- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

problemnatravunu

#5526 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by problemnatravunu »

noviclan wrote: 28/05/2026 03:37
problemnatravunu wrote: 27/05/2026 20:29 godinama radim tehnički pregled i registraciju u Halilovićima , uz hotel Sarajevo , autocentar BiH ,
sve ide kao podmazano , predao u ponedjeljak u utorak zovu da je gotovo , daju poklon 30 KM bon za gorivo na Petrolu (ili bon za zamjenu guma)
Koji su ti, cuj u ponedjeljak predao sutra gotovo to neki posteni agenti. Izgleda neiskusni ne znaju raditi sa tudjim novcem za registraciju tudjeg vozila
bilo je godina kad je to kod njih i 4 dana trajalo , ove godine i meni je bilo iznenađujuće brzo , može i plaćanje karticom.
...

Inače , mi smo još uvijek "rupa" :oops: po tom pitanju registracije auta ,
pa ja sam još prije 20 godina u HR sve završavao sam , u stanici za teh. pregled vozila u roku 15 minuta , jer tamo na svakom teh.pregledu ima ovlaštena osoba iz MUPa sa pečatom....
muha_sa

#5527 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by muha_sa »

problemnatravunu wrote: 28/05/2026 06:14
noviclan wrote: 28/05/2026 03:37
problemnatravunu wrote: 27/05/2026 20:29 godinama radim tehnički pregled i registraciju u Halilovićima , uz hotel Sarajevo , autocentar BiH ,
sve ide kao podmazano , predao u ponedjeljak u utorak zovu da je gotovo , daju poklon 30 KM bon za gorivo na Petrolu (ili bon za zamjenu guma)
Koji su ti, cuj u ponedjeljak predao sutra gotovo to neki posteni agenti. Izgleda neiskusni ne znaju raditi sa tudjim novcem za registraciju tudjeg vozila
bilo je godina kad je to kod njih i 4 dana trajalo , ove godine i meni je bilo iznenađujuće brzo , može i plaćanje karticom.
...

Inače , mi smo još uvijek "rupa" :oops: po tom pitanju registracije auta ,
pa ja sam još prije 20 godina u HR sve završavao sam , u stanici za teh. pregled vozila u roku 15 minuta , jer tamo na svakom teh.pregledu ima ovlaštena osoba iz MUPa sa pečatom....
Ja godinama tako--obavim tehnicki danas sutra dobijem saobracajnu. Adriatik na Alpašinom.
black_noke

#5528 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by black_noke »

Radi li neki tehnicki pregled iza 17 sati?
noviclan

#5529 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by noviclan »

black_noke wrote: 28/05/2026 11:27 Radi li neki tehnicki pregled iza 17 sati?
Plafon je 17 iza sigurno ne mozda sigurnije 16:30, pokusaj subotom uraniti. Nekad je i bilo do 18
https://www.google.com/url?q=https://ww ... qyAMKeOz4S
preludezalude

#5530 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by preludezalude »

Neki dan pricao s agentom osiguranja i trazio ponudu za ukupnu registraciju. Kaze 750KM a toliko su mi rekli i u drugoj kuci. Kaze ne mogu vise davati popuste. Kroz dva sata zove i kaze hajde moze za 715KM. Tako da...ko nije trazio, nije ni dobio.
noviclan

#5531 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by noviclan »

preludezalude wrote: 11/06/2026 19:49 Neki dan pricao s agentom osiguranja i trazio ponudu za ukupnu registraciju. Kaze 750KM a toliko su mi rekli i u drugoj kuci. Kaze ne mogu vise davati popuste. Kroz dva sata zove i kaze hajde moze za 715KM. Tako da...ko nije trazio, nije ni dobio.
:lol: uhar mu je cetrdeset/pedest uzeti nego nista posten neki
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#5532 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by anex »

Kako ide ovo odjava/prijava auta kad mjenjaš kanton?

Da li to mogu da rade u osiguranju agenti bez da se ti vozikaš i odjavljuješ?
kao_kaoty

#5533 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by kao_kaoty »

anex wrote: 15/06/2026 11:55 Kako ide ovo odjava/prijava auta kad mjenjaš kanton?

Ako pod promjenom kantona mislis na promjenu svoje adrese prebivalista, onda odneses potvrdu o registraciji i vlasnistva vozila u MUP na novoj adresi. Oni sluzbenim putem zatraze odjavu vozila sa stare adrese. U ovom slucaju ti je najbolje nazvati MUP na staroj adresi da "odobre" ovaj zahtjev (potrebno je da neko klikne u sistemu), nego da cekas da to neko odradi, posto moze potrajati.
Nakon sto MUP sa stare adrese odobri zahtjev, MUP na novoj adresi ti izdaje novu vlasnicku i potvrdu o registraciji. Polica osiguranja ti ostaje ona stara do isteka, tako da sa agentima nemas nista.

Ako ipak pod promjenom kantona mislis na prodaju/kupovinu auta u/iz drugog kantona, mislim da je procedura ista kao i kada je auto u istom kantonu. Moze da ti odradi agent ali u vecini slucajeva ide brze ako to odradis sam (slucaj u opcini Novi Grad).
Last edited by kao_kaoty on 15/06/2026 13:36, edited 1 time in total.
Optimist

#5534 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Optimist »

anex wrote: 15/06/2026 11:55 Kako ide ovo odjava/prijava auta kad mjenjaš kanton?

Ti samo treba da se javis agenciji i oni ce sve zavrsiti u tvoje ime.
I naplatiti uslugu.

Najcesce oni tvoje papire posalju brzom/internom postom kolegama u drugi grad koji obave sto treba i tebi vrate sve zavrseno.
anex
Nindža revizor

#5535 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by anex »

Mislim da će ovo biti kao što kaže gore @kao_kaoty.
Potvrdili su u osiguranju da može elektronski se rješiti, što znači da MUP samo klikne odjavljen i mogu ovi novi raditi dalje...samo ne znam da li mjenjaju tablice? Garant se mjenjaju...
kao_kaoty

#5536 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by kao_kaoty »

anex wrote: 15/06/2026 15:48 Mislim da će ovo biti kao što kaže gore @kao_kaoty.
Potvrdili su u osiguranju da može elektronski se rješiti, što znači da MUP samo klikne odjavljen i mogu ovi novi raditi dalje...samo ne znam da li mjenjaju tablice? Garant se mjenjaju...
Tablice ostaju stare. Ako si u zurbi, bitno je da se javis starom MUP-u, ili odes licno, i trazis da odjave auto odmah nakon sto novi MUP posalje zahtjev.
Inace ovaj proces "odjave" moze da potraje, jer npr. MUP u Tuzli provjerava zahtjeve jednom sedmicno.
Oznaka Tablica

#5537 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Oznaka Tablica »

Kad ti bude rok za obnovu registracije, tada mjenjaj adresu i dokumente. Na tehnickom naglasi promjenu adrese u Cipsu.

Ne bacaj bezveze pare da to mjenjas odmah, sacekaj istek.
anex
Nindža revizor

#5538 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by anex »

Sve sam završio prije isteka registracije.
Išao sam preko osiguranja, oni predali u MUP saobračajnu i vlasničku sa CIPSom. Napravili novu policu od 18.07. i čekali 2 dana da MUP odradi odjavu i prijavu. Nazvali me i dobio novu saobračajnu sa novom adresom i u vlasničku upisana nova adresa. Uglavnom, odradili ljudi sve...pohvale za Adriatic osiguranje. :thumbup:
Post Reply