Ne znam stvarno zašto sam ja morao biti prvi da na ovoj temi skrenem pažnju na dobru ekipu NS u Kaknju. A i ti si sam od sebe Dževdeta i njegov rad ovdje na ovoj temi mogao spomenuti, zar ne?n+1 wrote: ↑21/09/2022 10:34Jbt, predstavljaš njegov ulazak u općinsko vijeće kao da je rekao Staljinu "ne".kluz franjo wrote: ↑20/09/2022 23:56
Hebem ga...
"Ublehario" NS i uletio za dvije sedmice na njihovu listu, a onda u jednom Kaknju "ublehario" svojim sugrađanima Našu stranku za 3 mandata u OV.
Po toj definiciji ispade lik fenomenalan ublehaš.
Daj da mu odmah damo da vodi pristup BiH NATO savezu.
Šalim se. Da završimo. Svakako nije u mojoj izbornoj jedinici.
Meni je simpa, tebi nije.
Sve OK.
Ali u pravu si, ne vrijedi raspravljati o utiscima. Srećom, na web stranici grada Kaknja ima detaljan izvještaj svake sjednice, pa je moguće provjeriti čiji utisci su bliže istini. Za ovih godina koliko sjedi u vijeću, Branko je imao 12 inicijativa, mahom banalnih: dva puta da se promijene sijalice javne rasvjete na određenim lokalitetima, jednom da se promjeni kanalizaciona rešetka na izvjesnom lokalitetu, da se obnovi škola koja nema učenika, i jedina koju bih nazvao supstancijalnom: da si se izradi strategija prekvalifikacije mladih.
Čisto usporedbe radi, njegov kolega iz stranke Dževdet Huskić imao je preko 30 inicijativa i preko 30 pitanja, uključujući inicijative da se građanima osigura dežurna apoteka, da se izgrade prilazi za invalide zdravstvenim ustanovama, javno objavljuju podaci o podsticajima i platama, izgradi podzemna garaža... Branko nema prosjek ni od jednog pitanja po sjednici.
Naravno da Dževdeta niko nije ni spomenuo na ovoj temi. I naravno da je Branko kandidat za Parlament BiH. Valjda zato što se ovaj prvi ne krevelji po televiziji.
Evo npr. ja bih takođe volio da glasači iz IJ 406 (Kakanj, Breza, Olovo, Vareš i Visoko) daju svoje povjerenje (cca. 6.000 glasova potrebno) kandidatu NS za Parlament FBiH Dževdetu Huskiću.