Sekularisti - USTANIMO !!!

Post Reply

Trebaju li sekularisti napokon dici glas??

Poll ended at 15/01/2017 16:14

Da
101
64%
Ne
33
21%
Ne zanima me
23
15%

Total votes: 157

animals

#451 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

Da zapovijedi Bozije..
ne ubi..
rece vjernik i raznese se i pobi masu ljudi..
ili krizar zari mac nevjerniku u prsa..
nikom nije lakse ubiti u ime Bozije, nego vjerniku..
ABH017

#452 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

HAVANA wrote: Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.
:thumbup:
Jedno je kad ja lajem na svoju avliju, a nešto sasvim drugo kad se na to nakači neko iz Švedske ili Amerike, pa pljuje po mojoj avliji.
Mislim ako mu je stalo do ovog ovdje, nek se vrati pa nek pljuje. Ako neće da se vrati, nek pljuje po Americi. Ima se i tamo na šta pljuvati.
Mislim taj neko se izvuk'o odavde i onda nešto pametuje meni koji ovdje podižem djecu i borim se sam sa svim ovim.
zenit dozic

#453 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by zenit dozic »

animals wrote:Da zapovijedi Bozije..
ne ubi..
Opet seljacka demagogija.
Pa nece nevjernik ubijat u ime boga ako smatra da boga nema :skoljka:
On ce ubijat iz nekih drugih razloga. Necemo se sada lagati da ovi prvi samo ubijaju a ovi drugi samo sire ljubav :mrgreen:
uglavnomja

#454 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by uglavnomja »

zenit dozic wrote:
animals wrote:Da zapovijedi Bozije..
ne ubi..
Opet seljacka demagogija.
On ce ubijat iz nekih drugih razloga. Necemo se sada lagati da ovi prvi samo ubijaju a ovi drugi samo sire ljubav :mrgreen:
nevjernik nece ubijati vjernike da im dokaze da nema boga :roll:
ABH017

#455 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

animals wrote:Niko ne brani nikome da se moli..
problem nastaje,kad ti koji se mole,
pocinju nametati tu svoju molitvu drugima..
ako kontas..
Problem nastaje i kad oni koji se ne mole počinju nametati svoje drugima.. Ako kontaš šta hoću reći. Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
ABH017

#456 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

uglavnomja wrote:
zenit dozic wrote:Opet seljacka demagogija.
nevjernik nece ubijati vjernike da im dokaze da nema boga :roll:
Jesi siguran u to?
HAVANA

#457 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

zenit dozic wrote:
HAVANA wrote:
Mx wrote:Ti prvo za mene nisi nikakav cafir nego kazes nesto kako ti mislis da je za tebe ispravno ili neispravno i to je tvoje potpuno pravo i ne znam zasto bi zbog toga bio cafir i ko sam ja ili bilo drugi da ti moze tako nesto reci. To jedino moze da presudi dragi bog za nas sviju i niko drugi.
Opet znaci okolo kole pa vodu na svoj mlin.Boga nema.Sta cemo sad?
Njemu spocitavas sto namece svoje misljenje a ti to isto radis.
I vecina ljudi na forumu i na ovoj temi namece drugima svoj stav i misljenje kao ispravno a u isto vrijeme se zali da to drugi rade. Helem nema samokriticnosti ni malo.
Ako si procitao moj post i mnoge druge ,shvatices da ja nista ne namecem.Ja ne zelim uopste da pricam o tim stvarima.Zelim da pricam o skroz drugim stvarima.Ali konstantno me navlace na te price petljanjem vjere u sve.Nikad me nije interesovala a od vrtica i prvog djeteta je vec pocelo pa do dana danasnjeg kad je na fakultetu...I jos masu drugih stvari...
Connaisseur Karlin

#458 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:
HAVANA wrote: Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.
Jedno je kad ja lajem na svoju avliju, a nešto sasvim drugo kad se na to nakači neko iz Švedske ili Amerike, pa pljuje po mojoj avliji.
Mislim ako mu je stalo do ovog ovdje, nek se vrati pa nek pljuje. Ako neće da se vrati, nek pljuje po Americi. Ima se i tamo na šta pljuvati.
Mislim taj neko se izvuk'o odavde i onda nešto pametuje meni koji ovdje podižem djecu i borim se sam sa svim ovim.
pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do nje :D

mozes slobodno pljuvati po svim avijalma svijeta,ali to ne brise cinjenicu da pogresno branis svoju avliju :D
ABH017

#459 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

animals wrote:
HAVANA wrote:Hocemo sad do 2027 pricati ima ga,nema ga...?
Danas sam raspravljao sa jednim prijateljom o tome..
kaze ima sigurno..
ja ga pitam, gdje je..
kaze gore..
nisam vise ni pitao..
Meni nije jasno zašto si uopšte pitao, ako misliš da nema.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#460 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by pici »

:bih:
ABH017

#461 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote:
ABH017 wrote:

mozes slobodno pljuvati po svim avijalma svijeta,ali to ne brise cinjenicu da pogresno branis svoju avliju :D
Sve bi to bilo super kad bi ti mogla shvatiti iz te perspektive, moju avliju. To je kao kad bi ja na osnovu knjiga i dokumentaraca počeo tebi pametovati o životu prosječnog Amerikanca hispanskog porijekla, a ti ih, npr, svaki dan susrećeš na poslu, piješ kahvu s njima i tako to. ;-)

P.S.
Evo, kao prvo, na osnovu čega ti kažeš da meni nije stalo do moje avlije, a ti si pobjegla iz nje, a ja sam je branio i još uvijek se borim da ona bude bolja?
Last edited by ABH017 on 08/01/2017 20:13, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#462 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote: Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
pa to upravo rade politicari iz tri regligije upravo vama ,a vi ih slijedite popisom stanovnistva , pratiskkjim clanarinama, slavljenjem svega i svacega na drzavnom nivou ili npr. na nivou obrazovanja :D
Connaisseur Karlin

#463 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote:
ABH017 wrote: :thumbup:

Sve bi to bilo super kad bi ti mogla shvatiti iz te perspektive, moju avliju. To je kao kad bi ja na osnovu knjiga i dokumentaraca počeo tebi pametovati o životu prosječnog Amerikanca hispanskog porijekla, a ti ih, npr, svaki dan susrećeš na poslu, piješ kahvu s njima i tako to. ;-)
ja mogu,jer poznjaem licno tvoju avliju a ti nemas licnog iskustva sa mojom avlijom :-D
zenit dozic

#464 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by zenit dozic »

ABH017 wrote:

Jek eto tebi je stalo.
Eto ti je brani.
Ko sto ste je 93 zajedno sa cetaljima branili.
Ona se uhvatila anamo iz zagreba da nama vazi sta cemo mi radit :run:
Bolje pogledaj u svoju avliju i pocisti ispred nje pa onda pametuj drugima.
GeeTnT

#465 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by GeeTnT »

HAVANA wrote:Ali konstantno me navlace na te price petljanjem vjere u sve.Nikad me nije interesovala a od vrtica i prvog djeteta je vec pocelo pa do dana danasnjeg kad je na fakultetu...I jos masu drugih stvari...
...pa navlace te isti oni koji su ti i aplaudirali na tvoje obrazlaganje....dzaba ti godine kad si naivan, pa bolan ja cu na svakog "vjernika" tipa Zahiragica nabrojati stotinu koje zaboli qrac u sta ti i ovi koje spominjes vjeruju ili nevjeruju...
raoul duke

#466 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by raoul duke »

TheMule wrote:Neki furaju taj komunisticki ateizam, neki nesto gledaju na glupe francuze, ali to nece nikad moci u BIH, bar ne ovog vijeka
:lol:
HAVANA

#467 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

ABH017 wrote:
ako kontas..
Problem nastaje i kad oni koji se ne mole počinju nametati svoje drugima.. Ako kontaš šta hoću reći. Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
Meni je licno veliki problem kad u sekularnoj drzavi pocne ukidanje paketica,deda mraza,uvodjenje vjeronauke bukvalno na silu i bez zelje da se saslusa druga strana,i kad je uvedu ostavljanja te djece na hodniku,kao sugave i obiljezene,o svinjetini da ne govorim,djes to trazit,zahiragici,arzije,kurci,palci,spodobe koje nikakve veze sa obrazovanjem nemaju...Koga ugrozava sta ja jedem,pijem i slavim?On ne mora.Ako je po njegovom ,ja sam donji.Nemam mogucnost.Ako je po mom,imamo izbor i ja i on.Sta je ljudski?Pustimo vjeru sa strane?
ABH017

#468 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

ABH017 wrote: Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
pa to upravo rade politicari iz tri regligije upravo vama ,a vi ih slijedite popisom stanovnistva , pratiskkjim clanarinama, slavljenjem svega i svacega na drzavnom nivou ili npr. na nivou obrazovanja :D
Pa i tebi to isto rade Trump i Obama. Praznuješ za Božić, Dan nezavisnosti itd, plaćaš porez, radiš sve što je zakonom propisano.
Connaisseur Karlin

#469 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

zenit dozic wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do nje :D

Jek eto tebi je stalo.
Eto ti je brani.
Ko sto ste je 93 zajedno sa cetaljima branili.
Ona se uhvatila anamo iz zagreba da nama vazi sta cemo mi radit :run:
Bolje pogledaj u svoju avliju i pocisti ispred nje pa onda pametuj drugima.
pa branis svoju drzavu licemjerjem,ogranicenih vidika, i mrznjom preama svemu sto nije Bosanjacko :)
ABH017

#470 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

ja mogu,jer poznjaem licno tvoju avliju a ti nemas licnog iskustva sa mojom avlijom :-D
Ja i te kako imam iskustva sa tvojom avlijom, a ti o mojoj pojma nemaš. :-D
animals

#471 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

ABH017 wrote:
animals wrote:
HAVANA wrote:Hocemo sad do 2027 pricati ima ga,nema ga...?
Danas sam raspravljao sa jednim prijateljom o tome..
kaze ima sigurno..
ja ga pitam, gdje je..
kaze gore..
nisam vise ni pitao..
Meni nije jasno zašto si uopšte pitao, ako misliš da nema.
Nisam nikad tvrdio da ne postoji..
ali sigurno nije religiozan, niti pripada i jednoj religiji..
niti ga mi ljudi moramo propagirati..
HAVANA

#472 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

Plus kad mi zabranis,ja bi cvaraka na kanafu oko vrata nanizo pa ih ko kospice mezio.Zalio gajbom pive i podrigno naglas.Ja sam staroj reko sto mi nisi branila da idem u skolu i na dopunske sekcije,sad bi primarijus bio. :D
Connaisseur Karlin

#473 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote:
Pa i tebi to isto rade Trump i Obama. Praznuješ za Božić, Dan nezavisnosti itd, plaćaš porez, radiš sve što je zakonom propisano.
nope,grijesis :D kako su mi oni odredili da slavim Bozic :-) :lol: radi se i za Bozic covjece :) radi se i za Dan Nezavisnosti :) men ene prisiljavaju da kazm zastavu na Dan Nezavisnosti :D Trump i Obama ne spominju svoju relgiju u politickom zviotu kao njaobljeom,ne postavlaju prioritete pripadnicima svoje relgije,Parlamnt nije podjljen prema relgijskim opredjeljenju,a to sve jeste u BiH :D
Connaisseur Karlin

#474 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote:
Ja i te kako imam iskustva sa tvojom avlijom, a ti o mojoj pojma nemaš. :-D
pa sto svi pisete na temema o Siriji i Izraelu, a vecina vas nikad tmao nije bila :lol:

branis svoju avliju , tocnije,bosnjacku aviju,jer su se Bosanjai odrekli svoje BiH drzave
TheMule

#475 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by TheMule »

HAVANA wrote:
ABH017 wrote:
ako kontas..
Meni je licno veliki problem kad u sekularnoj drzavi pocne ukidanje paketica,deda mraza,uvodjenje vjeronauke bukvalno na silu i bez zelje da se saslusa druga strana,i kad je uvedu ostavljanja te djece na hodniku,kao sugave i obiljezene,o svinjetini da ne govorim,djes to trazit,zahiragici,arzije,kurci,palci,spodobe koje nikakve veze sa obrazovanjem nemaju...Koga ugrozava sta ja jedem,pijem i slavim?On ne mora.Ako je po njegovom ,ja sam donji.Nemam mogucnost.Ako je po mom,imamo izbor i ja i on.Sta je ljudski?Pustimo vjeru sa strane?
Ovo jeste problem definitivno, slazem se s ovim. Od vjeronauke u skole se ne moze nista ni nauciti, to je samo zapisavanje teritorije.
Post Reply