1.Bmw 3
2.Audi A4
3.Merc c kla
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovdje je BMW tehnikom definitivno usio Audija i MB!citroen wrote:znam da je medju ovom trojkom po prodaji dominirao Audi A4,a i ranije se poceo proizvoditi od pomenutih.Medjutim audi je tad napravio pravo ozbiljan auto koji ni po cemu nije zaostajao za c klasom i tricom.Medjutim moj favorit opet "BMW" i to onaj sa dizel motorom 320d
1.Bmw 3
2.Audi A4
3.Merc c klasa
Ako je BMW ikad napravio auto ispred MB onda je to ovdje u ovoj seriji E46, priznam
Mislim da je ova redizajnirana "trica" OK!shadow wrote:BMW e46 je puno ljepsi i od ovog novog koji je usput receno, po meni, najruzniji bmw 3 serije ikad napravljen, "guza" mu je jednostavno katastrofa. Isto vrijedi i za novog mercedesa c klase, zadnji kraj uzas ali je naprijed odlican. Novi audi mi je sasvim ok.
Sedan nazad je katastrofa. Ova nova verzija je dosta bolja.shadow wrote:Coupe je odlican, ali sedan varijanta je, po meni, sramota za bmw.
jefferson wrote:Sedan nazad je katastrofa. Ova nova verzija je dosta bolja.shadow wrote:Coupe je odlican, ali sedan varijanta je, po meni, sramota za bmw.
Mah, zato vozi ko zilet!Šeha wrote:jefferson wrote:Sedan nazad je katastrofa. Ova nova verzija je dosta bolja.shadow wrote:Coupe je odlican, ali sedan varijanta je, po meni, sramota za bmw.
Da, promjene su male ali su puno uradile na privlacnosti. Naprijed one "obrve" nazad malo promijenili svijetla i to je to. A puno bolje izgleda...
Ja, nazalost, imam "ruznu" proslogodisnju verziju sedana.
1. BMW
2. Mercedes
3. Audi
A na osnovu cega si ti Mercedes svrsto po kvaliteti na Br.1 jos performansecorolla02 wrote:vozi vozi, ali samo do prve lokalne policijske poostajee..![]()
Nego kad govorimo o kvalitetu izrade, dizajna i performansi onda u 2009 lista izmedju ovih gore pomenutih izgleda ovako:
MERCEDES;
BMW;
Audi
Dok Passata, treba kandzijom traziti negdje pri dnu Sjevernog mora!
Eih, po čemu je Mercedes najbolji, osim po medvjeđe snažnom motoru i zvuku? Po tome što je u odnosu na M3 upravljiv kao ormar i što je, unatoč 45 (ČETRDESET I PET) konja jačem motoru imao 5 sekundi slabije vrijeme?! Što je najcrnije imao je samo pola sekunde bolje vrijeme od Audija koji je isto 45 konja slabiji i to ima prednji pogon.corsa wrote:Po meni je na ovom drugom usporednom testu, (BMW, Mercedes, Audi), Mercedes pobjednik po svemu, ne kontam zasto je BMW ovdje pobijeldio? A ocigledno ni Clarcsonu nije bas najjasnije!Govorim o cijeloj emisiji, ako je ko gledao.
OK AWD, nije to bitno, poenta je da je podupravljiv. Jesu ih putukli kod motora, žestoko, iz 6.2 litra izvukli 450-460 konjaQler wrote:vidi se ofirno da je usporio BMW-a na jabuci, to za upravljanje isto nije tacno, bmw jeste upravljiviji ali nije bas toliko u odnosu na macku. A pokuli su bmw-a gdje ih najvise boli, a to je motor. plus je mecki i puuno veca ponuda prostora. nemoj sad ado ni ti "siljiti" za bmw-a. a audi na testu nije FWD nego AWD...
corolla02 wrote:@Jefferson:
Ma pusti Jerremia, svi njegovi testovi su obojeni i uradjeni prema onome sta on voli i hoce. Ni jedno ovo auto gore sa testa ni jedan sofer nema prilike da vozi do maximuma i krajnjosti kao sto to oni rade, tako da te neke sitne razlike u performancama u svakodnevnoj "normalnoj" voznji, uopste ne znace nista. Moze on pricati sta hoce ali Lexus i Mercedes, su uvjek moj pick vs BMW. Jos jedna stvar, kad oni rade ove testove, BMW uvjek ima bolje gume u odnosu na ostale sto svakako smanjuje nepotrebno klizanje i daje focus na road za razliku od ostalih a svi znamo dzaba ti sva snaga i karakteristike na autu ako nemas kontrolu nad istim!