odreklo BiH državljanstva zadnjih godina, a gdje su ostali? U toh 80.000 nema Hrvata A zašto bi se Hrvat odrekao putovnice? Odrekao se Bošnjo. Odrekao se jer Švabo traži da se odrekne, jer mu uvijek nešto traže da plaća, dokazuje, vadi vize kad putuje na odmor u npr Škotsku i slično. Ima li ih koji poslije potajno ponovo vade osobnu u BiH da bi glasali? To neka Švabo provjerava, neću ja. Pedantan je to narod. A spiskovi onih koji se prijavljuju za glasanje preko pošte su dostupni na internetu, zar ne? Ako je ponovo uzeo BiH državljanstvo, ima Švabo lijek.SaraFina wrote: ↑08/06/2021 10:58Ja sam za razliku od nekih dovoljno realna da “ prvog u Bošnjaka” smjestim, tamo gdje mu i je mjesto. Možeš ti Čovića?BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 10:41Kako ćeš Baketa tako smjestiti kao u onom vicu: Mujo, nahrani letove i ništa ne diraj?SaraFina wrote: ↑08/06/2021 10:20
Kad već pričamo o superiornosti, zaboravi Baketa. Ja sam rekla nadam se da je dovoljno pametan da odugovlači. I to je maksimum koji od njega očekujem.Stvarno maksimum. I on onakav šuntav, svjestan je ispod koje granice ne smije ići. Je li ok?
Demografija je katastrofalna. Tu nema spora. Ja samo detektiram krivca za demografski kolaps srednje Bosne. I početak kolapsa u Hercegovini. Dakle, nije kriv ni IZ, ni političko Sarajevo. Ni neko peti ili deseti. Kriv je HDZ i Dragan Čović. Čovjek je umislio da će ljudi iz srednje Bosne sa putovnicama pohrliti u hercegovački kamenjar da njemu osiguraju bazen za buduće izborne cikluse? A ono narod je otišao logično vani. I sad bi Čović svim silama nakon kataklizme srednje Bosne i početka kataklizme u Hercegovinu ucjenama i silom da zabetonira status HDZ-a i svoj osobni? Dakle ne radi se o tome da će provedbom IZ po želji HDZ-a Hrvatima kao narodu biti nešto bolje, da će stati iseljavanja i sl. Nego se radi o tome da Čović sebično želi osigurati vladavinu HDZ-a čak i kad HR narod dodje na 50.000 ili 30.000 u BiH.
A ja, kada dobijem mogućnost izbora iz više stranki za Hrvatske pozicije, tad ću i skidati HDZ glasanjem za promjene. Do izmjene izbornog zakona taj HDZ je sada siguran.
- SaraFina
#5895 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Evo @vaučer ti je dao dobar odgovor na sve što si rekao u ovom postu. Ja sam lajkala realnost i njegov odgovor. Pa eto shvati ga kao moju repliku na ovo sve što si napisao.BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 12:37Ti očekuješ da branim HDZ i Čovića? Nemam pozitivno mišljenje o njima ali treba poštovati da su izabrani od svog naroda. A da je on kriv za demografske promjene, jeste koliko i ostali političari, ne više. To što Hrvati odu u EU je samo korištenje blagodati posjedovanja putovnice. Silom prilika Hrvati su prvi dočekali tu mogućnost lakog zapošljavanja u EU. Dobro, pola krajine ima isto putovnicu pa je sada krajina pusta. Otišli ljudi, a nisu Hrvati. Čović kriv? Šta će se desiti kada Bošnjo globalno dočeka takvu priliku? Zamisli sebi tu sliku. I sada masovno idu i pored svih peripetija. Ali, njih ne brojimo u demografsku statistiku jer nisu Hrvati. Pa preko 80.000 ih se odreklo BiH državljanstva zadnjih godina, a gdje su ostali? U toh 80.000 nema Hrvata A zašto bi se Hrvat odrekao putovnice? Odrekao se Bošnjo. Odrekao se jer Švabo traži da se odrekne, jer mu uvijek nešto traže da plaća, dokazuje, vadi vize kad putuje na odmor u npr Škotsku i slično. Ima li ih koji poslije potajno ponovo vade osobnu u BiH da bi glasali? To neka Švabo provjerava, neću ja. Pedantan je to narod. A spiskovi onih koji se prijavljuju za glasanje preko pošte su dostupni na internetu, zar ne? Ako je ponovo uzeo BiH državljanstvo, ima Švabo lijek.SaraFina wrote: ↑08/06/2021 10:58Ja sam za razliku od nekih dovoljno realna da “ prvog u Bošnjaka” smjestim, tamo gdje mu i je mjesto. Možeš ti Čovića?BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 10:41
Kako ćeš Baketa tako smjestiti kao u onom vicu: Mujo, nahrani letove i ništa ne diraj?
A ja, kada dobijem mogućnost izbora iz više stranki za Hrvatske pozicije, tad ću i skidati HDZ glasanjem za promjene. Do izmjene izbornog zakona taj HDZ je sada siguran.
- seln
#5896 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
I Adolf takodjer...BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 12:37 Ti očekuješ da branim HDZ i Čovića? Nemam pozitivno mišljenje o njima ali treba poštovati da su izabrani od svog naroda.
Odlicno... samo, zasto i dalje kmecite?Šta će se desiti kada Bošnjo globalno dočeka takvu priliku? Zamisli sebi tu sliku. I sada masovno idu i pored svih peripetija. Ali, njih ne brojimo u demografsku statistiku jer nisu Hrvati. Pa preko 80.000 ih se odreklo BiH državljanstva zadnjih godina, a gdje su ostali? U toh 80.000 nema Hrvata A zašto bi se Hrvat odrekao putovnice? Odrekao se Bošnjo.
Sacekajte par godina i bicete vecina u BiH.
- SaraFina
#5897 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
seln wrote: ↑08/06/2021 12:59I Adolf takodjer...BrziGonzales wrote: ↑08/06/2021 12:37 Ti očekuješ da branim HDZ i Čovića? Nemam pozitivno mišljenje o njima ali treba poštovati da su izabrani od svog naroda.
Odlicno... samo, zasto i dalje kmecite?Šta će se desiti kada Bošnjo globalno dočeka takvu priliku? Zamisli sebi tu sliku. I sada masovno idu i pored svih peripetija. Ali, njih ne brojimo u demografsku statistiku jer nisu Hrvati. Pa preko 80.000 ih se odreklo BiH državljanstva zadnjih godina, a gdje su ostali? U toh 80.000 nema Hrvata A zašto bi se Hrvat odrekao putovnice? Odrekao se Bošnjo.
Sacekajte par godina i bicete vecina u BiH.
Znaš ti koji zajeb mantraju HDZ-ovci? Oni smanjuju brojke sva tri naroda. Srba doduše najmanje. Stvarne cifre. I prate demografska kretanja. Recimo: USK je pustinja! TK je buduća pustinja! I to je svakodnevno ispiranje mozga. Svakodnevno. Bebe prebrajaju po porodilištima. U Širokom Brijegu je rodjeno više beba 23.04.2021 nego u Tuzli. LOL itd itd
I onda naprave „ zbirno stanje“ Bošnja ima oko milion u cijeloj BiH! A Hrvata 400.000. u odnosu na 2013 smanjio se broj Hrvata za 150.000 ali obzirom da su Bošnjaci troduplo pali, ipak se udio hrvatske populacije procentualno povećao sa 15%. Hrvati su stali sa iseljavanjem a za 50 godina po ovim trendovima Hrvati sa kršćanskom braćom Srbima činiće 85% stanovništva BiH. Šta će vjerska skupina? Nikad nisu bili narod! Hahaha ti Bošnjaci! I tako unedogled ide šiofrenija.
-
Athletic Bilbao
#5898 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Jesu li oni svjesni realnosti pa lažima obmanjuju druge ili žive u deluziji ubijeđeni u istinitost vlastitih projekcija?SaraFina wrote: ↑08/06/2021 13:20 Znaš ti koji zajeb mantraju HDZ-ovci? Oni smanjuju brojke sva tri naroda. Srba doduše najmanje. Stvarne cifre. I prate demografska kretanja. Recimo: USK je pustinja! TK je buduća pustinja! I to je svakodnevno ispiranje mozga. Svakodnevno. Bebe prebrajaju po porodilištima. U Širokom Brijegu je rodjeno više beba 23.04.2021 nego u Tuzli. LOL itd itd
I onda naprave „ zbirno stanje“ Bošnja ima oko milion u cijeloj BiH! A Hrvata 400.000. u odnosu na 2013 smanjio se broj Hrvata za 150.000 ali obzirom da su Bošnjaci troduplo pali, ipak se udio hrvatske populacije procentualno povećao sa 15%. Hrvati su stali sa iseljavanjem a za 50 godina po ovim trendovima Hrvati sa kršćanskom braćom Srbima činiće 85% stanovništva BiH. Šta će vjerska skupina? Nikad nisu bili narod! Hahaha ti Bošnjaci! I tako unedogled ide šiofrenija.
Zaista bih volio odgovor na pitanje jer ja ne mogu shvatiti njihovo ponašanje.
- SaraFina
#5899 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ma svjesni nego što. , nisu to nepismeni ljudi. Naprotiv!Neki nisu ni stranački uhljebi čak. Obitavaju po portalima hr desnice. Ali desnog spektra koji mrzi pomen na bošnjačku populaciju. I te spinove bacaju dadnonoćno. Svakodnevno. Izdvoje vrijeme za ovakve stvari. Ozbiljno. Šizofrenija na kub.Athletic Bilbao wrote: ↑08/06/2021 13:31Jesu li oni svjesni realnosti pa lažima obmanjuju druge ili žive u deluziji ubijeđeni u istinitost vlastitih projekcija?SaraFina wrote: ↑08/06/2021 13:20 Znaš ti koji zajeb mantraju HDZ-ovci? Oni smanjuju brojke sva tri naroda. Srba doduše najmanje. Stvarne cifre. I prate demografska kretanja. Recimo: USK je pustinja! TK je buduća pustinja! I to je svakodnevno ispiranje mozga. Svakodnevno. Bebe prebrajaju po porodilištima. U Širokom Brijegu je rodjeno više beba 23.04.2021 nego u Tuzli. LOL itd itd
Zaista bih volio odgovor na pitanje jer ja ne mogu shvatiti njihovo ponašanje.
Recimo primjer Tuzle. Uzimaju se objave obično sa Tuzlarija i UKC o rodjenim toga dana. A Tuzla kao grad ima niz porodilišta. Sto privatnih što ovako. I onda te cifre sa UKC se primjenjuju s linkom kao „ dokaz“ u odnosu na Široki. Mislim nigdje veze. Nekad se te cifre koriste i za TK u cjelosti. Itd itd.
Last edited by SaraFina on 08/06/2021 13:39, edited 1 time in total.
-
Athletic Bilbao
#5900 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Zahvaljujem na odgovoru.