prva stvar, jedini razlog zasto je 2 KM opravdana cijena jeste sto nasi ljudi stvarno moraju biti u mogucnosti da posjete vijecnicu, oni koji zele, a znamo kakvi su nam uslovi i malo ko bi mogao dati 5-10 KM ili vise.certified_fascist wrote:mrgreen wrote: samo u bosni moze postojati ova tema. 2 KM je smijesno, turistima bih naplacivala 8-10 eura.Naravno, evo primitivaca koji bi još i u ovom stoljeću diskriminisali po državljanstvu/naciji/mjestu prebivališta itd. Isto papanska bagra po Dalmaciji, Pragu, Varšavi i sličnim mjestima istočnog bloka koji se smatraju uglednim biznismenima dok im je sasvim normalno da drže jedan jelovnik na lokalnom jeziku, a drugi na engleskom/njemačkom sa duplim cijenama.Danguba wrote: ispod 20 kermica(ili 20 ojrica za dijasporce) ne bih nikome dao da joj se priblizi![]()
Zamišljam kako na ulazu u Vijećnicu stoji zaštitar i pregleda lične karte, tu bi sigurno bilo odlične zajebancije.
iz perspektive stranaca, to je mizerna cijena. na apsolutno svim mjestima gdje sam bila cijene su nabijene do maksimuma. vrlo rijetko da se nesto moze vidjeti ispod 7-8 eura minimalno, a najvise sto sam platila je 15 eura za jedan muzej. i to je sasvim validan nacin za punjenje kase, veliki gradovi to rade neumorno i bez srama. zato mislim da trebamo nauciti cijeniti svoje.
sto se "primitivizma" tice, jesi li bio nekad u luvru? prije tri godine, a ne znam kako je sad, na pokaz pasosa evropljani su mogli dobiti besplatan ulaz. super za evropljane, ali onda je diskriminirajuce prema silnim azijatima, amerikancima itd. otidji malo onda do luvra i reci im koliko su primitivni.