Slično kao sa Obamom. Mnogi pomisli da se situacija kreće u drugom smjeru, a onda Obama vrati Libiju u kameno doba.dr_Evil wrote: ↑05/03/2026 14:40avetinja wrote: ↑05/03/2026 14:36Vezano za boldirano, mislim da je u pitanju čista propaganda, koja je očito bila nužna.dr_Evil wrote: ↑05/03/2026 14:21 Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.
Nekad USA cini prave i ispravne stvari, nekad je imperator, isto prenijeti i na Rusiju, Kinu, VB koga god hoces.
Mi smo odabrali da zelimo dijeliti isti zrak sa Zapadnim carstvom - nas izbor, i prema tome smo uz USA. Ali i dalje je nasa moralna obaveza da kazemo glasno kada stvari nisu ispravne. Inace bi bili kao Kosovari, Kurdi, ili boze pomozi susjedni HDZ, sto ce reci beskicmenjaci, rektalni alpinisiti, i da ne nabrajam dalje. Moze se zivjeti i kao Slovenija ili Spanija... ali eto, razumijem tvoj stav, ne postujem, ali razumijem
ZOG ima jako lošu reputaciju čak i u republikanskim krugovima, posebno među mladima, pa su doslovno sa izborom Mamdanija htjeli prije svega svojim građanima, a i drugima reći da oni nisu islamofobi i da nemaju ništa protiv muslimana, da se sa svima mogu dogovoriti, ali da su samo protiv Hamasa i ostalih "terorista". To je pranje vlastitog ugleda, kao kada AfD kaže da je stranka koja štiti jevreje, a slave izborne rezultate uz improvizovanu nacističku zastavu.
Pa dobro.. mozda... ali odbijam vjerovati, i siguran sam da ovo sta radi Izrael ne mozemo prenijeti na kolektivnu krivnju. Ako razmisljamo tako onda moramo pricati o kolektivnoj krivnji
Što se tiče kolektivne krivice, definitivno postoji, jer 85% njih u ZOG-u podržava genocid nad Palestincima, a osim malih grupa od nekoliko stotina u nekim državama, koje su doslovno zanemarive u odnosu na njihovo stanovništvo u tim gradovima i državama, niko ništa nije rekao protiv genocida.
I još jedna zabluda, mnogi misle da su svi ortodoksni jevreji protiv ideje izraela ovakvog kakav je danas, a to je mit, Riječ je samo o malom broju određenih grupa koje ne broje više od nekoliko stotina i uglavnom su vezane za Njujork.