Haris033 wrote: ↑15/10/2025 10:37
Jbš sve naše stranke kad u njima nema kadra da postaviš jednog normalnog pregovarača.
To sve govori ko nam vodi politiku. Žalosno.
Zar nema niko iz dijaspore? Imamo po cijelom svijetu obrazovane, pametne ljude, tražite njih, regrutujte ih po strankama, takvi nam trebaju!
Na kraju krajeva, eno i Dalije Konaković koja je trenutno bez angažmana. Bolje i ona nego ove HDZ i SNSD spodobe.
Cuj Dalija, uozbiljite se
Imamo mi zasigurno ljude koji su u stanju voditi jedan ovakav proces, direktori jacih firmi koji rade za inostranstvo, pa i nasi ljudi iz diplomatskih krugova, pocevsi do Zlagumdzije, onog sta se prodao za ambasadorsko mjesto u Alemanji, pa i neki ljudi iz fondacija svjetski. Helem hocu da kazem da niko normalan se ne bi prihvatio ovog posla, unistis svoje ime za posao koji je osudjen na propast. Znamo kakav je mehanizam koordinacije, i znamo da nema nikakve kazne za one koji zaustavljaju proces ili stalno zele uvesti neke opstine u sistem odlucivanja.
Bez lazne skromnosti, sa svojim iskustvom iz vodjenja projekata siguran sam da bih i ja licno ovaj proces okoncao uspjesno, ali kakve ti koristi kad iza tebe ne postoji tim koji gori za istu stvar. Pregovaranje se vrsi sa onim s druge strane stola, a ne da ti se oni smiju dok se tvoj tim medjusobno raspravlja.