Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen

#51 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by citroen »

znam da je medju ovom trojkom po prodaji dominirao Audi A4,a i ranije se poceo proizvoditi od pomenutih.Medjutim audi je tad napravio pravo ozbiljan auto koji ni po cemu nije zaostajao za c klasom i tricom.Medjutim moj favorit opet "BMW" i to onaj sa dizel motorom 320d
1.Bmw 3
2.Audi A4
3.Merc c kla :bih: sa
corsa

#52 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corsa »

Ova C klasa je imala pet zvjezdica na crash testu! ;-)
jefferson

#53 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

citroen wrote:znam da je medju ovom trojkom po prodaji dominirao Audi A4,a i ranije se poceo proizvoditi od pomenutih.Medjutim audi je tad napravio pravo ozbiljan auto koji ni po cemu nije zaostajao za c klasom i tricom.Medjutim moj favorit opet "BMW" i to onaj sa dizel motorom 320d
1.Bmw 3
2.Audi A4
3.Merc c kla :bih: sa
Ovdje je BMW tehnikom definitivno usio Audija i MB!
corsa

#54 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corsa »

I na kraju danasnji predstavnici ove klase! Da cujem misljenja? :-D

1. Mercedes C-klasa (W204)
ImageImage

2. BMW E90
ImageImage

3. Audi A4
ImageImage
Lesli Eldridž

#55 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Lesli Eldridž »

Meni od ponuđenih najljepše izgleda BMW, a koji je najbolji ne znam, treba probati. Razlike su minimalne. Čitao sam (a novinarima ne treba vjerovati jer seru bezveze) da je Audi pretvrd i neudoban. Ja bih ipak BMW-a 8-)
Lesli Eldridž

#56 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Lesli Eldridž »

corsa wrote:E ako vam nije mrsko da danas predjemo na komentarisanje slijedece generacije! :D Godina je 2000-ta, a ko kasni sta cu mu ja! :evil:

1. Mercedes C-klasa (W203)

ImageImage

2. BMW E46

ImageImage

3. Audi A4
Image
Od ovih-definitivno BMW. Predivno izgleda... :)
citroen

#57 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by citroen »

BMW,BMW,BMW,BMW,mercedes,pa Audi
corsa

#58 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corsa »

E 46 je MOZDA ljepsi od c klase iz njegove generacije, ali ovi novi se ne mogu porediti. Po meni nova trica ima zadnji kraj k'o Lada! :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#59 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

Lesli Eldridž wrote:
corsa wrote:E ako vam nije mrsko da danas predjemo na komentarisanje slijedece generacije! :D Godina je 2000-ta, a ko kasni sta cu mu ja! :evil:

1. Mercedes C-klasa (W203)

ImageImage

2. BMW E46

ImageImage

3. Audi A4
Image
Od ovih-definitivno BMW. Predivno izgleda... :)
Ako je BMW ikad napravio auto ispred MB onda je to ovdje u ovoj seriji E46, priznam
:)
shadow

#60 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by shadow »

BMW e46 je puno ljepsi i od ovog novog koji je usput receno, po meni, najruzniji bmw 3 serije ikad napravljen, "guza" mu je jednostavno katastrofa. Isto vrijedi i za novog mercedesa c klase, zadnji kraj uzas ali je naprijed odlican. Novi audi mi je sasvim ok.
jefferson

#61 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

shadow wrote:BMW e46 je puno ljepsi i od ovog novog koji je usput receno, po meni, najruzniji bmw 3 serije ikad napravljen, "guza" mu je jednostavno katastrofa. Isto vrijedi i za novog mercedesa c klase, zadnji kraj uzas ali je naprijed odlican. Novi audi mi je sasvim ok.
Mislim da je ova redizajnirana "trica" OK!
E90 coupe je prva liga!
shadow

#62 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by shadow »

Coupe je odlican, ali sedan varijanta je, po meni, sramota za bmw.
jefferson

#63 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

shadow wrote:Coupe je odlican, ali sedan varijanta je, po meni, sramota za bmw.
Sedan nazad je katastrofa. Ova nova verzija je dosta bolja.
Šeha

#64 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Šeha »

jefferson wrote:

Da, promjene su male ali su puno uradile na privlacnosti. Naprijed one "obrve" nazad malo promijenili svijetla i to je to. A puno bolje izgleda...

Ja, nazalost, imam "ruznu" proslogodisnju verziju sedana.

1. BMW
2. Mercedes
3. Audi
jefferson

#65 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

Šeha wrote:
jefferson wrote:

Da, promjene su male ali su puno uradile na privlacnosti. Naprijed one "obrve" nazad malo promijenili svijetla i to je to. A puno bolje izgleda...

Ja, nazalost, imam "ruznu" proslogodisnju verziju sedana.

1. BMW
2. Mercedes
3. Audi
Mah, zato vozi ko zilet!
Šeha

#66 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Šeha »

A da vozi, vozi. Cim stisnes gas zaboravis na izgled :D :) :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#67 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

vozi vozi, ali samo do prve lokalne policijske poostajee.. :-)

Nego kad govorimo o kvalitetu izrade, dizajna i performansi onda u 2009 lista izmedju ovih gore pomenutih izgleda ovako:

MERCEDES;
BMW;
Audi

Dok Passata, treba kandzijom traziti negdje pri dnu Sjevernog mora!
:mrgreen:
jefferson

#68 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

corolla02 wrote:vozi vozi, ali samo do prve lokalne policijske poostajee.. :-)

Nego kad govorimo o kvalitetu izrade, dizajna i performansi onda u 2009 lista izmedju ovih gore pomenutih izgleda ovako:

MERCEDES;
BMW;
Audi

Dok Passata, treba kandzijom traziti negdje pri dnu Sjevernog mora!
:mrgreen:
A na osnovu cega si ti Mercedes svrsto po kvaliteti na Br.1 jos performanse :lol: ?
Jel to na osnovu onih zahrdjalih modela od 1995 pa na ovamo?

Evo malo da mozes gledat Corolla:

corsa

#69 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corsa »

Po meni je na ovom drugom usporednom testu, (BMW, Mercedes, Audi), Mercedes pobjednik po svemu, ne kontam zasto je BMW ovdje pobijeldio? A ocigledno ni Clarcsonu nije bas najjasnije! :-) Govorim o cijeloj emisiji, ako je ko gledao.
ado-šampion

#70 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by ado-šampion »

corsa wrote:Po meni je na ovom drugom usporednom testu, (BMW, Mercedes, Audi), Mercedes pobjednik po svemu, ne kontam zasto je BMW ovdje pobijeldio? A ocigledno ni Clarcsonu nije bas najjasnije! :-) Govorim o cijeloj emisiji, ako je ko gledao.
Eih, po čemu je Mercedes najbolji, osim po medvjeđe snažnom motoru i zvuku? Po tome što je u odnosu na M3 upravljiv kao ormar i što je, unatoč 45 (ČETRDESET I PET) konja jačem motoru imao 5 sekundi slabije vrijeme?! Što je najcrnije imao je samo pola sekunde bolje vrijeme od Audija koji je isto 45 konja slabiji i to ima prednji pogon. :? Ako si gledao cijelu emisiju (ja jesam a ovaj klip sam samo preletio), vidio si kako je BMW toliko upravljiv da se u oštroj krivini može navesti na stvar veličine jabuke. Pusti ti Klarksona, njegov favorit je uvijek Mercedes. Na kraju je i on priznao da je BMW bolji, obučen kao "tipičan BMW vozač" (cvike sa sivim okvirima :D ) izustio je "What a car, what a masterpiece".

Ako u drugim stvarima ima dileme, što se tiče najjačih verzija navedenim automobila, BMW M je uvijek bio neprikosnoveni broj 1, i ne samo u toj klasi.
corolla02

#71 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

@Jefferson:
Ma pusti Jerremia, svi njegovi testovi su obojeni i uradjeni prema onome sta on voli i hoce. Ni jedno ovo auto gore sa testa ni jedan sofer nema prilike da vozi do maximuma i krajnjosti kao sto to oni rade, tako da te neke sitne razlike u performancama u svakodnevnoj "normalnoj" voznji, uopste ne znace nista. Moze on pricati sta hoce ali Lexus i Mercedes, su uvjek moj pick vs BMW. Jos jedna stvar, kad oni rade ove testove, BMW uvjek ima bolje gume u odnosu na ostale sto svakako smanjuje nepotrebno klizanje i daje focus na road za razliku od ostalih a svi znamo dzaba ti sva snaga i karakteristike na autu ako nemas kontrolu nad istim!
Qler

#72 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Qler »

vidi se ofirno da je usporio BMW-a na jabuci, to za upravljanje isto nije tacno, bmw jeste upravljiviji ali nije bas toliko u odnosu na macku. A pokuli su bmw-a gdje ih najvise boli, a to je motor. plus je mecki i puuno veca ponuda prostora. nemoj sad ado ni ti "siljiti" za bmw-a. a audi na testu nije FWD nego AWD...
ado-šampion

#73 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by ado-šampion »

Qler wrote:vidi se ofirno da je usporio BMW-a na jabuci, to za upravljanje isto nije tacno, bmw jeste upravljiviji ali nije bas toliko u odnosu na macku. A pokuli su bmw-a gdje ih najvise boli, a to je motor. plus je mecki i puuno veca ponuda prostora. nemoj sad ado ni ti "siljiti" za bmw-a. a audi na testu nije FWD nego AWD...
OK AWD, nije to bitno, poenta je da je podupravljiv. Jesu ih putukli kod motora, žestoko, iz 6.2 litra izvukli 450-460 konja :shock: Do koljena. A ovi iz 4 litra, 420 konja. Toliko o inžinjeringu. I opet minus pet sekundi :wink: Ne šiljim ja, nego bezveze je priča od početka da je AMG bolji, a unatoč snazi zakasnio 5 sekundi, i na kraju čak My-attitude-is-Mercedes Clarkson priznao da je BMW bolji. A što se tiče ponude prostora, to ovdje nije relevanto, ne uzima se AMG da se vozi porodica :wink:
mikelandjelo

#74 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by mikelandjelo »

corsa wrote:I na kraju danasnji predstavnici ove klase! Da cujem misljenja? :-D

1. Mercedes C-klasa (W204)
ImageImage

2. BMW E90
ImageImage

3. Audi A4
ImageImage
mercedes c-lkasa je ipak najljepsa od ovih
nakon toga audi pa tek bmw, nekako ova nova trojka nije nimalo lijepa ko stara....
jefferson

#75 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@Jefferson:
Ma pusti Jerremia, svi njegovi testovi su obojeni i uradjeni prema onome sta on voli i hoce. Ni jedno ovo auto gore sa testa ni jedan sofer nema prilike da vozi do maximuma i krajnjosti kao sto to oni rade, tako da te neke sitne razlike u performancama u svakodnevnoj "normalnoj" voznji, uopste ne znace nista. Moze on pricati sta hoce ali Lexus i Mercedes, su uvjek moj pick vs BMW. Jos jedna stvar, kad oni rade ove testove, BMW uvjek ima bolje gume u odnosu na ostale sto svakako smanjuje nepotrebno klizanje i daje focus na road za razliku od ostalih a svi znamo dzaba ti sva snaga i karakteristike na autu ako nemas kontrolu nad istim!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ovdje smo zavrsili diskusiju
:run:
Post Reply