Sekularisti - USTANIMO !!!
- animals
#451 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Da zapovijedi Bozije..
ne ubi..
rece vjernik i raznese se i pobi masu ljudi..
ili krizar zari mac nevjerniku u prsa..
nikom nije lakse ubiti u ime Bozije, nego vjerniku..
ne ubi..
- ABH017
#452 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
HAVANA wrote: Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.
Jedno je kad ja lajem na svoju avliju, a nešto sasvim drugo kad se na to nakači neko iz Švedske ili Amerike, pa pljuje po mojoj avliji.
Mislim ako mu je stalo do ovog ovdje, nek se vrati pa nek pljuje. Ako neće da se vrati, nek pljuje po Americi. Ima se i tamo na šta pljuvati.
Mislim taj neko se izvuk'o odavde i onda nešto pametuje meni koji ovdje podižem djecu i borim se sam sa svim ovim.
-
zenit dozic
#453 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Opet seljacka demagogija.animals wrote:Da zapovijedi Bozije..
ne ubi..
Pa nece nevjernik ubijat u ime boga ako smatra da boga nema
On ce ubijat iz nekih drugih razloga. Necemo se sada lagati da ovi prvi samo ubijaju a ovi drugi samo sire ljubav
- uglavnomja
#454 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
nevjernik nece ubijati vjernike da im dokaze da nema bogazenit dozic wrote:Opet seljacka demagogija.animals wrote:Da zapovijedi Bozije..
ne ubi..
Pa nece nevjernik ubijat u ime boga ako smatra da boga nema![]()
On ce ubijat iz nekih drugih razloga. Necemo se sada lagati da ovi prvi samo ubijaju a ovi drugi samo sire ljubav
- ABH017
#455 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Problem nastaje i kad oni koji se ne mole počinju nametati svoje drugima.. Ako kontaš šta hoću reći. Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.animals wrote:Niko ne brani nikome da se moli..
problem nastaje,kad ti koji se mole,
pocinju nametati tu svoju molitvu drugima..
ako kontas..
- ABH017
#456 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Jesi siguran u to?uglavnomja wrote:nevjernik nece ubijati vjernike da im dokaze da nema bogazenit dozic wrote:Opet seljacka demagogija.
Pa nece nevjernik ubijat u ime boga ako smatra da boga nema![]()
- HAVANA
#457 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ako si procitao moj post i mnoge druge ,shvatices da ja nista ne namecem.Ja ne zelim uopste da pricam o tim stvarima.Zelim da pricam o skroz drugim stvarima.Ali konstantno me navlace na te price petljanjem vjere u sve.Nikad me nije interesovala a od vrtica i prvog djeteta je vec pocelo pa do dana danasnjeg kad je na fakultetu...I jos masu drugih stvari...zenit dozic wrote:Njemu spocitavas sto namece svoje misljenje a ti to isto radis.HAVANA wrote:Opet znaci okolo kole pa vodu na svoj mlin.Boga nema.Sta cemo sad?Mx wrote:Ti prvo za mene nisi nikakav cafir nego kazes nesto kako ti mislis da je za tebe ispravno ili neispravno i to je tvoje potpuno pravo i ne znam zasto bi zbog toga bio cafir i ko sam ja ili bilo drugi da ti moze tako nesto reci. To jedino moze da presudi dragi bog za nas sviju i niko drugi.
I vecina ljudi na forumu i na ovoj temi namece drugima svoj stav i misljenje kao ispravno a u isto vrijeme se zali da to drugi rade. Helem nema samokriticnosti ni malo.
- Connaisseur Karlin
#458 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do njeABH017 wrote:HAVANA wrote: Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.![]()
Jedno je kad ja lajem na svoju avliju, a nešto sasvim drugo kad se na to nakači neko iz Švedske ili Amerike, pa pljuje po mojoj avliji.
Mislim ako mu je stalo do ovog ovdje, nek se vrati pa nek pljuje. Ako neće da se vrati, nek pljuje po Americi. Ima se i tamo na šta pljuvati.
Mislim taj neko se izvuk'o odavde i onda nešto pametuje meni koji ovdje podižem djecu i borim se sam sa svim ovim.
mozes slobodno pljuvati po svim avijalma svijeta,ali to ne brise cinjenicu da pogresno branis svoju avliju
- ABH017
#459 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Meni nije jasno zašto si uopšte pitao, ako misliš da nema.animals wrote:Danas sam raspravljao sa jednim prijateljom o tome..HAVANA wrote:Hocemo sad do 2027 pricati ima ga,nema ga...?
kaze ima sigurno..
ja ga pitam, gdje je..
kaze gore..
nisam vise ni pitao..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- ABH017
#461 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Sve bi to bilo super kad bi ti mogla shvatiti iz te perspektive, moju avliju. To je kao kad bi ja na osnovu knjiga i dokumentaraca počeo tebi pametovati o životu prosječnog Amerikanca hispanskog porijekla, a ti ih, npr, svaki dan susrećeš na poslu, piješ kahvu s njima i tako to.Connaisseur Karlin wrote:pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do njeABH017 wrote:HAVANA wrote: Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.![]()
Mislim taj neko se izvuk'o odavde i onda nešto pametuje meni koji ovdje podižem djecu i borim se sam sa svim ovim.![]()
mozes slobodno pljuvati po svim avijalma svijeta,ali to ne brise cinjenicu da pogresno branis svoju avliju
P.S.
Evo, kao prvo, na osnovu čega ti kažeš da meni nije stalo do moje avlije, a ti si pobjegla iz nje, a ja sam je branio i još uvijek se borim da ona bude bolja?
Last edited by ABH017 on 08/01/2017 20:13, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#462 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
pa to upravo rade politicari iz tri regligije upravo vama ,a vi ih slijedite popisom stanovnistva , pratiskkjim clanarinama, slavljenjem svega i svacega na drzavnom nivou ili npr. na nivou obrazovanjaABH017 wrote: Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
- Connaisseur Karlin
#463 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
ja mogu,jer poznjaem licno tvoju avliju a ti nemas licnog iskustva sa mojom avlijomABH017 wrote:Sve bi to bilo super kad bi ti mogla shvatiti iz te perspektive, moju avliju. To je kao kad bi ja na osnovu knjiga i dokumentaraca počeo tebi pametovati o životu prosječnog Amerikanca hispanskog porijekla, a ti ih, npr, svaki dan susrećeš na poslu, piješ kahvu s njima i tako to.Connaisseur Karlin wrote:pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do njeABH017 wrote:![]()
Mislim taj neko se izvuk'o odavde i onda nešto pametuje meni koji ovdje podižem djecu i borim se sam sa svim ovim.![]()
-
zenit dozic
#464 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Jek eto tebi je stalo.Connaisseur Karlin wrote:pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do njeABH017 wrote:HAVANA wrote: Ne znam vala nit me boli kurac za te sa subarom i sto bi na svako brdasce da metnu krst,na njih sam puco ko i oni na mene i od njih znam sta da ocekujem.Interesuju me normalni ljudi koji zele da zive i rade.Apsolutno me ne zanima ni koje su vjere i kojem se bogu mole.Ja prvi lajem najvise na svoju avliju.I uvijek cu.Ona me najvise boli.Mada ,sve je ovo nasa avlija,od nas svih,da mozga imamo.![]()
Eto ti je brani.
Ko sto ste je 93 zajedno sa cetaljima branili.
Ona se uhvatila anamo iz zagreba da nama vazi sta cemo mi radit
Bolje pogledaj u svoju avliju i pocisti ispred nje pa onda pametuj drugima.
- GeeTnT
#465 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
...pa navlace te isti oni koji su ti i aplaudirali na tvoje obrazlaganje....dzaba ti godine kad si naivan, pa bolan ja cu na svakog "vjernika" tipa Zahiragica nabrojati stotinu koje zaboli qrac u sta ti i ovi koje spominjes vjeruju ili nevjeruju...HAVANA wrote:Ali konstantno me navlace na te price petljanjem vjere u sve.Nikad me nije interesovala a od vrtica i prvog djeteta je vec pocelo pa do dana danasnjeg kad je na fakultetu...I jos masu drugih stvari...
- raoul duke
#466 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
TheMule wrote:Neki furaju taj komunisticki ateizam, neki nesto gledaju na glupe francuze, ali to nece nikad moci u BIH, bar ne ovog vijeka
- HAVANA
#467 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Meni je licno veliki problem kad u sekularnoj drzavi pocne ukidanje paketica,deda mraza,uvodjenje vjeronauke bukvalno na silu i bez zelje da se saslusa druga strana,i kad je uvedu ostavljanja te djece na hodniku,kao sugave i obiljezene,o svinjetini da ne govorim,djes to trazit,zahiragici,arzije,kurci,palci,spodobe koje nikakve veze sa obrazovanjem nemaju...Koga ugrozava sta ja jedem,pijem i slavim?On ne mora.Ako je po njegovom ,ja sam donji.Nemam mogucnost.Ako je po mom,imamo izbor i ja i on.Sta je ljudski?Pustimo vjeru sa strane?ABH017 wrote:Problem nastaje i kad oni koji se ne mole počinju nametati svoje drugima.. Ako kontaš šta hoću reći. Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.animals wrote:Niko ne brani nikome da se moli..
ako kontas..
- ABH017
#468 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Pa i tebi to isto rade Trump i Obama. Praznuješ za Božić, Dan nezavisnosti itd, plaćaš porez, radiš sve što je zakonom propisano.Connaisseur Karlin wrote:pa to upravo rade politicari iz tri regligije upravo vama ,a vi ih slijedite popisom stanovnistva , pratiskkjim clanarinama, slavljenjem svega i svacega na drzavnom nivou ili npr. na nivou obrazovanjaABH017 wrote: Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
- Connaisseur Karlin
#469 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
pa branis svoju drzavu licemjerjem,ogranicenih vidika, i mrznjom preama svemu sto nije Bosanjackozenit dozic wrote:Jek eto tebi je stalo.Connaisseur Karlin wrote: pa vi zivite u svojoj avliji ,pa vam nije stalo do nje![]()
Eto ti je brani.
Ko sto ste je 93 zajedno sa cetaljima branili.
Ona se uhvatila anamo iz zagreba da nama vazi sta cemo mi radit![]()
Bolje pogledaj u svoju avliju i pocisti ispred nje pa onda pametuj drugima.
- ABH017
#470 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ja i te kako imam iskustva sa tvojom avlijom, a ti o mojoj pojma nemaš.Connaisseur Karlin wrote:
ja mogu,jer poznjaem licno tvoju avliju a ti nemas licnog iskustva sa mojom avlijom
- animals
#471 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Nisam nikad tvrdio da ne postoji..ABH017 wrote:Meni nije jasno zašto si uopšte pitao, ako misliš da nema.animals wrote:Danas sam raspravljao sa jednim prijateljom o tome..HAVANA wrote:Hocemo sad do 2027 pricati ima ga,nema ga...?
kaze ima sigurno..
ja ga pitam, gdje je..
kaze gore..
nisam vise ni pitao..
ali sigurno nije religiozan, niti pripada i jednoj religiji..
niti ga mi ljudi moramo propagirati..
- HAVANA
#472 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Plus kad mi zabranis,ja bi cvaraka na kanafu oko vrata nanizo pa ih ko kospice mezio.Zalio gajbom pive i podrigno naglas.Ja sam staroj reko sto mi nisi branila da idem u skolu i na dopunske sekcije,sad bi primarijus bio. 
- Connaisseur Karlin
#473 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
nope,grijesisABH017 wrote:Pa i tebi to isto rade Trump i Obama. Praznuješ za Božić, Dan nezavisnosti itd, plaćaš porez, radiš sve što je zakonom propisano.Connaisseur Karlin wrote:pa to upravo rade politicari iz tri regligije upravo vama ,a vi ih slijedite popisom stanovnistva , pratiskkjim clanarinama, slavljenjem svega i svacega na drzavnom nivou ili npr. na nivou obrazovanjaABH017 wrote: Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.
- Connaisseur Karlin
#474 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
pa sto svi pisete na temema o Siriji i Izraelu, a vecina vas nikad tmao nije bilaABH017 wrote:Ja i te kako imam iskustva sa tvojom avlijom, a ti o mojoj pojma nemaš.Connaisseur Karlin wrote:
ja mogu,jer poznjaem licno tvoju avliju a ti nemas licnog iskustva sa mojom avlijom
branis svoju avliju , tocnije,bosnjacku aviju,jer su se Bosanjai odrekli svoje BiH drzave
-
TheMule
#475 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!
Ovo jeste problem definitivno, slazem se s ovim. Od vjeronauke u skole se ne moze nista ni nauciti, to je samo zapisavanje teritorije.HAVANA wrote:Meni je licno veliki problem kad u sekularnoj drzavi pocne ukidanje paketica,deda mraza,uvodjenje vjeronauke bukvalno na silu i bez zelje da se saslusa druga strana,i kad je uvedu ostavljanja te djece na hodniku,kao sugave i obiljezene,o svinjetini da ne govorim,djes to trazit,zahiragici,arzije,kurci,palci,spodobe koje nikakve veze sa obrazovanjem nemaju...Koga ugrozava sta ja jedem,pijem i slavim?On ne mora.Ako je po njegovom ,ja sam donji.Nemam mogucnost.Ako je po mom,imamo izbor i ja i on.Sta je ljudski?Pustimo vjeru sa strane?ABH017 wrote:Problem nastaje i kad oni koji se ne mole počinju nametati svoje drugima.. Ako kontaš šta hoću reći. Generalno je problem kad neko nameće svoj stil razmišljanja i svoje navike, običaje ili bilo šta drugo nekom drugom.animals wrote:Niko ne brani nikome da se moli..
ako kontas..