Better Man wrote: ↑16/05/2026 16:24A ja sam pored Stonesa sa njim. išao na Metallicu u Ljubljanu 1999.g na stadionu Bežigrad i godinu poslije na Pearl Jam u Ljubljani u hali Tivoli. Oba koncerta su bila početkom jula, a kasnije sam uzimao preko njega karte i išao u vlastitom aranžmanu. Mnogi nisu ni svjesni koliko je Želimira Altarac Čičak zadužio grad Sarajevo i koliki je nemjerljiv doprinos dao za razvoj Sarajevske muzičke scene. Ako iko zaslužuje ulicu u Sarajevu, onda to treba da dobije on i to ne bilo koju, već onu gdje je živio. Neka ti je vječna slava i pokoj dragi moj prijatelju i još jednom Ti hvala što si mi omogućio da vidim neke od svojih muzičkih idola i hvala Ti na predivnoj posveti koju si mi napisao na prvoj stranici svoje knjige kad sam došao na sajam knjige Knjige u nišama da kupim tvoju knjigu.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 16:05 Ja sam s Čičkom išao na Led Zeppelin (Page i Plant) 1998. u Zagrebu.![]()
R.I.P. legendo![]()
![]()
Milić Vukašinović
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#501 Re: Milić Vukašinović
-
RodrigoMendoza
#502 Re: Milić Vukašinović
Sjećaš se bile su one konzumacije na ulazu hahahaha ali i tad je bilo plafon hiljadu ljudi da može da uđe u Slogu. Na ovom Rundekovom koncertu ona galerija na spratu se počela ljuljati koliko je bilo prenapučeno, a muzika se uopšte nije ni čulaBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:35Tad nije bilo glupih stolova naprijed i puno više je publike moglo statiRodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:20Bio sam na tom koncertu hahahaha tad se baš zvao ISV Rock Club Sloga jer je ISV radio prešao u Slogu kad je ostao bez frekvencije.milojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 22:13
Miša mu njegovog, da sam jučer umro, ne bih znao da su za stanovnike RS trebale vize za HR...doduše, to je bilo prije CIPS-a i zajedničkih pasoša, 1998. je bila prilična administrativna "hajdučija".
Sjećam se da je Ž.A. Čičak volio organizovati odlaske na svirke svjetskih bendova, koji su najčešće svirali po regionu, međutim, to vrijeme je bilo vrijeme prilične besparice i rješavanja prioritetnih pitanja (stan, namještaj, auto), tako da i svi koji su htjeli ići na te događaje, nisu mogli finansijski.
Jedina "mana" bila mu je, da kada organizuje ili je uključen u neke dolaske bendova u Sarajevo, postavi sebe kao da je u najmanju ruku, on domaćin, kojem su članovi benda došli u goste (koncert U2 na Koševu, koncert Bareta i plaćenika u CDA nekad 2001. godine itd).
Kako svašta pamtim, sjećam se i jednog "organizovanja" koncerta Darka Rundeka u Slogi, nekad je 2003. ili 2004. godina, razglas koji je angažovao bio je u rangu kućnog kasetofona, ništa se nije čulo, pa su ljudi na pola koncerta krenuli izlaziti....Rundek nakon par mjeseci napravio "popravni" koncert u FIS-u, naš Sarajlija Đani Pervan mu svirao bubnjeve...
Opet, zbog svega što je radio i zbog davanja šansi mladim bendovima, smatram ga pozitivnim likom, počivao u miru.
Sjećam se u Slozi preko 1000 ljudi, daleko više od kapaciteta sale, do wc-a se išlo pola sata, i na kraju razglas crko od znoja i vrućine.
A publika u neka doba počela skandirati Čičak vrati pare!![]()
- stubrijez
#503 Re: Milić Vukašinović
Brate brisi ovaj post... em veze sa zivotom nema, em si sam sebe na kraju orobio.tokio25 wrote: ↑16/05/2026 16:00laibach nije toliko globalno uspiomilojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 10:04Ma o toj svirci u USA je kolalo i pričalo se svašta. Mislim da je bend gurao priču o planetarnom uspjehu dok je realnost bila da su to više bile svirke po noćnim klubovima, gdje publika ne dolazi ciljano nikoga da sluša, već klub ima program i zabavu, pa ko te zapadne te večeri ako navratiš.Better Man wrote: ↑15/05/2026 23:36 Leb i Sol su išli 1990 u Ameriku u New York da održe koncerte i snimili su live album. Ne znam da li je to bila samo dogovorena turneja svirki po Americi ili su pokušavali proboj na svjetsku scenu. Budimo realni, danas Vlatko jeste gitarista svjetskih razmjera i sigurno spada među najveće gitarista svijeta.
Live album, sa nekih 5-6 pjesama + blagoslov sveštenika pred polazak i studijska verzija "Uči me majko", da se popuni prostor na kaseti.
Miša mu njegovog, Štulić izda trostruki live album. Zbog toga je sva ta priča sa Leb i Sol u Americi, dosta čudna.
Vlatko jeste svjetsko ime i virtuoz, ali stvarno mu ne ide ta neka popularnost izvan Balkana, kao npr. Bregoviću.
Koja iz Discipline jeste imao taj dio karijere vani, jedno vrijeme je i živio u Londonu, ako nije i sada tamo, ali ta muzika nikada nije imala široki krug slušalaca, pa je sa Disciplinom često dolazio na ove prostore, gdje je imao nekadašnju bazu publike.
Ne znam koliki je njegov omjer uspjeha vani, ali vjerujem da je mogao od toga da živi i plaća račune, opet kažem, prilično neprofitna je to vrsta muzike.
Dubioza jeste fenomen u tom smislu i oni su bend koji već dugo svira velike festivalske svirke u mjestima gdje nema naše dijaspore (tipa Mađarska, Poljska), kao i Zapadnoj Evropi, pa se može reći da imaju veću bazu inostrane publike, a dijaspora svakako nije publika za tu vrstu muzike (oni više slušaju džigeru i narodnjake).
Te svirke po inostranstvu za ljude sa naših prostora koji su tamo, organizuju npr. Crvena Jabuka, Prljavo Kazalište, a vidim i Van Gogh se začešljao i ide po Njemačkoj, Švicarskoj, ali opet mislim to su klupske svirke za par stotina ljudi.
Laibach nisam nešto pomno pratio, tako da o njihovom proboju vani i bazi publike ne znam detalje, ali čuo sam da imaju vrhunsku zvučnu i vizuelnu produkciju na svirkama.
vise je to uspjeh srednja europa
njemacka austrija svicarska to prvenstveno a onda pomalo ostalo
al su sa uticajem mozda i najjaci bend sa ovih prostora ikad
Laibach i Borghesia su definisali zanrove.
-
RodrigoMendoza
#504 Re: Milić Vukašinović
Apsolutna legenda našeg grada i drago mi je da sam baš s njim išao na Pagea i Planta i te neke poslijeratne koncerte, mislim da je organizovao i put na Rolling Stones, Santana, Bowie, Sting i Jethro Tull.pici wrote: ↑16/05/2026 22:38Better Man wrote: ↑16/05/2026 16:24A ja sam pored Stonesa sa njim. išao na Metallicu u Ljubljanu 1999.g na stadionu Bežigrad i godinu poslije na Pearl Jam u Ljubljani u hali Tivoli. Oba koncerta su bila početkom jula, a kasnije sam uzimao preko njega karte i išao u vlastitom aranžmanu. Mnogi nisu ni svjesni koliko je Želimira Altarac Čičak zadužio grad Sarajevo i koliki je nemjerljiv doprinos dao za razvoj Sarajevske muzičke scene. Ako iko zaslužuje ulicu u Sarajevu, onda to treba da dobije on i to ne bilo koju, već onu gdje je živio. Neka ti je vječna slava i pokoj dragi moj prijatelju i još jednom Ti hvala što si mi omogućio da vidim neke od svojih muzičkih idola i hvala Ti na predivnoj posveti koju si mi napisao na prvoj stranici svoje knjige kad sam došao na sajam knjige Knjige u nišama da kupim tvoju knjigu.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 16:05 Ja sam s Čičkom išao na Led Zeppelin (Page i Plant) 1998. u Zagrebu.![]()
R.I.P. legendo![]()
![]()
imao sam tu čast da poznajem čička, on je bio i srcem i dušom i tijelom roker.
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 23:28, edited 2 times in total.
-
milojicabrzi
#505 Re: Milić Vukašinović
Da, Rundek je svirao na Fiju -briju na Grbavici '97. sjećam se, zgrada Loris bila još razrušena, to je ustvari bio Fiju-briju karavan, koji je nakon Zagreba, posjetio Split i Sarajevo. Rundeku Leiner svirao bunjeve, svirale Majke, Zabranjeno pušenje, Sikter, mislim da je i Protest bio, svirao i Psihomodo-pop i na kraju Vlatko Stefanovski trio, sa M. Paruševom i A. Pop-Hristovom u postavi. Nekim čudom bio i Amir Kazić Leo, otpjevao par pjesama i povukao se, rekao publici-ovo je ipak alter rock festival, sjećam se njegove pjesme Ivana, Ivana, mislim da je pjevao na play back nije imao benda.
Legendarana koncrt, bio, ma šta bio- učestvovao
U CDA u zimu '99. bio sam na drugom koncertu - bili subota i nedjelja. Znam da smo prije toga bili u kafiću Titanic, kod sadašnjeg BBI, tada mu je Leiner svirao bubanj, pa smo se malo družili. Poslije svirke cijela ekipa išla u Labirint, ja nisam htio, imao "preča" posla.
Bio sam i na tom koncertu, nakon "U širokom svijetu", bio mi puno tanji od ovih prethodnih.
Taj koncert u Slogi, kad su došli Brejkerski, nije bio loš, bio je neki problem sa razglasom, pa je davao onu "bass mikrofoniju"; kad se sve trese...ali prošlo je nekako.
U to vrijeme bili i Kud Idijoti u Slogi, sjećam se da je neka ekipa iz Novog Sada, došla maksuz na koncert, jer tad Idijoti nisu još išli u Srbiju. Nas sreli kod Higijenskog zavoda, razvaljeni k'o zvečke, pitali za neku adresu, "izgubili" se u SA :
Tad je nekad i Obojeni program dolazio u CDA, mislim '99. prvi koncert nakon rata u SA, družio se sa Kebrom i ekipom.
Sjećam se i koncerta Brejkersa u FIS-u, zadnja pjesma bila- "Najbolje se putuje, kada putuješ sam", samo Cane i Antun odsvirali.
Takođe, bio je i onaj debakl od pokušaja koncerta grupe Smak u FIS-u, nakon otkazivanja razglasa, pomjeren termin, na svirku nije došlo ni 200 ljudi...
Uh, miša mu njegovog, svega se sjećam, evo me kao Broj 1 iz Alan Forda

U CDA u zimu '99. bio sam na drugom koncertu - bili subota i nedjelja. Znam da smo prije toga bili u kafiću Titanic, kod sadašnjeg BBI, tada mu je Leiner svirao bubanj, pa smo se malo družili. Poslije svirke cijela ekipa išla u Labirint, ja nisam htio, imao "preča" posla.
Bio sam i na tom koncertu, nakon "U širokom svijetu", bio mi puno tanji od ovih prethodnih.
Taj koncert u Slogi, kad su došli Brejkerski, nije bio loš, bio je neki problem sa razglasom, pa je davao onu "bass mikrofoniju"; kad se sve trese...ali prošlo je nekako.
U to vrijeme bili i Kud Idijoti u Slogi, sjećam se da je neka ekipa iz Novog Sada, došla maksuz na koncert, jer tad Idijoti nisu još išli u Srbiju. Nas sreli kod Higijenskog zavoda, razvaljeni k'o zvečke, pitali za neku adresu, "izgubili" se u SA :
Tad je nekad i Obojeni program dolazio u CDA, mislim '99. prvi koncert nakon rata u SA, družio se sa Kebrom i ekipom.
Sjećam se i koncerta Brejkersa u FIS-u, zadnja pjesma bila- "Najbolje se putuje, kada putuješ sam", samo Cane i Antun odsvirali.
Takođe, bio je i onaj debakl od pokušaja koncerta grupe Smak u FIS-u, nakon otkazivanja razglasa, pomjeren termin, na svirku nije došlo ni 200 ljudi...
Uh, miša mu njegovog, svega se sjećam, evo me kao Broj 1 iz Alan Forda
Last edited by milojicabrzi on 16/05/2026 22:46, edited 1 time in total.
-
RodrigoMendoza
#506 Re: Milić Vukašinović
Sječaš se prvog koncerta Smaka poslije rata u FIS-u? Prva noć je bila debakl jer je padala kiša, kablovi pokisli, pojačalo se pali-gasi. Točak je bio toliko bijesan da je narednu noć učinio sve od sebe da se iskupe.milojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 22:43 Da, Rundek je svirao na Fiju -briju na Grbavici, to je ustvari bio Fiju-briju karavan, koji je nakon Zagreba, posjetio Split i Sarajevo. Svirale Majke, Zabranjeno pušenje, Sikter, mislim da je i Protest bio, svirao i Psihomodo-pop i na kraju Vlatko Stefanovski trio, sa M. Paruševom i A. Pop-Hristovom u postavi. Nekim čudom bio i Amir Kazić Leo, otpjevao par pjesama i povukao se, rekao publici-ovo je ipak alter rock festival, sjećam se njegove pjesme Ivana, Ivana, mislim da je pjevao na play back nije imao benda.
Uh, miša mu njegovog, svega se sjećam, evo me kao Broj 1 iz Alan Forda![]()
![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#507 Re: Milić Vukašinović
Bila je to 2002. godina, Smak imao jedan od svojih "feniks buđenja", kad nakon par godina hibernacije, pokrenu svirke i aktivnosti...očekivali su veliki interes, međutim, jako slabo prošlo...
-
RodrigoMendoza
#508 Re: Milić Vukašinović
Onaj njihov novi pjevač Najda mi se nikad nije sviđao, zvučao je kao blijeda kopija Dade Topića.milojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 22:48 Bila je to 2002. godina, Smak imao jedan od svojih "feniks buđenja", kad nakon par godina hibernacije, pokrenu svirke i aktivnosti...očekivali su veliki interes, međutim, jako slabo prošlo...
- Better Man
#509 Re: Milić Vukašinović
Protest bili prvi. Psihomodo pop stavljeni ranije da sviraju, jer kad su bili na Pjevajmo do zore u Skenderiji krajem 1996.g svirali zadnji i Gobac se dobro olešio viskijem , ali je odličan bio na sceni i zato da ne bi opet bila ista priča stavili ih ranije. I on je izašao na pozornicu i zamolio publiku da izađe sa stadiona da se izvrši provjera, jer je bila lažna dojava o postavljenoj bombi, pa je koncert počeo tek u 22:00 h. Barem se olešio i više je sjedio na bini nego je mogao stajati. Leo izašao u nekoj drečavoj narančastoj košulji i to je bilo sklopu nagradne igre, jer je on izvlačio dobitnika, a nagrada bila BMW. Faruk Drina bio organizator. Leo pjevao na playback i na kraju nastupa se izvinuo publici što je smetao. Gađala ga publika plastičnim flašama. Vlatko je zadnji nastupio i tad sam ga prvi put vidio kako izgleda dugo vremena, jer za vrijeme rata i nakon nisam vidio nigdje njegovu sliku i bilo mi je čudno što je čelav, jer sam.gs znao sa dugom i kratkom kosom i nije mi djelovalo da će je nekad izgubiti. Vlatko je oderao nastup. Znam da ga je publika hipnotisano pratila i aplaudirala mu. Moj prijatelj, koji svira gitaru je dobio od njega trzalicu na kraju nastupa. Bio sam na tom koncertu Obojenog programa i to je bio zimski period, ali nisam siguran jeli 1999.g ili 1998.g. znam da je 23. oktobra bio koncert, jer imam kartu i piše datum, ali ne i godina. A 21.03.1998.g u CDA svirala Miladojka Youneed. Odličan koncert bio.milojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 22:43 Da, Rundek je svirao na Fiju -briju na Grbavici '97. sjećam se, zgrada Loris bila još razrušena, to je ustvari bio Fiju-briju karavan, koji je nakon Zagreba, posjetio Split i Sarajevo. Rundeku Leiner svirao bunjeve, svirale Majke, Zabranjeno pušenje, Sikter, mislim da je i Protest bio, svirao i Psihomodo-pop i na kraju Vlatko Stefanovski trio, sa M. Paruševom i A. Pop-Hristovom u postavi. Nekim čudom bio i Amir Kazić Leo, otpjevao par pjesama i povukao se, rekao publici-ovo je ipak alter rock festival, sjećam se njegove pjesme Ivana, Ivana, mislim da je pjevao na play back nije imao benda.
Uh, miša mu njegovog, svega se sjećam, evo me kao Broj 1 iz Alan Forda![]()
![]()
![]()
![]()
- Better Man
#510 Re: Milić Vukašinović
Najda je je baš bio loš. Ima ovaj mali što im sad pjeva. Momak je fenomenalan. Dostojno zamjena za Borisa Aranđelovića. S takvom lakoćom pjeva i vidiš da se uopće ne napreže kad pjeva i kao da slušaš Borisa, ne njega. Ima na YouTube koncert iz Kragujevca i u srednjem dijelu koncerta kad je izašao Najda kao gost, vidiš koliko je u odnosu na malca loš.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:53Onaj njihov novi pjevač Najda mi se nikad nije sviđao, zvučao je kao blijeda kopija Dade Topića.milojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 22:48 Bila je to 2002. godina, Smak imao jedan od svojih "feniks buđenja", kad nakon par godina hibernacije, pokrenu svirke i aktivnosti...očekivali su veliki interes, međutim, jako slabo prošlo...
Last edited by Better Man on 16/05/2026 23:42, edited 5 times in total.
-
RodrigoMendoza
#511 Re: Milić Vukašinović
To su bili dani... Sloga, Kuk, FIS, CDA, ISV radio, Radio Zid, EFM radio, dvjestodvojka, Čičak, Sloga, Ćumez... dok je sve ovo i ličilo na nešto. 
- Better Man
#512 Re: Milić Vukašinović
Na Brejkersima što sam spominajo je isto bilo hiljada ako ne i više ljudi. Sve jedno na drugom.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:39Sjećaš se bile su one konzumacije na ulazu hahahaha ali i tad je bilo plafon hiljadu ljudi da može da uđe u Slogu. Na ovom Rundekovom koncertu ona galerija na spratu se počela ljuljati koliko je bilo prenapučeno, a muzika se uopšte nije ni čulaBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:35Tad nije bilo glupih stolova naprijed i puno više je publike moglo statiRodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:20
Bio sam na tom koncertu hahahaha tad se baš zvao ISV Rock Club Sloga jer je ISV radio prešao u Slogu kad je ostao bez frekvencije.
Sjećam se u Slozi preko 1000 ljudi, daleko više od kapaciteta sale, do wc-a se išlo pola sata, i na kraju razglas crko od znoja i vrućine.
A publika u neka doba počela skandirati Čičak vrati pare!![]()
![]()
-
RodrigoMendoza
#513 Re: Milić Vukašinović
Pogledaću, thanks!Better Man wrote: ↑16/05/2026 23:37Najdalje je baš bio loš. Ima ovaj mali što im sad pjeva. Momak je fenomenalan. Dostojno zamjena za Borisa Aranđelovića. S takvom lakoćom pjeva i vidiš da se uopće ne napreže kad pjeva.i ma na YouTube koncert iz Kragujevca i u srednjem dijelu koncerta kad je izašao Najda kao gost, vidiš koliko je u odnosu na mala loš.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:53Onaj njihov novi pjevač Najda mi se nikad nije sviđao, zvučao je kao blijeda kopija Dade Topića.milojicabrzi wrote: ↑16/05/2026 22:48 Bila je to 2002. godina, Smak imao jedan od svojih "feniks buđenja", kad nakon par godina hibernacije, pokrenu svirke i aktivnosti...očekivali su veliki interes, međutim, jako slabo prošlo...
-
RodrigoMendoza
#514 Re: Milić Vukašinović
Sjećam se milenijski koncert Van Gogha za novu 2000. Isto čovjek na čovjeku. Damir Nevesinjac iz Protesta zaspao gore na galeriji.Better Man wrote: ↑16/05/2026 23:39Na Brejkersima što sam spominajo je isto bilo hiljada ako ne i više ljudi. Sve jedno na drugom.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:39Sjećaš se bile su one konzumacije na ulazu hahahaha ali i tad je bilo plafon hiljadu ljudi da može da uđe u Slogu. Na ovom Rundekovom koncertu ona galerija na spratu se počela ljuljati koliko je bilo prenapučeno, a muzika se uopšte nije ni čulaBetter Man wrote: ↑16/05/2026 22:35
Tad nije bilo glupih stolova naprijed i puno više je publike moglo stati![]()
- Better Man
#515 Re: Milić Vukašinović
Nema na ćemu. Moj rođak je bio na jednom od koncerata Smaka u Srbiji, koji je bio nakon toga u Kragujevcu i rekao mi je za malca da je bio fenomenalan i da je otpjevao bez greške koncert.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:40Pogledaću, thanks!Better Man wrote: ↑16/05/2026 23:37Najdalje je baš bio loš. Ima ovaj mali što im sad pjeva. Momak je fenomenalan. Dostojno zamjena za Borisa Aranđelovića. S takvom lakoćom pjeva i vidiš da se uopće ne napreže kad pjeva.i ma na YouTube koncert iz Kragujevca i u srednjem dijelu koncerta kad je izašao Najda kao gost, vidiš koliko je u odnosu na mala loš.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:53
Onaj njihov novi pjevač Najda mi se nikad nije sviđao, zvučao je kao blijeda kopija Dade Topića.![]()
-
RodrigoMendoza
#516 Re: Milić Vukašinović
Inače, ako koga zanima, jedan zanimljiv presjek kroz istoriju koncerata poznatih svjetskih zvijezda u Bosni i Hercegovini:
https://bhkoncerti.blogspot.com/2012/09 ... u-bih.html
https://bhkoncerti.blogspot.com/2012/09 ... u-bih.html
- Better Man
#517 Re: Milić Vukašinović
Koncert je bio za Novu 2001.g,, tačnije bio 30-og decembra 2000.g. A godinu prije bili u organizaciji ISV radija zajedno sa Erogenim Zonama, Zaklonišče Prepeva i Pipsima. Oni bili zadnji kap zvijezde večeri i svirali sat vremena. A godinu nakon tog iz 2001.g bili opet u Slozi. Tad koncert počeo tako što je bio bijeli zastor ispred bine i nisu se uopće vidjeli. Onda je na drugoj pjesmi neko samo povukao zastor i ukazali se oni u deda mraz odjelima i tad je nastala opća histerija i vriska.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:44Sjećam se milenijski koncert Van Gogha za novu 2000. Isto čovjek na čovjeku. Damir Nevesinjac iz Protesta zaspao gore na galeriji.Better Man wrote: ↑16/05/2026 23:39Na Brejkersima što sam spominajo je isto bilo hiljada ako ne i više ljudi. Sve jedno na drugom.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 22:39
Sjećaš se bile su one konzumacije na ulazu hahahaha ali i tad je bilo plafon hiljadu ljudi da može da uđe u Slogu. Na ovom Rundekovom koncertu ona galerija na spratu se počela ljuljati koliko je bilo prenapučeno, a muzika se uopšte nije ni čula![]()
![]()
-
RodrigoMendoza
#518 Re: Milić Vukašinović
Dobro si, znam da su često svirali za Novu godinu u Slozi. Bio sam i na tom kad su izašli kao deda mrazeviBetter Man wrote: ↑16/05/2026 23:53Koncert je bio za Novu 2001.g,, tačnije bio 30-og decembra 2000.g. A godinu prije bili u organizaciji ISV radija zajedno sa Erogenim Zonama, Zaklonišče Prepeva i Pipsima. Oni bili zadnji kap zvijezde večeri i svirali sat vremena. A godinu nakon tog iz 2001.g bili opet u Slozi. Tad koncert počeo tako što je bio bijeli zastor ispred bine i nisu se uopće vidjeli. Onda je na drugoj pjesmi neko samo povukao zastor i ukazali se oni u deda mraz odjelima i tad je nastala opća histerija i vriska.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:44Sjećam se milenijski koncert Van Gogha za novu 2000. Isto čovjek na čovjeku. Damir Nevesinjac iz Protesta zaspao gore na galeriji.Better Man wrote: ↑16/05/2026 23:39
Na Brejkersima što sam spominajo je isto bilo hiljada ako ne i više ljudi. Sve jedno na drugom.![]()
A kad spomenu Zaklonišče prepeva, oni su tad harali sa njihovom verzijom Računajte na nas. Vanja Alič legenda
- Better Man
#519 Re: Milić Vukašinović
I obradili su onu Hej vojnici vazduhoplovci, čelične krila naše armije.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:56Dobro si, znam da su često svirali za Novu godinu u Slozi. Bio sam i na tom kad su izašli kao deda mrazeviBetter Man wrote: ↑16/05/2026 23:53Koncert je bio za Novu 2001.g,, tačnije bio 30-og decembra 2000.g. A godinu prije bili u organizaciji ISV radija zajedno sa Erogenim Zonama, Zaklonišče Prepeva i Pipsima. Oni bili zadnji kap zvijezde večeri i svirali sat vremena. A godinu nakon tog iz 2001.g bili opet u Slozi. Tad koncert počeo tako što je bio bijeli zastor ispred bine i nisu se uopće vidjeli. Onda je na drugoj pjesmi neko samo povukao zastor i ukazali se oni u deda mraz odjelima i tad je nastala opća histerija i vriska.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:44
Sjećam se milenijski koncert Van Gogha za novu 2000. Isto čovjek na čovjeku. Damir Nevesinjac iz Protesta zaspao gore na galeriji.![]()
A kad spomenu Zaklonišče prepeva, oni su tad harali sa njihovom verzijom Računajte na nas. Vanja Alič legenda![]()
-
RodrigoMendoza
#520 Re: Milić Vukašinović
Moja omiljena i legendarni Elvisov uvod hahahahaBetter Man wrote: ↑17/05/2026 00:05I obradili su onu Hej vojnici vazduhoplovci, čelične krila naše armije.RodrigoMendoza wrote: ↑16/05/2026 23:56Dobro si, znam da su često svirali za Novu godinu u Slozi. Bio sam i na tom kad su izašli kao deda mrazeviBetter Man wrote: ↑16/05/2026 23:53
Koncert je bio za Novu 2001.g,, tačnije bio 30-og decembra 2000.g. A godinu prije bili u organizaciji ISV radija zajedno sa Erogenim Zonama, Zaklonišče Prepeva i Pipsima. Oni bili zadnji kap zvijezde večeri i svirali sat vremena. A godinu nakon tog iz 2001.g bili opet u Slozi. Tad koncert počeo tako što je bio bijeli zastor ispred bine i nisu se uopće vidjeli. Onda je na drugoj pjesmi neko samo povukao zastor i ukazali se oni u deda mraz odjelima i tad je nastala opća histerija i vriska.
A kad spomenu Zaklonišče prepeva, oni su tad harali sa njihovom verzijom Računajte na nas. Vanja Alič legenda![]()