Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Point.

#45601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 15/10/2025 08:04
Point. wrote: 15/10/2025 07:32
_BataZiv_0809 wrote: 15/10/2025 07:31

Opet ti kazem-ovo je zvanican akt drzave a ne pojedinca.
Pa zašto je odličan potez?
Trump je trgovac koji silno zeli Nobela.
A ima neka prica da ce se u BiH raditi oruzje za NATO.
I misliš da će ovo pomoći u vezi te priče o oružju? Duga je godina, do tada će mali milion drugih aktera isto uraditi a znamo da Trump skače sa teme na temu na dnevnoj bazi, ko da će se taj mamlaz sjećati.

Bez obzira, meni je ovaj potez jadan i prezirem ga.
Styling

#45602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

moonco wrote: 14/10/2025 22:11 Ne može Sabina.

Samo neki LGBTQ+ :D
Treba neko stariji i iskusniji ko moze hedlati kompletan pregovaracki tim. Ovoje full time posao tako da Sabina ne bi mogla to raditi.
Haris033

#45603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Jbš sve naše stranke kad u njima nema kadra da postaviš jednog normalnog pregovarača.
To sve govori ko nam vodi politiku. Žalosno.

Zar nema niko iz dijaspore? Imamo po cijelom svijetu obrazovane, pametne ljude, tražite njih, regrutujte ih po strankama, takvi nam trebaju!

Na kraju krajeva, eno i Dalije Konaković koja je trenutno bez angažmana. Bolje i ona nego ove HDZ i SNSD spodobe.
pezzar

#45604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Đe onaj profa iz Amerike?
Dr Arsla

#45605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Sanela Jenkins :izet:
dr_Evil

#45606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Haris033 wrote: 15/10/2025 10:37 Jbš sve naše stranke kad u njima nema kadra da postaviš jednog normalnog pregovarača.

Zar nema niko iz dijaspore? Imamo po cijelom svijetu obrazovane, pametne ljude, tražite njih, regrutujte ih po strankama, takvi nam trebaju!

Na kraju krajeva, eno i Dalije Konaković koja je trenutno bez angažmana. Bolje i ona nego ove HDZ i SNSD spodobe.
Cuj Dalija, uozbiljite se :D

Imamo mi zasigurno ljude koji su u stanju voditi jedan ovakav proces, direktori jacih firmi koji rade za inostranstvo, pa i nasi ljudi iz diplomatskih krugova, pocevsi do Zlagumdzije, onog sta se prodao za ambasadorsko mjesto u Alemanji, pa i neki ljudi iz fondacija svjetski. Helem hocu da kazem da niko normalan se ne bi prihvatio ovog posla, unistis svoje ime za posao koji je osudjen na propast. Znamo kakav je mehanizam koordinacije, i znamo da nema nikakve kazne za one koji zaustavljaju proces ili stalno zele uvesti neke opstine u sistem odlucivanja.

Bez lazne skromnosti, sa svojim iskustvom iz vodjenja projekata siguran sam da bih i ja licno ovaj proces okoncao uspjesno, ali kakve ti koristi kad iza tebe ne postoji tim koji gori za istu stvar. Pregovaranje se vrsi sa onim s druge strane stola, a ne da ti se oni smiju dok se tvoj tim medjusobno raspravlja.
DaysleepeR

#45607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Dr Arsla wrote: 15/10/2025 11:16 Sanela Jenkins :izet:
Sanela Jenkins ne zna ni da BiH nema predsjednika a kamoli šta drugo.
Međutim, odazvala sam se na poziv tadašnjeg predsjednika BiH Harisa Silajdžića koji mi je rekao da je to važno za obranu digniteta države i njene časne borbe za nezavisnost.
Sanela Jenkins ima novi politički izazov: Ako odlučim da idem do kraja, bit ću predsjednica BiH!
moimoi

#45608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Nijaz Hastor :D

Ma Cidicka je najbolji izbor
dr_Evil

#45609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 15/10/2025 11:36 Nijaz Hastor :D

Jednom upitase Bektu, mislim da ga Senad pitao, da li bi se prihvatio Fadilovog mjesta. KAze hocu ali da ja dovedem svoj tim pa da im pokazemo kako se radi.

PA super... ali u zemlji strumfova. A sad je ovo gora pozicija nego premijera. Napravili smo neku komisiju, ili sta li je gdje imamo entitete i kantone koji se pitaju, i hocemo ko nesto.

https://www.akta.ba/vijesti/bih/55986/o ... ce-kantoni
Vijeće ministara BiH prihvatilo je nacrt odluke o mehanizmu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH.

Ovakva odluka donesena je krajem jula bez službene obavijesti javnosti. Nacrt dokumenta predviđa da se odluke vezane za evrospke integracije donose konsenzusom, a ne većinom glasova.

Entitetske vlade su o tome obaviještene, a Vlada Federacije BiH kao i državni nivo prešutno je odobrila. Mnogi smatraju da ovaj model predstavlja uvod za treći entitet.

O evropskom putu BiH odlučivat će kantoni. Ovakve nadležnosti u formi radnog materijala odobrilo je Vijeće ministara BiH krajem jula, a potvrdila i Federalna vlada. I to sve daleko od očiju javnosti. Predsjedavajući Vijeća ministara danas ne želi govoriti o ovom dokumentu.
Ozimician

#45610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Haris033 wrote: 15/10/2025 10:37 Jbš sve naše stranke kad u njima nema kadra da postaviš jednog normalnog pregovarača.

Malo ozbiljnosti molim - na ovom forumu jasno kazu da se iz dijaspore nema sta komentarisati i mijesati u BH politiku (osim ako komentator ne podrzava istu politicku opciju, ali to se ne pika, tada moze i da se mijesa u ultra-lokalno-politicke teme).

@dr_Evil ti je objasnio, kako bi ti uopste motivisao nekoga da radi, to sto zelis da radi? Usput bi bio sabotiran samo tako, a njegovo ime bi bilo u prvom planu, ono, niko normalan ti nece uci u takvo nesto.
drug_profi

#45611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Nije loše naglasiti u čijem mandatu je ova izdaja urađena.
Jedna od mnogih.
dr_Evil

#45612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

dr_Evil

#45613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 15/10/2025 11:44 Nije loše naglasiti u čijem mandatu je ova izdaja urađena.
Jedna od mnogih.
Gutanje zabe, snishodljivost i vise kao Albanci - 1o1. Isto uradjeno i za ANP.
moimoi

#45614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 15/10/2025 11:40
moimoi wrote: 15/10/2025 11:36 Nijaz Hastor :D

Jednom upitase Bektu, mislim da ga Senad pitao, da li bi se prihvatio Fadilovog mjesta. KAze hocu ali da ja dovedem svoj tim pa da im pokazemo kako se radi.

PA super... ali u zemlji strumfova. A sad je ovo gora pozicija nego premijera. Napravili smo neku komisiju, ili sta li je gdje imamo entitete i kantone koji se pitaju, i hocemo ko nesto.

https://www.akta.ba/vijesti/bih/55986/o ... ce-kantoni
Vijeće ministara BiH prihvatilo je nacrt odluke o mehanizmu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH.

Ovakva odluka donesena je krajem jula bez službene obavijesti javnosti. Nacrt dokumenta predviđa da se odluke vezane za evrospke integracije donose konsenzusom, a ne većinom glasova.

Entitetske vlade su o tome obaviještene, a Vlada Federacije BiH kao i državni nivo prešutno je odobrila. Mnogi smatraju da ovaj model predstavlja uvod za treći entitet.

O evropskom putu BiH odlučivat će kantoni. Ovakve nadležnosti u formi radnog materijala odobrilo je Vijeće ministara BiH krajem jula, a potvrdila i Federalna vlada. I to sve daleko od očiju javnosti. Predsjedavajući Vijeća ministara danas ne želi govoriti o ovom dokumentu.
Belgija.. samo sto nemamo kralja da presjece kada se ne mogu dogovoriti.. jbiga.. ta mala stavka im je promakla :D
drug_profi

#45615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

dr_Evil wrote: 15/10/2025 11:48
drug_profi wrote: 15/10/2025 11:44 Nije loše naglasiti u čijem mandatu je ova izdaja urađena.
Jedna od mnogih.
Vidi, bolje bi 100x bilo progutati jednom žabu pa krenuti kako treba dalje, nego ovi kompromisi sa gutanjem žabljih govana...
Mislim, nisam političar, ali znam da je politika umijeće mogućeg. Dakle mi kao zemlja prepuna seljačina i prevaranata bez stida i srama nismo u stanju preveslati nikog, već samo nas karaju, onda nešto nije u redu sa našim stereotipima...
dr_Evil

#45616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 15/10/2025 11:51
dr_Evil wrote: 15/10/2025 11:48
Jedna od mnogih.
Vidi, bolje bi 100x bilo progutati jednom žabu pa krenuti kako treba dalje, nego ovi kompromisi sa gutanjem žabljih govana...
Mislim, nisam političar, ali znam da je politika umijeće mogućeg. Dakle mi kao zemlja prepuna seljačina i prevaranata bez stida i srama nismo u stanju preveslati nikog, već samo nas karaju, onda nešto nije u redu sa našim stereotipima...
Ebi ga, samo niko ne zna sta je ta zaba koju trebamo progutati, rekao bih da je to najveci problem. Jer da je zaba poznata, onda bi se uradilo na taj nacin da bi se ta zaba uvrstila u set zakona potreban za NATO i EU put, pa bi se sve u komadu usvojilo.

Bojim se, a taj strah je baziran na historiji, koja je majka znanja, je da svaka zaba koja se pred nas iznosi je zapravo samo zablje govno, a kad pojedemo sva kakanca doci cemo do zablje guzice i popeti se u istu.
drug_profi

#45617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Eh da. Kad bi mogao vjerovati nekom na riječ, ili bar na potpis.
Stavi šta hoćeš na papir do 5 stavki, mi ćemo sa druge strane dodati svojih 5.
E imaš pravo skinuti dvije stvari sa naše liste, mi dvije sa tvoje liste.
Tražimo od EU da potpiše sa nama da garant ovog dogovora i da neće biti vraćanja izbačenih stavki.
I da se onda smatraju naši odnosi rješenim.
dr_Evil

#45618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 15/10/2025 12:03 Eh da. Kad bi mogao vjerovati nekom na riječ, ili bar na potpis.
Stavi šta hoćeš na papir do 5 stavki, mi ćemo sa druge strane dodati svojih 5.
E imaš pravo skinuti dvije stvari sa naše liste, mi dvije sa tvoje liste.
Tražimo od EU da potpiše sa nama da garant ovog dogovora i da neće biti vraćanja izbačenih stavki.
I da se onda smatraju naši odnosi rješenim.
Tacno tako.

Medjutim kod nas je postalo popularno potpisati pa se poslije ne slazemo. Tipa Daytonski sporazum ili Mostarski sporazum. Cudan vakat
Haris033

#45619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

30 godina ne možemo izbaciti jednog pametnog, elokventnog i obrazovanog političara koji bi se mogao suprotstaviti dvojici gnjida, ćiriličaru Čoviću i vepru Dodiku.
Dokle ćemo gledati kako nas vode polupismeni oportunisti, dok oni rasturaju državu komad po komad?
ljubijankic

#45620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Haris033 wrote: 15/10/2025 12:43 30 godina ne možemo izbaciti jednog pametnog, elokventnog i obrazovanog političara koji bi se mogao suprotstaviti dvojici gnjida, ćiriličaru Čoviću i vepru Dodiku.
Dokle ćemo gledati kako nas vode polupismeni oportunisti, dok oni rasturaju državu komad po komad?
Ne postoji politicar koji ce natjerati Dodika ili Covica na suradnju jer ne postoji mehnaizam koji ce ih natjerati na to. Oni mogu blokirati sve sto hoce. Aferim onom ko je potpisao uređenje države :lol: :bih: :bih:
dr_Evil

#45621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 15/10/2025 12:46
Haris033 wrote: 15/10/2025 12:43 30 godina ne možemo izbaciti jednog pametnog, elokventnog i obrazovanog političara koji bi se mogao suprotstaviti dvojici gnjida, ćiriličaru Čoviću i vepru Dodiku.
Ne postoji politicar koji ce natjerati Dodika ili Covica na suradnju jer ne postoji mehnaizam koji ce ih natjerati na to. Oni mogu blokirati sve sto hoce. Aferim onom ko je potpisao uređenje države :lol: :bih: :bih:
Meni je koma to sto je Tudjman poveo 24 pravna savjetnika na potpisivanje Daytona, Alija je poveo trojicu koji nisu dobili pristup pregovorima nego se setali po vojnoj bazi. I sad se neko poziva na duh i slovo Daytona, nisam znao da je Alija bio takav pravni maher :D Salu na stranu.

Ne samo oni, nego svi mogu blokirati to ukljucuje i B komponentu. Recimo ko je blokirao Aprilski paket, zasigurno ne ciliricar i vepar, nego najveci ministar vanjskih poslova u historiji Balkana, jos balade o njemu pisemo.
Haris033

#45622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Eno velikog Bošnjaka u Ilijašu, širi pokret Hare Krišna sa svojom Selmicom..
Fuj! 🤮
Image
svesuper25

#45623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Haris033 wrote: 15/10/2025 12:50 Eno velikog Bošnjaka u Ilijašu, širi pokret Hare Krišna sa svojom Selmicom..
Fuj! 🤮
Image
taj necovjek je glavni krivac za neusvajanje aprilskog paketa koji je donosio velike pozitivne promjene u BH.Nakon toga Haris se seli u Istanbul.I takvi su nama krojili buducnost.
dr_Evil

#45624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Haris033 wrote: 15/10/2025 12:50 Eno velikog Bošnjaka u Ilijašu, širi pokret Hare Krišna sa svojom Selmicom..
Fuj! 🤮
Image
Jel stvarno presao u hare krisne? :S
Haris033

#45625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Vidjaju ga ljudi po Ilijasu i Lumabrdi na Korculi, sav je u tom fazonu. Oblacenje, joga, putovanja po Indiji, Kini..
Odavno je on u tom fazonu..
Post Reply