kakabanja213 wrote: ↑23/09/2025 09:09
drug_profi wrote: ↑23/09/2025 08:38
kakabanja213 wrote: ↑23/09/2025 07:46
Kakva nova fora? Sta tu ima biti mudro ili ne-mudro? Jednistavna stvar.
Posljedica toga je kao da si glasao za SDFA. Tako da nemoj prati savjest apstinencijom i prebacivanjem odgvoronosti sa sebe.
Cuj kao da si glasao SDFA. Svaka od strana, i ona kriminalna i ona malo manje kriminalna ce dobiti ono sto sto zasluzuje od svojih biraca. I ova ja jaka "ne peri savjest". Pa upravo zato sto mislim da mi je savjest cista mislim da je apstinencija najbolji izbor. Ili mislis da je glasanje za manje losu opciju primjer odgovornosti?
Ma, to je kada ljudi žele druge da učine odgovornim za mogućnost da im se ne ostvari lični interes.
Meni trojka donosi korist, ako ne dobije izbore izgubit ću tu korist, pa si mi ti kriv što si apstinirao umjesto da si dao glas trojci. A onda patetika o savjesti.
Trojka je pokušala dobiti glas mlađih sa onih 1.000 porodiljama, velikog broja radnika sa minimalnom platom od 1.000 i ti ljudi imaju ličnu korist da opet glasaju za trojku. Ja sam RVI, ako želi moj glas, ako ne želi da apstiniram, i meni trojka treba da nešto da, kao što je dala nabrojanim, dakle da mi značajno poveća invalidninu. I ukine neradnu nedjelju

I postroži kontrole i provođenje zakona o pušenju. I uradi šta treba da se lakše kupuje iz EU, da nam prodavnice iz EU počnu slati robu sa nižim cijenama transporta i bez ograničenja za vrste roba. Status koje imaju Švajcarska ili Norveška.
Tako da mi je savjest (sic) čista. Neću glasati za SDA, ali ako ništa lično od trojke ne dobijem, neću ni za trojku.
Savjest