- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

preludezalude

#5501 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by preludezalude »

U MUP se ne nose pare vec placene uplatnice. Uvijek je tako bilo i bit ce i iznosi su isti neovisno koje osiguranje izaberes. E sad, ko je platio te uplatnice mup ne interesuje.
tap3ah75

#5502 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by tap3ah75 »

Jbte ja nikad ništa nisam dobio od osiguravajuće kuće pri registraciji.
Pa ni hebeno kartonsko sjenilo za auto .... imam neko POLI piše na njemu :lol:
drug_profi

#5503 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by drug_profi »

Što nisi pregovarao, tražio...
Ne daju ko ne išće.
Lani sam 80 maraka skinuo.
Qler

#5504 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Qler »

E nema više, osiguranja se dogovorila da ne plaćaju ljude, nevjerovatno kako su smanjili procenat, par jarana radi, katastrofa su im uslovi sad.
drug_profi

#5505 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by drug_profi »

Qler wrote: 22/05/2026 23:24 E nema više, osiguranja se dogovorila da ne plaćaju ljude, nevjerovatno kako su smanjili procenat, par jarana radi, katastrofa su im uslovi sad.
Po svemu sudeći za godinu će svijećom tražiti ljude vične prodaji osiguranja. To je najteža prodaja. AO se prodaje jer mora, ali ostali proizvodi jako teško.
noviclan

#5506 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by noviclan »

Qler wrote: 22/05/2026 23:24 E nema više, osiguranja se dogovorila da ne plaćaju ljude, nevjerovatno kako su smanjili procenat, par jarana radi, katastrofa su im uslovi sad.
Jbg kad vidis da je camelija vracala 45%, da da 45% povracanja premije, pa vidi kamo prihodi kamo rashodi a stete valja isplacivati
Qler

#5507 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Qler »

Ma vala nije mi ih žao sekunde. Osiguranja svake godine sve više dobiti imaju, nije da im nije profitabilno. A sad su samo sebi više zaimali.
preludezalude

#5508 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by preludezalude »

Ista je prica bila i prije par godina pa je opet bilo razlicito za moj dzep od osiguranja do osiguranja..
Qler

#5509 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Qler »

Ma sad ti realno nemaju od čega dati popust...
preludezalude

#5510 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by preludezalude »

Vidjet cemo sta ce biti kad dodje do toga.
Laplace

#5511 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Laplace »

Vraćamo li se to u stara "dobra" vremena, kad je vlasnik auta u policiji dobijao spisak sa brojevima računa i sve sam regulisao? Sjećam se prvih par registracija, kad ti dođe vrijeme za registraciju znaš da ti slijede gnjavaže sa papirologijom i uplatnicama i vazda briga da nešto ne propustiš. Sad sve dam agentu pa neka se on sikira i dobija sijede umjesto mene.
Danguba

#5512 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Danguba »

Laplace wrote: 26/05/2026 15:27
Vraćamo li se to u stara "dobra" vremena, kad je vlasnik auta u policiji dobijao spisak sa brojevima računa i sve sam regulisao? Sjećam se prvih par registracija, kad ti dođe vrijeme za registraciju znaš da ti slijede gnjavaže sa papirologijom i uplatnicama i vazda briga da nešto ne propustiš. Sad sve dam agentu pa neka se on sikira i dobija sijede umjesto mene.
Zasto mora prosto kada moze i komplikovano.

Imam auto i u BiH i u inostranstvu.

Prosle sedmice otisao na tehnicki i ljudi zavrsili svoj posao.
Upisali u registar da je to auto tehnicki ispravno i kraj price. Platio 60 eura i haj kuci.
Drzavi placam porez na auto(mjesecno/kvartalno/godisnje) iz koga oni izdvajaju kome treba.
Osuguranje svakako placam mjesecno/kvartalno/godisnje.

Dole, da nema jadnih agenata koji su u toku svega, svi bi mi lutali od saltera do saltera i maltretirali se sa uplatnicama.
Ok tehnicki, plati. Osiguranje svakako moras imati pa vidi kako ces ga platiti a one koje kakve naknade sve pod jednu stavku platis pa neka oni uzimaju kome sta treba sa tog racuna.
tokio25

#5513 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by tokio25 »

ne znam kako vi
ja odem u osiguranje koje u sklopu ima tehnicki
tu odradim tehnicki ovi uzmu dokumente sve platim i cekam da mi jave da dignem potvrdu o registraciji i to je sve
drug_profi

#5514 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by drug_profi »

Odem u RS, konkretno ASA tehnički u Lukavici. Platim 30 maraka manje nego u FBiH. Uzmem papire i odem agentu koji mi je dao najbolju ponudu.
Qler

#5515 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Qler »

E sad svi agenti moraju dati istu cijenu. Kazna je velika ako ti da popust.
elk

#5516 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by elk »

Nesto ne bih rekao da ti "agenti" cekaju za svakog od nas u redu. I dobijaju sijede.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#5517 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by anex »

elk wrote: 27/05/2026 16:50 Nesto ne bih rekao da ti "agenti" cekaju za svakog od nas u redu. I dobijaju sijede.
Ja sjedim kod agenta, telefonira s MUPom, kaže s druge strane "završeno je to oko 15h, dođi po predmete"

Što znači agent je dobar onoliko koliko poznaje potrebne osobe u MUPu...
semirsar

#5518 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by semirsar »

Laplace wrote: 26/05/2026 15:27
ih kako je nekad divota bila, odem u nekadasnji strojerad, preko amidze upoznao sve one na tehnickom i sve glat prodje, ali sa papirima vazda frka treba ovo treba ono a ja mlad sve bi na preskok, ali jok, nemre... mjkmu :mrgreen:
problemnatravunu

#5519 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by problemnatravunu »

godinama radim tehnički pregled i registraciju u Halilovićima , uz hotel Sarajevo , autocentar BiH ,
sve ide kao podmazano , predao u ponedjeljak u utorak zovu da je gotovo , daju poklon 30 KM bon za gorivo na Petrolu (ili bon za zamjenu guma)
Danguba

#5520 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Danguba »

Qler wrote: 27/05/2026 14:19 E sad svi agenti moraju dati istu cijenu. Kazna je velika ako ti da popust.
Znaci, tu se lahko dogovore. :wink:
Danguba

#5521 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by Danguba »

anex wrote: 27/05/2026 19:31
elk wrote: 27/05/2026 16:50 Nesto ne bih rekao da ti "agenti" cekaju za svakog od nas u redu. I dobijaju sijede.
Ja sjedim kod agenta, telefonira s MUPom, kaže s druge strane "završeno je to oko 15h, dođi po predmete"

Što znači agent je dobar onoliko koliko poznaje potrebne osobe u MUPu...
Trebam u drugi kanton i ne mogu cekati da mi agent zavrsi.
Napravim se lud i odem u MUP licno.
Ispred saltera sjedi neka ''agentica'' sa hrpom predmeta i pita mene sta zelim. Rekoh, da predam za produzenje registracije.
Uf, nece to ici tako. Cekat ces par dana.
Ok, rekoh.
Prilazim salteru, objasnim da imam smrtni slucaj u drugom kantonu.
Osoba na drugoj strani obradi sve papire i udari pecat.
Ja izlazim i onoj agentici onaj zavodnicki mig. :wink:
:D

Svi muckaju i traze stele ali moramo se i mi snalaziti.
tokio25

#5522 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by tokio25 »

ma ti agenti manipulisu i predstavljaju to kao da je atomska fizika samo da bi platio njima uslugu
ako imas vremena i ako fino naucis gdje sta kako koliko treba platiti to je gotovo bukvalno za dan
mozda cak i u istom danu
samo trebas znati gdje sve platiti uglavnom i to je to
cak ces i prije doci na red jer na salteru imas prednost u odnosu na agente te

e sad posto vecina ne zna ili nema zivaca da se zajebava s tim ili nema vremena onda se to da agentu i sl
milojicabrzi

#5523 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by milojicabrzi »

tokio25 wrote: 27/05/2026 22:47 ma ti agenti manipulisu i predstavljaju to kao da je atomska fizika samo da bi platio njima uslugu
ako imas vremena i ako fino naucis gdje sta kako koliko treba platiti to je gotovo bukvalno za dan
mozda cak i u istom danu

e sad posto vecina ne zna ili nema zivaca da se zajebava s tim ili nema vremena onda se to da agentu i sl
Ma sve je super to što pričaš, samo većina ljudi koja radi od 8 -16 h, nema vremena napuštati posao, ići u drugu opštinu gdje je auto registrovan, tamo naletiti na pauzu i sl. Još ako nisi uhodan, gdje se šta uplaćuje, eto te kao mušterija da izgubiš pola dana, a šef te na poslu već traži, ma šta traži...privatnik ti već dao otkaz :)

Ima agenata koji svojim klijentima voze i auto na tehnički. I to je brat-bratu sat-dva vremena posla. Još znaju na kojem tehničkom nije gužva, gdje manje peglaju itd.

Neka ima njih, kome treba ta usluga, ko ima viška vremena neka završava sam i "uštedi" tih 20 ili 50 KM, neka ima pod ovim nebom mjesta za sve :bih:
tokio25

#5524 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by tokio25 »

milojicabrzi wrote: 27/05/2026 23:23
tokio25 wrote: 27/05/2026 22:47 ma ti agenti manipulisu i predstavljaju to kao da je atomska fizika samo da bi platio njima uslugu
mozda cak i u istom danu

Ma sve je super to što pričaš, samo većina ljudi koja radi od 8 -16 h, nema vremena napuštati posao, ići u drugu opštinu gdje je auto registrovan, tamo naletiti na pauzu i sl. Još ako nisi uhodan, gdje se šta uplaćuje, eto te kao mušterija da izgubiš pola dana, a šef te na poslu već traži, ma šta traži...privatnik ti već dao otkaz :)

Ima agenata koji svojim klijentima voze i auto na tehnički. I to je brat-bratu sat-dva vremena posla. Još znaju na kojem tehničkom nije gužva, gdje manje peglaju itd.

Neka ima njih, kome treba ta usluga, ko ima viška vremena neka završava sam i "uštedi" tih 20 ili 50 KM, neka ima pod ovim nebom mjesta za sve :bih:
pa to sam i rekao
posto vecina ne zna ili nema zivaca ili vremena onda se to da agentu
noviclan

#5525 Re: - Registracija vozila - sve o tome

Post by noviclan »

problemnatravunu wrote: 27/05/2026 20:29 godinama radim tehnički pregled i registraciju u Halilovićima , uz hotel Sarajevo , autocentar BiH ,
sve ide kao podmazano , predao u ponedjeljak u utorak zovu da je gotovo , daju poklon 30 KM bon za gorivo na Petrolu (ili bon za zamjenu guma)
Koji su ti, cuj u ponedjeljak predao sutra gotovo to neki posteni agenti. Izgleda neiskusni ne znaju raditi sa tudjim novcem za registraciju tudjeg vozila
Post Reply