Hajlac wrote: ↑01/03/2020 19:34kritikos wrote: ↑29/02/2020 09:31Evo ja ću pokušati odgovoriti u maniru Željkeca koristeći njegov vokabularpici wrote: ↑28/02/2020 20:10 i sHa kaje onaj pijani zlatni lazov nece meni zukorlic sistem vrijednosti nametat u sarajevo republici... nece al ce ovi kretenčino prodana... jeBoli te bOkir i šČepa u dupe... slusaj ovo hajvanu retardirani ko te smjesti u prdCenistvo da cupkas...
sistem vrijednosti i zbog ovog si srusio KS a sad vas mile jebe blokadama, konju glupi jebo te nenadic u guzove...![]()
Senad: Recite nam šta mislite o novonastaloj situaciji u SDA?
ŽK: Pa ne znam Senade. Šta mene briga šta se dešava tamo unutar SDA. To je njihov problem.
Senad: Nije vas briga?
ŽK: Mene je briga za DRŽAVU Senade. Briga me je za NATO put. Briga me je za izbjeglice kad ih Turska sada pusti. Za to me je briga.
Senad: Nije vas briga za kriminal?
ŽK: Ne znam Senade, nisam vidio taj video. Nemam vremena. Eno ih tamo i nek to sami svoje rješavaju.
Senad: Ali u pitanju je mješanje OSA, odabir gradonačelnika, zapošljavanja a nisu još ni preuzeli vlast u KS.
ŽK: Pa šta? Šta ja tu mogu. Imamo samo 3 zastupnika Senade. Znate koliko su mi bitni kantoni? Država Senade, to mene interesuje.
Senad: Ali rekli ste zar je Zukorlić sistem vrijednosti? Pustili ste Sarajliću. Zar je to taj sistem vrijednosti?
ŽK: Ne znam Senade.Treba Zukorlić? To je sistem vrijednosti jel? Sarajlić? Ma šta me briga za Sarajlića, to su njihove unutrašnje stvari.
Senad: Nije vas briga?
ŽK: Ma ne interesuje me Senade. Narod će reći na izborima za pola godine. Njih samo narod može primiriti.
Senad: Rekli ste da ako se ne budu ponašali kako treba, da i oni mogu letiti iz Kantona.
ŽK: Ma pustite mene i šta ja meljem, hajde da vidimo štam možemo uraditi da država opstane.
Senad: Znači, Kanton ostaje, milijarda ide Bakiru i dijeli je Sarajlić?
ŽK: Ahaaaaa, pored Marija? Hoće, ahaaaaa......ne znate čovjeka. Ja ću ih slati u zatvor za marku ako bude trebalo. Pustite se toga Senade.
Senad: Ali milijarda? Kriminal, mito, korupcija, mafijaške metode, nepotizam?
ŽK: Ma hajte molim vas. Republika Sarajevo samo bitna. Ima sudstvo i tužilaštvo i nek rade svoj posao. Šta ja imam s tim.
KRAJ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#44501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JThomas
#44502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
fali ja mislim da je to udar na sda.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#44503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Ono što sam vidio i čuo za mene u politici nije ništa novo. Čuo sam ja puno gorih stvari. Da ja ne bih izlazio sad s detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze, mada znam šta se dešavalo - kazao je Komšić za medije, prenosi N1.
pa sto nisi izasao u javnost zlatni kitljanje, mudo od ovce... prodana dusHo... trubis o patriJotizmu a sHutis o korupciji, kriminalu. lazima, uhljebljenjima, itd... pa jel ovaj lik ikad trijezan... sta trabunja ovo.
-
Škobo Habu
#44504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaš, postoje ljudi koji vjeruju da je zemlja ravna, postoje i oni koji vjeruju da je Trump, ustvari, čovjek-gušter iz svemira, isto tako postoje i oni koji tvrde da je Komšić odblokirao NATO put. Sve nabrojano je posve legitmno kada je vjerovanje u pitanju, ali zajednički sadržilac im je u činjenici da ne postoje konkretni dokazi za to. Empirijski, dakako.
-
Škobo Habu
#44505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pici wrote: ↑01/03/2020 20:43- Ono što sam vidio i čuo za mene u politici nije ništa novo. Čuo sam ja puno gorih stvari. Da ja ne bih izlazio sad s detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze, mada znam šta se dešavalo - kazao je Komšić za medije, prenosi N1.
pa sto nisi izasao u javnost zlatni kitljanje, mudo od ovce... prodana dusHo... trubis o patriJotizmu a sHutis o korupciji, kriminalu. lazima, uhljebljenjima, itd... pa jel ovaj lik ikad trijezan... sta trabunja ovo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#44506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
onaj nedzad podzic pocko, da li je u nekom krvnom srodstvu sa sifetom podzicem?
@kluz franjo nista se nije promijenio, uvijek je isti, samo sto ga sada puno agresivnije napadas, nego je to bilo prije par godina. ali, donekle te i razumijem.
samo je problem sto je i opozicija rekla da je anp, pa ga nitko zbog toga ne moze napadati. ja kazem da nije anp, ali je ono sto je nato trazio i sasvim je dovoljno. kifline spinove da se od aktivacije preslo u suradnju, mogu macku o rep.
@kluz franjo nista se nije promijenio, uvijek je isti, samo sto ga sada puno agresivnije napadas, nego je to bilo prije par godina. ali, donekle te i razumijem.
samo je problem sto je i opozicija rekla da je anp, pa ga nitko zbog toga ne moze napadati. ja kazem da nije anp, ali je ono sto je nato trazio i sasvim je dovoljno. kifline spinove da se od aktivacije preslo u suradnju, mogu macku o rep.
- 512MB
#44507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čak ni kad Dodik sam potvrdi i potpiše pred ambasadorima kvinte? Ajd okŠkobo Habu wrote: ↑01/03/2020 20:45![]()
Znaš, postoje ljudi koji vjeruju da je zemlja ravna, postoje i oni koji vjeruju da je Trump, ustvari, čovjek-gušter iz svemira, isto tako postoje i oni koji tvrde da je Komšić odblokirao NATO put. Sve nabrojano je posve legitmno kada je vjerovanje u pitanju, ali zajednički sadržilac im je u činjenici da ne postoje konkretni dokazi za to. Empirijski, dakako.
-
Škobo Habu
-
kluz franjo
#44509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@malakh
Nisam baš sve najbolje shvatio, šta si želio poručiti, ali nema veze.
NATO je još u dec. 2018. rekao sve, šta je imao reći i šta traži.
"Spremni smo u okviru MAP-a prihvatiti prvi ANP iz BiH." Ni manje, ni više. I kada god ga BiH pošalje.
- Bakir je, a ne NATO, prije godinu dana, počeo iz čista mira, a nekih svojih pobuda, da redovno bulazni o "redukovanom ANP-u" itd.
- SAD i VB, tj. tzv. "Kvinta" se tek počela aktivno angažovati, kada su ona dvojica morona htjela staviti prvobitni ANP na glasanje u Predsjedništvo, rizikujući preglasavanje Dodika i time omogućiti potpuno legalnu i ustavnu odluku iz Skupštine RS, kojom bi se za duži vremenski period onemogućila bilo kakva šansa slanja ANP-a.
- Tek tada se uključuju ambasadori u pitanje ANP-a, MAP-a itd. i učestvuju u formulaciji nečega što u biti samo potvrđuje trenutni status quo po ovom pitanju tj. konsenzus da državnog konsenzusa nema.
- Program reformi je program reformi, isto kao što bi novogodišnja čestitka bila novogodišnja čestitka.
Znači to je, što i jeste. I tako se tretira i od strane NATO saveza.
Čitajte ljudi, nije teško za shvatiti. I dalje se BiH tretira kao potencijalni kandidat za članstvo. Kada BiH pošalje svoj prvi ANP, NATO će se operativno pozabaviti sa time, a do tada će, kao i do sada pružati podršku u reformama. Ništa novo.
Sa stanovišta NATO-a nas famozni "Program reformi" nije ni milimetra pomjerio sa mjesta. Ni naprijed, a ni nazad.
Izgubili smo samo još jednu godinu u procesu, a čitava farsa je samo poslužila Željku i Bakiru, kao patriJotska dimna bomba za "preslagivanje po vertikali - bez sredine vertikale".
To je sva priča.
A onda ti još te samoprozvane patriJote kao propituju tvoju lojalnost i odnos prema državi. Ma bjAAži.
"Spremni smo u okviru MAP-a prihvatiti prvi ANP iz BiH." Ni manje, ni više. I kada god ga BiH pošalje.
- Bakir je, a ne NATO, prije godinu dana, počeo iz čista mira, a nekih svojih pobuda, da redovno bulazni o "redukovanom ANP-u" itd.
- SAD i VB, tj. tzv. "Kvinta" se tek počela aktivno angažovati, kada su ona dvojica morona htjela staviti prvobitni ANP na glasanje u Predsjedništvo, rizikujući preglasavanje Dodika i time omogućiti potpuno legalnu i ustavnu odluku iz Skupštine RS, kojom bi se za duži vremenski period onemogućila bilo kakva šansa slanja ANP-a.
- Tek tada se uključuju ambasadori u pitanje ANP-a, MAP-a itd. i učestvuju u formulaciji nečega što u biti samo potvrđuje trenutni status quo po ovom pitanju tj. konsenzus da državnog konsenzusa nema.
- Program reformi je program reformi, isto kao što bi novogodišnja čestitka bila novogodišnja čestitka.
Čitajte ljudi, nije teško za shvatiti. I dalje se BiH tretira kao potencijalni kandidat za članstvo. Kada BiH pošalje svoj prvi ANP, NATO će se operativno pozabaviti sa time, a do tada će, kao i do sada pružati podršku u reformama. Ništa novo.
Sa stanovišta NATO-a nas famozni "Program reformi" nije ni milimetra pomjerio sa mjesta. Ni naprijed, a ni nazad.
Izgubili smo samo još jednu godinu u procesu, a čitava farsa je samo poslužila Željku i Bakiru, kao patriJotska dimna bomba za "preslagivanje po vertikali - bez sredine vertikale".
To je sva priča.
A onda ti još te samoprozvane patriJote kao propituju tvoju lojalnost i odnos prema državi. Ma bjAAži.
- Pandakonda
#44510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dodik iz stenograma isto govori da neće ispasti glup i da neće pristati na to ako NATO kaže da je to de facto ANP samo pod drugim imenom, i tek kad dobije garanciju od Saveza da to nije ANP potpisat će. A da ne govorim da je insistirao da Komšić ne ide u Brisel baš zbog toga da ne bi on taj dokument drugacije predstavio nego onako kako su se dogovorili. Na kraju će vrijeme pokazati šta je ovdje istina a šta ne.
- drug_profi
#44511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pri tom svi zanemaruju činjenicu da je taj dokument, kakvu god on snagu i vaznost za NATO imao, spisak OBECANJA koja moras ispuniti u toku godine, te svake godine isti spisak ponovo slati dopunjen izvjestajem sta si u radio.
Tek onda NATO moze reci, ovi su ok, usklađeni su i vojno i politički sa NATO standardima. Dajte im poziv.
A onda BiH treba da kaze prihvatamo poziv. Bez demonstracija, otcjepljenja, atentata, pučeva.... jer NATO NE UVOZI probleme. Ako ces ulaskom unijeti u savez svoj sukob sa nekim, neces onda ni uci.
Da li je ovo vama jasno?
Znaci BiH sada u NATO moze uci samo ako Srbija, tj. Rusija to dozvoli.
Ili u NATO moze uci ono sto se nakon raspada drzave kvalifikuje za savez, pod istim uslovima kao gore. Bez nesporazuma sa susjedima.
Da li vi shvatate ovu situaciju?
Tek onda NATO moze reci, ovi su ok, usklađeni su i vojno i politički sa NATO standardima. Dajte im poziv.
A onda BiH treba da kaze prihvatamo poziv. Bez demonstracija, otcjepljenja, atentata, pučeva.... jer NATO NE UVOZI probleme. Ako ces ulaskom unijeti u savez svoj sukob sa nekim, neces onda ni uci.
Da li je ovo vama jasno?
Ili u NATO moze uci ono sto se nakon raspada drzave kvalifikuje za savez, pod istim uslovima kao gore. Bez nesporazuma sa susjedima.
-
Novak20
#44512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Shvataju situaciju ali se drže za svoju nogu od tronošca.
Ne brane oni Željka, pogotovo ne brane njegov DF.
Brane SDA.
Ne brane oni Željka, pogotovo ne brane njegov DF.
Brane SDA.
- Pandakonda
#44513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se ne lažemo ni Crna Gora nije tako mirno ušla u NATO, i tu je bilo protesta i problema, ako si im od trenutnog interesa primit će te kakav god problem imao. Mislim da je ovdje veći problem da se i stranci pocinju povlačiti jer vide da ovaj narod sam od sebe nije sposoban da iznjedri neke promjene i jednostavno neće da gube energiju. Džabe tebi guranje u NATO i EU kad će mentalitet ljudi ostati isti i onda nema ništa od toga. Mi se prvo moramo sami sa sobom izboriti da bi bili kredibilni da pričamo sa vecim saveznicima. Pa ljudi iz RS-a namjerno biraju čovjeka koji ruši i ne priznaje Ustavni sud i presude Suda za ljudska prava, kakvu to poruku šaljemo Evropskoj uniji ? Da će ti ljudi magicno prestati glasati za takve ološe ako uđemo u EU i NATO ? EU ne prima pacijente pa da ih popravi nego zemlje koje objektivno mogu pomoći razvoju iste, što mi trenutno to nismo niti ćemo biti za dugo godina ako ovako nastavimodrug_profi wrote: ↑01/03/2020 23:32 Pri tom svi zanemaruju činjenicu da je taj dokument, kakvu god on snagu i vaznost za NATO imao, spisak OBECANJA koja moras ispuniti u toku godine, te svake godine isti spisak ponovo slati dopunjen izvjestajem sta si u radio.
Da li je ovo vama jasno?
-
archi_a
#44514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I krenuše srbi da naprave haos u skupštini Crne Gore. Napraviše problem, pokušaj vojnog udara, ruski agenti i igrači planiraše i nekakve "atentate"! 35+% ih u Crnoj Gori, pravi problemi nastadoše. Kad ono, hop, Crna Gora u NATO-u. Skoro pa i nema vojske, a o opremi da i ne govorimo. (vidi stvarno, NATO neće da uvozi probleme)
I krenuše srbi u trenerkama i sa fantomkama na makedonsko Sobranje. Uletiše, porazbijaše, suzavci, pokušaj udara, zamalo ne ubiše par poslanika, Zaevu sa lobanje kožu oderaše! Haos, protivljenje, problemi, ludilo! Kad ono, hop, Makedoniji poziv za ulazak u NATO. O opremi i organizaciji makedonske vojske da i ne govorimo. (vidi stvarno, NATO neće da ubozi probleme)
Majstori, pogledajte malo topografiju. Pogledajte raspored dva najjača vojna saveza na svijetu i njihove pozicije na kartama i onda će vam malo nadoći, ako ste realni i razumni, zašto će i Bosna i Hercegovina biti tamo gdje vi nikako ne biste htjeli da bude.
- drug_profi
#44515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje je vjerovatno jedini lijek puni protektorat. Uz postepeno davanje nekih manjih ovlasti domorcima. naravno uz strogi nadzor i drakonske kazne.
Dok se ne odgoji bar jedna generacija na ispravnom sistemu vrijednosti.
Dok se ne odgoji bar jedna generacija na ispravnom sistemu vrijednosti.
- drug_profi
#44516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajd sad to primjeni na BiH. Apstrahiraj situaciju.archi_a wrote: ↑02/03/2020 00:19
I krenuše srbi da naprave haos u skupštini Crne Gore. Napraviše problem, pokušaj vojnog udara, ruski agenti i igrači planiraše i nekakve "atentate"! 35+% ih u Crnoj Gori, pravi problemi nastadoše. Kad ono, hop, Crna Gora u NATO-u. Skoro pa i nema vojske, a o opremi da i ne govorimo. (vidi stvarno, NATO neće da uvozi probleme)
I krenuše srbi u trenerkama i sa fantomkama na makedonsko Sobranje. Uletiše, porazbijaše, suzavci, pokušaj udara, zamalo ne ubiše par poslanika, Zaevu sa lobanje kožu oderaše! Haos, protivljenje, problemi, ludilo! Kad ono, hop, Makedoniji poziv za ulazak u NATO. O opremi i organizaciji makedonske vojske da i ne govorimo. (vidi stvarno, NATO neće da ubozi probleme)
Majstori, pogledajte malo topografiju. Pogledajte raspored dva najjača vojna saveza na svijetu i njihove pozicije na kartama i onda će vam malo nadoći, ako ste realni i razumni, zašto će i Bosna i Hercegovina biti tamo gdje vi nikako ne biste htjeli da bude.I još jednom, NATO alijansa prima države a ne regiju ili pojedinačnu mjesnu zajednicu unutar države. Iz države kada dođe do odlučivanja i ako bude potrebe za odlučivanjem naroda, zbraja se broj glasova iz države (pro i contra) a ne želje pojedinačnog plemena. Da već potpisane dokumente, molbe, obećanja i dugogodišnju saradnju sa NATO-om, i sa odavmo formiranim NATO štabom u BiH i ne spominjemo. (vidi stvarno stvarno)
![]()
-
archi_a
#44517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"apstrahirat" ćemo, kad dođe vrijeme. 
- drug_profi
-
archi_a
#44519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Krkanoglu, vodi računa kako se obraćaš! Emocija te savladala, al neću da te shvatim, niti opravdam. Jedini kojima treba crtati su mitomani u BiH. Zato i jesu tu gdje jesu. Nit ih ko posjećuje, nit ko sa njima sarađuje. Dobro, ne baš niko, ima tu ruskih činovnika, srbijanaca i ovih iz južne osetije. 
-
Novak20
-
archi_a
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#44522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
čemu takva priča? ispadaš smiješan druže, ponižavaš nas, kao da imamo sjećanje zlatne ribice. redukovani anp, kojeg je predložio bakir, je došao nakon dodikove harange. lijepo ti kažem, u istočnom sarajevu, koji je nama najbliži, su bili postavljeni bilbordi protiv nato puta. baš u vrijeme kada se aktivirala priča oko anpa. zašto, kako i zbog čega, meni je nejasno, ali je to činjenica i dodik se uklopio u tu priču.kluz franjo wrote: ↑01/03/2020 22:19 @malakh
To je sva priča.

dakle, ovo je trebao biti početak tvog posta, ali bi se tvoj post suštinski skroz promijenio.
da razjasnimo. anp je dokument koji precizira obaveze jedne države koja pretendira punopravnom članstvu u nato savezu. anp je plan reformi obrane u skladu sa nato standardima. nakon što je aktiviran map, nato je od nas zahtjevao anp i dobio je dokument koji su tražili. to su i predstavnici kvinte podržali i normalno da neće dodiku zavrtati ruke i pustiti ga da politički pogine, već će mu ostaviti prostora da se izvuče, a da oni dobiju što su htjeli. to se zove diplomatija koja je upravo prezentirana na stenogramu. komšić je to iskoristio u svrhu političkih poena i dobio ih je, pa je krenuo u sunovrat rušeći vladu ks. valjda da bi relativizirao svoje postupke...
u javnosti će naravno ostati dilema da li je anp ili ne, dok netko malo pametniji i utjecajniji ne kaže da nije anp po nazivu, ali je to sve ono što je nato tražio od bosne i hercegovine.
uostalom, nisam baš primijetio da kritiziraš peđu koji je javno rekao da je ono anp. pretpostavljam da po tvojim postovima smatraš da ni on nema pojma i da laže građane i ono što je najbitnije, da ne čita..
-
Banja Luka
#44523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cak i da jeste ANP, sta vrijedi, kad ljudi lijepo kazu da je potrebna nova odluka PSBiH i Predsjednistva? Dzaba nas ubjedjujete. I ANP se usvaja svake godine do clanstva, tako da za 10 mjeseci opet imamo istu igranku. Dodik je izdominirao, neutralnost je neminovna.
-
kluz franjo
#44524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I svaki put nekon prepiske sa tobom dolazim do dva ista zaključka.
1. Tebe je baš briga šta pišeš. "Do podne jedno - od podne drugo".
2. Ogromnu količinu neznanja, pakuješ u gomilu ispraznih fraza uz pokoju ličnu opasku, uvredu.
U principu sve isto kao i ovi tvoji iz patetično-demagoške patriJotske koalicije.
I još se nađeš uvrijeđen kada ti neko adekvatno odgovori.
Dakle, ti si tvrdio da NATO stoji iza cijelog procesa pripreme i slanja "programa reformi".
Ja napišem da se NATO, tj. ambasadori aktivno uključuju u čitavu priču tek kada je tvoj glupan Željko najavio glasanje o prvobitnom ANP-u na Predsjedništvu. Već sto puta viđeno. PatriJote useru motku i onda zapomažu.
Na sve to ti sada kačiš neke Dodikove plakate, da opravdaš Bakirove samoinicijativne ponude o "redukovanom ANP-u".
Odbrana Bakira do zadnje Željkove kapi krvi.
A najbolji dokaz tvog lupetanja iz neznanja je i tvoja opaska u vezi Kojovića. Bez ikakve dileme sam i njega ovdje na forumu svrstao uz bok tebi i sličnih ti forumaša, nakon njegove izjave da je "Program reformi" de facto ANP.
Evo i tebi jedan...
- bunk
#44525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Niko ne mrzi patriote ove Drzave kao sto ih mrze " patriote" ove Drzave.archi_a wrote: ↑02/03/2020 00:19
Majstori, pogledajte malo topografiju. Pogledajte raspored dva najjača vojna saveza na svijetu i njihove pozicije na kartama i onda će vam malo nadoći, ako ste realni i razumni, zašto će i Bosna i Hercegovina biti tamo gdje vi nikako ne biste htjeli da bude.I još jednom, NATO alijansa prima države a ne regiju ili pojedinačnu mjesnu zajednicu unutar države. Iz države kada dođe do odlučivanja i ako bude potrebe za odlučivanjem naroda, zbraja se broj glasova iz države (pro i contra) a ne želje pojedinačnog plemena. Da već potpisane dokumente, molbe, obećanja i dugogodišnju saradnju sa NATO-om, i sa odavmo formiranim NATO štabom u BiH i ne spominjemo. (vidi stvarno stvarno)
![]()
Sutra da postanemo punopravni clan Nato saveza pucali bi cirevi i zucne kese jer su Zeljko i Sefik u predsjednistvu.
To je drugovi da se ne lazemo taj kamen u cipeli i spena u oku koji zuljaju ove kojima anp nije anp i vlada nije vlada ako u.njoj sdp i ns ne dizu ruku za nekoga od Tz preko Usk do Sk...
Nema to veze sa formom dokumenta i ekonomijom ...