IRAN

alijagoro

#57026 Re: IRAN

Post by alijagoro »

SaPnA wrote: 05/03/2026 16:43 Ovi fakat nisu normalni, a demokrate su pi*ke.

Jedina razlika izmedju americkih politicara sto se tice agresije na Iran je u tome sto jedni misle da im to moze sjebati politicku karijeru a drugi da ne moze,vecina su za napad na Iran
nadžak

#57027 Re: IRAN

Post by nadžak »

Ima li igdje ikakav info u vezi slanja one nove Iranske rakete "Khorramshahr-4"? Nadam se da je prošla gdje je bila upućena.
Dozer

#57028 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sanjarko wrote: 05/03/2026 17:02 Prenosi neko da Iran negira da je gađao naftna postrojenja u okolini, iz Hrvatske neko je prenio tu vijest.
I ja sumnjam da jeste. Vjerovatno isto kao i sTurskom.i Azeerbejdjanom. Zutalj i Klempo hovmce da uvuku sviju u rat protiv Irana.
Rejhana

#57029 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Zanimljivo je i na jugu Libana

geoxx

#57030 Re: IRAN

Post by geoxx »

sale07 wrote: 05/03/2026 17:08
geoxx wrote: 05/03/2026 16:58 Amerima poginulo samo 5 vojnika, ovi gadjaju Azerbejdzan i naftu u jbenom Bahreinu.

Vjerovatno se ona dvojica smiju preko telefona.
Pa njih vise boli nafta nego tamo neciji zivoti
Ma nije poenta u tome. Dok ovi terorisu Teheran, ti gadjas neki Bahrein. Poenta je tuci neprijatelja i naplatit agresiju. Ne znam kakvu ce Trump politicku stetu pretrpjeti sa 5 mrtvih vojnika.

Ja podrzavam da oni svoju poziciju grade tako sto ce arapske drzave drzati nesigurnim. Ali to se radi napadima na americke baze kojih imas na pretek.
Rejhana

#57031 Re: IRAN

Post by Rejhana »

BarbaDue

#57032 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

nadžak wrote: 05/03/2026 17:12 Ima li igdje ikakav info u vezi slanja one nove Iranske rakete "Khorramshahr-4"? Nadam se da je prošla gdje je bila upućena.
+ 1 ? :mrgreen:
sale07

#57033 Re: IRAN

Post by sale07 »

geoxx wrote: 05/03/2026 17:15
geoxx wrote: 05/03/2026 16:58 Amerima poginulo samo 5 vojnika, ovi gadjaju Azerbejdzan i naftu u jbenom Bahreinu.

Ma nije poenta u tome. Dok ovi terorisu Teheran, ti gadjas neki Bahrein. Poenta je tuci neprijatelja i naplatit agresiju. Ne znam kakvu ce Trump politicku stetu pretrpjeti sa 5 mrtvih vojnika.

Ja podrzavam da oni svoju poziciju grade tako sto ce arapske drzave drzati nesigurnim. Ali to se radi napadima na americke baze kojih imas na pretek.
Mislim ja sam lajik po ovom pitanju al mogu ovdje kao forumski strucnjak dati svoje misljenje. Po meni ovo Iran pametno radi, njima je cilj da odbiju USA da sukob ne eskalira. Zasto ? Njihov krajnji cilj je nuklearno naoruzanje a po svemu sudeci tome su jako blizu. To ako ostvare to je onda Ende. Onda postaju faktor i stvari se mjenjanju, mislim i dalje ce USA diktirati stvari ali nece se tako lahko upustati u sukobe i sl.
splinter

#57034 Re: IRAN

Post by splinter »

A_A_AKCIJA wrote: 05/03/2026 17:07 Strašna cenzura na Xu, nema snimaka nikako.

Svakodnevno obaraju dronove Epstein koalicije, to su izgleda usavršili.

Još dva F15 se čeka potvrda.

Navodno pokušaj desanta koji su Iranci spremno dočekali i nagrdili Epsteinovce

Napad na Kipar, i sve ove naftne pogone nisu uradili Iranci, nego po svoj prilici Epsteinovi sa ciljem uvlačenja Arapskih zemalja u rat.

Iran demantovao udare na rafinerije i Azerbejdžan.

Qatar I UAE rekli da ne dopuštaju korištenje zračnog prostora za napade na Iran.

Kurdi demantovali da ulaze u rat, Trump popizdio I poručio ko Buš, ili ste sa nama ili protiv.

Epstein koalicija udara meni neke nejasne ciljeve. Bolnice, zgrade uprave, policijske stanice, čak i stadion. Vjerujem da su ovo od prije isplanirali kada su planirali promjenu režima, ili AI radi posao i dalje na starom promptu regime change.

Iran i dalje roka raketama, ali je strašna zabrana snimanja.
Danas su oborili 3 drona tipa Hermes 900, što je trenutno vrh takve vrste letjelica kod ciožoharskog dijela Epstein koalicije.
Svaki dan su oborili barem 3 komada (ima dosta autentičnih snimaka) a ovaj dron su oči svakog napada i bez njega nema koordinacije avijacije i pozadine. Inače jedan ide cijenom i do 16 miliona USD plus neabeša se tu još opreme i troškova za njega.
sale07

#57035 Re: IRAN

Post by sale07 »

BarbaDue wrote: 05/03/2026 17:34
nadžak wrote: 05/03/2026 17:12 Ima li igdje ikakav info u vezi slanja one nove Iranske rakete "Khorramshahr-4"? Nadam se da je prošla gdje je bila upućena.
+ 1 ? :mrgreen:
Prosla kroz zemlju izasla na drugu stranu i pobila ono malo Indijanaca sto je ostalo
moimoi

#57036 Re: IRAN

Post by moimoi »

A_A_AKCIJA wrote: 05/03/2026 17:08

Ne gađaju, demantovano.

Gađaju mosadovi špijuni sa ciljem uvlačenja Arapskih zemalja u rat.
Mene ne bi cudilo da gadjaju.
Ameri moraju gorivo tankati…od mornarice do aviJona
neon-x

#57037 Re: IRAN

Post by neon-x »

SaraFina wrote: 05/03/2026 16:53
neon-x wrote: 05/03/2026 16:21
SaraFina wrote: 05/03/2026 15:39

Pa dobro, to je tvoje pravo. Hoću ti samo reci da USA nije bezgriješna bila ni kod nas u BiH. Ima stvari koje su nam dobro uradili, no ima stvari gdje su nas zakinuli. Ma koliko mi protiv Alije govorili sto je podpisao ovo uredjenje, cinjenica je da ga nije on osmislio. Znaci prvo su nam uveli embargo, pa su godinama gledali kad nas Srbi uništavaju, raseljavanja. Prave zločine i na kraju genocid. Nije genocid bio samo u Srebrenici. Onda su i pored svih tih propusta legalizirali šumsku i zločine i genocid, nagradivši Srbe teritorijom Itd Itd.
Ono sto su dobro uradili jeste da su ih bombardovali i prisilili na pregovore. Ali i to nakon sto je narod izginuo i progan. Nakon Srebrenice. Kad su vidjeli da se ne E zaustaviti i da isti obrazac primjerice na Kosovu. No potpuni slom srpskog fašizma ipak je USA spriječila aminujuci im nagradu od 49% BiH. Nisu dozvolili da to odcijepe sto je takodjer pozitiva. Medjutim, njihovo je i da “kerove vezu” ako krenu u avanturu separatizma.

Zato da, USA jeste agresor u Iranu. Skupa sa Zidovima. Kod nas je njihova uloga ajmo reci “slojevita”. No da su nam samo DOBRO donijeli, nisu.
Embargo je trazila Europa za cijelu Jugu i prije rata u BiH, uz lobiranje Srba. Ameri su se drzali po strani i ocekivali da to Europa rjesava u svome dvoristu, pogotovo jos sto je Rusija tada bila u kolapsu. Europa je ocekivala da se svi ispucaju pa sta ostane osim Njemaca koji su pomogli Slovencima i Hrvatima.

Jedini razlog sto se Amerika ukljucila i "rijesila" stvari je zbog imidza i da pokaze da je glavna kad su ostali nesposobni. U sustini cisti "vanity project" da malo glume gospodu. To su bila neka naivnija vremena.

Nicim mi nismo Amere zaduzili da mrdnu prstom. Ali zato volimo kukati sto nam nisu obezbijedili unitarnu BiH, muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope.
Pazi nesto, USA nam je servirala “polovicno rješenje” i legalizirala sumsku. Nismo ih nicim zaduzili, ali nismo ni zasluzili da dobijemo karcinom koji 30 godina nagriza drzavu. To je njihovo djelo. Znaci legalizuju genicid i otimanje teritorije silom. Nagrade Srbe sa 49% teritorije i mi bi im kao trebali nesto biti zahvalni. Zahvalna jesam za bombardovanje i sto su ih prisili za pregovore. No moja zelja nakon svi stradanja mog naroda sigurno nije ova i ovakva BiH. Najmanje sto su mogli uraditi je ono sto sada na Kosovu rade. Da je se rat u BiH drugacije zavrsio i da je izhod bio Republika BiH ti danas ne bi imao separatiste na 49% teritorije i majmune tipa Dodika. To je krivnja upravo USA. Zato su dužni vezati kerove.
Da su Ameri napravili i ono sto jesu iz svjetske geopoliticke perspektive je pravo malo cudo.

Ameri su trazili najjeftinije rjesenje koje je trazilo najmanje energije i resursa naravno. Teritorije su vec puskom osvojene, postojale su i ostale zainteresirane strane i interesi a ne samo nasa koje Ameri nisu tek tako htjeli gaziti uz dodatno trosenje i napore (a zasto bi, opet ko smo im mi).

Dejton kao prekid rata i jeste sustinski to bio. Ubijedjen sam da je istina po svim svjedocenjima da su tada planirali vremenom nadogradnju i napraviti funkcionalnu drzavu sto je jasno da su i radili poslije. Na kraju je najvise nasa neorganiziranost i nesposobnost razlog sto nismo dobili unitarniju drzavu u prvih 15 godina nakon rata. Poslije se stvarni izmjenile, vozovi prosli a mi spomenemo Amere sto su nas zajebali.
GandalfSivi

#57038 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Sto bi koga iznenadilo da gadjaju? Gadjaju sve arapske zemlje zbog saradnje sa Amerima, a koja je tu negdje sa saradnjom Azerbedjana sa Izraelom. Mislim da cak IDF ima bazu tamo…
Dozer

#57039 Re: IRAN

Post by Dozer »

Napad na Kipar, i sve ove naftne pogone nisu uradili Iranci, nego po svoj prilici Epsteinovi sa ciljem uvlačenja Arapskih zemalja u rat.

Qatar I UAE rekli da ne dopuštaju korištenje zračnog prostora za napade na Iran.

Kurdi demantovali da ulaze u rat, Trump popizdio I poručio ko Buš, ili ste sa nama ili protiv.

Epstein koalicija udara meni neke nejasne ciljeve. Bolnice, zgrade uprave, policijske stanice, čak i stadion. Vjerujem da su ovo od prije isplanirali kada su planirali promjenu režima, ili AI radi posao i dalje na starom promptu regime change.

Kad ja prije neki dan rekoh da ide cenzura, napadose me pojedini ivdje, kao - nema sanse da se to uvede :D
skrbavi-admin

#57040 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

nije samo na Xu, nego izgleda i na FB, Googleu, Youtube...... Skinuli masu snimaka ratnih zlocina i pobrisali.....
MarshalDodik

#57041 Re: IRAN

Post by MarshalDodik »

Veceras se ocekuje kanonada na Izrael samo je pitanje koliko ce procuriti u javnost.
Static-X

#57042 Re: IRAN

Post by Static-X »

alijagoro wrote: 05/03/2026 17:11
SaPnA wrote: 05/03/2026 16:43 Ovi fakat nisu normalni, a demokrate su pi*ke.

Jedina razlika izmedju americkih politicara sto se tice agresije na Iran je u tome sto jedni misle da im to moze sjebati politicku karijeru a drugi da ne moze,vecina su za napad na Iran
Ne svataju ljudi da amerika zivi od rata.
neon-x

#57043 Re: IRAN

Post by neon-x »

Capajebo wrote: 05/03/2026 16:24
neon-x wrote: 05/03/2026 16:21 Nicim mi nismo Amere zaduzili da mrdnu prstom. Ali zato volimo kukati sto nam nisu obezbijedili unitarnu BiH, muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope.
Oni su je sprijecili, a mi smo je haman bili obezbijedili.
Mitovi i legende su na drugoj stalazi.
wrote: I bice jednog dana, bas takva, muslimanska unitaristicka BiH :mrgreen:
Sve je moguce samo ti i ja to necemo docekat.
geralt

#57044 Re: IRAN

Post by geralt »

Mozda nema snimaka zato sto ne postoje?

Iranska strana je prilicno izgubila kredibilitet kao izvor informacija. Poricanje da je Hamnei ubijen prvog dana, bajke o 500 poginulih marinaca koje ponavljaju visoki politicari kao sto je Larijani, bajke o pogodjenim nosacima i razaracima, bajke o oborenom F-35... Tako su i Srbi '99. nabrojali 50+ oborenih NATO aviona.
Dozer

#57045 Re: IRAN

Post by Dozer »

skrbavi-admin wrote: 05/03/2026 17:46 nije samo na Xu, nego izgleda i na FB, Googleu, Youtube...... Skinuli masu snimaka ratnih zlocina i pobrisali.....
Pa sta ste ocekivali? Sve to kontrolisu cifuti.

Btw, evo treci dan nema Klempe da da kakvu izjavu uzivo....
Dozer

#57046 Re: IRAN

Post by Dozer »

geralt wrote: 05/03/2026 17:50

Mozda nema snimaka zato sto ne postoje?

Iranska strana je prilicno izgubila kredibilitet kao izvor informacija. Poricanje da je Hamnei ubijen prvog dana, bajke o 500 poginulih marinaca koje ponavljaju visoki politicari kao sto je Larijani, bajke o pogodjenim nosacima i razaracima, bajke o oborenom F-35... Tako su i Srbi '99. nabrojali 50+ oborenih NATO aviona.
A, kao, znamo da to nije tacno?.

geralt

#57047 Re: IRAN

Post by geralt »

Dozer wrote: 05/03/2026 17:52 A, kao, znamo da to nije tacno?.
Masta cini svasta.
Leopard_SA

#57048 Re: IRAN

Post by Leopard_SA »

geoxx wrote: 05/03/2026 17:15

Da li stvarno vjerujes da je poginulo samo pet Amerikanaca :lol:
Sociolog

#57049 Re: IRAN

Post by Sociolog »

Koja je cenzura ovo je nevjerovatno, trazim i po Telegramu, mrka kapa
neon-x

#57050 Re: IRAN

Post by neon-x »

Prpa.ba wrote: 05/03/2026 16:27
muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope
Kako strasno. Autohtona nacija sa, Boze me sacuvaj, svojom ideologijom i zeljama i ciljevima.

Nevjerovatno, apsolutno prestrasno. Treba to suzbiti na vakat.
Iz perspektive Zapade jeste prestrasno, a ako cemo iskreno Islamizam je strasan i vecini muslimana a kamoli Zapadu.

Ne bi Islamizam pobijedio medju Bosnjacima, ali su u strahu velike oci. Cinjenica je da je nase "nacionalno budjenje" uoci rata velikim dijelom bazirano na njemu.
Post Reply