Kako dozivljavate raj ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1 Kako dozivljavate raj ?
Ponukan nekim komentarima sa ovog podforuma, interesuje me kako vi dozivljavate ili vidite raj ? Da li zaista neki vjeruju da je raj mjesto gdje cete tako reci nastaviti svoj vjecni "zivot" i biti sluzeni od anđelcica sa baby face-om, ili raj dozivljavate drugacije i kako ?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Kao sto ga je Dante dozivjeo, s malim korekcijama 
-
BosnjakAga
hananah wrote:Dosadno i bez akcije, eto kako ga dozivljavam

U dzehenem ti nece bit dosadno
- horns&drums
Smijemo li se saliti na ovoj temi?
- Zox
Ljudi i jesu tako "divni" jer ne slusaju ono bozansko u sebi. Suvise je lako svaliti krivicu na Djavola, ivy.
Djavo je sve ono sto je nebozansko, postoji masa metafora o tome u svetim knjigama. (S druge strane, nista zaista nije nebozansko, naravno.)
"Njegov je ovaj svijet", npr.
Lucifer je "pobunjeni andjeo", znaci neko ko se "iskljucio" iz Boga.
Lucifer si ti, tvoje slabosti, tvoja zloba (kao sto kazes, kolega, kod nekog vise kod nekog manje izrazeno), sve ono sto te sprijecava da slijedis Boga u sebi.
Kad on pobijedi, ti si iskljucen, i to je Pakao.
Djavo je sve ono sto je nebozansko, postoji masa metafora o tome u svetim knjigama. (S druge strane, nista zaista nije nebozansko, naravno.)
"Njegov je ovaj svijet", npr.
Lucifer je "pobunjeni andjeo", znaci neko ko se "iskljucio" iz Boga.
Lucifer si ti, tvoje slabosti, tvoja zloba (kao sto kazes, kolega, kod nekog vise kod nekog manje izrazeno), sve ono sto te sprijecava da slijedis Boga u sebi.
Kad on pobijedi, ti si iskljucen, i to je Pakao.
- horns&drums
Gotovo Flu, nisam mogao izdrzati
PARADISE:

PARADISE:

-
vodolija_33
Još uvijek nikako, ali ako Bog da inšallah.... nekad.... 
- Drvosjeca iz Dejcica
A sto ne bi moglo...horns&drums wrote:Smijemo li se saliti na ovoj temi?
Po meni nakon smrti nema nicega, nema osjecaja, nema saznanja da smo mrtvi sve do sudnjeg dana. Na sudnjem danu cemo na osnovu nasih postupaka u prozivljenom zivotu biti upuceni u raj ili pakao. Raj ne smatram univerzalnim mjestom podjednakim za sve. Ono sto neko smtra rajem ne mora biti raj za mene ili za nekog drugog. Tako recimo ja vidim raj kao neogranicen zivot sa svojom porodicom, znanom i neznanom, prijateljima i dragim osobama, sve to "zacinjeno" visim nivoima stanja i svijesti, oslobodjeni ovozemaljskih zudnji, potreba i strasti. Mozda je tako, mozda i ne, bog zna najbolje.
-
vodolija_33
Joj, jesi ti meni cool. Mogu li dobiti autogram?hananah wrote:Ma dosadno, ja cu u pakao![]()
a u paklu je sex, alkohol, dobri frajeri, uh, jedva cekam
-
BosnjakAga
U paklu ne vjerujem da ce bit neceg sto ce ti se svidetvodolija_33 wrote:Joj, jesi ti meni cool. Mogu li dobiti autogram?hananah wrote:Ma dosadno, ja cu u pakao![]()
a u paklu je sex, alkohol, dobri frajeri, uh, jedva cekam![]()
![]()