Sta je islamizam ?? Nisam upoznat sa znacenjem te rijeci.neon-x wrote: ↑05/03/2026 17:57Iz perspektive Zapade jeste prestrasno, a ako cemo iskreno Islamizam je strasan i vecini muslimana a kamoli Zapadu.
Ne bi Islamizam pobijedio medju Bosnjacima, ali su u strahu velike oci. Cinjenica je da je nase "nacionalno budjenje" uoci rata velikim dijelom bazirano na njemu.
IRAN
-
palermo
#57051 Re: IRAN
-
Dr Arsla
#57052 Re: IRAN
Tema je usrana do vrata. Danima se nema šta konkretno pročitati. Sve samo palamuđenje
-
Rob_Atl
#57053 Re: IRAN
Kaze Trump da on mora ucestvovati u biranju novog lidera Irana
.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- geralt
#57055 Re: IRAN
Ne mozes naci nesto sto ne postoji.
Ben Gurion aerodrom je od jucer otvoren za putnicki saobracaj u ogranicenom obimu. Evo ti npr. putnicki avion koji sad trenutno leti iz Atine za Tel Aviv: https://www.flightradar24.com/ISR224/3e9c3bc4
- nivla
- SaraFina
#57057 Re: IRAN
Ma kakvo čudo. Sto nisu na teritoriji tkz RSK i sjevera Kosova pravili “čudo kao Rs”. Nije da nisu mogli. No samo su nas odlučili kazniti. A Srbima pogodovati i pruziti “utjehu”. Zbog svega toga oni i imaju obavezu vezati kerove kad pobjesne. I ne dozvoliti da se ocijepe. Ovo rješenje koje su primjenili u BiH, nigdje na kugli zemaljskoj ne bi napravilo funkcionalnu drzavu. To su oni znali odlično. Isto kao sto su znali da je Srbe trebalo poraziti. I da ova “polovična rješenja” nece nikad njihove spazite zadovoljiti. Te da ce stalno iznova tražiti nesto vise od entiteta. Kao sto rekoh Alija jeste ovo podpisao, aku nije osmislio. I Ameri nisu nikakvi dobri momci, bez oraha u džepu. Nigdje. Nisu bili u BiH, nisu u Gazi, nisu ni sada u Iranu. Nisu bili u Venezueli, Iraku, Siriji Itd Itd.neon-x wrote: ↑05/03/2026 17:44Da su Ameri napravili i ono sto jesu iz svjetske geopoliticke perspektive je pravo malo cudo.SaraFina wrote: ↑05/03/2026 16:53Pazi nesto, USA nam je servirala “polovicno rješenje” i legalizirala sumsku. Nismo ih nicim zaduzili, ali nismo ni zasluzili da dobijemo karcinom koji 30 godina nagriza drzavu. To je njihovo djelo. Znaci legalizuju genicid i otimanje teritorije silom. Nagrade Srbe sa 49% teritorije i mi bi im kao trebali nesto biti zahvalni. Zahvalna jesam za bombardovanje i sto su ih prisili za pregovore. No moja zelja nakon svi stradanja mog naroda sigurno nije ova i ovakva BiH. Najmanje sto su mogli uraditi je ono sto sada na Kosovu rade. Da je se rat u BiH drugacije zavrsio i da je izhod bio Republika BiH ti danas ne bi imao separatiste na 49% teritorije i majmune tipa Dodika. To je krivnja upravo USA. Zato su dužni vezati kerove.neon-x wrote: ↑05/03/2026 16:21
Embargo je trazila Europa za cijelu Jugu i prije rata u BiH, uz lobiranje Srba. Ameri su se drzali po strani i ocekivali da to Europa rjesava u svome dvoristu, pogotovo jos sto je Rusija tada bila u kolapsu. Europa je ocekivala da se svi ispucaju pa sta ostane osim Njemaca koji su pomogli Slovencima i Hrvatima.
Jedini razlog sto se Amerika ukljucila i "rijesila" stvari je zbog imidza i da pokaze da je glavna kad su ostali nesposobni. U sustini cisti "vanity project" da malo glume gospodu. To su bila neka naivnija vremena.
Nicim mi nismo Amere zaduzili da mrdnu prstom. Ali zato volimo kukati sto nam nisu obezbijedili unitarnu BiH, muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope.
Ameri su trazili najjeftinije rjesenje koje je trazilo najmanje energije i resursa naravno. Teritorije su vec puskom osvojene, postojale su i ostale zainteresirane strane i interesi a ne samo nasa koje Ameri nisu tek tako htjeli gaziti uz dodatno trosenje i napore (a zasto bi, opet ko smo im mi).
Dejton kao prekid rata i jeste sustinski to bio. Ubijedjen sam da je istina po svim svjedocenjima da su tada planirali vremenom nadogradnju i napraviti funkcionalnu drzavu sto je jasno da su i radili poslije. Na kraju je najvise nasa neorganiziranost i nesposobnost razlog sto nismo dobili unitarniju drzavu u prvih 15 godina nakon rata. Poslije se stvarni izmjenile, vozovi prosli a mi spomenemo Amere sto su nas zajebali.
- SaraFina
- SaraFina
- GandalfSivi
#57061 Re: IRAN
Pustio Iran CNN da udje u drzavu. Valjda ce biti kakvih izvjestaja, ako ih slucajno kakva Izraelska raketa ne pokosi…
-
zposao
#57062 Re: IRAN
Sve više ljudi i na zapadu uviđa da ima nešto mračno, zlo, sotonsko što je poticalo i potiče elite da oblikuju svijet u kojemu živimo.
Malo šta iz čisto racionalne perspektive može objasniti gnusobe i zla koja su u stanju učiniti ljudi. To jednostavno nema objasnjenja u prirodi i ljudskoj naravi.
I ja sve više vjerujem da živimo u vremenu kada se zlo otkriva. I neće biti borba između različitih religija nego doslovno između dobra i zla.
- armin071
- p206
-
A_A_AKCIJA
-
moimoi
#57067 Re: IRAN
Srbi su, za razliku od BiH, uvijek imali jak lobiSaraFina wrote: ↑05/03/2026 18:09Ma kakvo čudo. Sto nisu na teritoriji tkz RSK i sjevera Kosova pravili “čudo kao Rs”. Nije da nisu mogli. No samo su nas odlučili kazniti. A Srbima pogodovati i pruziti “utjehu”. Zbog svega toga oni i imaju obavezu vezati kerove kad pobjesne. I ne dozvoliti da se ocijepe. Ovo rješenje koje su primjenili u BiH, nigdje na kugli zemaljskoj ne bi napravilo funkcionalnu drzavu. To su oni znali odlično. Isto kao sto su znali da je Srbe trebalo poraziti. I da ova “polovična rješenja” nece nikad njihove spazite zadovoljiti. Te da ce stalno iznova tražiti nesto vise od entiteta. Kao sto rekoh Alija jeste ovo podpisao, aku nije osmislio. I Ameri nisu nikakvi dobri momci, bez oraha u džepu. Nigdje. Nisu bili u BiH, nisu u Gazi, nisu ni sada u Iranu. Nisu bili u Venezueli, Iraku, Siriji Itd Itd.neon-x wrote: ↑05/03/2026 17:44Da su Ameri napravili i ono sto jesu iz svjetske geopoliticke perspektive je pravo malo cudo.SaraFina wrote: ↑05/03/2026 16:53
Pazi nesto, USA nam je servirala “polovicno rješenje” i legalizirala sumsku. Nismo ih nicim zaduzili, ali nismo ni zasluzili da dobijemo karcinom koji 30 godina nagriza drzavu. To je njihovo djelo. Znaci legalizuju genicid i otimanje teritorije silom. Nagrade Srbe sa 49% teritorije i mi bi im kao trebali nesto biti zahvalni. Zahvalna jesam za bombardovanje i sto su ih prisili za pregovore. No moja zelja nakon svi stradanja mog naroda sigurno nije ova i ovakva BiH. Najmanje sto su mogli uraditi je ono sto sada na Kosovu rade. Da je se rat u BiH drugacije zavrsio i da je izhod bio Republika BiH ti danas ne bi imao separatiste na 49% teritorije i majmune tipa Dodika. To je krivnja upravo USA. Zato su dužni vezati kerove.
Ameri su trazili najjeftinije rjesenje koje je trazilo najmanje energije i resursa naravno. Teritorije su vec puskom osvojene, postojale su i ostale zainteresirane strane i interesi a ne samo nasa koje Ameri nisu tek tako htjeli gaziti uz dodatno trosenje i napore (a zasto bi, opet ko smo im mi).
Dejton kao prekid rata i jeste sustinski to bio. Ubijedjen sam da je istina po svim svjedocenjima da su tada planirali vremenom nadogradnju i napraviti funkcionalnu drzavu sto je jasno da su i radili poslije. Na kraju je najvise nasa neorganiziranost i nesposobnost razlog sto nismo dobili unitarniju drzavu u prvih 15 godina nakon rata. Poslije se stvarni izmjenile, vozovi prosli a mi spomenemo Amere sto su nas zajebali.
Kako u usa, tako i rusiji.
A bez lobija… niko te ne slusa niti zna sta zelis.
Mi tek sada shvatamo vaznost lobiranja. Nazalost
Last edited by moimoi on 05/03/2026 18:33, edited 1 time in total.
- ovo_malo_duse
#57068 Re: IRAN
Ko kaze da ne ravnaju . Razvaljuju aTelaviv i Haifu Svakodnevno. To sto nemas snimaka ne znaci da ne bubaju. Tolika je cenzura ni slike macica ne izlaze. Vidis ove video prije 2-3 stranice interceptora 50 opaljeno ali svaki animal prekida ne vidis kraj.geoxx wrote: ↑05/03/2026 17:15Ma nije poenta u tome. Dok ovi terorisu Teheran, ti gadjas neki Bahrein. Poenta je tuci neprijatelja i naplatit agresiju. Ne znam kakvu ce Trump politicku stetu pretrpjeti sa 5 mrtvih vojnika.
Ja podrzavam da oni svoju poziciju grade tako sto ce arapske drzave drzati nesigurnim. Ali to se radi napadima na americke baze kojih imas na pretek.
- Sanjarko
#57069 Re: IRAN
@SaraFina mi i Bosna smo ovako ostavljeni da sr*nje veliko još veće krene odavde, moguće da griješim u procjeni ali nešto sumnjam u tom.
-
Tyke
#57070 Re: IRAN
Pa ne mogu gadjati Ameriku. Ali zato mogu americke baze sve dok ih ne otjeraju iz arapskih zemalja, a onda su Ameru osujeceni za svaki vid napada na Iran pa ostaje izolovano Izrael kojeg je lakse rokati.geoxx wrote: ↑05/03/2026 17:15Ma nije poenta u tome. Dok ovi terorisu Teheran, ti gadjas neki Bahrein. Poenta je tuci neprijatelja i naplatit agresiju. Ne znam kakvu ce Trump politicku stetu pretrpjeti sa 5 mrtvih vojnika.
Ja podrzavam da oni svoju poziciju grade tako sto ce arapske drzave drzati nesigurnim. Ali to se radi napadima na americke baze kojih imas na pretek.
Barem ja tako na ovo gledam trenutno.
- geralt
#57071 Re: IRAN
I kako objasnjavas to sto putnicki avioni slijecu i polijecu sa aerodroma u Tel Avivu? Laze FlightRadar, ne postoje letovi? Ili su rakete prestale padati?A_A_AKCIJA wrote: ↑05/03/2026 18:20Da, snimci ne postoje, ali ne zato što nemaju šta snimati.
U Dubaiju je kazna i do dvije godine i gomila love
U Izraelu lijepe novinarima traku preko kamera na mobitelu, hapse novinare koji snimaju.
- Rejhana
- skupljac_zeljeza
#57073 Re: IRAN
Malo mi nevjerovatno da je Izrael pustio 6 kamera da prenose uživo, a ovamo se već nekoliko dana ne može naći fotografija nakon udara.
- Čitalac
#57075 Re: IRAN
Gradonačelnik Teherana: U gradu je pogođeno 220 lokacija.
Gradonačelnik Teherana Alireza Zekani izjavio je da je američko-cionistički neprijatelj do sada pogodio 220 lokacija u Teheranu.
"Neprijatelj cilja stambena područja. Do sada je oštećeno 21 stambeno područje, a danas su se okomili i na stadione. Pogođeni su Stadion Azadi i još tri stadiona, kao i krizno skladište u kojem čuvamo sve što nam je potrebno za krizno stanje. Prije nekoliko dana, napadnuta je općinska zgrada Distrikta 12. Danas je pogođena općina Distrikta 18. Te zgrade nisu vojni objekti. Nastavljamo čistiti ruševine“, rekao je Zekani.
Po njegovim riječima, 81 metro stanica služi kao sklonište u slučaju napada, a trgovine se popunjavaju iz gradskih rezervi.
„Danas se krumpir prodavao za 50.000 tomana po kilogramu. Prije dva dana, kada se formirao val inflacije, brzo smo izvukli rezerve kako bismo kontrolirali cijenu“, rekao je gradonačelnik.
Zekani je naglasio da je Teheran grad mučenik.
"Iran se bori protiv dvije nuklearne sile i oštetio je njihove položaje u sedam zemalja. Ne mislimo ni na što osim na pobjedu, a poraz neprijatelja je siguran. Neprijatelj neće preživjeti, a čak i ako preživi, u očaju će napustiti regiju“, rekao je Zekani.