Kako dozivljavate raj ?

Rasprave o vjerskim temama.

Kako dozivljavate raj ?

Poll ended at 13/11/2004 15:41

Mjesto gdje tece med i mlijeko.
1
8%
Mjesto gdje je sve podredjeno tvojim zeljama.
4
33%
Vjecni zivot uz porodicu i prijatelje.
3
25%
Nemam ideju.
4
33%

Total votes: 12

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:) Mozete vi raj dozivljavati kako hocete, ..... mozete se i logirati, ....
Image
ali ..................... kod mene je PASSWORD. :D :D :D :D :D
BO

Post by BO »

...pa napisi nesto svoje, a ne kako Edin Tule dozivljava stav muslimana...

:D :D :D :D :D :D
Aferim :D :D :D :D :D :D
livadic

Post by livadic »

livadic wrote:aga moj ... :oops:

reci ti svom livadicu ... :shock: ... al' posteno ... :oops: ::

vjerujes li ti stvarno u te djevice ... [ komada :: 100 :-) ...]

... ili je to vise ... onako ... :cry: ... pjesnicki ... :roll:

:D

;)
nochmall ... :oops:

;)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja bih rado pogledao te djevice :D ako nije problem :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

horns&drums wrote:Ja bih rado pogledao te djevice :D ako nije problem :D
Kad bi vidjeo jednu djevicu iz raja, onda ti se nijedna na ovome svijetu nebi svidjela :)
livadic

Post by livadic »

BosnjakAga wrote:
Kad bi vidjeo jednu djevicu iz raja, onda ti se nijedna na ovome svijetu nebi svidjela :)
horny ti ne bira puno ... :oops:

... a ti meni nikako da odgovoris na pitanje ... :D :D :D

;)

horns&drums

Post by horns&drums »

Ponovi ga, molim te. Malo sam izgubljen :D
ultra

Post by ultra »

horns&drums wrote:Gotovo Flu, nisam mogao izdrzati :D :D :D

PARADISE:

Image
Zar imaju slot masine?
Mala im premija, veca je ovde kad kupis detrdzent u Merkatoru. :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

seka wrote:
moras biti rahmetli :D ako ti nije neki problem :D
moras bit i musliman, ako ti nije neki problem :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Nije ako su fakat djevice, al' hajd' vjeruj... :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa moze se i s kragnom, dajte ljudi sto ste toliko konzervativni :D :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

seka wrote:neda horny cunu :D na cjepalo :D

Beschnittene Männer sind weniger AIDS-gefährdet

"HIV-Rezeptoren" an der Innenfläche der Penisvorhaut ziehen Viren und Bakterien magnetisch an

Beschnittene heterosexuelle Männer haben ein wesentlich geringeres Risiko, sich mit dem HIV-Virus zu infizieren als nicht-beschnittene Männer. Dies behaupten australische Wissenschaftler, die rund 190 Männer in Uganda untersucht haben. Über den gesamten Studienzeitraum von 30 Monaten hat sich keiner der 50 beschnittenen Männer mit HIV infiziert.

http://www.infoline.at/aids/beschneidung.htm
---------------------------------------------------------------------------------------
Osuneceni muskarci imaju mnogo manji riziko da se inficiraju sa sidom

Australski naucnik koji je testovo 190 muskaraca iz Ugande dokazao je tu tezu.

U vrijemenu od 30 mjeseci se nijedan od 50 osunecenih muskaraca zarazio sa sidom.
---------------------------------------------------------------------------------------

Plus raj plus bez side :D
horns&drums

Post by horns&drums »

A jesi ti mozda seko doktorica? :D :D Hirurg :D
imigrant

Post by imigrant »

pih zar i u raju ima STD's...

jebo to onda!

:x :x
horns&drums

Post by horns&drums »

I nema na silu u Raj, odmah vas patrola vrati i morate kod njih na ispitivanje :D :D

Image
imigrant

Post by imigrant »

:P :P :P :P :P

Evo ja se prijavljujem prvi!
Kriv sam! Kaznjavajte!
:D :D :D
KO prizna duplo mu se dodaje, a u ovom slucaju, ko prizna,
6toduplo ga daje!!
:D :D :D
Image

spreman ko nikad!
:oops:
r_faruk

Post by r_faruk »

ma ljudi, valjda..................., kad covjek umre.........................., kako bih rekao.............................., valjda vjecno spava....................., kontam......., jednostavno nas nema.....................trunemo i jedu nas crvOVi..........,a opet.............
faaka

Post by faaka »

Daj Boze da ga "dozivim" ;-)
zili

Post by zili »

BO wrote:
71. Obilaziće se oko njih sa posudama od zlata i peharima; a u njima će biti ono šta zažele duše i naslađuju oči; a u njemu ćete vi vječito biti.

IZLASCI U DZENNETU

Prenosi se od Enes bin Malika r.a. da je Resulullah s.a.v.s. rekao:

“Zaista u dzennetu ima carsija u koju ce stanovnici dzenneta ici svakog petka, pa ce puhnuti sjeverni vjetar i rasuti se po njihovim licima i odjeci, cime ce se povecati njihova draz i ljepota. I vratice se svojim porodicama pa ce se jedni drugima uciniti jos ljepsim. A porodica ce im reci: “Tako nam Allaha vi ste se u medjuvremenu proljepsali.” A oni ce odogovarati: “I vi, tako nam Allaha, izgledate ljepse.” (Hadis prenosi Muslim, 2178)
Ko će obilaziti? robovi? sluge? kakav je to raj u kojem postoje robovi i sluge, čitaj potlačeni (pa makar bili anđeli/meleci)?

Drugo ove posude od zlata me pravo zadeveraše. Zar u raju ima zlata? I šta će to bilo kome u raju? Zar tamo nije sve besplatno? Ne, ali ozbiljno, zlato čak i ako je samo metafora za bogatstvo pretpostavlja da će u raju biti sve sami materijalisti kojima je stalo do takvih stvari. Hoće li svako imati i zlatni činčilaš i audi možda?

I napokon ovo s porodicom... šta ako je neko iz pravo grozne porodice, šta ako je zlostavljan u djetinjstvu, pa mu porodica skonča u paklu? :shock: S kim će se onda viđati kad se vrati iz rajske čaršije?

Uglavnom, ja raj zamišljam kao beskrajni orgazam (ali samo četvrtkom) :D
Ivy

Post by Ivy »

Nema raja... ali, zili, ovaj mi se prijedlog svidja pravo :D
zili wrote:Uglavnom, ja raj zamišljam kao beskrajni orgazam (ali samo četvrtkom) :D
blenta

Post by blenta »

horns&drums wrote:I nema na silu u Raj, odmah vas patrola vrati i morate kod njih na ispitivanje :D :D

Image
:oops: :oops:

prosjechan mushkarac... :?

a svi bi da su iznad prosjeka :D

a mnogi od njih ispod... :?

su tog nivoa sa svojim moguchnostima :oops:

...sigurno tako zamislja :roll: :roll:

ako ta slika ne iskljuchuje upotrebu...sivog organa :oops: :oops:

...raj na zemlji :-D :-D :-D

ipak, ako iskljuchimo hedonistichki teizam :-? :-?

raj na zemlji je poput... :? :?

snjeshka bijelicha :sad: :sad:

ergo...privremenog karaktera ;)

kazhu...:D ;)

;)
blenta

Post by blenta »

BO wrote:
71. Obilaziće se oko njih sa posudama od zlata i peharima; a u njima će biti ono šta zažele duše i naslađuju oči; a u njemu ćete vi vječito biti.

IZLASCI U DZENNETU

Prenosi se od Enes bin Malika r.a. da je Resulullah s.a.v.s. rekao:

“Zaista u dzennetu ima carsija u koju ce stanovnici dzenneta ici svakog petka, pa ce puhnuti sjeverni vjetar i rasuti se po njihovim licima i odjeci, cime ce se povecati njihova draz i ljepota. I vratice se svojim porodicama pa ce se jedni drugima uciniti jos ljepsim. A porodica ce im reci: “Tako nam Allaha vi ste se u medjuvremenu proljepsali.” A oni ce odogovarati: “I vi, tako nam Allaha, izgledate ljepse.” (Hadis prenosi Muslim, 2178)
zili wrote:Ko će obilaziti? robovi? sluge? kakav je to raj u kojem postoje robovi i sluge, čitaj potlačeni (pa makar bili anđeli/meleci)?
u raju su druga mjerila od ovih nashih ljudskih. ali, to mozhda zvuchi previshe apstraktno. zato, pretpostavimo na trenutak da je Bog svemoguch :) to znachi da on stvori nekog ko nema osjechaja kao shto su povrijedjen ego, sujeta. kakav je problem nekom ko je svemoguch da stvori ljude ili stvorenja koji nemaju osjechaja ni strasti? on je vech stvorio meleke koji nemaju zhelja, strasti, ne mrze, ne vole. kad je vech chovjek mogao stvoriti i programirati robota koji radi ono shto chovjek hoche, zar da svemoguchem Bogu bude problem stvoriti nekog takvog?
zili wrote:Drugo ove posude od zlata me pravo zadeveraše. Zar u raju ima zlata? I šta će to bilo kome u raju? Zar tamo nije sve besplatno? Ne, ali ozbiljno, zlato čak i ako je samo metafora za bogatstvo pretpostavlja da će u raju biti sve sami materijalisti kojima je stalo do takvih stvari. Hoće li svako imati i zlatni činčilaš i audi možda?
zlato nije metafora za bogatstvo i u raju nema materijalizma, pijaca, shopova ;) zlato je metafora za ljepotu i trajnost. stanovnicima dzenneta che biti svaka ugoda na raspolaganju, zavisno od stepena dzenneta, koje odredjuje njihov zhivot na zemlji. sve po zaslugama. kad je vech raj i tamo je sve besplatno i na usluzi dzennetlijama, zashto onda piti iz gvozdenog hrdjavog krchaga kad ima zlatni? i josh neshto za one koje vole alkohol. u raju che se piti najukusnije vino. jer, tamo su druga mjerila, ne ona koja vazhe danas na zemlji ;)
zili wrote:I napokon ovo s porodicom... šta ako je neko iz pravo grozne porodice, šta ako je zlostavljan u djetinjstvu, pa mu porodica skonča u paklu? :shock: S kim će se onda viđati kad se vrati iz rajske čaršije?
dzennetlije che imati porodicu, ali ona se neche poklapati sa njihovom zemaljskom. predaje su da che se, Bozhijom miloshchu i nagradom, ljudi samo kroz maglu ili nikako sjechati svog dunjaluchkog zhivota, loshih dogadjaja iz njeg, kao ni svojih zemaljskih srodnika koji che zavrshiti u paklu. morash shvatiti da raj nije prosti nastavak ovog zhivota, vech su u njemu druga mjerila, upravo kao chin milosti za zasluge vjernika. zamisli da si mrav kojeg je neko nagazio i on imao lobotomiju (kao bornov identitet) i sada se budi kao chovjek (kad je vech mrav, nek ne bude mravica), a ne mrav i budi se u krevetu, jutro je, 9 sati, kraj njeg je njegova prelijepa, vjerna zhena, djeca se razdragano igraju u dvorishtu, a chovjek se chudi kako snovi mogu biti glupi i kako se u njima mozhe (ne sjecha se dobro, ali zna da je neshto sanjao) sanjati i da se mrav. dakle, shta chovjek mozhe znati o zhivotu mrava? pokushala sam ti docharati situaciju koja bi opisala "druga mjerila".
zili wrote:Uglavnom, ja raj zamišljam kao beskrajni orgazam (ali samo četvrtkom) :D
zili, zaista zanimljivo. po nekim opisima dzenneta, dio nagrade upravo lichi na to shto si ti opisala. prochitaj knjigu "vrt milovanja". jeste malo kontraverzna, ali u njoj ima jedan podnaslov, otprilike "zhivot u raju-neprekidni orgazam" :) dakle, morash shvatiti da su vjernicima kao nagrada u raju obechana velika zadovoljstva i da je smisao raja nagraditi vjernike za njihovu istrajnost i odricanja zbog vjere za dunjaluka. pa ti skontaj isplati li se malo pritrpjeti na ovom prolaznom svijetu radi vjechnog zadovoljstva? uslov je samo malo vjere u Boga i poshtivanja njegovih propisa koje iz toga proizilazi :)

zili, nemoj shvatiti da pokushavam misionariti i ubjedjivati te u neshto. samo sam htjela da ti objasnim kako neke stvari izgledaju iz vjernichke perspektive i kako ta perspektiva nije bash toliko nelogichna.

pozdravljam te
horns&drums

Post by horns&drums »

Ocito ti treba malo darova od ma kojeg muskarca, haman prosjecnog. Cemu mrznja prema muskom rodu blento?

Pogledaj sto sam napisao pa onda daji komentare
horns&drums wrote:Smijemo li se saliti na ovoj temi?
zili

Post by zili »

blento, hvala na izdašnom objašnjenju, iako možda nije bilo neophodno. Ja sam više karikirala. Vidim ja da sve to ima svoju logiku, ja sam samo htjela izraziri da se meni ta logika uopšte ne sviđa. Na svijetu ima toliko različitih ljudi, a raj se uvijek predstavlja kao nešto istovijetno za sve, pretpostavlja se da ćemo svi voljeti isto, ili da će u raju biti samo oni ljudi koji vole stvari poput "buđenja u 9 pored svoje vjerne žene", nije nam svima to ideal, nit nam je zlato svima ideal. :-) Ali kao što kažeš, mjerila su drugačija, pa kad stignemo do raja onda će nam se svima takve stvari sviđati. E, pa u tom slučaju, neka hvala :x Ne bih mogla sebi dopustiti da postanem tako jedna isprazna i dosadna i nadasve predvidiva osoba pa makar i u zagrobnom životu. :x

Čudno je to, vidiš šta uradi pretjerana izloženost modernim reklamama. :D Više se na raj ne dobijaju poeni. Zapravo jedan od najsigurnijih načina da se mene odbije od bilo koje od ovih nam bliskih religija je da mi se predoči raj - bljak. :cry:
zili

Post by zili »

aha, umalo da zaboravim, što se tiče "Vrta milovanja", to mi dođe kao neka izvitoperena verzija Kama Sutre, tj. Kama Sutra al' sa još malo predrasuda - žena nipošto ne smije biti gore jer bi to simbolički bila dominacija nad muškarcem i slične gluposti. :-) I nevjerovatno je kako je dominantan fetiš velikih pozadina u tom vrtu. Idealni tip žene ima guzu kao trokrilni ormar i mali mali mali tanki struk.

Eh, vidiš tu ti je negdje suština...

Nije ni Kama Sutra besprijekorna, ali se u njoj ipak održava neki stepen razuzdanosti koji se u Vrtu milovanja uglavnom gubi jer se sve tako šturo definiše i postavlja se hiljadu malih zabrana. Tako je nekako i s tim rajem. Raj bi trebao biti nešto razuzdano i euforično, a ne fini mirni život sa svojom porodicom. Mislim, jel' raj ili je viza za budućnost :shock:
Post Reply