ali ..................... kod mene je PASSWORD.
Kad bi vidjeo jednu djevicu iz raja, onda ti se nijedna na ovome svijetu nebi svidjelahorns&drums wrote:Ja bih rado pogledao te djeviceako nije problem
horny ti ne bira puno ...BosnjakAga wrote:Kad bi vidjeo jednu djevicu iz raja, onda ti se nijedna na ovome svijetu nebi svidjelahorns&drums wrote:Ja bih rado pogledao te djeviceako nije problem
moras bit i musliman, ako ti nije neki problemseka wrote:moras biti rahmetlihorns&drums wrote:Ja bih rado pogledao te djeviceako nije problem
ako ti nije neki problem
seka wrote:neda horny cununa cjepalo

Ko će obilaziti? robovi? sluge? kakav je to raj u kojem postoje robovi i sluge, čitaj potlačeni (pa makar bili anđeli/meleci)?BO wrote:
71. Obilaziće se oko njih sa posudama od zlata i peharima; a u njima će biti ono šta zažele duše i naslađuju oči; a u njemu ćete vi vječito biti.
IZLASCI U DZENNETU
Prenosi se od Enes bin Malika r.a. da je Resulullah s.a.v.s. rekao:
“Zaista u dzennetu ima carsija u koju ce stanovnici dzenneta ici svakog petka, pa ce puhnuti sjeverni vjetar i rasuti se po njihovim licima i odjeci, cime ce se povecati njihova draz i ljepota. I vratice se svojim porodicama pa ce se jedni drugima uciniti jos ljepsim. A porodica ce im reci: “Tako nam Allaha vi ste se u medjuvremenu proljepsali.” A oni ce odogovarati: “I vi, tako nam Allaha, izgledate ljepse.” (Hadis prenosi Muslim, 2178)
horns&drums wrote:I nema na silu u Raj, odmah vas patrola vrati i morate kod njih na ispitivanje![]()
![]()
BO wrote:
71. Obilaziće se oko njih sa posudama od zlata i peharima; a u njima će biti ono šta zažele duše i naslađuju oči; a u njemu ćete vi vječito biti.
IZLASCI U DZENNETU
Prenosi se od Enes bin Malika r.a. da je Resulullah s.a.v.s. rekao:
“Zaista u dzennetu ima carsija u koju ce stanovnici dzenneta ici svakog petka, pa ce puhnuti sjeverni vjetar i rasuti se po njihovim licima i odjeci, cime ce se povecati njihova draz i ljepota. I vratice se svojim porodicama pa ce se jedni drugima uciniti jos ljepsim. A porodica ce im reci: “Tako nam Allaha vi ste se u medjuvremenu proljepsali.” A oni ce odogovarati: “I vi, tako nam Allaha, izgledate ljepse.” (Hadis prenosi Muslim, 2178)
u raju su druga mjerila od ovih nashih ljudskih. ali, to mozhda zvuchi previshe apstraktno. zato, pretpostavimo na trenutak da je Bog svemoguchzili wrote:Ko će obilaziti? robovi? sluge? kakav je to raj u kojem postoje robovi i sluge, čitaj potlačeni (pa makar bili anđeli/meleci)?
zlato nije metafora za bogatstvo i u raju nema materijalizma, pijaca, shopovazili wrote:Drugo ove posude od zlata me pravo zadeveraše. Zar u raju ima zlata? I šta će to bilo kome u raju? Zar tamo nije sve besplatno? Ne, ali ozbiljno, zlato čak i ako je samo metafora za bogatstvo pretpostavlja da će u raju biti sve sami materijalisti kojima je stalo do takvih stvari. Hoće li svako imati i zlatni činčilaš i audi možda?
dzennetlije che imati porodicu, ali ona se neche poklapati sa njihovom zemaljskom. predaje su da che se, Bozhijom miloshchu i nagradom, ljudi samo kroz maglu ili nikako sjechati svog dunjaluchkog zhivota, loshih dogadjaja iz njeg, kao ni svojih zemaljskih srodnika koji che zavrshiti u paklu. morash shvatiti da raj nije prosti nastavak ovog zhivota, vech su u njemu druga mjerila, upravo kao chin milosti za zasluge vjernika. zamisli da si mrav kojeg je neko nagazio i on imao lobotomiju (kao bornov identitet) i sada se budi kao chovjek (kad je vech mrav, nek ne bude mravica), a ne mrav i budi se u krevetu, jutro je, 9 sati, kraj njeg je njegova prelijepa, vjerna zhena, djeca se razdragano igraju u dvorishtu, a chovjek se chudi kako snovi mogu biti glupi i kako se u njima mozhe (ne sjecha se dobro, ali zna da je neshto sanjao) sanjati i da se mrav. dakle, shta chovjek mozhe znati o zhivotu mrava? pokushala sam ti docharati situaciju koja bi opisala "druga mjerila".zili wrote:I napokon ovo s porodicom... šta ako je neko iz pravo grozne porodice, šta ako je zlostavljan u djetinjstvu, pa mu porodica skonča u paklu?S kim će se onda viđati kad se vrati iz rajske čaršije?
zili, zaista zanimljivo. po nekim opisima dzenneta, dio nagrade upravo lichi na to shto si ti opisala. prochitaj knjigu "vrt milovanja". jeste malo kontraverzna, ali u njoj ima jedan podnaslov, otprilike "zhivot u raju-neprekidni orgazam"zili wrote:Uglavnom, ja raj zamišljam kao beskrajni orgazam (ali samo četvrtkom)
horns&drums wrote:Smijemo li se saliti na ovoj temi?