Mene kao nekoga ko je rodjen u ovom gradu/zemlji, cijeli rat proveo, a i dan danas sam tu zaista pocinje zabrinjavati situacija vezana za buducnost BiH.
Hajd sto ce se "ultra" vjernici kakvih je danas na svakom cosku dovesti u izolaciju, njima je izgleda vjera jedino dovoljna, ali je veliki problem sto ce i sve nas ostale kao i zemlju odvesti u izolaciju i mozda raspad.
Pa i ultra vjernik ako mu je imalo stalo do zemlje bi pomislio... ok, nije vrijeme za neke stvari... ali jok, ovdje se neko dobro, svjesno i ubrzano trudi da promijeni sliku zapada prema BiH i bh muslimanima.
Vjerujem da vecina onih sto dadose zivot za BiH nije dala zivot za ovo sto SDA pokusava napraviti od zemlje.
Kao sto neko rece, podrska zapada nece vjecno trajati. Umjesto da se to iskoristi, poglavice(prvenstveno SDA) vode narod i zemlju u stranu iz koje mozda nece biti povratka. Da li je to signal iz Ankare ili?!?!
Najgore je sto "ljevica" i sekularisti sute.
Toliko je narodu utjeran strah u kosti sa "islamofobijom" da vise i umjereni muslimani ne zele reagovati jer bi mogli ispasti "islamofobi", a to se ovdje tesko prasta.
Neki internet sejhovi vode programe u DOMU MLADIH, uce omladinu da je grijeh komsiji cestitati praznik itd
Prije 10-15 godina je skandal bio i po novinama se pisalo kad necije dijete "zavedu oni tamo", a sad vise nije skandal, sad nije skandal ni kad ovdasnja djeca idu ratovati za teroristicku organizaciju, a strah me je sta ce biti za 5-10 godina
IZ umjesto da to prva rjesava jer njihova omladina umjesto njihovih dzamija radije slusa samoproglasene internet sejhove sumnjivog morala, oni VJERUJEM po necijoj direktivi zmire na jedno oko u vezi toga.
Kome je to sve u cilju i zasto?
Ako izgubimo sekularnost, gubimo i podrsku, a ako izgubimo podrsku... najebali smo
U 10 godina na forumu ovo mi je prva tema i zaista je ozbiljno shvatam, tj. ozbiljno shvatam opasnost u koju zemlja moze doci.