Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
belfy

#5851 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by belfy »

vrhgora wrote: 07/06/2021 05:26
belfy wrote: 06/06/2021 23:15
vrhgora wrote: 06/06/2021 22:06

Jedna suviska riječ, dovoljna je. A kod tebe je masa.
A ti, tebe citiram, “prcaj” idalje. Bez vađenja. Juuuuuriiiiiiiiiiš.
znaci sada vec ne bjezim ni od cega, nego sam rekao jednu ili vise suvisnih rijeci...!? ja se zaista nadam da si dobro i obecavam ti da ti se vise necu javljati ako kazes da ti uzrokujem neke probleme.
Problem?! Ti? Meni? Ne!
Problem da me provo pitaš, a potom da me pitaš što te pitam?
Možda je tu problem? Neka navika da samo ti pitaš i na to po tebi pravo imaš. Vidi cijeli red repliciranja ispočetka.
Čuj ti kao osoba meni ili netkome drugome problem!? Nipošto. Samo i jedino eventualno možeš biti sebi problem.

“Što pitaš”?
izvinjavam se sto sam te uznemirio. ostaj zdravo i dobro.
vrhgora

#5852 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Škobo Habu wrote: 06/06/2021 22:19 Zbunjujući je osvrt HDZ-ove državne ministrice, s obzirom na to da se navodni "bezočni napadi" na Zoru Dujmović…
Kada na brzake pretražim na tražilici ime prezime biografija ne nalazim naciju, što nd znači da nije Hrvatica. Ako su točni navodi dakako da je treba glavom izbaciti iz fotelje.

Šta je najzanilmjivije ti se slažeš sa HDZ. Ja ne, u ovom jedinom primjeru, ako je Zadovićanka u HNŽ Hrvatica

Jesili bio na saboru HNS, pristašo?
vrhgora

#5853 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

belfy wrote: 07/06/2021 20:00
vrhgora wrote: 07/06/2021 05:26
belfy wrote: 06/06/2021 23:15

znaci sada vec ne bjezim ni od cega, nego sam rekao jednu ili vise suvisnih rijeci...!? ja se zaista nadam da si dobro i obecavam ti da ti se vise necu javljati ako kazes da ti uzrokujem neke probleme.
Problem?! Ti? Meni? Ne!
Problem da me provo pitaš, a potom da me pitaš što te pitam?
Možda je tu problem? Neka navika da samo ti pitaš i na to po tebi pravo imaš. Vidi cijeli red repliciranja ispočetka.
Čuj ti kao osoba meni ili netkome drugome problem!? Nipošto. Samo i jedino eventualno možeš biti sebi problem.

“Što pitaš”?
izvinjavam se sto sam te uznemirio. ostaj zdravo i dobro.
I te m i sve zdravo i dobro, sretno i nenoj staviti kriivo u, citiram te, “prcanju”. Ostaješ bez teksta.
Humljanin

#5854 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

vrhgora wrote: 07/06/2021 19:53
Bossona wrote: 07/06/2021 09:04 Šta drugo reći nego Ustašoidni povampireni UZP-ci predvođeni Čovićem i HDZ neofašistima ! :evil:
PREDSJEDNIK SABNOR-a SEAD ĐULIĆ OTVORENO ZA "SB": "Dragan Čović je jedan od kreatora i propagatora neofašizma u BiH, mi koji živimo u Mostaru, svjedočimo svemu tome…"
Sead Đulić, predsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) Bosne i Hercegovine, otvoreno je za "Slobodnu Bosnu" govorio o bujanju neofašizma u Bosni i Hercegovini, stanju u kojem se nalaze spomenici antifašističkoj borbi, ali i oštro osudio nacionalističku politiku koja svakodnevno prijeti razgradnji države i unosi razdor među narode u našoj zemlji.
Image

Opšitnije na linku https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... U.facebook
”Ja Ustaša OTAC komunista…”
Ima ovdje na forumu dovoljno mostaraca. Koji mogu potvrditi: stari, tata, ćaća a prije rata. možda, ali samo možda, tamo negdje po podveležju babo.

Ali OTAC!!!

Van svete mise i u osobnim dokumentima raznim, OTAC, u Mo nitko nije koristio,

FGR po običaju, a ta FGR koja je šarala nisi uz Mo.

Prijatelju. Već sam davno, prije koju godinu pisao na ovom forumu da su ovi ustaski grafiti podvala i false flag.

Primjetno je prvo da svi imaju isti rukopis. Drugo sto se da primjetiti je da se koriste izrazi koje prosječan mostarac uopće ne koristi.

I zadnje, svojim sam očima vidio sliku mlade ženske osobe uslikane prije cca 3 godine u mostarskom naselju DUM ujutro oko 5-6 sati dok piše po zgradama ustaške parole.
Ta je slika kružila po mostaru. A možda ima i više takvih slika.

Dakle mlađa ženska osoba godina otprilike 30-ak , uslikana s leđa, prekoputa ceste u naselju DUM, nosila smeđu kožnu jaknu, plave ofarbane kose sa pramenovima dužine ispod ramena.

Da je policiji i drugim institucijama bilo stalo do rasvjetljavanja uvjeren sam da bi se u roku par sati ta osoba pronašla.

I hajde ti meni objasni kako je moguće da jedna gospodski sređena mlađa ženska osoba zorom sa pipsom u ruci piše ustaške parole po fasadama.

Kako osim tog slučaja nikada nitko nije uhvatio crtače tih ustaških parola?

Ruku dajem u vatru da su to plaćeni false flag provokatori.
Bossona

#5855 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Bossona »

Bossona wrote: 07/06/2021 09:04 Šta drugo reći nego Ustašoidni povampireni UZP-ci predvođeni Čovićem i HDZ neofašistima ! :evil:
PREDSJEDNIK SABNOR-a SEAD ĐULIĆ OTVORENO ZA "SB": "Dragan Čović je jedan od kreatora i propagatora neofašizma u BiH, mi koji živimo u Mostaru, svjedočimo svemu tome…"
Sead Đulić, predsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) Bosne i Hercegovine, otvoreno je za "Slobodnu Bosnu" govorio o bujanju neofašizma u Bosni i Hercegovini, stanju u kojem se nalaze spomenici antifašističkoj borbi, ali i oštro osudio nacionalističku politiku koja svakodnevno prijeti razgradnji države i unosi razdor među narode u našoj zemlji.
Image

Opšitnije na linku https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... U.facebook
Ima ovdje na forumu dovoljno mostaraca. Koji mogu potvrditi: stari, tata, ćaća a prije rata. možda, ali samo možda, tamo negdje po podveležju babo.

Ali OTAC!!!

Mani se šupljiranja ovdje nisi ti niti ja tema niti tvoji već ideologija koju branite u liku i djelu ustašoidnog Čovića i UZP klike koju okuplja HDZ i njihove sljedbenike, koji decenijama baštine NDH/UZP ideologiju u novom vremenu i okolnostima, promovišući segregacijsko šovinističku politiku od podjeljenih škola do etnorasnog izbornog zakona u 21 vijeku...

Da je drugačije ti kao pretpostavljam Hrvat bi osudio ovaj ustašoidni fašizma u Mostaru i ogradio se kao sin oca komuniste, :mrgreen: koji je očito bio lažni komunista valjda iz interesa kao i mnogi a koji su preko noći devedesetih postali kao oni protiv kojih su se do tada kao borili.
vrhgora

#5856 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Bossona wrote: 07/06/2021 20:11

Ali OTAC!!!

Mani se šupljiranja ovdje nisi ti niti ja tema niti tvoji već ideologija koju branite u liku i djelu ustašoidnog Čovića i UZP klike koju okuplja HDZ i njihove sljedbenike, koji decenijama baštine NDH/UZP ideologiju u novom vremenu i okolnositma, promovišući segregacijsko šovinističku politiku od podjeljenih škola do etnorasnog izbornog zakona u 21 vijeku...

Da je drugačije ti kao pretpostavljam Hrvat bi osudio ovaj ustašoidni fašizma u Mostaru i ogradio se kao sin oca Komuniste, :mrgreen: koji je očito bio lažni komunista valjda iz interesa kao i mnogi a koji su preko noći devedesetih postali kao oni protiv kojih su se do tada kao borolili.
Ma ja, “mani se kada ti o UZP i Čoviću.” = Ne ometaj s bezveznim stvarima kao činjenice.

Na “nivo” si nezavidnom, marinac.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bossona

#5857 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Bossona »

vrhgora wrote: 07/06/2021 20:15

Ma ja, “mani se kada ti o UZP i Čoviću.” = Ne ometaj s bezveznim stvarima kao činjenice.

Sada si preša na ublehaški nivo, vidi mu glaveeee,..... :run:
vrhgora

#5858 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Login77777 wrote: 07/06/2021 15:20
Jel ovakve voze i biraci poput Kolinde, Black Swana, Novaka, Vrhgora? Ili to samo vrh stranke moze? :bih:
Govorim u svoje ime: DA.
Svojim novcem platio, naravno poslije poreza.

Ti, šta ti vozikaš?
Ciklo? Kariolu?, Škodu, Rimac, palcem?
Last edited by vrhgora on 07/06/2021 20:29, edited 1 time in total.
vrhgora

#5859 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Bossona wrote: 07/06/2021 20:19
vrhgora wrote: 07/06/2021 20:15

Sada si preša na ublehaški nivo, vidi mu glaveeee,..... :run:
Marinac, “mani se…ovdje je priča o uzp, fašizmu, Čoviću”

TaaaaaaakoooooooojeeeeeeedrugoviiiiiI

Šta činjenice ima sa Bossonom i taaaaakoooneeeeeeedrugove?

Očito, ništa.

Bossona, između laži i dna, samo ti stojiš, Bossona…

Last edited by vrhgora on 07/06/2021 20:28, edited 1 time in total.
SaraFina

#5860 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by SaraFina »

Login77777 wrote: 07/06/2021 18:38
SaraFina wrote: 07/06/2021 17:16
Black swan wrote: 07/06/2021 14:34 Ja mislim da vi brinete da vas bakir ne naguzi a ne da covke dobije sto zeli

Cini mi se da ce bake izaci ko pobjednik ovdje
Jbg imam neki filing da ga dudla probosanska opcija bosnjacka opozicija te sds i pdp :run:
Upravo. Mi ne vjerujemo Bakiru i otvoreno to kažemo. Kriminalna hobotnica ima 250k uhljeba i članova familije, koji joj omogućavaju opstanak. I pobjede. Jer nam je ljevica u rasulu. Ali ti (ako nisi HDZ-ovac) na čemu zasnivaš svoj optimizam? Molim te prosvijetli me. Ljudi nestaju. HDZ će i da prodje izborni, po tvojim željama, krahirati u najdalje trećem izbornom ciklusu i izgubiti opet DN. Jer po ovim ciframa, natalitet-mortalitet, IZ ne znači pobjedu. Samo odgadjanje kraha te nacionalističke stranke. I njenih uhljeba. Žali boze naroda koji su odselili. A ti hoćeš završiti u muzeju fakat.
Pa bake ide na to da se clanovi predsjednistva sa teritorije FBiH biraju kroz parlament. Ima vjerovatno najvise parlamentaraca iz reda Bosnjaka. Znaci ima sigurnog clana a i HDZ ima sigurnog svog clana. Jer ako narod bude birao moze lako izgubiti clana jer bi se ostali ujedinili i poslali jednog kandidata kontra sda kandidata. Znaci tu sda gubi sigurno jer se ne mogu glasovi razbacivati jer nema vise oni sto glasaju za komsica. A komsic je veliki broj glasova uzimao koji su na kraju falili. Naravno uz oni sto glasaju za ostale bosnjacke kandidate.
Postoji mogućnost da Bake blefira. Ja se nadam tom scenariju. I da će zavlačiti. I da je dovoljno pametan da zavlači MZ i igra “ dobrog policajca”.A vidjecemo ubrzo odnosno 2022, da li ima imalo mozga da sprovede neki scenarij i politički neutrališe HDZ.
Uzmimo recimo da HDZ bojkot neki sprovede ako im se ne ispune želje u vezi IZ 2022. Bez problema se može formirati vlast. Uz aminovanje CIK-a. I opet nakon toga izabrati gradjanska opcija s hrvatskom komponentom u presjedništvo.
Ja mislim da EU a ni USA ne bi mrdnuli dupetom na takav scenariji. Dakle, samo pregovarati, dok se boje ne rastope. I tražiti kompromis.
Login77777

#5861 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Login77777 »

vrhgora wrote: 07/06/2021 20:22
Jel ovakve voze i biraci poput Kolinde, Black Swana, Novaka, Vrhgora? Ili to samo vrh stranke moze? :bih:

Ti, šta ti vozikaš?
Tu je u rangu sa vasim stranackim gazdama. :thumbup:
BrziGonzales

#5862 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BrziGonzales »

belfy wrote: 06/06/2021 21:15
pa ako samo Hr drzavljanstvo nije garant sta bi onda bio pravi? kako dokazati ko je legitimni za koga se moze/smije glasati? kako definisati i ko smije glasati za iste?
Nisi valjda mislio da na izbore u BiH idem sa putovnicom Hrvatske da bih nešto nekome potvrdio?
Pa imaš popis iz 2013, imaš do sada više prijedloga ponuđenih od Hrvatske strane. Svaki je bio glatko odbijen.
Da, do sada je bilo nekoliko Hrvatskih prijedloga a ni jedan prijedlog od strane Bošnjaka. To je valjda neka nojeva taktika: gurni glavu u pijesak i problem će sam od sebe nestati. E, došlo je vrijeme da se i to riješi. Neka veći stručnjaci od nas dvojice implementiraju presude ovih sudova i da vidim te zlatne kašike.
Ja i ti se ovdje mogžemo samo natezati a niko nas ne zarezuje ni sekunde. Očekuješ li da kažem nešto "pametno", kao npr krajevi koji su dobili visoko kvalitetne hurme koje nam je osigurala naša diplomacija, to su Bošnjački krajevi. Oni koji su ostali uskraćeni takve donacije, to su Hrvatski krajevi pa neka tako i glasaju? Sve je to šuplja priča koja ne pije vode za naše probleme.

da li mislis da se ti koraci mogu ostvariti tokom nasih zivota ili vise generacija treba imati takve strahove do nekog rjesenja?

mislis li da te iste, zasada nepotvrdjene strahove, vrijedi prenositi i na generacije koje slijede?
To nisu nepotvrđeni već vrlo realni strahovi formirani kroz duži period.
Ko je uspio stvoriti ovoliko nepovjerenje i strahove? Što je to udaljilo Hrvate i Bošnjake jedne od drugih u Federaciji? E, to pokušaj sam sebi odgovoriti. Taj odgovor neću ni ja tebi ni ti meni nametnuti. To bi bilo samo prazno prepucavanje. Ali promjena tih uzroka će jednog dana omogućiti relaksaciju odnosa i "zlatne kašike".
vrhgora

#5863 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Login77777 wrote: 07/06/2021 20:31

Ti, šta ti vozikaš?
A u kojem si ti “rangu”, ne odgovori?

A ja, sigu imaš vozača!
SaraFina

#5864 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by SaraFina »

@BlackSwan šta ti kažeš na mogućnost da Bakir laže druga Čovića do 2022. I HDZ blokira onda nezadovoljan jer nije dobio ustupak u obliku IZ koji je želio. I fino pro bosanska komponenta Hrvata i Bošnjaka/ Bosanaca konačno se dogovori?

🥰

Ne vjerujem ja Bakiru kad darove nosi 🙃
Last edited by SaraFina on 07/06/2021 20:41, edited 1 time in total.
Login77777

#5865 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Login77777 »

vrhgora wrote: 07/06/2021 20:34

Ti, šta ti vozikaš?

A ja, sigu imaš vozača!
Nemam svog vozaca. Sposoban sam voziti sam. A i razlikuje me od vasi sefova da vozim benzinca i malo vise KS. Inace isto svabska kola.
Ali nemas potrebe brinuti za mene. Ne financiram ja sa svojom platom vase stranacke uhljebe. Financiram druge koji su u stanju drzavu voditi kako treba. :thumbup:
vrhgora

#5866 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Login77777 wrote: 07/06/2021 20:41

A ja, sigu imaš vozača!
Nemam svog vozaca. Sposoban sam voziti sam. A i razlikuje me od vasi sefova da vozim benzinca i malo vise KS. Inace isto svabska kola.
Ali nemas potrebe brinuti za mene. Ne financiram ja sa svojom platom vase stranacke uhljebe. Financiram druge koji su u stanju drzavu voditi kako treba. :thumbup:
Ah, dvicu znači.
Financiraš one koje znaju kažež, na pr Tegeltiju itd.

Priznati ti moram koliko mi je laknulo da “ne moram za te brinuti”, phuuj
vrhgora

#5867 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

SaraFina wrote: 07/06/2021 20:40 @BlackSwan šta ti kažeš na mogućnost da Bakir laže druga Čovića do 2022. I HDZ blokira onda nezadovoljan jer nije dobio ustupak u obliku IZ koji je želio. I fino pro bosanska komponenta Hrvata i Bošnjaka/ Bosanaca konačno se dogovori?

🥰

Nije to mogućnost već neminovnost glede Jakića.

Jedina je novina možda Čović:
- Mi smo imali obvezu da sjednemo sa SDA i dogovorimo Predsjedništvo i Dom naroda, da bi nakon toga onda svi zajedno razgovarali o paketu svih drugih reformi. Ja i dalje očekujem da prije 17. lipnja (to je datum kada smo lani potpisali sporazum o Mostaru) postignemo dogovor. Nakon tog datuma neće više biti bilateralnih razgovora s SDA na tu temu. Mi smo razgovor iscrpili i sad trebamo preći na višu razinu da vidimo jesmo li u stanju to učiniti - izjavio je Čović
Artest

#5868 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Artest »

Ima li ista jadnije od ovih sljedbenika UZPa koji negiraju da su sljedbenici UZPa. Svaki njihov fasisticki incident je false flag i podmetanje muslica. Nisu oni takvi inace.

SaraFina

#5869 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by SaraFina »

vrhgora wrote: 07/06/2021 20:45
SaraFina wrote: 07/06/2021 20:40 @BlackSwan šta ti kažeš na mogućnost da Bakir laže druga Čovića do 2022. I HDZ blokira onda nezadovoljan jer nije dobio ustupak u obliku IZ koji je želio. I fino pro bosanska komponenta Hrvata i Bošnjaka/ Bosanaca konačno se dogovori?

🥰

Nije to mogućnost već neminovnost.

- Mi smo imali obvezu da sjednemo sa SDA i dogovorimo Predsjedništvo i Dom naroda, da bi nakon toga onda svi zajedno razgovarali o paketu svih drugih reformi. Ja i dalje očekujem da prije 17. lipnja (to je datum kada smo lani potpisali sporazum o Mostaru) postignemo dogovor. Nakon tog datuma neće više biti bilateralnih razgovora s SDA na tu temu. Mi smo razgovor iscrpili i sad trebamo preći na višu razinu da vidimo jesmo li u stanju to učiniti - izjavio je Čović

Pa onaj ko neće da igra i zanemaruje taktiku, završi karijeru u nižerazrednom Vratniku.
Login77777

#5870 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Login77777 »

vrhgora wrote: 07/06/2021 20:44

A ja, sigu imaš vozača!
Ah, dvicu znači.

Ni jednog uhljeba sa bh politicke scene ne financiram. :thumbup:
A dvicu nisam na cesti vidio ima par godina. :mrgreen:
vrhgora

#5871 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

Login77777 wrote: 07/06/2021 20:49
vrhgora wrote: 07/06/2021 20:44
Ah, dvicu znači.

Ni jednog uhljeba sa bh politicke scene ne financiram. :thumbup:
A dvicu nisam na cesti vidio ima par godina. :mrgreen:
Aha, sjedaš u njemu ali nema goriva…
vrhgora

#5872 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by vrhgora »

SaraFina wrote: 07/06/2021 20:48

🥰

Pa onaj ko neće da igra i zanemaruje taktiku, završi karijeru u nižerazrednom Vratniku.
A tko ne kontrolira područje, počevši sa RS, a potom ostalo. pa igra sa finu gracku raju baš završi karijeru u fk torpedo.
SaraFina

#5874 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by SaraFina »

vrhgora wrote: 07/06/2021 20:58
SaraFina wrote: 07/06/2021 20:48

A tko ne kontrolira područje, počevši sa RS, a potom ostalo. pa igra sa finu gracku raju baš završi karijeru u fk torpedo.
Ti vjeruješ da Dodik će podržati Čovića u bojkotu? I nadaš se razdruživanju? Od toga nema ništa. Ja tvrdim da će se vlast u FBIH formirati bez HDZ-a. A Dodik će deklarativno podržati Čovića i HDZ. Možda i bojkot najaviti a onda se povući. Već vidjeno milion puta. I smijem baciti lovu i opkladu. 😎

2022 kraj je HDZ-a. Samo da Bakir odigra jednom kako treba. I zavuče sve pred MZ :)
belfy

#5875 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by belfy »

BrziGonzales wrote: 07/06/2021 20:33
pa ako samo Hr drzavljanstvo nije garant sta bi onda bio pravi? kako dokazati ko je legitimni za koga se moze/smije glasati? kako definisati i ko smije glasati za iste?
Nisi valjda mislio da na izbore u BiH idem sa putovnicom Hrvatske da bih nešto nekome potvrdio?
Pa imaš popis iz 2013, imaš do sada više prijedloga ponuđenih od Hrvatske strane. Svaki je bio glatko odbijen.
Da, do sada je bilo nekoliko Hrvatskih prijedloga a ni jedan prijedlog od strane Bošnjaka. To je valjda neka nojeva taktika: gurni glavu u pijesak i problem će sam od sebe nestati. E, došlo je vrijeme da se i to riješi. Neka veći stručnjaci od nas dvojice implementiraju presude ovih sudova i da vidim te zlatne kašike.
Ja i ti se ovdje mogžemo samo natezati a niko nas ne zarezuje ni sekunde. Očekuješ li da kažem nešto "pametno", kao npr krajevi koji su dobili visoko kvalitetne hurme koje nam je osigurala naša diplomacija, to su Bošnjački krajevi. Oni koji su ostali uskraćeni takve donacije, to su Hrvatski krajevi pa neka tako i glasaju? Sve je to šuplja priča koja ne pije vode za naše probleme.

da li mislis da se ti koraci mogu ostvariti tokom nasih zivota ili vise generacija treba imati takve strahove do nekog rjesenja?

mislis li da te iste, zasada nepotvrdjene strahove, vrijedi prenositi i na generacije koje slijede?
To nisu nepotvrđeni već vrlo realni strahovi formirani kroz duži period.
Ko je uspio stvoriti ovoliko nepovjerenje i strahove? Što je to udaljilo Hrvate i Bošnjake jedne od drugih u Federaciji? E, to pokušaj sam sebi odgovoriti. Taj odgovor neću ni ja tebi ni ti meni nametnuti. To bi bilo samo prazno prepucavanje. Ali promjena tih uzroka će jednog dana omogućiti relaksaciju odnosa i "zlatne kašike".
ako dobro razumijem tvoj zakljucak u oba dijela posta je da su tu nema vise sta raspravljati. jesam dobro razumio?
Locked