Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Benjo34

#48176 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

zposao wrote: 15/01/2024 17:22
Benjo34 wrote: 14/01/2024 17:40
Slazem se u potpunosti. Zato mi je jako jako glupa ta prica da je Izrael tu bio prije 2000 godina I to mu daje ekskluzivno pravo da protjera ljude koji su tu 1000 godina. Negiranje postojanja drugih, minimiziranje drugih. Mozemo se vratiti u doba onda prije Izraela I to ide u nedogled.
Ja koliko znam (ispravi me neko ako griješim) Izrael priznaje postojanje okolnih država i naroda, ali upravo suprotno, okolni narodi ne priznaju postojanje države Izrael. A realno i ovi koji su priznali su to uradili iz interesa a ne iz ubjeđenja da Izrael ima pravo postojati. Sutra ce ga povuci i napasti Izrael cim im se ukaze prilika.
Benjo34 wrote: 14/01/2024 17:53 @General War Mal ne rekoh ko ti je Mesopotamac, krelac jedan.

Opet kakve veze to ima sa postojanjem Arapskih država? Kakvo ti je to objasnjenje. Gubis se u svojoj gluposti. Arapi su imali drzave I Jevreji su opstali u njima, u mnogo većem obimu nego u državama ovih koji sad podržavaju Izrael, ali su im pomogli da odsele sa svojih vjekovnih ognjista u slobodarskoj Europi.
Koliko je Jevreja ostalo na čitavom arapskom poluostrvu, bliskom istoku i sjeveru afrike? Jesi li ti ikada čuo za progone Jevreja i odakle osim iz Evrope? Nisi?

Toliko puta se ponavlja priča kako je Jevrejima super bilo u islamskim zemljama sve dok nisu krenuli da prave svoju državu, da cete tacno i vi poceti vjerovati u to.
To nije istina.
A mozes li da razumijes mozda zasto te drzave ne prihvataju postojanje Izraela? Da li bi ti prihvatio da tvoj komsija meni dopusti da ti uzmem pola kuce I da ti avake godine jos uzimam po sobu? Taj komsija koji je mene tuko je sad dopustio meni da djelim tvoju kucu? Ima li to Logike? Ako je mene tvoj komsija pretuko, osakatio, unistio imovinu,zasto kao utjehu mi nije dao pola svoje kuce, a ne pola tvoje? Jel shvatas sad poentu zasto ne priznaju Izrael?

Broj Jevreja u ostalim arapskim drzavama, I mnogim ostalim drzavama je takav jer je cionisticki pokret od 1880 godine, planski naseljavao Jevreje na prostor danasnjeg Izraela. Krenulo je 1880 godine, naseljavanjem ruskih jevreja, takozvani 1 Aliyah. Najvece pomjeranje Jevreja iz Arapskih zemalja se desilo nakon 1945. To su ti sve cionisticki fakti, ne kriju da su planski naseljavali taj prostor, imas hiljade dokumenata, Jevrejski koji to potkrepljuju. Pa cuo si za " One million plan". Ne kazem da nisu imali problema među Arapima, kao I sto svi drugi manjinski narodi imaju, ali naspram Europe, Rusije, bilo im je med I mlijeko.
Benjo34

#48177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 15/01/2024 17:31
Benjo34 wrote: 15/01/2024 16:45
General War wrote: 15/01/2024 16:10
..jest jos da su ti braca ukrainci...ima li igdje da necete se probati sakriti? :D
Slobodno pronađi moje postove na temi UKR, cak sam sumira redovno quote I pitao za kvotu. Ja se ne krijem I ne mijenjam dresove kao ti.
Ne to, vec teroriste vezes za nekakve oslobodilacke pokrete/vojske. Ukraina se brani, Hamas, Hutijanci i ostali da ih ne nabrajam -ne.
Ne vezem ja nikakve teroriste za oslobodioce, nikad nisam na ovoj temi Hamas pomenuo u pozitivnom kontekstu, nikad. Ali , Palestinci se brane od agresije evo, 70 godina, dovezli su im ljude, iz drugih drzava u kucu I rekli, evo ovo je vaše. Izrael je trebalo napraviti na prostoru Bavarske, to je ok rijesenje, oni su ih Genocidisali, ne Palestinci.
Benjo34

#48178 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 15/01/2024 17:35
Benjo34 wrote: 15/01/2024 16:46
General War wrote: 15/01/2024 16:18
Tvoj je problem sto pokusavas prodas M pod B...jedno je sikiracija za palestince, a sasvim drugo opravdanje a tek trece mrznja prema Izraelu i jevrejima.

Da ti quote svoje postove sa pocetka ovog? Cak sam otvoreno Pro izraelski bio nastrojen, jer nisam mogao ni sanjati da ce jednog dana Jevreji, zrtve Holokausta pozivati na nestajanje jednog naroda.
..I ja sam bio propalestinski po dosta stvari, dok nije dosao 7 oktobar...i pokazalo se pravo lice. Ako sloboda Palestinaca zavisi od smrti jevreja...hvala ne...i ne samo tamo, i ovamo i bilo gdje na svijetu.
A sta te prije 7 Oktobra drzalo kao Pro Palestinca?
isx

#48179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by isx »

General War wrote: 15/01/2024 11:44
Spoiler
Show

Image
Šta si ti? Portparol IOF-a?
General War

#48180 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

isx wrote: 15/01/2024 17:41
General War wrote: 15/01/2024 11:44
Spoiler
Show

Image
Šta si ti? Portparol IOF-a?
IOFa nisam ali IDFa jesam, plata dobra, socijalno, godisnji...sve po PS-u..sto?
biglebovski

#48181 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by biglebovski »

Koliko plaćaju za anonimnu podršku narativu? Ne vjerujem da sa IDF-om potpisujete ugovore? Neka medijska agencija, preko Klix-a, neke ambasade, kako to ide? Jel plaćaju po objavi, komentaru, ili je to kao dio nekog projekta sa određenim rokom?
General War

#48182 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 15/01/2024 17:39

Da ti quote svoje postove sa pocetka ovog? Cak sam otvoreno Pro izraelski bio nastrojen, jer nisam mogao ni sanjati da ce jednog dana Jevreji, zrtve Holokausta pozivati na nestajanje jednog naroda.
..I ja sam bio propalestinski po dosta stvari, dok nije dosao 7 oktobar...i pokazalo se pravo lice. Ako sloboda Palestinaca zavisi od smrti jevreja...hvala ne...i ne samo tamo, i ovamo i bilo gdje na svijetu.
Rekao sam u nekim stvarima:
-Jel trebaju svoju drzavu da mirno zive? Trebaju
-Jel trebaju jevrejski naseljenici na zapadnoj obali? Ne trebaju
-Jel treba metkom na pracku? Ne treba

7 Oktobar.
-Jel trba Izaelci da mirno zive? trebaju
-Jel trebaju jevrejski naseljinici na zapadnoj obali? trebaju, jer to je prva linija odbrane od militanata prema Izraelskim granicama.
-Jel treba se braniti ne vise od pracke vec otvorenog terorizma prema svemu jevrejskom ili sto ima veze sa Izraelom? Itekako treba, a palestinci trebaju da se zapitaju jel im ovo trebalo u zivotu.

eto.
General War

#48183 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

biglebovski wrote: 15/01/2024 18:09 Koliko plaćaju za anonimnu podršku narativu? Ne vjerujem da sa IDF-om potpisujete ugovore? Neka medijska agencija, preko Klix-a, neke ambasade, kako to ide? Jel plaćaju po objavi, komentaru, ili je to kao dio nekog projekta sa određenim rokom?
Vise nego Hamas i Iran, mada ovi placaju u (mrskim) dolarima,a jevreji u sekelima pa ode dosta na konverziju :D ..pogadja se na djuturue, zavisi koliko se s druge strane upeca :D
Benjo34

#48184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 15/01/2024 18:17

7 Oktobar.
-Jel trebaju jevrejski naseljinici na zapadnoj obali? trebaju, jer to je prva linija odbrane od militanata prema Izraelskim granicama.
-Jel treba se braniti ne vise od pracke vec otvorenog terorizma prema svemu jevrejskom ili sto ima veze sa Izraelom? Itekako treba, a palestinci trebaju da se zapitaju jel im ovo trebalo u zivotu.

eto.
Eh vidis sustina ti je u ovom prvom.

Palestinci ne zive mirno desetljecima. Otkako pamtim I znam guraju ih tjeraju u geto. Imas cak da im racunaju koliko humanitarne pomoci moze proci, broje im kalorije da ne bude, evo Izraelski izvor.

https://www.google.com/amp/s/www.timeso ... risis/amp/

Znaci, cinis godinama ovako nesto, ubijas kako ti se cefne, istjerujes iz kuca, ogranicavas vodu I tako desetljecima.

Dobar si ako je jedan 7 oktobar mogao da zamijeni decenijsku patnju Palestinaca, sa Izraelskom. Eh bas te su godine gladi, rodile Hamas, bojim se da pomislim sta ce ovaj rat da izrodi. Hamas ce izgledat kao PETA za to sto ce se rodit.
biglebovski

#48185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by biglebovski »

@general

Dodging the question :-D

Dobro..., interesantno je to djelovanje medija, novinara, influensera i ostalih, a vjerovatno zavrijeđuje posebnu temu pa da ne spamam. :run:
sumirprimus

#48186 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

I tako
General War

#48187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 15/01/2024 18:24

7 Oktobar.

eto.

Palestinci ne zive mirno desetljecima. Otkako pamtim I znam guraju ih tjeraju u geto. Imas cak da im racunaju koliko humanitarne pomoci moze proci, broje im kalorije da ne bude, evo Izraelski izvor.

Znaci, cinis godinama ovako nesto, ubijas kako ti se cefne, istjerujes iz kuca, ogranicavas vodu I tako desetljecima.

Dobar si ako je jedan 7 oktobar mogao da zamijeni decenijsku patnju Palestinaca, sa Izraelskom. Eh bas te su godine gladi, rodile Hamas, bojim se da pomislim sta ce ovaj rat da izrodi. Hamas ce izgledat kao PETA za to sto ce se rodit.
Terorizam prema izraelu unutra i vani je bio bio vise decenijski od strane tih istih palestinaca sponzorisan od vana...ovo je prevrsilo mjeru, nisu ni palestinci sjedili skrstenih ruku, kad god su imali priliku...iskoristili su je zivotima nevinih jevreja...a sad prekardasili.. Pa eto kad vec imaju volje za to, neka veca cuna pobjedi, ne znam sta da ti kazem...
Benjo34

#48188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 15/01/2024 18:34

7 Oktobar.

eto.

Terorizam prema izraelu unutra i vani je bio bio vise decenijski od strane tih istih palestinaca sponzorisan od vana...ovo je prevrsilo mjeru, nisu ni palestinci sjedili skrstenih ruku, kad god su imali priliku...iskoristili su je zivotima nevinih jevreja...a sad prekardasili.. Pa eto kad vec imaju volje za to, neka veca cuna pobjedi, ne znam sta da ti kazem...
Pa normalno da nisu sjedili covjece likovi su im dosli na zemlju, njihovu zemlju, zapad ih je tu smjestio, sta bi ti radio? Dođi sebi
General War

#48189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

biglebovski wrote: 15/01/2024 18:26 @general

Dodging the question :-D

Dobro..., interesantno je to djelovanje medija, novinara, influensera i ostalih, a vjerovatno zavrijeđuje posebnu temu pa da ne spamam. :run:
Moja uvjerenja se ne mogu platiti, zajebajem se, sa bezveze pitaocima...
Kad Izrael naograise, itekako cu ga potkaciti kao prije..ali ovo...ovo je stavr sizofrenije, gdje ljudi u istim postovima stavljaju i slave raketiranje izraela iz civilnih naselja, i odna placu kako izrael neselektivno rusi naselja i ubija civile...
General War

#48190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 15/01/2024 18:36
General War wrote: 15/01/2024 18:34

Pa normalno da nisu sjedili covjece likovi su im dosli na zemlju, njihovu zemlju, zapad ih je tu smjestio, sta bi ti radio? Dođi sebi
Bili su im I Egipcani i Jorcanci pa nisu se bunili...pusti tu pricu ba...
sumirprimus

#48191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:-)
Benjo34

#48192 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Ne vrijedi, dizem ruke, uzivaj u svojoj plitkosti.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#48193 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

Benjo34 wrote: 15/01/2024 16:05

Vidis tu je tvoj problem. Fundamentalist ti je svako ko kaze da IDF cini zlocine, samim tim, za mene si zlocinac, kao bilo ko ko podrzava ubijanje nevinih, sa bilo koje strane.
Tvoj je problem sto pokusavas prodas M pod B...jedno je sikiracija za palestince, a sasvim drugo opravdanje a tek trece mrznja prema Izraelu i jevrejima.

Ko je uopšte admin njihove stranice?
Koja neozbiljnost, kačiti nečije postove sa društvenih mreža na službenom profilu vojske.

Zamisli da vojska SAD-a napravi snimak gdje šire nečije poruke.
sumirprimus

#48194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Nije nesto sto nismo znali :skoljka:
General War

#48195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

sumirprimus wrote: 15/01/2024 18:41
:-)
Spoiler
Show
General War

#48196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

sehohari wrote: 15/01/2024 18:44

Ko je uopšte admin njihove stranice?
Koja neozbiljnost, kačiti nečije postove sa društvenih mreža na službenom profilu vojske.

Zamisli da vojska SAD-a napravi snimak gdje šire nečije poruke.
Mislim da je @Bloo , nisam siguran :D
zigson

#48197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zigson »

Sumir :lol:
GandalfSivi

#48198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 15/01/2024 18:46
Nije nesto sto nismo znali :skoljka:
Iran, Hezbolah i Hamas planirali zajednicki napad na Izrael, ali Hezbolah prespavao 8-)
Benjo34

#48199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 14/06/2021 01:18
vatrogasac wrote: 11/06/2021 16:18
snake81 wrote: 11/06/2021 01:46 Arapi su zlo.
Tebi je odrađen Brainwashing uz pomoć zna se i kojih medija i sada ti došao da nas prosvijetliš kao mi u zabludi decenijama.

Vršiš apartheid.

Image

Rušiš zgrade novinskih agencija da se to sakrije.

Image

I džaba.

Image
Image

Image

Image

Image

Niti jedne rijeci ko ispuca hiljade raketa na izrael, ubi njihovu djecu...i da Iron Dome nije uradio zasta je napravljen stotine bi civila ubijene bile...i sto ti rece...dzaba.
Oprostite, morao sam. Vratih se unazad, bas tako @General War , bio si prije Oktobra pro palestinski nastrojen. Samo si vijesti o stradanju Palestinaca objavljivao. Hahah nigdje ti objave niti jedne na temi da zalis Palestince. Koji si lažov. Post iz 2021, I svi su kao ovi sad.
General War

#48200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 15/01/2024 19:01
General War wrote: 14/06/2021 01:18
vatrogasac wrote: 11/06/2021 16:18

Tebi je odrađen Brainwashing uz pomoć zna se i kojih medija i sada ti došao da nas prosvijetliš kao mi u zabludi decenijama.

Vršiš apartheid.

Image

Rušiš zgrade novinskih agencija da se to sakrije.

Image

I džaba.

Image
Image

Image

Image

Image

Niti jedne rijeci ko ispuca hiljade raketa na izrael, ubi njihovu djecu...i da Iron Dome nije uradio zasta je napravljen stotine bi civila ubijene bile...i sto ti rece...dzaba.
Oprostite, morao sam. Vratih se unazad, bas tako @General War , bio si prije Oktobra pro palestinski nastrojen. Samo si vijesti o stradanju Palestinaca objavljivao. Hahah nigdje ti objave niti jedne na temi da zalis Palestince. Koji si lažov. Post iz 2021, I svi su kao ovi sad.
:shock:
Pa idi jos nazad, kad Palestinci nisu stregerili nekog jadnog jevreja...nisam rekao da sam tad podrzavao teroriste vec palestince...vidim da si i tad i sad bio konzistentan.
Locked