Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Nisamsdaali

#45576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

PreWiBa wrote: 14/10/2025 20:44
Nisamsdaali wrote: 14/10/2025 19:57
PreWiBa wrote: 14/10/2025 19:55
Irak ti se smiješi.
Možda. A možda i Rumunija, Bugarska, Poljska, Češka, Albanija, Baltik, Tajvan, Singapur…Uplov US nije garant transformacije ka demokratiji i slobodi, ali jeste ključan preduslov
Ni u jednoj od spomenutih nije došlo do direktne vojne intervencije.
Pa et, ima i tu uspješnih primjera, od Južne Koreje(direktnog ulaska u rat kad je Sjeverna Koreja bila na korak od tog da zauzme cijelu Koreju) do Kuvajta, pa i samog Kosova
Last edited by Nisamsdaali on 14/10/2025 20:54, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/10/2025 20:48
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2025 18:44
Point. wrote: 14/10/2025 18:17 Do juče se svi smijali Dodiku i ismijavali ga zbog uvlačenja u pakaš narandžastom a gledaj sada priče, ko sjajan potez.

Tanka je linija do populizma.
Nosanje crvenih kacketa i formalna odluka vrha drzave su tebi isto?
Pa jeste. Ono uvlačenje Dodika Trumpu po twitteru mi je na istom nivou kao ovo uvlačenje. Jeftini i jadan populizam u oba slučaja. Pun mi je q više ovog uvlačenja ovom smeću od čovjeka.
Nije to isto ni blizu.
Odlican je ovo potez, nek je i Zeljko nesto pametno napravio.
no_sekirli

#45578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Ma lijepo je vidjeti da su se slozili oko necega, pa taman bilo vezano za Krampa. Nadam se da ce jednoglasna podrska BiH, biti jezicak na vagi da je sarlatan i dobije.
DonieBrasco

#45579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sdfa mantra je "Trojka izdala ne zele EU pregovaraca iako je Dodikov" ili "Trojka izdala prihvatili Dodikovog pregovaraca".

A do jucer vezu zastave sa rusima, uveliko vec pricaju sa istim duom za povratak u zagrljaj.

Samo narod to moze sprijeciti na izborima.
DaysleepeR

#45580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Jos jedan likav potez da se pitanje imenovanja pregovaraca razvlaci do izbora...

Nego, ko bi bio najbolji kandidat za tu poziciju, ko je orava osoba? S kojim imenom odgovoriti na ovu provokaciju?
ultima_palabra

#45581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ultima_palabra »

Dobro neko rece, na kraju ce HDZov kandidat biti kompromis.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#45582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 14/10/2025 21:22 Jos jedan likav potez da se pitanje imenovanja pregovaraca razvlaci do izbora...

Nego, ko bi bio najbolji kandidat za tu poziciju, ko je orava osoba? S kojim imenom odgovoriti na ovu provokaciju?
Sabina Cudic
Seawolf

#45583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

DaysleepeR wrote: 14/10/2025 21:22 ....
Jedino logično, Sabina Ćudić.
DonieBrasco

#45584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

ultima_palabra wrote: 14/10/2025 21:24 Dobro neko rece, na kraju ce HDZov kandidat biti kompromis.
Haos u najavi, kako ce oni to u paket staviti sa izbornim zakonom.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#45585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Ne može Sabina.

Samo neki LGBTQ+ :D
canvra888

#45586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Chmoljo wrote: 14/10/2025 14:51
canvra888 wrote: 14/10/2025 14:49 Strateski stručnjaci na nivou Dodika, iste metodologije i još vjerovatnije isti rezultati :lol: :lol:
Kostala nekoliko maraka koliko se potrosilo na printanje materijala.

Ja bih rekao da vrijedi.

Jeftinije nego Dodikov kacket.
Ne govorim ja o trošku ove odluke.

Nego o sličnom pokušaju uvlačenja Trumpu, iako su na očigled pred sobom imali da to uvlačenje ne rađa nikakvih plodova i da njega i ne zasvrbi ovakva "podrška" od strane nekih državica sa Balkana. Kao što napisah, viđeno iz Dodikovog i Vučićevog slučaja.

Pri tom uvlačenju, pogazili su i sve one, eto sada vidimo, kurtoazne izjave po medijima kako osuđuju genocid nad Palestincima i kako se zalažu za dvodržavno rješenje. Ovdje mislim na Bećirovića i Komšića, Cvijanovkini stavovi se znaju.

Pa kad već znaš da nema ništa od uvlačenja, sačuvaj barem to obraza i principa što ti je ostalo.

Najtužnija stvar je vjerovatno što skoro sve one države, primjera radi, koje su glasale protiv/suzdržan na pitanje Rezolucije o Srebrenici u UN-u (iako je genocid potvrdio ICJ) i glasanje za državnost Palestine u UN-u - vjerovatno imaju zagarantovan benefit za takvo glasanje od država zbog kojih su glasale tako. Mi ćemo najvjerovatnije imati šipak.

I onda naši "karakteri" nominuju čovjeka koji nit je nedvosmisleno uvrstio državnost Palestine unutar mirovnog ugovora, lično je angažovao vojsku SAD da bombarduje drugu državu, Iran (zbog inicijalne agresije od strane Izraela), odobrio izraelsku agresiju na Katar i Siriju i, naravno, naoružavao taj isti Izrael:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /231019134

Bećirović s palestinskim ambasadorom: Ubrzati napore za stvaranju dvije države, Izraela i Palestine

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/kom%C5% ... da/3699290

Komšić u UN-u: O kakvom miru, razvoju ili zaštiti ljudskih prava, možemo uopšte govoriti ako se dozvoljava ovakvo nasilje, nasilje sa oblicima genocida nad palestinskim narodom?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#45587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Nisamsdaali wrote: 14/10/2025 20:53
Nisamsdaali wrote: 14/10/2025 19:57

Možda. A možda i Rumunija, Bugarska, Poljska, Češka, Albanija, Baltik, Tajvan, Singapur…Uplov US nije garant transformacije ka demokratiji i slobodi, ali jeste ključan preduslov
Pa et, ima i tu uspješnih primjera, od Južne Koreje(direktnog ulaska u rat kad je Sjeverna Koreja bila na korak od tog da zauzme cijelu Koreju) do Kuvajta, pa i samog Kosova
I sam znaš da to nema veze s tim.
Ovdje govorimo o direktnoj vojnoj intervenciji sa ciljem svrgavanja nekog režima.
Tu su primjeri jedino Irak, Afganistan i čini mi se Nikaragva.
Point.

#45588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2025 20:53
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2025 18:44

Nosanje crvenih kacketa i formalna odluka vrha drzave su tebi isto?
Pa jeste. Ono uvlačenje Dodika Trumpu po twitteru mi je na istom nivou kao ovo uvlačenje. Jeftini i jadan populizam u oba slučaja. Pun mi je q više ovog uvlačenja ovom smeću od čovjeka.
Nije to isto ni blizu.
Zašto je odličan? Šta su do sad Vučko i Mile imali od beskičmenog uvlačenja šarlatanu? Ništa.
Seawolf

#45589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

PreWiBa wrote: 15/10/2025 06:08

Ovdje govorimo o direktnoj vojnoj intervenciji sa ciljem svrgavanja nekog režima.
Panama, decembar 1989 / januar1990.
Point.

#45590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Koja kuja je ona Krišto, nivo Željene Zovko. Igranka SNSD i proeUropejaca HDZ u vezi glavnog pregovarača da bi se probosanska strana osudila za stoj, jer niko pri zdravoj pameti neće glasati za Dodikov kadar kojem uopšte nije ni u interesu ulazak u EU.

I onda će se težiti nekom kompromisu, tj HDZ ublehi, pa će poklopiti i onda opet kmečati o IZ.

Hinje, neopjevane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#45591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 15/10/2025 06:42
Nije to isto ni blizu.
Zašto je odličan? Šta su do sad Vučko i Mile imali od beskičmenog uvlačenja šarlatanu? Ništa.
Opet ti kazem-ovo je zvanican akt drzave a ne pojedinca.
Point.

#45592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 15/10/2025 07:31
Nije to isto ni blizu.
Pa zašto je odličan potez?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#45593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 15/10/2025 07:32
_BataZiv_0809 wrote: 15/10/2025 07:31

Pa zašto je odličan potez?
Trump je trgovac koji silno zeli Nobela.
A ima neka prica da ce se u BiH raditi oruzje za NATO.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

canvra888 wrote: 15/10/2025 04:05 Ne govorim ja o trošku ove odluke.

Nego o sličnom pokušaju uvlačenja Trumpu, iako su na očigled pred sobom imali da to uvlačenje ne rađa nikakvih plodova i da njega i ne zasvrbi ovakva "podrška" od strane nekih državica sa Balkana. Kao što napisah, viđeno iz Dodikovog i Vučićevog slučaja.

Pri tom uvlačenju, pogazili su i sve one, eto sada vidimo, kurtoazne izjave po medijima kako osuđuju genocid nad Palestincima i kako se zalažu za dvodržavno rješenje. Ovdje mislim na Bećirovića i Komšića, Cvijanovkini stavovi se znaju.

Pa kad već znaš da nema ništa od uvlačenja, sačuvaj barem to obraza i principa što ti je ostalo.

Najtužnija stvar je vjerovatno što skoro sve one države, primjera radi, koje su glasale protiv/suzdržan na pitanje Rezolucije o Srebrenici u UN-u (iako je genocid potvrdio ICJ) i glasanje za državnost Palestine u UN-u - vjerovatno imaju zagarantovan benefit za takvo glasanje od država zbog kojih su glasale tako. Mi ćemo najvjerovatnije imati šipak.

I onda naši "karakteri" nominuju čovjeka koji nit je nedvosmisleno uvrstio državnost Palestine unutar mirovnog ugovora, lično je angažovao vojsku SAD da bombarduje drugu državu, Iran (zbog inicijalne agresije od strane Izraela), odobrio izraelsku agresiju na Katar i Siriju i, naravno, naoružavao taj isti Izrael:

Bećirović s palestinskim ambasadorom: Ubrzati napore za stvaranju dvije države, Izraela i Palestine

Komšić u UN-u: O kakvom miru, razvoju ili zaštiti ljudskih prava, možemo uopšte govoriti ako se dozvoljava ovakvo nasilje, nasilje sa oblicima genocida nad palestinskim narodom?
principi? kakvi principi? principi su luksuz rezervisan za one države koje su riješile svoju egzistenciju. principi su socijalna država skandinavskog tipa - imaš to ako imaš čim platiti. ako nemaš, pa iz prazne ne puca.

ja upravo govorim o trošku ikakvom, pa i onom moralnom. ovo je nikakav trošak. niti se naša pita, niti možemo šta promijeniti. u kakvoj smo situaciji, rekao bih da radimo i više nego što bi trebali/smjeli. no, ok.

nemamo luksuz da nastupamo prkosno i drčno prema Izraelu kada je njihov najveći saveznik jedna od ključnih prevaga postojanja ove države. da ne govorim o tome da se često taj nabusit stav prelije na jevreje mimo samog izraela, s obzirom da je naš narod generalno sklon historijskim mitovima i teorijama zavjera.

no ovdje i nije Izrael u pitanju već SAD. bombardovanje drugih država nije nešto što SAD rade prvi put. a vjerovatno ni posljednji. nas to ne treba puno da se tiče, jer svi nastupaju sa agendom u međudržavnim odnosima. pa i taj Iran, kojem sam i zahvalan, nije bez vlastite računice nama slao oružje. i to se tako radi otkad je svijeta i vijeka. ko se međudržavnim odnosima vodio kao međuljudskim odnosima, satran je. evolutivna realnost.

da štetimo Palestincima ikako, pa bih i razumio. ovako, sasvim ok odluka, lišena emocija gdje napokon sebe stavljamo u prvi plan.
dr_Evil

#45595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 15/10/2025 09:14
canvra888 wrote: 15/10/2025 04:05 Ne govorim ja o trošku ove odluke.

principi? kakvi principi? principi su luksuz rezervisan za one države koje su riješile svoju egzistenciju. principi su socijalna država skandinavskog tipa - imaš to ako imaš čim platiti. ako nemaš, pa iz prazne ne puca.

ja upravo govorim o trošku ikakvom, pa i onom moralnom. ovo je nikakav trošak. niti se naša pita, niti možemo šta promijeniti. u kakvoj smo situaciji, rekao bih da radimo i više nego što bi trebali/smjeli. no, ok.

nemamo luksuz da nastupamo prkosno i drčno prema Izraelu kada je njihov najveći saveznik jedna od ključnih prevaga postojanja ove države. da ne govorim o tome da se često taj nabusit stav prelije na jevreje mimo samog izraela, s obzirom da je naš narod generalno sklon historijskim mitovima i teorijama zavjera.

no ovdje i nije Izrael u pitanju već SAD. bombardovanje drugih država nije nešto što SAD rade prvi put. a vjerovatno ni posljednji. nas to ne treba puno da se tiče, jer svi nastupaju sa agendom u međudržavnim odnosima. pa i taj Iran, kojem sam i zahvalan, nije bez vlastite računice nama slao oružje. i to se tako radi otkad je svijeta i vijeka. ko se međudržavnim odnosima vodio kao međuljudskim odnosima, satran je. evolutivna realnost.

da štetimo Palestincima ikako, pa bih i razumio. ovako, sasvim ok odluka, lišena emocija gdje napokon sebe stavljamo u prvi plan.
:thumbup:
dr_Evil

#45596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

PreWiBa wrote: 15/10/2025 06:08

Ukri? :D
Billy The Pljuc

#45597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Snishodljivo od strane Bećirovića i Komšića kako bi to rekao El Bake, prema Trumpu a i prema srpskim željama i ciljevima. Ja lično ne vidim benefite ovakvog prosipanja obojice jer su se Trumpu mnogi uvlačili i ništa postigli nisu ali razumijem one koji smatraju da je ovo dobar potez. Na stranu što je jedan Trump u pitanju, bilo ko da je na njegovom mjestu ja se ne bih na ovaj način ponižavao i gazio sopstvene riječi kako to @canvra888 istaknu u svom postu. Serem im se na karakter i na ruku kojom ovo potpisaše, iskreno se nadam da ih više neću gledati tu gdje već jesu. Pišem ovo a svjestan sam da ako žuto-riđe govno ne bude imalo protivnika po mjeri i trojka opet "otvoreno pismo" kandiduje da ću morati opet glas dati istom bez obzira koliko mi se zgadio s ovim potezom. Odvratno je, pogotovo što su se a i nas s njima svukli u ravan ljiga iz SNSD-a.
dr_Evil

#45598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

https://bljesak.info/kolumna/igor-bozov ... nja/536471
Polovično. Kao Kosovo. Polovično, kao dva entiteta jedne i jedinstvene Bosne i Hercegovine. Znam ja da vi ne vidite razlike ni granice, znam ja da ste jednako svi tugovali za Halidom, rahmet mu dobroj duši, ali ne pitate se više šta biste i kako biste. Ima tu dovoljno nekakvih neokolonijalnih silnica, ljubitelja Ursule i Donnieja i Vlade i kojeg li još, ne znam ih sve ni izgovoriti. Ima tih novovjekovnih careva, na zemlji ovaploćenih bogova... Da ne kažem utjelovljenih, upotrijebih riječ braće s istoka. Nama bliskog istoka. Braće što imaju svoj jezik skoro kao naš, s kojima se dobro razumijemo, a ne daju nam, s kojima bismo znali i živjeti, da nas puste da se sami dogovorimo. Ali ne daju. Zato su nas pola primili u Uniju, a pola neće, kako bi nama podijeljenima i zavidnima mogli lakše upravljati. Kroz svoja polovna rješenja, čitaj luđačke košulje, da nam mogu iscrpljivati prirodna bogatstva i ostavljati nam rupe. Kako nama otimaju Neretvu, tako anamonjima otimaju more, tako anamonjima otimaju litij... i svima će ostati velika suha rupa. Kao Bliski Istok. Samo kofol naš. Jer znate, i Bliski Istok je nekad bio pod šumom i rudama i slično. Čitali ste u Bibliji, bila plodna dolina. Pa realno, bilo je tako sve do nedavno.
Sto bi rekli do nas je :D
palermo

#45599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Ja tek vidjeh da nam je predsjednistvo nominovalo Trumpa za Nobelovu nagtadu. Mene sramota ( znam.da.njih nije ).
Zar.nismo.mogli sutiti. Malo im sto smo ionako fukara pa da to dodatno utvrde.
Sva ova pravdanja ovog poteza su smijesna I vjerujem da I ovi sto pisu ta pravdanja ne vjeruju u to.
Sirotinja. U glavu. Mi
Styling

#45600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

palermo wrote: 15/10/2025 10:04 Ja tek vidjeh da nam je predsjednistvo nominovalo Trumpa za Nobelovu nagtadu. Mene sramota ( znam.da.njih nije ).
Zar.nismo.mogli sutiti. Malo im sto smo ionako fukara pa da to dodatno utvrde.
Sva ova pravdanja ovog poteza su smijesna I vjerujem da I ovi sto pisu ta pravdanja ne vjeruju u to.
Sirotinja. U glavu. Mi
Gluplje ne moze :skoljka:
Post Reply