Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kluz franjo

#53401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

n+1 wrote: 21/09/2022 10:34
kluz franjo wrote: 20/09/2022 23:56
Hebem ga...
"Ublehario" NS i uletio za dvije sedmice na njihovu listu, a onda u jednom Kaknju "ublehario" svojim sugrađanima Našu stranku za 3 mandata u OV.
Po toj definiciji ispade lik fenomenalan ublehaš.
Daj da mu odmah damo da vodi pristup BiH NATO savezu.

Šalim se. Da završimo. Svakako nije u mojoj izbornoj jedinici.
Meni je simpa, tebi nije.
Sve OK.
Jbt, predstavljaš njegov ulazak u općinsko vijeće kao da je rekao Staljinu "ne".

Ali u pravu si, ne vrijedi raspravljati o utiscima. Srećom, na web stranici grada Kaknja ima detaljan izvještaj svake sjednice, pa je moguće provjeriti čiji utisci su bliže istini. Za ovih godina koliko sjedi u vijeću, Branko je imao 12 inicijativa, mahom banalnih: dva puta da se promijene sijalice javne rasvjete na određenim lokalitetima, jednom da se promjeni kanalizaciona rešetka na izvjesnom lokalitetu, da se obnovi škola koja nema učenika, i jedina koju bih nazvao supstancijalnom: da si se izradi strategija prekvalifikacije mladih.

Čisto usporedbe radi, njegov kolega iz stranke Dževdet Huskić imao je preko 30 inicijativa i preko 30 pitanja, uključujući inicijative da se građanima osigura dežurna apoteka, da se izgrade prilazi za invalide zdravstvenim ustanovama, javno objavljuju podaci o podsticajima i platama, izgradi podzemna garaža... Branko nema prosjek ni od jednog pitanja po sjednici.

Naravno da Dževdeta niko nije ni spomenuo na ovoj temi. I naravno da je Branko kandidat za Parlament BiH. Valjda zato što se ovaj prvi ne krevelji po televiziji.
Ne znam stvarno zašto sam ja morao biti prvi da na ovoj temi skrenem pažnju na dobru ekipu NS u Kaknju. A i ti si sam od sebe Dževdeta i njegov rad ovdje na ovoj temi mogao spomenuti, zar ne?

Evo npr. ja bih takođe volio da glasači iz IJ 406 (Kakanj, Breza, Olovo, Vareš i Visoko) daju svoje povjerenje (cca. 6.000 glasova potrebno) kandidatu NS za Parlament FBiH Dževdetu Huskiću.
n+1

#53402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by n+1 »

Nije dobra ekipa, dobar je Dževdet. A ko je dobar, treba ga spomenuti imenom i prezimenom. Evo sad gledam, zadnje 2 godine sam 7x svojoj općini prijavio probleme sa javnom rasvjetom. Imam inicijativa skoro kao Branko. I jednakog kvaliteta, što bi se reklo. A nisam vijećnik.

Dajte ljudi, kada ćemo političare prestati mjeriti time što lijepo pričaju na televiziji. Očekujem više od glasača NS.
kluz franjo

#53403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

n+1 wrote: 21/09/2022 12:27 Nije dobra ekipa, dobar je Dževdet. A ko je dobar, treba ga spomenuti imenom i prezimenom. Evo sad gledam, zadnje 2 godine sam 7x svojoj općini prijavio probleme sa javnom rasvjetom. Imam inicijativa skoro kao Branko. I jednakog kvaliteta, što bi se reklo. A nisam vijećnik.

Dajte ljudi, kada ćemo političare prestati mjeriti time što lijepo pričaju na televiziji. Očekujem više od glasača NS.
Ja mislim da je stvarno super što kritički pratiš rad svojih općinskih vijećnika.
Tako bi većina trebala raditi, posebno ako si glasač NS.

Btw. S' obzirom da si u IJ koja se rijetko spominje, koga ti preporučuješ za ZeDo Skupštinu i Parlamente FBiH i BiH?
Roccohljup

#53404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

kluz franjo wrote: 21/09/2022 12:54
n+1 wrote: 21/09/2022 12:27 Nije dobra ekipa, dobar je Dževdet. A ko je dobar, treba ga spomenuti imenom i prezimenom. Evo sad gledam, zadnje 2 godine sam 7x svojoj općini prijavio probleme sa javnom rasvjetom. Imam inicijativa skoro kao Branko. I jednakog kvaliteta, što bi se reklo. A nisam vijećnik.

Ja mislim da je stvarno super što kritički pratiš rad svojih općinskih vijećnika.

Btw. S' obzirom da si u IJ koja se rijetko spominje, koga ti preporučuješ za ZeDo Skupštinu i Parlamente FBiH i BiH?
meni je za skupštinu ZeDo ovaj momak jako interesantan

https://tarikhalilovic.ba/
seksi_ideje

#53405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 12:58

PZP? Nisam znao da i ti navijas za SDA satelite.
Roccohljup

#53406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Kako gdje i kako kad. Pokušavam se fokusirati na mlade ljude bez obzira iz koje stranke bili a koji imaju potencijal da nešto naprave (kako na lokalnom tako i na višim nivoima) i koji su neokaljani za sada. Tipa Tarika, Branka, itd.
A istina, za predsjednika bih radije vidio nekog kao hadžikadića (ako već pričamo o promjeni) nego druga dva kandidata koji su isuviše sisali državne jasle bez rezultata.
putokaz1

#53407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:13 Kako gdje i kako kad. Pokušavam se fokusirati na mlade ljude bez obzira iz koje stranke bili a koji imaju potencijal da nešto naprave (kako na lokalnom tako i na višim nivoima) i koji su neokaljani za sada. Tipa Tarika, Branka, itd.
A istina, za predsjednika bih radije vidio nekog kao hadžikadića (ako već pričamo o promjeni) nego druga dva kandidata koji su isuviše sisali državne jasle bez rezultata.
Zahiragic,Premijer Irfan kud ces mladje :bih:
Roccohljup

#53408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

putokaz1 wrote: 21/09/2022 13:15
Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:13 Kako gdje i kako kad. Pokušavam se fokusirati na mlade ljude bez obzira iz koje stranke bili a koji imaju potencijal da nešto naprave (kako na lokalnom tako i na višim nivoima) i koji su neokaljani za sada. Tipa Tarika, Branka, itd.
rekoh neokaljani :D :D :D Oko irfana se dvoumim još. Simpatičan mi je i znam da radi, ali ne mogu da dokučim sta se tačno krije iza njegovih ambicija.
seksi_ideje

#53409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Problem u svemu tome je da ti mladi, neoptereceni u sustini sprovode politiku stranke kao sto to cine i stariji clanovi.

Naravno, svakom svoj izbor i ja to postujem, no kada dobar dio ovdje prizeljkuje pad SDA, taj pad nikad nece biti moguc dok stranke poput PZP-a postoje. Dakle, status quo je ocigledno ok.
putokaz1

#53410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:16
putokaz1 wrote: 21/09/2022 13:15

rekoh neokaljani :D :D :D Oko irfana se dvoumim još. Simpatičan mi je i znam da radi, ali ne mogu da dokučim sta se tačno krije iza njegovih ambicija.
Iz njegovog mhesta su dugogodisnji vladara opcine Lukavac Arapcici kriminalci
drug_profi

#53411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Vlike šanse su da tvoj glas završi kod SDA preko proxyja..
Ateista

#53412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

Kakav ba hadzikadic, i pticama na grani je vec jasno da je on bakirovo kukavicje jaje. Glas za pzp = glas za sda, sto se tice kandidata iz stranke ne mora biti, ako je neko ok i posten skontace brzo i napustiti stranku.
Roccohljup

#53413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 21/09/2022 13:22

ništa manje nego da ga dam SDPu ili ostalim. NIP ne podržavam jer ne vidim da su drugačiji od SDA (jedino nisu na vlasti), NS generalno simpatišem ali i tu se uvuklo svakakvog kukolja, tako da ovaj put biram ljude a ne stranke. Valjda potrefim negdje.
drug_profi

#53414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:25

ništa manje nego da ga dam SDPu ili ostalim. NIP ne podržavam jer ne vidim da su drugačiji od SDA (jedino nisu na vlasti), NS generalno simpatišem ali i tu se uvuklo svakakvog kukolja, tako da ovaj put biram ljude a ne stranke. Valjda potrefim negdje.
Kad se tako bira obicno se ubode prstom u govno.
A trojak je dokazala da nece sa SDA, pa tako da ne vidim po cemu su sanse da ce SDP ili PzP ici sa SDA jednake.
Roccohljup

#53415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Vidi, svak ima svoj stav a i svoje prste i govna.
Neprirodne koalicije sa strankama totalno suprotne ideologije i koje održava (trenutno) samo mržnja prema SDA , za mene nisu opcija.
Al kažem, to je moj lični stav a svako nek glasa po svom ubjeđenju i podržava koga hoće.
seksi_ideje

#53416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Zelis da nam kazes da PZP ima bolji kadar nego NS? Bilo bi interesantno saznati kakva su tvoja mjerila?
seksi_ideje

#53417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:31 Vidi, svak ima svoj stav a i svoje prste i govna.
Neprirodne koalicije sa strankama totalno suprotne ideologije i koje održava (trenutno) samo mržnja prema SDA , za mene nisu opcija.
Al kažem, to je moj lični stav a svako nek glasa po svom ubjeđenju i podržava koga hoće.
Dakle, ti zelis i dalje SDA na vlasti?
Roccohljup

#53418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

seksi_ideje wrote: 21/09/2022 13:31

Zelis da nam kazes da PZP ima bolji kadar nego NS? Bilo bi interesantno saznati kakva su tvoja mjerila?
Nisam to ni pomislio a kamoli rekao.
Roccohljup

#53419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

seksi_ideje wrote: 21/09/2022 13:32
Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:31 Vidi, svak ima svoj stav a i svoje prste i govna.
Dakle, ti zelis i dalje SDA na vlasti?
Izvini bogati, al nemoj mi trpati riječi u usta. NIP je na putu da u KS postane nova SDA uz pomoć SDP i NS koje će kasnije glat odbaciti kad im više ne budu trebali. Isto kao što se ne vidim u priči sa SDA, ne vidim se ni u tome. Kažem glasat ću poimenično za mlade ljude sa listi građanskih stranaka čiji program i stavovi se poklope sa mojim razmišljanjima.
seksi_ideje

#53420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:32

Ovako, znam da je ovo forum i da se ovdje neke stvari mogu pogresno razumijeti. Ne zelim npr da se to smatra kao licni napad ili nesto slicno. Ipak sam ja novi clan na forumu.

Medjutim, ja ne mogu razumijeti nas svijet: imamo alternativu politici SDA u KS. Radi svoj posao, bolje radi nego bila koja druga vlada do sada u BiH (nije da smo imali od rata do danas odlicne vlade, ali you get the point)... Pod uslovima koji su postojali i postoje, odradili su vise nego sto bi vlada pod vodstvom SDA ucinila za dva mandata, a imali su tri godine, mozda i manje. Svaki dan nabrajamo sta je sve pozitvno uradjeno, vidi i sama SDA to pa neke stvari kopira kao 1000BAM za porodilje etc.

I kada imamo vlast, koja ima razlicite ideoloske stavove ali RADI svoj posao za gradjane i boljitak drustva, onda je meni jako tesko razumijeti zasto bi smo to zeljeli mijenjati i destabilizirati glasajuci za stranke koje otvoreno kazu da koalicija sa SDA njima nije nikakav problem (sam Mirsad rekao) i koji nisu pouzdani partner.
Sta onda gradjani hoce? Povratak na staro?
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#53421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teskeredzic_22 »

giannibelif wrote: 20/09/2022 01:38 Momak kao onaj Branko bi bio veliko obogaćenje parlamentarnog života kod nas, da li na državnom ili federalnom nivou.Pismen, elokventan i jasan širokom krugu slušalaca.
Parlament je mali a prioriteti su prioriteti :

Image
Hank Paldum

#53422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

_BataZiv_0809 wrote: 20/09/2022 21:16
Hank Paldum wrote: 20/09/2022 21:15
Bolit će te briga kada objave rezultate izbora
Doci ce i tebi maca na vratanca
Jest da ni sam ne znaš kako bi izgledao taj scenarij ali eto, nadaj se i tješi se.
Roccohljup

#53423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

niko nije rekao da ova vlast u KS ne radi bolje od bivše....radi itekako. al neke stvari bi mogle i trebale i bolje i brže. Te razlike u idologijama će kad tad izaći na vidjelo. Već je i sad bilo nekih situacija gdje je radi mira u kući se moralo ići sa blažim verzijama nekih zakona jer bi inače njihovi uhljebljeni kadrovi bili na udaru (sukob interesa i više obrazovanje).

ta izjava MH je nekad oko lokalnih izbora bila i mislim da je izvučena iz konteksta (da je bilo priče ako se SDA ikada reformira onda možda) ali koliko sam mogao upratiti, nigdje do sada nije koalirao sa njima. S druge strane, njega se napada radi nečeg što je izvučeno iz konteksta a s druge strane oni koji imaju historiju sa koketiranjem sa SDA (ili ovi koji su nedavno promjenili zeleni dres) su sasvim ok. Evo ti primjer za RS gdje je pod uticajem zelene gamadi SDP sa Mijatovićem uništio i razjedinio probosanski blok. Al ok, neki ljudi žele da od dva zla glasaju za manje, al za mene je zlo zlo.
Ateista

#53424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 13:32

Ali glasanjem za pzp doprinosis upravo tome.

Ne zelim ni ja biti napadan, svako ima pravo da glasa za koga hoces. Fazon je da ako stvarno ne zelis sda na vlasti, treba biti svjestan da je glas za pzp glas za sda, prvo zato sto profa vise ni ne krije da hoce sa sda, drugo sto je scena trenutno polarizovana na sda vs trojka, ne postoji realna druga opcija, odnosno postoje stranke koje ce koalirati sa jednom od ove dvije opcije.
Trojka je pokazala da radi neuporedivo bolje od sda pa tu filema treba biti samo kome vise vjerovati od navedene tri stranke.
Ne vidim zasto je koalicija neprirodna, nije sve u ideologiji, najbitnija je ekonomija i napredak, tu se za sad slazu i to je najbitnije da rade u nasu korist za razliku od sda.
Hank Paldum

#53425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Ateista wrote: 20/09/2022 22:41
Hank Paldum wrote: 20/09/2022 21:09
Ne govorim o patritotizmu niti to osporavam, samo pišem da ako bi se zvao Besim, još i sa tom bradicom, da mu ne bi ni dali šansu da pokaže svoj patriotizam več bi ga takvog čudnog odmah maršnuli u Gornju Maoču.
Kako se ono zove trenutni predsjednik NS?
Ne radi se o bradi kao bradi, imaju je i Damir Nikšić, Marjanović, Konaković, Šteta, Muzur, imao je i Hadžifejzović jedno vrijeme.
Radi se o tome da neko ko se izražava kao ruralac a da se zove Besim i još ako bi imao bradicu da bi ga častili Maočom i da je bolje da se učlani u A-SDA.

Ali pošto je Branko onda je legenda.
Locked