Neradna nedjelja u FBiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ste za uvođenje neradne nedjelje u FBiH?

Da!
294
44%
Ne!
314
47%
Svejedno mi je!
59
9%

Total votes: 667

teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#5726 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by teskeredzic_22 »

nivla wrote: 29/03/2025 22:42
teskeredzic_22 wrote: 29/03/2025 19:31
laserShow wrote: 29/03/2025 19:20 Citirao si me, dobio si odgovor s terena. Tvoj je izbor da zabijas glavu u pijesak i to je sasvim ok. Naredni put me nemoj citirati ako ne zelis REALAN odgovor.
Ako misliš da je radnicima lAKŠE I BOLJE U ŽIVOTU UKOLIKO RADE I NEDELJOM UZ SVE NEPRAVDE KOJE SI SAM NAVEO , onda se živ bio bavi lakšim temama na forumu ?
dobro je napisao @laserShow,druga je stvar sto ti,kao i vecina stovaoca drzave koja vise ne postoji, zivis u oblacima operisan od situacije na terenu ugledajuci se na sefa partije niksica
:lol: :thumbup:

Kad ti botina kaže da si bot , dan dobije smisao jer je utrošen na nešto dobro :mrgreen:
teskeredzic_22

#5727 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by teskeredzic_22 »

laserShow wrote: 29/03/2025 21:09
laserShow wrote: 29/03/2025 19:20 Citirao si me, dobio si odgovor s terena. Tvoj je izbor da zabijas glavu u pijesak i to je sasvim ok. Naredni put me nemoj citirati ako ne zelis REALAN odgovor.
Ako misliš da je radnicima lAKŠE I BOLJE U ŽIVOTU UKOLIKO RADE I NEDELJOM UZ SVE NEPRAVDE KOJE SI SAM NAVEO , onda se živ bio bavi lakšim temama na forumu ?
Postoje prioriteti. Dzabe mu neradna nedjelja kada istu naradi subotom od 10 ili 12h. Moras prvo imati sistem da bi ga unaprijedio, ne mozes ici obrnutim redosljedom.
Šta tebi bolan nije jasno više ?
Pa nije neradna nedelja zato ŠTO SU SE RADNICI ZA NJU IZBORILI.

Ona je uvedena jer to odgovara velikim tržnim lancima da ne gube radnu snagu.

Radnici su davali otkaze i selili na zapad jer su plate i radno vrijeme bili kao u Zanzibaru , da ne bi ostali bez robova poklonili su neradnu nedelju jer to najmanje košta , jednostavno je.

Ali to ne znači da ne treba PODRŽATI RADNIKE I SUGRAĐANE pa i da im je 5 posto bolje ili lakše raditi ma kakvi motivi stajali iza toga ?
Ili je patriotizam mahati zastavama na utakmici čiju cijenu ulaznice od 5 KM može priuštiti najveći broj stanovnika ove zemlje ? (Ups , ulaznica je 50 KM).

A nepravde nad radnicima o kojim ti pišeš je jarane bila tema još krajem 19 vijeka u crno-žutoj Austromađarskoj pa kroz cijelu krvavu kraljevu Jugoslaviju do 1945 kad je Bosna i Hercegovina postala radnička država.

E to smo jebi ga sjebali 1996 kad smo upalili butmirsko svjetlo a sve pokopali i sahranili Silajdžićevim zakonom o privatizaciji 1998.

Hoćete prava , blokirajte magistralni put Zenica - Doboj u Maglaju paša jedno sedam dana.
Kad im se zbog zastoja milioni krenu topiti odmah će sjesti sa vama.

Za ovih 30 godina da ste šibicu dnevno postavljali sad bi imali barikadu.

Ali to vama nije cilj , suština mentaliteta je da napustiš sve u Maglaju jednog dana i da za samo 10.000 KM/m2 kupiš dvosoban stan u Sarajevu , trenutno najneugodnijem gradu za život u Bosni i Hercegovini u urbanističkom i saobraćajnom kontekstu.

A Maglaj ? Ko ga jebe , ništa nije kao Sarajevo.

Kad se to promijeni gradićemo građansku a možda opet i radničku svijest.
Last edited by teskeredzic_22 on 30/03/2025 00:06, edited 2 times in total.
nivla

#5728 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by nivla »

teskeredzic_22 wrote: 29/03/2025 23:42

dobro je napisao @laserShow,druga je stvar sto ti,kao i vecina stovaoca drzave koja vise ne postoji, zivis u oblacima operisan od situacije na terenu ugledajuci se na sefa partije niksica

Kad ti botina kaže da si bot , dan dobije smisao jer je utrošen na nešto dobro :mrgreen:
nikad nisam bio clan stranke, i ne bih botovao nikad
npr kao sto ti sa 42 godine nemas nekog pojma kako je bilo u jugoslaviji jer objektivno na pocetku rata si imao 8-9 godina i pozivas na nesto sto objektivno nisi iskusio kao dijete, kao sto nisam ni ja 3 godine mladji, ono sto jesam je bratstvo i jedinstvo koje postujete botovi kao ti i niksic, a koje sam dobro osjetio od 1992-1995

ja sam osjetio debelo sta znaci nemati u periodu poslije rata i to je zahvaljujuci danasnjoj kako poziciji tako i opoziciji, nabijem ih sve na kurac, eto i aliju nabijem, ali i laznog profesora lagumdziju i njegove nusprodukte u vidu niksica, komsica i njima slicnih, o mladoj postavi u vidu cengica, masica, magazinovica i kakvi su to papci i poltroni, nafurana pseudoelita spakovana u malo bolju ambalazu od jednog devica ili zahiragica ili mladog silajdzica, sta su to oni zajedno sa raznim bandicima, handzicima i da ne nabrajam ikad u zivotu dobili i zaradili a da nema veze sa budzetskim jaslama

od jednog minimalca mi je dugo zivjela porodica pa onda od dva, mogli smo jednom ili nijednom otici na usrani izlet van grada jer nismo imali ni tad da platimo prevoz, pa smo se oslanjali na pjesacenja do vrela bosne i stojcevca, zato mi posebno ide na kurac ova prica o nedjelji za porodicu koju ti na minimalcu i u trgovini svakako nemaju od ceg priustiti onako kako je to zamislila nesposobna trenutna vlast, od koje ona prije nije nista bolja, da ne kazem sta znaci kad gledas premorene roditelje da ti i taj minimum obezbijede
ti ocito ne znas sta znaci kad ti neko u porodici da bi prezivio radi 60-70 a potpisuje da radi 40 sati sedmicno, ali ja to odlicno znam, moji nisu ni docekali starost od takvog nacina zivota, oboje su pod zemljom od ranih 50tih i ranih 60tih godina zivota
nadji na forumu gdje sam to ja ikad napisao ista pozitivno o ijednoj stranci, neces i ne mozes, i nego sta si ako nista ideoloski bot
Last edited by nivla on 30/03/2025 00:04, edited 1 time in total.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#5729 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by laserShow »

teskeredzic_22 wrote: 29/03/2025 23:56 Pa nije neradna nedelja zato ŠTO SU SE RADNICI ZA NJU IZBORILI.
Da zavrsimo rasrpavu s ovim. Imam malo vise ukljucenosti i informacija i mogu reci da je ovo uvedeno radi trgovackih lanaca, a ne radi radnika.
teskeredzic_22

#5730 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by teskeredzic_22 »

nivla wrote: 30/03/2025 00:01
Spoiler
Show
teskeredzic_22 wrote: 29/03/2025 23:42

nikad nisam bio clan stranke, i ne bih botovao nikad
npr kao sto ti sa 42 godine nemas nekog pojma kako je bilo u jugoslaviji jer objektivno na pocetku rata si imao 8-9 godina i pozivas na nesto sto objektivno nisi iskusio kao dijete, kao sto nisam ni ja 3 godine mladji, ono sto jesam je bratstvo i jedinstvo koje postujete botovi kao ti i niksic, a koje sam dobro osjetio od 1992-1995

ja sam osjetio debelo sta znaci nemati u periodu poslije rata i to je zahvaljujuci danasnjoj kako poziciji tako i opoziciji, nabijem ih sve na kurac, eto i aliju nabijem, ali i laznog profesora lagumdziju i njegove nusprodukte u vidu niksica, komsica i njima slicnih, o mladoj postavi u vidu cengica, masica, magazinovica i kakvi su to papci i poltroni, nafurana pseudoelita spakovana u malo bolju ambalazu od jednog devica ili zahiragica ili mladog silajdzica, sta su to oni zajedno sa raznim bandicima, handzicima i da ne nabrajam ikad u zivotu dobili i zaradili a da nema veze sa budzetskim jaslama

od jednog minimalca mi je dugo zivjela porodica pa onda od dva, mogli smo jednom ili nijednom otici na usrani izlet van grada jer nismo imali ni tad da platimo prevoz, pa smo se oslanjali na pjesacenja do vrela bosne i stojcevca, zato mi posebno ide na kurac ova prica o nedjelji za porodicu koju ti na minimalcu i u trgovini svakako nemaju od ceg priustiti onako kako je to zamislila nesposobna trenutna vlast, od koje ona prije nije nista bolja, da ne kazem sta znaci kad gledas premorene roditelje da ti i taj minimum obezbijede
ti ocito ne znas sta znaci kad ti neko u porodici da bi prezivio radi 60-70 a potpisuje da radi 40 sati sedmicno, ali ja to odlicno znam, moji nisu ni docekali starost od takvog nacina zivota, oboje su pod zemljom od ranih 50tih i ranih 60tih godina zivota
nadji na forumu gdje sam to ja ikad napisao ista pozitivno o ijednoj stranci, neces i ne mozes, i nego sta si ako nista ideoloski bot
Nastavi sa botovanjem ili se drži teme , ni u jednom postu nikada i nigdje nisam pomenuo ni nekakvog Nikšića ni SDP na ovoj temi , oni su nebitni jer je njhova uloga u Zakonu egzekutorska - u ime i za račun krupnog kapitala.

O bratstvu i jedinstvu znam puno bolje nego ti , em sam stariji 3 godine , em otac 32 godine leži nepokretan u krevetu zbog četničkog metka i gleda dvije tačke na plafonu, majka mu pere guzicu svaki dan a brat i ja na smjenu i povremeno kad nam porodice i okolnosti dozvole , tako da odlično znam šta je bratstvo i jedinstvo i to nema veze sa neradnom nedeljom u Bosni i Hercegovini u 2025 godini.

Baš kao ni socijalistička Jugoslavija koja nam je materijalno , infrastrukturom , obrazovanjem , naukom , emancipacijom , stostruko platila i vratila sve ono što smo položili za nju od 1941 - 1945 a položili smo i platili jako puno.

To što smo u šakama najrigidnijih ekonomskih neoliberala i brutalista gdje je država samo mehanizam istih je posljedica globalizacije , pada Berlinskog zida , nedovoljne svijesti o važnosti mehanizma države , odnosno našeg mentaliteta koji zapravo ima najmanje veze sa situacijom ali itekako razara ostatke te države odnosno bilo kakve pravde , etike ili principa.

Ko god ovo ne vidi - njegov problem a ko god ne podržava slobodnu nedelju radnika jer ne zna gdje bi s guza na guz tog dana ili je u prethodna 144 sata zaboravio nešto kupiti - šta se može , zabranjeno je trgovati nedeljom :bih:
Last edited by teskeredzic_22 on 30/03/2025 00:29, edited 1 time in total.
nivla

#5731 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by nivla »

ponavljam ti da nije to slobodna nedjelja za radnika vec da ne rade prodavnice sa kupcima nedjeljom
u sccu po uvodjenju “ neradne nedjelje” neke prodavnice planirale slaganje robe, neke inventure, nije vlasnik dao da udju pa je njima neradna nedjelja ali narade je od ponedjeljka do subote radnim vremenom od 10h dnevno

bingo miljacka ne radi market s kupcima ali rade skladistari uredno, kao i sto se radi na slaganju polica

ne radi hose ali nije radio ni dosta ranije jer su uveli neradnu nedjelju prije neradne nedjelje, nisu imali koga da radi, ista stvar sa vecinom manjih mercatora i konzuma

zao mi je za situaciju sa ocem, lose su svi prosli, a invalidi najgore

ja sam za to da se pocne sprovoditi zakon o radu, pa tek onda da se donose odluke o “neradnoj nedjelji” koja to u biti nije

meni je licno svejedno rade li prodavnice nedjeljom, ako nesto bas i zatreba ima nacina da se nabavi i nedjeljom, taman da nista ne radi, a nema tog proizvoda koji bi morao biti dostupan nedjeljom da bih se brinuo, problem je sto ona sustinski nije neradna i sto se do jedne nedjelje naradi 4 nedjelje mjesecno
Last edited by nivla on 30/03/2025 00:32, edited 1 time in total.
laserShow

#5732 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by laserShow »

Ne patim jer nedjeljom ne mogu u trgovinu. Patim jer nema sistemskog rjesenja i sto je ovo nas maksimum. Prije ovog maksimuma trebalo je biti jos 5 stavki, a ne ova i to je to.
teskeredzic_22

#5733 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by teskeredzic_22 »

nivla wrote: 30/03/2025 00:29 ponavljam ti da nije to slobodna nedjelja za radnika vec da ne rade prodavnice sa kupcima nedjeljom
u sccu po uvodjenju “ neradne nedjelje” neke prodavnice planirale slaganje robe, neke inventure, nije vlasnik dao da udju pa je njima neradna nedjelja ali narade je od ponedjeljka do subote radnim vremenom od 10h dnevno

bingo miljacka ne radi market s kupcima ali rade skladistari uredno, kao i sto se radi na slaganju polica

ne radi hose ali nije radio ni dosta ranije jer su uveli neradnu nedjelju prije neradne nedjelje, nisu imali koga da radi, ista stvar sa vecinom manjih mercatora i konzuma

zao mi je za situaciju sa ocem, lose su svi prosli, a invalidi najgore

ja sam za to da se pocne sprovoditi zakon o radu, pa tek onda da se donose odluke o “neradnoj nedjelji” koja to u biti nije
Ja sam za to da oni koji realno imaju neradnu nedelju - neka je imaju , oni koje poslodavci i dalje zloupotrebljavaju neka "zovnu inspekciju" kako ironično savjetuju silni dušebrižnici na ovoj temi koji zagovaraju rad trgovina nedeljom.
laserShow wrote: 30/03/2025 00:31 Ne patim jer nedjeljom ne mogu u trgovinu. Patim jer nema sistemskog rjesenja i sto je ovo nas maksimum. Prije ovog maksimuma trebalo je biti jos 5 stavki, a ne ova i to je to.
Uredu.
Dodik je davnih dana trebao zaglaviti muriju a nije.
I šta trebamo reći ?
Dok Dodik ne zaglavi muriju , nema smisla kreirati i provoditi Zakon o zabrani pušenja na javnom mjestu jer je ovo prvo neuporedivo važnije.
Last edited by teskeredzic_22 on 30/03/2025 00:42, edited 2 times in total.
Messier

#5734 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Messier »

Ja imam samo jedan problem nedjeljom.

Radim nesto.
Treba mi odmah nesto operativno, glet masa, vijak, jos 2 litra sadolina ili neka baglama.
Ne mogu na sve racunati.

To da li ima ulja, secera , brasna , cigara,..me ne dotice.

Volio bih da rade radnje koje prodaju tu robu, da mogu doci u nedelju i uzeti jebeni sifon u svako doba.

Ovo ostalo nek ne radi nista, ni pumpe sto se mene tice
laserShow

#5735 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by laserShow »

Messier wrote: 30/03/2025 00:38 Radim nesto.
I to je tacno. Imas poslove koji rade nedjeljom i ne mogu ga do kraja zavrsiti. To je direktno narusavanje poslovnog okruzenja.
teskeredzic_22

#5736 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by teskeredzic_22 »

laserShow wrote: 30/03/2025 00:40
I to je tacno. Imas poslove koji rade nedjeljom i ne mogu ga do kraja zavrsiti. To je direktno narusavanje poslovnog okruzenja.
Šta je veća šteta ?
Nedostak tehničke stvari u operativnom poslu na nekom prozoru ili biciklu koje će se završiti najkasnije sutra ili stotine hiljada ljudi koji na poziv robovlasnika od sedam sati ujutru "preslažu police" bez ikoga da ih zaštiti u skladu sa onim što piše na papiru ?

Oboje , ali bez jednog se mora.
Messier

#5737 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Messier »

Muslim, ono..svi smo mi razumni ljudi.

Glavni problem neradne nedjelje je da ta nedjelja doceka ponedjeljak.
Pukne ti bojler, nemas ga gdje kupiti.
Curi, havaraija..neradna nedjelja.

To je na jednu stranu.
Na drugoj je, kako niste dobri domacini i nemate brasna prica.

Dodje ti lik, vari ogradu, nema elektroda da zavrsi, ne radi obi, ne radi peni ..dodji u utorak, a on u utorak novi posao ima i cekaj ga 20 dana da ti zavari dvije baglame na garaznoj kapiji.

I stas, postanes mrzitelj majki blagajnica iz Konzuma , odvajas ih od djecije sise.
Messier

#5738 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Messier »

teskeredzic_22 wrote: 30/03/2025 00:45
Šta je veća šteta ?
Nedostak tehničke stvari u operativnom poslu na nekom prozoru ili biciklu koje će se završiti najkasnije sutra ili stotine hiljada ljudi koji na poziv robovlasnika od sedam sati ujutru "preslažu police" bez ikoga da ih zaštiti u skladu sa onim što piše na papiru ?

Oboje , ali bez jednog se mora.
Definisi ...stotine hiljada ljudi?
nivla

#5739 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by nivla »

ko je imao posla s inspekcijom, zna da je to korumpirana banda i da nece na anonimnu prijavu ni kurcom mrdnuti, dok ce radnik na odredjeno dobiti to da mu se nece produziti ugovor, jer tako funkcionisu inspekcije
meni je kantonalna inspekcija izasla na teren tek kad sam prijavio inspektora zaduzenog za moju prijavu

federalni trzisni inspektor nije ni reagovao jer kao bio na bolovanju i samo on radi, na kraju nista od prijave nije bilo, ukratko mrsko im raditi
Last edited by nivla on 30/03/2025 00:58, edited 1 time in total.
Messier

#5740 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Messier »

I kakve to ima veze sa neprimjenjivanjem zakona o radu?

Imas jebeni zakon , na koji se nijedan taj radnik u trgovini nikad nije pozvao.
Imas proces u kome mogu ostvariti svoje pravo.

Ne.
Necemo.
Zamjerice gazda, sjedicemo 12 sati na kasi i branicemo zabranu rada nedjeljom, otici sa djecom na Trebevic i to je ono sto su nam dali, dobro smo prosli.

Uh, kako je bilo, dobro je sad
Messier

#5741 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Messier »

nivla wrote: 30/03/2025 00:55 ko je imao posla s inspekcijom, zna da je to korumpirana banda i da nece na anonimnu prijavu ni kurcom mrdnuti, dok ce radnik na odredjeno dobiti to da mu se nece produziti ugovor, jer tako funkcionisu inspekcije
meni je kantonalna inspekcija izasla na teren tek kad sam prijavio inspektora zaduzenog za moju prijavu
Pa to su stvari oko kojih treba uloziti vrijeme i snagu.

To je problem.
Nije problem ko radi il ne radi nedelju.

Simplificirati radnicka prava na neradnu nedjelju, je odron.

Neuvezan staz.
Zene stoje po 10 sati na kasi.
Likovi voze po 12 sati dostavu 6 dana.
Ne placaju over vrijeme, praznike, nedjelje

Klinci pocnu raditi, daju im par stoja.
Studentska ne postoji, da rade preko sezone klinci u kafanama bar

Ne ne ne.
Neradna nedjelja za mame na kasi, Vlada to podrzava.
Jupi jeee
laserShow

#5742 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by laserShow »

nivla wrote: 30/03/2025 00:55 meni je kantonalna inspekcija izasla na teren tek kad sam prijavio inspektora zaduzenog za moju prijavu
nama je inspekcija izasla jer je korisnik prijavio "Nisu izdali fizikalni racun". Sto nije tacno opet na kraju i hajd kakvu on ima odgovornost?
Messier

#5743 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Messier »

laserShow wrote: 30/03/2025 01:05
nivla wrote: 30/03/2025 00:55 meni je kantonalna inspekcija izasla na teren tek kad sam prijavio inspektora zaduzenog za moju prijavu
nama je inspekcija izasla jer je korisnik prijavio "Nisu izdali fizikalni racun". Sto nije tacno opet na kraju i hajd kakvu on ima odgovornost?
Ocito je inspekcija glavni problem, oni si neki polupodmitljivi ljudi koji koriste zakon za licnu dobit.

Znam po carsiji u Sa, kako to ide, a ne po manjim mjestima.

Ne znam samo kome lova ide , u finalu?
bumerangss

#5744 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by bumerangss »

nivla wrote: 30/03/2025 00:55 ko je imao posla s inspekcijom, zna da je to korumpirana banda i da nece na anonimnu prijavu ni kurcom mrdnuti, dok ce radnik na odredjeno dobiti to da mu se nece produziti ugovor, jer tako funkcionisu inspekcije

federalni trzisni inspektor nije ni reagovao jer kao bio na bolovanju i samo on radi, na kraju nista od prijave nije bilo, ukratko mrsko im raditi
I meni se to desavalo da ne reaguje saobracajni inspektor i onda sam ga prijavio upravnom inpektoratu pri ministarstvu pravde i uprave KS za ne postupanje po prijavi i morao je izaci na teren i odraditi sve po zakonu i poslati mi pismeni odgovor

Drugi put nije reagovala inspekcija za prostorno uređenje i onda sam slike "prekršaja" poslao nadležnom ministarstvu i expresno su onda reagovali

Znaci i iznad inspekcije ima inspekcija
ElRe

#5745 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by ElRe »

Neka i Bingo po ugledu na Tropic i Onogošt registruje par supermarketa u Sarajevu i širom Federacije u dragstore i neka rade 0-24, 365 dana. Eto rješenja.
Edin H.

#5746 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Edin H. »

ElRe wrote: 30/03/2025 20:23 Neka i Bingo po ugledu na Tropic i Onogošt registruje par supermarketa u Sarajevu i širom Federacije u dragstore i neka rade 0-24, 365 dana. Eto rješenja.
Bolje je rješenje da puste granape sa malim brojem uposlenika da rade, neka i oni uzmu dio kolača
dječak sa šibicama

#5747 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by dječak sa šibicama »

Rade li trgovine u ponedeljak?
error codes

#5748 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by error codes »

dječak sa šibicama wrote: 30/03/2025 20:38 Rade li trgovine u ponedeljak?
Ponedjeljak je radni dan
ElRe

#5749 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by ElRe »

Edin H. wrote: 30/03/2025 20:32
ElRe wrote: 30/03/2025 20:23 Neka i Bingo po ugledu na Tropic i Onogošt registruje par supermarketa u Sarajevu i širom Federacije u dragstore i neka rade 0-24, 365 dana. Eto rješenja.
Bolje je rješenje da puste granape sa malim brojem uposlenika da rade, neka i oni uzmu dio kolača
Svi mogu da se registruju kao dragstori i da ekstra plaćaju rad nedeljom i treću smjenu.
Edin H.

#5750 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Edin H. »

ElRe wrote: 30/03/2025 20:49
Edin H. wrote: 30/03/2025 20:32
Svi mogu da se registruju kao dragstori i da ekstra plaćaju rad nedeljom i treću smjenu.
Mogu, ali ne isplati se malima da nekoga plaćaju cijelu noć, jer tada ima malo prometa.

Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji.,
Locked