SDA-All about

animus

#48476 Re: SDA-All about

Post by animus »

palermo wrote: 31/05/2020 21:02
statixx wrote: 31/05/2020 20:44

To sto je proces montiran jer se kralo iza ledja HDZa ne znaci da nema korupcije i kriminala. Nije problem sto se krao javni novac vec nesto trece.
Nema šta se u ovoj zemlji nije kralo, znam referente koji imaju vile, znam obične službenike u ovim JP cestama jal Federacije jal kurca palca koji su uzimali ogromne pare, znam da se možeš zaposliti tek onda kada se zaposli i komšinica od tetke glavnog iz SDA ili HDZ-a ili onog ko je na vlasti i od svih tih slučajeva......ne moraš ih svijećom tražiti... vi se uhvatitete da podržavate montirani politički proces i to od strane onih koji sigurno ne žele dobro ovoj zemlji i još pride slučaj u kojem je čak i upitno je li bilo kriminala.......

ma daj......mislim, ne smeta meni da me se ovdje proglašava i SDA botom ili kako već.....ali neshvatljivo mi je da se namjerno zatvaraju oči pred nečim, i to pametni ljudi to rade....
:thumbup:
Ovo se ne smije napisati ovdje. Odmah si SDA bot i budzetlija.
Koliko je od ovih kriticara bilo pred predsjednistvom u februaru 2014. godine? Ko nije tu bio neka ne sere.
pinkman

#48477 Re: SDA-All about

Post by pinkman »

Patton44 wrote: 31/05/2020 22:00 Sad im premijeru j... m ... kreni od Aljose koji je sve ovo i reziro pa nadalje.
Otkud ti da je da je on rezirao? Ima brata u Tuzilastvu ali ne znam koliki mu je uticaj na glavnu.
palermo

#48478 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 31/05/2020 22:01
invincible1921 wrote: 31/05/2020 21:58 U ovo alucaju ako ostane samo na respiratorima bez istraga oko drugih stvari, SDA ce izvuc vise koristi nego stete
Uigrane razmjene pasova su forumasi najavili jos prije par mjeseci. Ovi njih kao tuze, oni se kao brane i nevino su progonjeni. Ovi kao ne daju izbore, a ovi su kao za izbore. A svi zajedno jedni drugima pokusavaju podici rejting i ocuvati pozicije. Situacija nikad ozbiljnija, zabrinutost na maksimumu, prelama se sudbina Bosne, dusmani nikad jaci i tako blize i tako dalje. :mrgreen:
haj, života ti, objasni mi, koja je potreba HDZ-a za ovim pasovima. K'o biva postoji neko ko ih ugrožava unutar njihove biračke baze......
Billy The Pljuc

#48479 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Image

"Samo sat nakon što su obilježavajući Dan bijelih traka u Prijedoru građani u znak sjećanja na ubijenu djecu, na trgu u centru grada, ostavili ruže na kojima su ispisana imena ubijene prijedorske djece, ruže su uklonjene.

Očito je da su komunalni radnici imali nalog da čim se grupa građana raziđe odmah uklone sve tragove njihovog prisustva, piše Oslobođenje.

Vlasti u gradu u kojem su počinjeni stravični zločini već 28 godina ne žele dopustiti izgradnju spomenika ubijenoj djeci. Sramota.

Podsjetimo, na trgu su ukrug položene 102 ruže, a jutros je u Prijedoru osvanuo i plakat koji negira bijele trake. Jedan od današnjih učesnika Dana bijelih traka je bio i Salko Bačić iz sela Zecovi kod Prijedora. U ratu mu je ubijeno troje djece i supruga.

Izgubio sam troje djece i suprugu. Dva sina su preživjela. Jedan se uspio sakriti, a jedan je bio sa mnom u logoru Trnopolje. Sve skupa, na jednom mjestu sam izgubio 29 članova familije. Jedan ubijeni sin je imao 14, drugi 12, a kćerka je imala 10 godina. Izgradili smo tamo neko spomen-obilježje, ali evo čisto sumnjam da će biti išta od izgradnje spomenika za svu ubijenu djecu. Niko nas ništa ne pita, niti nas obilazi. Teška su sjećanja i nikad bol neće nestati – rekao je Salko Bačić za agenciju Anadoliju."

Riđi imaš li komentar na samo jednu od mnogih stvari koje ste babo ti rahmetli i ti skupa sa podobnim i poslušnim kreirali i dozvolili kad već spominješ rat i žrtve, obiđeš li makar nekad ove ljude i ako ništa slažeš da mislite na njih i suosjećate s njima ili ti je lakše dogovarati krađu i dijeliti plijen sa režimom koji vlada tamo???
Last edited by Billy The Pljuc on 31/05/2020 22:20, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#48480 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Svi su Hrvati, kako su preskočili njih, a došli do Novalića? Ovo je samo nastavak napada na Bošnjake, prvo su odstranjeni iz vrha pravosuđa, a onda su postali više prisutni u optužnicama, naročito kada je ratni zločin u pitanju", rekao je Izetbegović. 
Rece bakir znajuci da je on i njegova stranka ta koja je sve vrijeme u vlasti bila i dooustala da se ovo bosnjacima desi :-) slabo se nesto ukopava...
Ali hajde, kao da njegovi glasaci to skontati mogu..ne cilja on na one koji imaju mozak
Prpa.ba

#48481 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 31/05/2020 22:05 haj, života ti, objasni mi, koja je potreba HDZ-a za ovim pasovima. K'o biva postoji neko ko ih ugrožava unutar njihove biračke baze......
Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri
Neko se malo zaigrao oko respiratora, pa iskoristeno za unutarstranacki obracun u SDA. HDZ koristi isplivalo prljavo rublje da podsjeti SDA na vaznost relaksiranih odnosa. Meni licno sasvim nebitna tema, po vise osnova. Niko nece odgovarati, strasti se okrecu u nepotrebnom smjeru gdje ti i ostali patriote objektivno dominirate, a takodjer uspjesno skrece temu sa daleko vaznije stvari, a to je pokusaj pauziranja bh demokratije.

SDA popuni CIK bez konkursa sto je potez cija legalnost se moze testirati na sudu, sto ce partneri iz HDZ i SNSD i uciniti. CIK onda kao zeli raspisati izbore, ali HDZ i SNSD ne zele pustiti novac.

Ne sumnjam da ces ti tu vidjeti mudar manevar da se isforsira rjesenje za Mostar, dok ja vidim dvostruki obruc kojim se stvaraju uslovi za ukidanje demokratije u cijeloj drzavi.

Mozes li ti meni sada, zivota ti, objasniti zasto smatras da je ovaj, ocito montirani proces, toliko opasan? Kako to HDZ misli preuzeti Vladu FBiH pored zivog gospodina Veska Drljace iz partnerskog i patriotskog SBB-a sa kojim je SDA u strateskoj koaliciji? Citam ove portale koji dijele tvoju zabrinutost, i i dalje ne vidim nikakav smislen argument.

Strah radi straha bez makar posrednih cinjenica nije pametna strategija, prenesi kolegama, a ja cu prenijeti tvoje stavove Dini. :mrgreen:
Patton44

#48482 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

pinkman wrote: 31/05/2020 22:04
Patton44 wrote: 31/05/2020 22:00 Sad im premijeru j... m ... kreni od Aljose koji je sve ovo i reziro pa nadalje.
Otkud ti da je da je on rezirao? Ima brata u Tuzilastvu ali ne znam koliki mu je uticaj na glavnu.
Mala je ovo carsija . Vazno je da je Fadil izasao ,a izace i spletke koje su mu pravljene.
pinkman

#48483 Re: SDA-All about

Post by pinkman »

Patton44 wrote: 31/05/2020 22:31
Mala je ovo carsija . Vazno je da je Fadil izasao ,a izace i spletke koje su mu pravljene.
Pitam samo. Nesto meni vise zvuci na HDZ kuhinju. Eventualno oni skupa kao neki dodatak. Ali da je sam Campara ne vjerujem.
madner

#48484 Re: SDA-All about

Post by madner »

JThomas wrote: 31/05/2020 21:29
madner wrote: 31/05/2020 21:17 Predlazem saopstenje da su nisu namjerno kupili ove usisivace, nego se omaklo. :D
a sve eventualne probleme treba rješavati unutar stranke :thumbup:
Nema smisla da se tuzilastvo bavi ovim stvarima kada su organi stranke odlucili da Fikret i Solak trebaju odgovarati.
Patton44

#48485 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

pinkman wrote: 31/05/2020 22:34
Patton44 wrote: 31/05/2020 22:31

Pitam samo. Nesto meni vise zvuci na HDZ kuhinju. Eventualno oni skupa kao neki dodatak. Ali da je sam Campara ne vjerujem.
Uvjek neko iskoristi sansu koja mu se slucajno ukaze. Nikakav dodatak . Izmaklo mu se kontroli.Najednom ga nestalo .
made_in_sarajevo

#48486 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Patton, bunk i ostali junaci...

RunnerX

#48487 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

made_in_sarajevo wrote: 31/05/2020 22:52 Patton, bunk i ostali junaci...
Ja još uvijek ne mogu shvatiti da postoje osobe koje otvoreno brane ovaj kriminal. Ne samo ovaj, nego i sav prethodni. Shvatam ja ostrašćenost, podršku ideologiji koju zastupaš, ali postoji li neka granica kad kažeš dosta, neću više da se brukam, pretjerali su.
kamberovica polje

#48488 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

RunnerX wrote: 31/05/2020 23:05
made_in_sarajevo wrote: 31/05/2020 22:52 Patton, bunk i ostali junaci...
Ja još uvijek ne mogu shvatiti da postoje osobe koje otvoreno brane ovaj kriminal. Ne samo ovaj, nego i sav prethodni. Shvatam ja ostrašćenost, podršku ideologiji koju zastupaš, ali postoji li neka granica kad kažeš dosta, neću više da se brukam, pretjerali su.
Da probaš sendvič shvatio bi. :bih:
palermo

#48489 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 31/05/2020 22:26
palermo wrote: 31/05/2020 22:05 haj, života ti, objasni mi, koja je potreba HDZ-a za ovim pasovima. K'o biva postoji neko ko ih ugrožava unutar njihove biračke baze......
Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri
Neko se malo zaigrao oko respiratora, pa iskoristeno za unutarstranacki obracun u SDA. HDZ koristi isplivalo prljavo rublje da podsjeti SDA na vaznost relaksiranih odnosa. Meni licno sasvim nebitna tema, po vise osnova. Niko nece odgovarati, strasti se okrecu u nepotrebnom smjeru gdje ti i ostali patriote objektivno dominirate, a takodjer uspjesno skrece temu sa daleko vaznije stvari, a to je pokusaj pauziranja bh demokratije.

SDA popuni CIK bez konkursa sto je potez cija legalnost se moze testirati na sudu, sto ce partneri iz HDZ i SNSD i uciniti. CIK onda kao zeli raspisati izbore, ali HDZ i SNSD ne zele pustiti novac.

Ne sumnjam da ces ti tu vidjeti mudar manevar da se isforsira rjesenje za Mostar, dok ja vidim dvostruki obruc kojim se stvaraju uslovi za ukidanje demokratije u cijeloj drzavi.

Mozes li ti meni sada, zivota ti, objasniti zasto smatras da je ovaj, ocito montirani proces, toliko opasan? Kako to HDZ misli preuzeti Vladu FBiH pored zivog gospodina Veska Drljace iz partnerskog i patriotskog SBB-a sa kojim je SDA u strateskoj koaliciji? Citam ove portale koji dijele tvoju zabrinutost, i i dalje ne vidim nikakav smislen argument.

Strah radi straha bez makar posrednih cinjenica nije pametna strategija, prenesi kolegama, a ja cu prenijeti tvoje stavove Dini. :mrgreen:
Isforsira rješenje za Mostar ? Ma jok, nisam ja nikada za isforsirana rješenja. Što se tiče izbora....neću ti oponirati, svakako da se treba sve učiniti da se izbori održe i u tom smislu podržavam svaki pritisak. Samo, ne vjerujem u pritiske koje imaju samo lokalni karakter.

Svaka pobjeda ovakvog HDZ-a je loša. Loša za Bosnu i Hercegovinu. Jača njihove težnje i udaljava nas od normalizacije stanja. Što se tiče SBB-a on je strateški koalicijski partner SDA isto onoliko koliko je bio strateški partner četvorci kada je bio sa njima ma daju koaliciji (ovo samo uzgred napominjem). SBB je u rangu sa ovakvim HDZ-om (uvijek naglašavam ovakvim HDZ-om, jer sam uvjeren da HDZ ne mora biti ovakav i voditi ovakvu politiku) i ništa manje opasan za državu BiH od HDZ-a. Od svih političkih grešaka Bakira ja mu najviše zamjeram što nije do kraja raščistio sa Fahrom. Jačanje strateških pozcija HDZ-a i SBB-a (haj da zanemarimo sada SNSD) i davanje poluga vlasti njima jeste opasno. ...

Prenesem tvoje stavove....a ti Dini prenesi i ovo, upravo ova situacija je pokazala da je nemoguće uspješno voditi politiku fokusirajući se samo na lokalni nivo. Uvijek će izroniti nešto od čega ne možeš pobjeći. Mislim, možeš....ali se onda zoveš NBL (ili kako se već zove Hadžibajrićeva stranka) i domet ti je općina Stari grad.

I sad ti možeš vjerovati meni ili ne, ali meni je žao što četvorka nije iskoristila priliku da pošalje jasnu poruku da montirani politički procesi u njima nikada neće imati saveznika i da koliko god mi bili protiv SDA, ima nešto što je i veće od toga, Bosna i Hercegovina (nemoj me samo sad optužiti za parolaštvo). A šta umjesto toga radi četvorka......neskriveno navija za Gordanu Tadić. I to sve zbog jebenih izbora u sarajevskom kantonu......ma daj......ukoliko ne misliš globalno, bogami teško da ćeš moći djelovati i lokalno....
JThomas

#48490 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:( koliko god puta da je pročitam, svaki put me dirne potresna ljudska priča o fahrici kao neprijatelju sda. moderni brut :(
RunnerX

#48491 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

palermo wrote: 31/05/2020 23:20A šta umjesto toga radi četvorka......neskriveno navija za Gordanu Tadić. I to sve zbog jebenih izbora u sarajevskom kantonu......ma daj......ukoliko ne misliš globalno, bogami teško da ćeš moći djelovati i lokalno....
Gluposti. Četvorka, kao i svaki normalan čovjek, navija za to da kriminalci završe iza rešetaka. Naravno da je njihov motiv još veći jer se radi o direktnom političkom protivniku.

HDZ je totalno nebitan u ovoj priči, oni su svakako dobili sve što su željeli i više od toga ne može ni u teoriji.

I ta priča o lokalnom djelovanju je isto tako besmislena. Četvorka na Federalnom nivou ima 22%, što je za 3% manje od SDA.
palermo

#48492 Re: SDA-All about

Post by palermo »

RunnerX wrote: 31/05/2020 23:33
palermo wrote: 31/05/2020 23:20A šta umjesto toga radi četvorka......neskriveno navija za Gordanu Tadić. I to sve zbog jebenih izbora u sarajevskom kantonu......ma daj......ukoliko ne misliš globalno, bogami teško da ćeš moći djelovati i lokalno....
Gluposti. Četvorka, kao i svaki normalan čovjek, navija za to da kriminalci završe iza rešetaka. Naravno da je njihov motiv još veći jer se radi o direktnom političkom protivniku.

HDZ je totalno nebitan u ovoj priči, oni su svakako dobili sve što su željeli i više od toga ne može ni u teoriji.

I ta priča o lokalnom djelovanju je isto tako besmislena. Četvorka na Federalnom nivou ima 22%, što je za 3% manje od SDA.
Imaš puno pravo da smatraš moj stav glupošću.
shbc

#48493 Re: SDA-All about

Post by shbc »

Zna li iko je li Fadil ista pojeo?
ellaxaz

#48494 Re: SDA-All about

Post by ellaxaz »

Asim će to sve srediti sa glumcem.
Zijo77

#48495 Re: SDA-All about

Post by Zijo77 »

animus wrote: 31/05/2020 20:54
madner wrote: 31/05/2020 19:57 Mogu se opremiti domovi zdravlja :-D

Jest da su potpuno beskorisni za svrhu koju su kupljeni, jest da ne bi spasili nikog od Covida, ali imaju neku svrhu. Kao i registratori. Malo skuplji.
Znas li da su u narudžbi naveli 100 za intenzivnu i 200 za vozila. Ili obratno ne sjećam se sada. Znaci da nam je i ovo potrebno bilo. Sada ih imamo 140. Jeste da su skupo placeni ali tako je kako je. Ako je neko kriv neka odgovara. Ja mislim da nije. Neka sada kupe ove Dragerove kad imaju vremena. Trebat ce nam skoro sigurno. Samo sada vise niko nema muda da ista kupi.
Animuse, animuse.... ko te ne zna, skupo bi te platio! Kako bolan ne bio, niko nije kriv? Krivo je more! Neko mora biti kriv za neodgovorno trošenje novca, odnosno nesavjesno poslovanje! Ja mislim da je kriva Sebija! Ne može je se osuditi jer čak i da se došlo u posjed snimka njene vjerovatne naredbe Fadilu, ona nije kriva jer Fadil nije smio poslušati. U normalnoj državi bi premijer podnio ostavku samo zbog sumnje i javne blamaže! A smijem se kladiti u svoju glavu da je sve počelo od Sebijine naredbe da se Fikretu dodijeli posao kako bi mali lopovčić uzeo sa nekoliko klikova 100.000 KM. Pa ona je prethodno to pokušala srediti prijatelju svog budućeg zeta! To se tako radi u SDA 30 godina!
Zijo77

#48496 Re: SDA-All about

Post by Zijo77 »

invincible1921 wrote: 31/05/2020 20:26 Eh eo prilike SIPI i svima da se popisaju po ovoj recenici "napad na Bosnjake"...jer ako ne uhapse nikoga za Pokretnu bolnicu prema kojoj su i ovi respiratori mala maca,onda ce samo sat vjetar u ledja SDA

Kako misliš, mala maca? Za respratore je bespovratno otišlo 10.500.000 KM! Za pokretnu bolnicu u Banja Luci su pare vraćene!
invincible1921

#48497 Re: SDA-All about

Post by invincible1921 »

Zijo77 wrote: 01/06/2020 00:00
invincible1921 wrote: 31/05/2020 20:26 Eh eo prilike SIPI i svima da se popisaju po ovoj recenici "napad na Bosnjake"...jer ako ne uhapse nikoga za Pokretnu bolnicu prema kojoj su i ovi respiratori mala maca,onda ce samo sat vjetar u ledja SDA

Kako misliš, mala maca? Za respratore je bespovratno otišlo 10.500.000 KM! Za pokretnu bolnicu u Banja Luci su pare vraćene!
Vracene ? Ko sta ?
drug_profi

#48498 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Jel se ja varam ili je prica isla ovako:
Odbijen je njemacki proizvođač, a onda su kupljeni kineski registratori preko posrednika, kompanije nedavno registrovane u kini.
Sumnja se da je kompaniju registrovao neko odavde. Novac je uplacen toj kompaniji, a ne proizvođaču. Taj posednik je platio nabavnu cijenu, kolika god da je bila, a ostatak je profit koji se dijeli po ranijem dogovoru.

Ne mogu da nadjem izvore, ali ja ovo nisam izmislio vec procitao ili gledao na TV. Ima li neko da potvrdi ovo ili linkuje neki izvor?
BHCluster

#48499 Re: SDA-All about

Post by BHCluster »

"Mi smo učinili propuste u radu i to treba da priznamo i uklonimo. Bili smo neoprezni na početku i u stranci su se uvukli ljudi koji tamo ne pripadaju. Ti ljudi su se promenili. Oni se guraju na položaje i govore šta su učinili prije 15 godina a ne pitaju šta su uradili danas. Njima se više ne može praštati greška, oni koji nisu položili ispit udaljite iz stranke. Za vozačku dozvolu tražu ispit a možete postati ministar a niko od vas nikakav ispit ne traži i opravdano nas nekada ruže, kritikuju, pa kažu da je taj i taj čovjek u SDA."
JThomas

#48500 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pravo vrijeme za obračun sa kriminalom uvijek je bilo isto. nije sad. ne znamo kad će biti, ali nije sad.
Post Reply