SDA-All about

palermo

#48451 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 31/05/2020 20:45
palermo wrote: 31/05/2020 20:23 Pa dobro, još predstoji borba......ima nade da Fadil završi iza rešetaka, život je nepredvidljiv......još se ima aduta u rukama
Je li se SDA uspjela izboriti za tvoju naklonost svojim stamenim odgovorom na ove podmukle napade na Bosnu i Bosnjake? :-D
što se tiče ovog slučaja, apsolutno....

nego, kad sjedneš sa Dinom da kahvenišeš, reci mu da ove poruke što piše po Facebooku (ovo što je Klix prenio) i nisu mu baš najpametnije.......mislim, znaš i ti to, reci mu, jebo ga život.....
animus

#48452 Re: SDA-All about

Post by animus »

madner wrote: 31/05/2020 19:57 Mogu se opremiti domovi zdravlja :-D

Jest da su potpuno beskorisni za svrhu koju su kupljeni, jest da ne bi spasili nikog od Covida, ali imaju neku svrhu. Kao i registratori. Malo skuplji.
Znas li da su u narudžbi naveli 100 za intenzivnu i 200 za vozila. Ili obratno ne sjećam se sada. Znaci da nam je i ovo potrebno bilo. Sada ih imamo 140. Jeste da su skupo placeni ali tako je kako je. Ako je neko kriv neka odgovara. Ja mislim da nije. Neka sada kupe ove Dragerove kad imaju vremena. Trebat ce nam skoro sigurno. Samo sada vise niko nema muda da ista kupi.
JThomas

#48453 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

može li neki poznavalac narodnog sda jezika ovo prevesti za nas snobove?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/duska-j ... /200531080
"To je istina. Smjena bi se trebala desiti u toku iduće sedmice. Razlog za smjenu gospođe Jurišić su jednostavni, a to su krivične prijave koje su napisane, pa čak i naplaćene.
Janjicar

#48454 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

SDA bi svojim glasačima "muda pod bubrege" prodala k'o najkapitalniju investiciju a da ne iskoristi jednu običnu aferu u svoju korist ?
Billy The Pljuc

#48455 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

tvojkomsija wrote: 31/05/2020 20:05
statixx wrote: 31/05/2020 20:02 Treba na jesen kupiti jos 100 komada za intenzivnu. Zapravo treba odmah naruciti, da ne bude kasnije, zurilo se pa su napravljeni propusti.
Treba nas izac 100 hiljada i nayebat im se mame
Malo je to druže, da se udari koordinirano samo na sve adrese u KS treba nas jedno brat bratu minimalno 200.000, da im se ne da mogućnost bježanja a moraš računati i da će biti određenog otpora jer nije ni njih malo a bezbeli će organi reda i mira biti na njihovoj strani.

Nisam za nasilje al' fakat se ove ne može drugačije svrgnuti sa vlasti, što prije to shvatimo i reagujemo to su nam veće šanse da izađemo iz govana. Da bi se išta postiglo mora se računati s tim da pokoja mrtva glava treba pasti a zgrade institucija ne treba paliti, samo udar na ukradeno i oteto a što je sada bezbeli u privatnom vlasništvu kako pojedinaca tako i pripadajućih im stranki.

Stoku vezati gole i bose i izvesti na ulice, okupirati postojeće pritvorske i zatvorske kapacitete i smjestiti ih na hljeb i vodu pod kontrolom naroda. Blokirati sve institucije i uspostaviti privremenu vladu, nikome od postojećih budžetlija dozvoliti ikakvo daljnje djelovanje u istim bez obzira na stranačku i entitetsku pripadnost. Očistiti javni sektor od istih takođe, onima što uspiju pobjeći blokirati povratak i oduzeti svu imovinu.

Da ne dužim, znači samo REVOLUCIJA može dati rezultate.
palermo

#48456 Re: SDA-All about

Post by palermo »

statixx wrote: 31/05/2020 20:44

To sto je proces montiran jer se kralo iza ledja HDZa ne znaci da nema korupcije i kriminala. Nije problem sto se krao javni novac vec nesto trece.
Nema šta se u ovoj zemlji nije kralo, znam referente koji imaju vile, znam obične službenike u ovim JP cestama jal Federacije jal kurca palca koji su uzimali ogromne pare, znam da se možeš zaposliti tek onda kada se zaposli i komšinica od tetke glavnog iz SDA ili HDZ-a ili onog ko je na vlasti i od svih tih slučajeva......ne moraš ih svijećom tražiti... vi se uhvatitete da podržavate montirani politički proces i to od strane onih koji sigurno ne žele dobro ovoj zemlji i još pride slučaj u kojem je čak i upitno je li bilo kriminala.......

ma daj......mislim, ne smeta meni da me se ovdje proglašava i SDA botom ili kako već.....ali neshvatljivo mi je da se namjerno zatvaraju oči pred nečim, i to pametni ljudi to rade....
madner

#48457 Re: SDA-All about

Post by madner »

animus wrote: 31/05/2020 20:54
madner wrote: 31/05/2020 19:57 Mogu se opremiti domovi zdravlja :-D

Jest da su potpuno beskorisni za svrhu koju su kupljeni, jest da ne bi spasili nikog od Covida, ali imaju neku svrhu. Kao i registratori. Malo skuplji.
Znas li da su u narudžbi naveli 100 za intenzivnu i 200 za vozila. Ili obratno ne sjećam se sada. Znaci da nam je i ovo potrebno bilo. Sada ih imamo 140. Jeste da su skupo placeni ali tako je kako je. Ako je neko kriv neka odgovara. Ja mislim da nije. Neka sada kupe ove Dragerove kad imaju vremena. Trebat ce nam skoro sigurno. Samo sada vise niko nema muda da ista kupi.
Znam da su trebali kupiti registratore :D za Covid, to sto su kupili ormare ovaj masine koje imaju slican naziv nema veze sa tim.
Patton44

#48458 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Zijo77 wrote: 31/05/2020 18:42 Znam da su mnogima iznevjerena očekivanja zbog puštanja na slobodu Novalića, Solaka i Hodžića. Ali, vjerujte mi da sam to znao čim sam čuo kako je nestao Novalićev mobitel dan prije privodjenja. Ovdje se, kao što sam i ranije rekao radi o bahatosti nevidjeno bahate Sebije Izetbegović koja je sve i zakuhala! Bakir joj je vjerovatno provukao kroz uši da ga je Fikretov punac zamolio da omogući malom da se dokaže (naravno i da malo zaradi)! Sebija je naredila Fadilu, pa se kao kurva ušutila znajući da će Bakir i stranka izvući svu trojicu. Poslije je nastao bal javašluka, neznanja i nekompetentnosti! Smijurija koja je završila tragičnim gubitkom 10.500.000 KM, a to znači da je svima od male bebe do starog dede u Federaciji BiH ukradeno po 5KM iz džepa!
Ne uzbuđujte se previše! SDA je dobila šamarčinu. Čak i njeni simpatizeri i botovi znaju i vide. Nisu oni glupi! Sve su to uposlenici državnih firmi, agencija i ustanova koji se boje promjene vlasti! Treba ih razumjeti. Ima i onih koji bi glasali za SDA čak i da ih ostavi bez gaća na guzici jer misle da SDA brani narod i BiH. Treba ih razumjeti, nije im neka pamet. I na kraju, moram reći da SDA odgovara onim Bošnjacima koji su došli u gradove sa sela ili provincije. Oni su glupo i bespotrebno vrijedjani od onih glupana koji misle da im rodjenje u Sarajevu garantuje sve, od zaposlenja do vrijedjanja onih koji su došli u Sarajevo! Taj raskol izmedju tzv. fine gradske raje i novih sugradjana koristi SDA.
Jesteli vi gospodine prebolovali koronu.
tvojkomsija

#48459 Re: SDA-All about

Post by tvojkomsija »

Ja sam vec rekao, ako se mirno dopusti da ne bude izbora, gotovo je. Nema onda vise price. Poslije toga ce moci sve, treci entitet, fildzan drzave, zacementirane SDA i HDZ u parlamentu... doslovno ce nam se rugati u facu. Bit ce opcija, ili da im se pridruzis ili da zivis kao rob i pseto. Ili da ides u Njemacku (dok i to ne zabrane). A svakako su aminovali da nas se zamijeni pakistanskim i alzirskim "inzenjerima", njima je svejedno.
statixx

#48460 Re: SDA-All about

Post by statixx »

palermo wrote: 31/05/2020 21:02

To sto je proces montiran jer se kralo iza ledja HDZa ne znaci da nema korupcije i kriminala. Nije problem sto se krao javni novac vec nesto trece.
Nema šta se u ovoj zemlji nije kralo, znam referente koji imaju vile, znam obične službenike u ovim JP cestama jal Federacije jal kurca palca koji su uzimali ogromne pare, znam da se možeš zaposliti tek onda kada se zaposli i komšinica od tetke glavnog iz SDA ili HDZ-a ili onog ko je na vlasti i od svih tih slučajeva......ne moraš ih svijećom tražiti... vi se uhvatitete da podržavate montirani politički proces i to od strane onih koji sigurno ne žele dobro ovoj zemlji i još pride slučaj u kojem je čak i upitno je li bilo kriminala.......

ma daj......mislim, ne smeta meni da me se ovdje proglašava i SDA botom ili kako već.....ali neshvatljivo mi je da se namjerno zatvaraju oči pred nečim, i to pametni ljudi to rade....
I ti nasjeo na pricu da cemo propasti bez Fadila. I jos ocekujes od mene da zalim covjeka jer mu je napakovao vjerni koalicioni partner s kojim je izgradio sistem koji si opisao.
JThomas

#48461 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

naravno, sirota sda nema ništa sa formiranjem takvog sistema. oni su samo žrtve u svemu tome. njih napadaju montažama a oni se brane samo istinom :(
madner

#48462 Re: SDA-All about

Post by madner »

Predlazem saopstenje da su nisu namjerno kupili ove usisivace, nego se omaklo. :D
tandmand

#48463 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Jadni Vadil von Neuer, šta su radili snjega.

Bošnjačkog prvaka, držali gladna i žedna.
palermo

#48464 Re: SDA-All about

Post by palermo »

statixx wrote: 31/05/2020 21:13
palermo wrote: 31/05/2020 21:02

I ti nasjeo na pricu da cemo propasti bez Fadila. I jos ocekujes od mene da zalim covjeka jer mu je napakovao vjerni koalicioni partner s kojim je izgradio sistem koji si opisao.
ma ok......kao što rekoh, nada zadnja umire, možda stvarno tužilaštvo uspije....
spinel_

#48465 Re: SDA-All about

Post by spinel_ »

Sta kaze ridjobradi smrdo sda ce dobiti sve izbore u ovom desetljecu. Jos malo krme ridjobrado i smetljiste istorije ti se pise
JThomas

#48466 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

madner wrote: 31/05/2020 21:17 Predlazem saopstenje da su nisu namjerno kupili ove usisivace, nego se omaklo. :D
a sve eventualne probleme treba rješavati unutar stranke :thumbup:
palermo

#48467 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Možda ne bi bilo loše jednim jakim saopštenjem podržati rad glavne tužiteljice i konačno stati u kraj političkim pritiscima na tužilaštvo.....
Kamper

#48468 Re: SDA-All about

Post by Kamper »

invincible1921 wrote: 31/05/2020 20:26 Eh eo prilike SIPI i svima da se popisaju po ovoj recenici "napad na Bosnjake"...jer ako ne uhapse nikoga za Pokretnu bolnicu prema kojoj su i ovi respiratori mala maca,onda ce samo sat vjetar u ledja SDA
Jeste 10.5 miliona je mala maca naspram 4.2 miliona.
invincible1921

#48469 Re: SDA-All about

Post by invincible1921 »

Kamper wrote: 31/05/2020 21:42
invincible1921 wrote: 31/05/2020 20:26 Eh eo prilike SIPI i svima da se popisaju po ovoj recenici "napad na Bosnjake"...jer ako ne uhapse nikoga za Pokretnu bolnicu prema kojoj su i ovi respiratori mala maca,onda ce samo sat vjetar u ledja SDA
Ona bolnica ako je i cetvrtinu onoga kolko su platili yebi me...uostalom ovi respiratori hajde mogu se i koristit nekad mogu se i.ovi nasi vadit da su u neznanju uradili. Bolnica prvo nije ni trebala, kao drugo nije koristena i kao trece NECE NIKADA NI BITI...
JThomas

#48470 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ima na ovom forumu i tema o pravosuđu generalno. zove se "pravosuđe bih - najlošiji pravni sistem na svijetu". kako sam naziv govori, pretežno se kritikuje. ima jedno pet-šest relativno stalnih diskutanata, i malo više povremenih. ali nema nikoga iz tabora zaustavimo montirani proces protiv premijera. njihovo dotadašnje interesovanje za probleme u pravosuđu moglo se kroz niz godina opisati u tri čuvene riječi neka institucije rade (ali znamo da neće). a interes nije naglo porastao ni kad je mečka zaigrala beavisu i buttheadu, odnosno fikretu i solaku, nego tek kad je fadil lišen slobode. dok god je ovo u zagradi dosljedno poštovano, sve je bilo u redu. a samo nagovještaj da nešto može biti (i da su ih pritvorili to je još svjetlosnu godinu od konačne i pravosnažne osude u ovoj zemlji), možda samo prijetnja i zatezanje lanca od dragog koalicionog partnera - i nebo se otvori.

naravno, niko od sda simpatizera stvarno ne navija da nešto krene protiv igrača hdz-a i snsd-a. to je samo verbalno kontriranje za naivne i kupljene. kad bi se to stvarno desilo niko od top 100 ljudi im ne bi ostao. rejoni su podijeljeni i njima je svima jednako u interesu da ne ide niko.
Last edited by JThomas on 31/05/2020 21:56, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#48471 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

"Bakir Izetbegović, predsjednik SDA gostujući večeras na Federalnoj televiziji kazao je da su odlukom Suda Bosne i Hercegovine o puštanju premijera Fadila Novalića na slobodu u izvjesnoj mjeri ublaženi negativni efekti nastali njegovim hapšenjem.

Objasnio je Izetbegović zašto je, kako je kazao, nedvosmisleno stao u odbranu federalnog premijera, te je ustvrdio da jako dobro poznaje Fadila Novalića i da je posmatrao cijelu situaciju.

- Čovjek koji se upustio u korupciju i koji učestvuje u nekoj družini koja pljačka narod, koja koristi ovu situaciju da nešto zaradi od respiratora se ne ponaša na takav način. Takvi ljudi eksponiraju druge, njih nema, oni su negdje iza pregrade. Oni ne hvališu taj respirator kako ga je on hvalisao naivno, misleći da smo dobili izvanrednu spravu. Oni ne idu da dočekaju na aerodrom, kako je on to radio, jer znaju da će se nakon tri ili četiri dana pokazati da to nije tako. On je samo jednu grešku napravio. Nije morao kao premijer znati o respiratorima jer je to tuđi posao, ali je trebao da pita stručne ljude šta je to. Pod tom šifrom, prvi put nabavljamo neki kineski respirator, šta se krije pod tom šifrom, je li to zaista neki jako dobar respirator kako su njemu rekli. Tu je neku grešku napravio i to je sve – izjavio je Izetbegović u intervjuu za Federalnu televiziju.

Dodao je da dobro poznaje premijera Novalića, da zna koliko radi, te je ustvrdio da Fadil Novalić nema veze sa krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret. Govoreći o ostalim osumnjičenim, Izetbegović je izjavio da je "neko odlučio da takve respiratore nabavi".

- To nije radio Novalić. Neko jeste. Prema tome, ja tu ni iza koga ne bih stajao na ovakav način na koji stojim iza gospodina Novalića – izjavio je predsjednik SDA.

Ocijenio je da se radi o politički montiranom procesu, te da iskusni tužioci misle isto što i on, spomenuvši u tom kontekstu braniteljicu Fadila Novalića Vasviju Vidović.

- Ona je rekla da ne samo da nema uvjerljivih činjenica, nema nikakvih činjenica. Ne bi se ni ona tako zatrčavala sa kvalifikacijama. To će se nedvosmisleno pokazati. Ovo je udar na gospodina Novalića, na cijelu tu strukturu vlasti i na bošnjačku komponentu u toj vlasti. To je sasvim jasno – kazao je Izetbegović.

Ocijenio je da iza toga stoji Tužilaštvo BiH i da je ovo udar na ustavnopravni poredak u FBiH, na Fadila Novalića, njegov ugled i dignitet, ali i na poziciju Bošnjaka u Vladi i općenito.

- Ja mislim da je Tužilaštvo BiH pod političkim utjecajem. Pogledajte samo flagrantan udar na odluke Ustavnog suda od strane vlasti u RS-u, protivustavan referendum. To niko ne dovodi u pitanje. Zapriječene kazne pet godina zatvora i tako dalje. Niko nije odgovarao. Pogledajte samo obrazloženje, kako su oni njih izvukli. Oni su ustvari njih zovnuli na kafu, izvinili se i pustili ih sve, a onda se popravljaju na Bošnjaku, kojem uzmu mobitel, maltretiraju ga, drže ga tamo tri dana. Čovjek nije tri dana jeo i on je sebe doveo do kolabiranja, do kolapsa – izjavio je Izetbegović.

Naglasio je činjenicu da je četiri puta više procesa za vrijeme mandata Gordane Tadić otvoreno u FBiH u odnosu na RS, a u FBiH je nemjerljivo više tamo gdje žive Bošnjaci.

- Nije to ništa slučajno, a naročito kada su u pitanju ratni zločini – izjavio je Izetbegović.

Dodao je da, ako je Tužilaštvo BiH mislilo da neko ima komandnu odgovornost, je trebalo ispitati odgovornost ministra zdravstva FBiH, ministricu finansija FBiH koja je ujedno i komandantica Kriznog štaba, direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH, koji su Hrvati.

- Što njih nisu pitali? Kako su preskočili njih, pa došli do gospodina Novalića? Ruke su dizali svi ministri. Zašto baš on? Sve je to po meni vrlo suspektno. Ovo je samo nastavak jednog napada na Bošnjake. Prvo su odstranjeni iz samog pravosuđa, iz vrha pravosuđa, a onda su nesrazmjerno više prisutni u samim optužnicama nego drugi, naročito kada su u pitanju ratni zločini – poručio je Izetbegović.

Komentirajući izjave Gordane Tadić, koja je ocijenila da su Izetbegovićeve kritike "sramne" i da joj je ugrožena sigurnost, predsjednik SDA je izjavio da njena sigurnost nije ugrožena jer su, kako je kazao, Bošnjaci jedan benigan narod koji je, nažalost, naučio da ih se ovako tretira.

- Pazite ovu stvar. Goražde. Skoro 4.000 ubijenih ljudi iz blizine, linije su bile na kilometar. Gađali su ljude i djecu kao glinene golubove. Stotinu pedeset i osmero ubijene djece, skoro 4.000 mrtvih ljudi, od toga preko 1.000 civila. Ispaljeno je 100.000 granata tokom opsade Goražda. Niko nije odgovarao. Gordana Tadić ni protiv koga nije podigla optužnicu, ali jeste odgovarao branioc i oslobođen. Pokušala je da ga strpa u zatvor. Čovjek se izvadio, ali je godinama to trajalo – izjavio je Izetbegović.

Takvi kriteriji su, dodaje, doveli do toga da se kaže da je dosta ponižavanja Bošnjaka, a da se Tužilaštvo BiH ostalih plaši i da prave svjesno balanse.

- Ja za tu stvar nisam ni znao. Sada sam, kada je to kazala, izguglao i našao da su me iz RS-a optužili. To je očekivana stvar, čuvaju svoju stranu – izjavio je Izetbegović govoreći o krivičnoj prijavi koja je podnesena protiv njega zbog predavanja zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

Dodao je da je Gordana Tadić veoma lična, što se nikako ne bi smjelo desiti, te je podsjetio da se ona "medijski prepucavala" sa bivšim ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem i da mu je na kraju "svezala tužbu".

- Još gore. Na Zastupničkom domu, kada prije nekoliko mjeseci nije usvojen izvještaj o radu Tužilaštva, ona je rekla zakonodavcima: "Ja vas sve mogu da tužim, jednog po jednog". Možete misliti. Prijetila je ljudima. Na Domu naroda prije pet dana, koji je nenadležan za imenovanje članova Centralne izborne komisije, to radi samo Zastupnički dom, je ponudila da se Tužilaštvo BiH pozabavi imenovanjima u CIK-u. To su nevjerovatne stvari – izjavio je Izetbegović.

Na upit o HDZ-ovoj i SNSD-ovoj kontroli Tužilaštva BiH je kazao da Gordana Tadić "ugađa tim strankama na ovakav način".

- Pogledajte odnos prema Srbima koji su napravili neustavan referendum i ovakav ponižavajući odnos prema premijeru koji je Bošnjak. Pogledajte te brojke, pogledajte odnos prema ratnim zločincima, prema generalu Drekoviću i prema onima koji su ubijali tri godine ljude u Goraždu. Pogledajte tu "A" listu. Pogledajte samo ljude koji su na "A" listu, koje je ona stavila u ladicu. Došli su obrađeni predmeti iz Haga, koji već godinama čekaju da budu procesuirani. Čovjek koji je kriv za logor Sušica, najužasnije zločine u Vlasenici, najužasnije zločine u Brčkom, Ilijašu, Ilidži, Goraždu. Zašto to drže u ladici, a u isto vrijeme imamo Dudakovića, Mahmuljina, Pušinu, Vikića, naše branioce – poručio je predsjednik SDA.

Pojasnio je da postoji nacionalno izbalansiran vrh FBiH, te da bi, kada bi Novalić bio uklonjen, ostao samo jedan Bošnjak od pet ili šest pozicija.

- Samo predsjedavajući Zastupničkog doma. Sve ostalo bi bili Hrvati. To je neustavna stvar, da se pravog razloga i bez pravih argumenata ovakva stvar uradi – izjavio je Izetbegović.

Govoreći o mjerama zabrane, kazao je da će se to o tome razmišljati, te da ne sumnja da će Novalić moći obnašati svoju dužnost.

- Sa Radončićem mi imamo sasvim zadovoljavajuću saradnju. Bilo je nekih kriza prije nekoliko godina, kada je on imao taj proces za koji je optuživao SDA. Mislim da smo te stvari poravnali, da je to sada iza nas i da nas ustvari drži na okupu svijest i obaveza, da BiH nije lako, da prolazimo jednu tešku krizu, da Bošnjacima nije lako i da imamo obavezu da sarađujemo, čak ja mislim na jedan duži period – izjavio je Izetbegović na upit o saradnji sa SBB-om.

Kada su u pitanju odnosi sa HDZ-om BiH, Izetbegović je izjavio da su te dvije stranke "htjeli ili ne htjeli u koaliciji", te da predstavljaju dva naroda.

- I prije je bilo kriza u odnosima između stranaka, pa i lidera, ali ovaj put je to, nažalost, sve dublje. Ja ne razumijem u čemu je stvar, zašto se HDZ na takav način ponaša. Mislim da im nervozu stvara što se hrvatski korpus smanjuje u BiH, da se oni boje da će se zavladati nad Hrvatima u BiH i SDA je uz njih da se iznađu mehanizmi da se takve stvari ne dese. Ako Hrvati kao narod, ne kao HDZ, ne budu zadovoljni u BiH, neće biti dobro. Mi smo zato imenovali Hrvata u Sarajevu za premijera Vlade, da pokažemo da smo otvoreni i da smo spremni dati više nego što smo dužni. Ali HDZ ne da da se formira nova Federalna vlada, bez obrazloženja. U isto vrijeme govore da su ogroženi. Ne da da se završi imenovanje u Ustavnom sudu. Imamo jedan krnji Ustavni sud, drži se u ladici pola godine imenovanja – izjavio je Izetbegović.

Takav odnos su, dodaje, njihovi hirovi, te je podsjetio da je zbog tih hirova blokirana raspodjela novca MMF-a i usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. godinu.

- I stalno su nešto ugroženi, a na ovakav se način ponašaju – poručio je predsjednik SDA.

Kazao je da se treba sve učiniti da se Lokalni izbori održe, te da je SDA za to da se oni održe u oktobru ili najkasnije u novembru.

- Bojim se da SNSD i HDZ to neće dopustiti – upozorio je Izetbegović.

Najavio je da će SDA pobijediti i na narednim Lokalnim izborima, ali i na Općim 2022. godine, te svim narednim.

- Živi bili pa vidjeli – zaključio je Izetbegović."

Jao riđi jebem ti od do, nisu se ni Jelka ni Pehar dopisivali i zvali sa Fikretom niti su isti došli na svoje pozicije bez tvog aminovanja. Nije ni pokojni Jozo Leutar laka mu zemlja bila smaknut bez vašeg znanja, nisu se ni dokazi u istrazi o Čoviću gubili bez vašeg učešća niti bi se Pandora zataškala da niste vi i vaši partneri u kriminalu trebali odgovarati i da ne nabrajam dalje.

Nosaćemo se akobogda koliko još ove godine a to hoćete li uopšte dočekati izbore 2022-e ostaje da se vidi.
pinkman

#48472 Re: SDA-All about

Post by pinkman »

Zavisi koliki su stvarni troskovi tj. koliko su stvarno Kinezi trazili, a koliko dobavljac za bolnicu.
invincible1921

#48473 Re: SDA-All about

Post by invincible1921 »

pinkman wrote: 31/05/2020 21:56
Zavisi koliki su stvarni troskovi tj. koliko su stvarno Kinezi trazili, a koliko dobavljac za bolnicu.
U ovo alucaju ako ostane samo na respiratorima bez istraga oko drugih stvari, SDA ce izvuc vise koristi nego stete
Patton44

#48474 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Sad im premijeru j... m ... kreni od Aljose koji je sve ovo i reziro pa nadalje.
Prpa.ba

#48475 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

invincible1921 wrote: 31/05/2020 21:58 U ovo alucaju ako ostane samo na respiratorima bez istraga oko drugih stvari, SDA ce izvuc vise koristi nego stete
Uigrane razmjene pasova su forumasi najavili jos prije par mjeseci. Ovi njih kao tuze, oni se kao brane i nevino su progonjeni. Ovi kao ne daju izbore, a ovi su kao za izbore. A svi zajedno jedni drugima pokusavaju podici rejting i ocuvati pozicije. Situacija nikad ozbiljnija, zabrinutost na maksimumu, prelama se sudbina Bosne, dusmani nikad jaci i tako blize i tako dalje. :mrgreen:
Post Reply