Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
problemnatravunu wrote: ↑27/05/2026 20:29
godinama radim tehnički pregled i registraciju u Halilovićima , uz hotel Sarajevo , autocentar BiH ,
sve ide kao podmazano , predao u ponedjeljak u utorak zovu da je gotovo , daju poklon 30 KM bon za gorivo na Petrolu (ili bon za zamjenu guma)
Koji su ti, cuj u ponedjeljak predao sutra gotovo to neki posteni agenti. Izgleda neiskusni ne znaju raditi sa tudjim novcem za registraciju tudjeg vozila
bilo je godina kad je to kod njih i 4 dana trajalo , ove godine i meni je bilo iznenađujuće brzo , može i plaćanje karticom.
...
Inače , mi smo još uvijek "rupa" po tom pitanju registracije auta ,
pa ja sam još prije 20 godina u HR sve završavao sam , u stanici za teh. pregled vozila u roku 15 minuta , jer tamo na svakom teh.pregledu ima ovlaštena osoba iz MUPa sa pečatom....
problemnatravunu wrote: ↑27/05/2026 20:29
godinama radim tehnički pregled i registraciju u Halilovićima , uz hotel Sarajevo , autocentar BiH ,
sve ide kao podmazano , predao u ponedjeljak u utorak zovu da je gotovo , daju poklon 30 KM bon za gorivo na Petrolu (ili bon za zamjenu guma)
Koji su ti, cuj u ponedjeljak predao sutra gotovo to neki posteni agenti. Izgleda neiskusni ne znaju raditi sa tudjim novcem za registraciju tudjeg vozila
bilo je godina kad je to kod njih i 4 dana trajalo , ove godine i meni je bilo iznenađujuće brzo , može i plaćanje karticom.
...
pa ja sam još prije 20 godina u HR sve završavao sam , u stanici za teh. pregled vozila u roku 15 minuta , jer tamo na svakom teh.pregledu ima ovlaštena osoba iz MUPa sa pečatom....
Ja godinama tako--obavim tehnicki danas sutra dobijem saobracajnu. Adriatik na Alpašinom.
Neki dan pricao s agentom osiguranja i trazio ponudu za ukupnu registraciju. Kaze 750KM a toliko su mi rekli i u drugoj kuci. Kaze ne mogu vise davati popuste. Kroz dva sata zove i kaze hajde moze za 715KM. Tako da...ko nije trazio, nije ni dobio.
preludezalude wrote: ↑11/06/2026 19:49
Neki dan pricao s agentom osiguranja i trazio ponudu za ukupnu registraciju. Kaze 750KM a toliko su mi rekli i u drugoj kuci. Kaze ne mogu vise davati popuste. Kroz dva sata zove i kaze hajde moze za 715KM. Tako da...ko nije trazio, nije ni dobio.
uhar mu je cetrdeset/pedest uzeti nego nista posten neki
anex wrote: ↑15/06/2026 11:55
Kako ide ovo odjava/prijava auta kad mjenjaš kanton?
Da li to mogu da rade u osiguranju agenti bez da se ti vozikaš i odjavljuješ?
Ako pod promjenom kantona mislis na promjenu svoje adrese prebivalista, onda odneses potvrdu o registraciji i vlasnistva vozila u MUP na novoj adresi. Oni sluzbenim putem zatraze odjavu vozila sa stare adrese. U ovom slucaju ti je najbolje nazvati MUP na staroj adresi da "odobre" ovaj zahtjev (potrebno je da neko klikne u sistemu), nego da cekas da to neko odradi, posto moze potrajati.
Nakon sto MUP sa stare adrese odobri zahtjev, MUP na novoj adresi ti izdaje novu vlasnicku i potvrdu o registraciji. Polica osiguranja ti ostaje ona stara do isteka, tako da sa agentima nemas nista.
Ako ipak pod promjenom kantona mislis na prodaju/kupovinu auta u/iz drugog kantona, mislim da je procedura ista kao i kada je auto u istom kantonu. Moze da ti odradi agent ali u vecini slucajeva ide brze ako to odradis sam (slucaj u opcini Novi Grad).
Last edited by kao_kaoty on 15/06/2026 13:36, edited 1 time in total.
Mislim da će ovo biti kao što kaže gore @kao_kaoty.
Potvrdili su u osiguranju da može elektronski se rješiti, što znači da MUP samo klikne odjavljen i mogu ovi novi raditi dalje...samo ne znam da li mjenjaju tablice? Garant se mjenjaju...
anex wrote: ↑15/06/2026 15:48
Mislim da će ovo biti kao što kaže gore @kao_kaoty.
Potvrdili su u osiguranju da može elektronski se rješiti, što znači da MUP samo klikne odjavljen i mogu ovi novi raditi dalje...samo ne znam da li mjenjaju tablice? Garant se mjenjaju...
Tablice ostaju stare. Ako si u zurbi, bitno je da se javis starom MUP-u, ili odes licno, i trazis da odjave auto odmah nakon sto novi MUP posalje zahtjev.
Inace ovaj proces "odjave" moze da potraje, jer npr. MUP u Tuzli provjerava zahtjeve jednom sedmicno.
Sve sam završio prije isteka registracije.
Išao sam preko osiguranja, oni predali u MUP saobračajnu i vlasničku sa CIPSom. Napravili novu policu od 18.07. i čekali 2 dana da MUP odradi odjavu i prijavu. Nazvali me i dobio novu saobračajnu sa novom adresom i u vlasničku upisana nova adresa. Uglavnom, odradili ljudi sve...pohvale za Adriatic osiguranje.
Imam jedno auto registrirano na sebe sa 50% bonusa kojem ističe registracija za tri mjeseca. Sada sam kupio još jedno koje je bilo registrirano ali ga je čovjek odjavio, tablice su ostale na njemu.
Mogu li i ovo drugo registrirati na sebe odmah sa 50% do prodaje prvog jer bih tada odjavio tu policu?
-Chesterfield- wrote: ↑02/08/2026 09:19
Imam jedno auto registrirano na sebe sa 50% bonusa kojem ističe registracija za tri mjeseca. Sada sam kupio još jedno koje je bilo registrirano ali ga je čovjek odjavio, tablice su ostale na njemu.
Mogu li i ovo drugo registrirati na sebe odmah sa 50% do prodaje prvog jer bih tada odjavio tu policu?
Ako hoćeš da preneseš bonus 50%, moraš ga odjaviti sa tog na kojem je sada, ne može u isto vrijeme.
...
Ja godinama tako--obavim tehnicki danas sutra dobijem saobracajnu. Adriatik na Alpašinom.
Nemoj zezat i ja, kod Pase godinama
dodjem ujutro kad se otvara, dam momku da kopira saobracajnu, a onda gore kod nje zavrsavam formalnosti, isti dan oko 16:00h me vec zove da javi da je gotova saobracajna
Ako hoćeš da preneseš bonus 50%, moraš ga odjaviti sa tog na kojem je sada, ne može u isto vrijeme.
Nakon odjave sa prvog i prenosa 50% na novo vozilo mogu li ponovo prijaviti prvo sa 100% na sebe jer je ostalo tri mjeseca do potpunog isteka registracije? Koliko bi koštala polica za ta tri mjeseca sa 100%
Nakon odjave sa prvog i prenosa 50% na novo vozilo mogu li ponovo prijaviti prvo sa 100% na sebe jer je ostalo tri mjeseca do potpunog isteka registracije? Koliko bi koštala polica za ta tri mjeseca sa 100%
Možeš, a izračunaj sam koliko prema postojećoj polici. Iznos koji si platio podijeli na 365 dana. Pomnoži sa preostalim danima pa puta 2 jer placas punu cijenu, tj duplo nego sada, za policu bez bonusa.
Primjer, polica bila 270 maraka sa 50% bonusa, znači 74 feninga dnevno. Imaš još npr 80 dana važeće registracije, to je 59-60 maraka. Pa puta 2 jer ideš bez bonusa, to je oko 120 za polisu.
Možeš, a izračunaj sam koliko prema postojećoj polici. Iznos koji si platio podijeli na 365 dana. Pomnoži sa preostalim danima pa puta 2 jer placas punu cijenu, tj duplo nego sada, za policu bez bonusa.
Primjer, polica bila 270 maraka sa 50% bonusa, znači 74 feninga dnevno. Imaš još npr 80 dana važeće registracije, to je 59-60 maraka. Pa puta 2 jer ideš bez bonusa, to je oko 120 za polisu.
Ako bih registrirao ovo novo bez ikakvih beneficija što se tiče osiguranja a staro da ne odjavljujem, da li bih morao obaviti novi tehnički pregled jer je ovo novo što sam kupio bilo registrirano do maja 2027. godine?
Valjda bi mi se narednu registraciju vratilo tih 50% pod uvjetom da prodam ili odjavim staro?
Problem je prodati odjavljeno. Ne može ga čovjek ni provozati niti odvući majstoru da pregleda...
Ne trebaš tehnički. On važi 12 mjeseci.
Ovo pitanje oko 50% ne razumijem. Vraća ti se samo neiskorišteni dio police. Bio na njoj bonus 50% ili ne. Vraća ti se što si uplatio za dane koje nisi iskoristio.