Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

HelaS

#41251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

BAK-eV wrote: 15/08/2025 11:58
Spoiler
Show
Labirint wrote: 14/08/2025 23:28
Prpa.ba wrote: 14/08/2025 22:57

Razuman komentar, ne vidim sto bi te bilo ko zbog njega etiketirao.

Reakcija Muse na verbalno nasilje nad muslimanima u ZHK je cisto dnevnopoliticka i u fazonu "drzite me da ga ne prebijem", a Boga moli da ga neko sprijeci. Medjutim, ovdje treba razdvojiti Musinu pojavu i fejsbuk politiku od cinjenice da se iz ZHK salje poruka mrznje prema Bosnjacima i muslimanima, da su radikalni krscani koji tamo borave pokazali i zelju da vaninstitucionalno djeluju presrecuci vozila na javnim putevima, i da nekad i serije ofirnih fejsbuk poteza mogu drustvenu diskusiju odvesti u nekom svom pravcu samo ako je tlo plodno. A postaje plodno.

Sad, zasto sve veci broj Bosnjaka pocinje makar stidljivo i verbalno podrzavati ovakav cak i povrsni konfrontacijski pristup, to je pitanje za vjerske i politicke elite u Bosnjaka.
Iskren da ti budem oko tog presretanja veze nemam, nisam nigdje procitao a sve i da je bilo nije nikakvo iznenadjenje - tom plemenu je u krvi da uskace i presrece tako da nikakvo cudo. Ja ovdje samo zelim da potenciram da su kojekakve muse dio naseg drustva, sto samo po sebi nije problem dok ne postanu agresivni a oni nisu agresivni samo u ovom kontekstu vec ta tiha agresija kroz dzemate traje zadnjih 30 godina. I ne, nije mi normalno da neko klanja na livadi,uz cestu, u haustoru na utakmici... jednostavno jer za to ne postoje HIGIJENSKI uslovi a te selefijsko- talibanske metode nek praktikuju u Kandaharu ovdje mi nije normalno , bilo da je Ferhadija u pitanju ili ulica maksa luburica u listici.
Imamo "mi" itekako posla u vlastitim avlijama prije nego se pozabavimo susjedskim / komsijskim vrtovima/ dvoristima.
Kao prvo Musa je odradio odličnu stvar kad se sve sabere i oduzme.
Prisilio medije da pišu o pravima muslimana.
Razotkrio nacizam u ŠB još jednom.
Pored Stoca stavio HDZ opet u fokus i otupio koliko toliko njihovo cinično lamentiranje o pravima Hrvata a oni gaze prava drugih.
Što se tiče klanjanja u parku ili pored ceste nekad se i to mora.
Ističe ti recimo vrijeme namaza i ima da klanjaš gdje si se zatekao.
Abdest možeš i tom prljavom zemljom uzeti u tom slučaju i zna se kako se to radi kad nema vode.

Generalno je Musa razotkrio sav jad i bijedu Bošnjaka koji se kunu u Bosnu i Hercegovinu, ljudska prava ali ne smiju van Republike Sarajevo ni prismrditi i traže da se šuti o srpskohrvatskom nacizmu.
Kakav je to nacizam bio u ŠB?

Znaš li ti ikako šta je nacizam :-) Ili je bitno da primitivnog Musu podigneš iz njegovog smrada :-)

Image
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... ljena.html
Last edited by HelaS on 15/08/2025 12:14, edited 1 time in total.
no_sekirli

#41252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Ironmen wrote: 15/08/2025 11:19 Da li je i jedan novinar pokusao da se bavi novinarskim istrazivanjem pa da proba istraziti neke stavke? Kao prvo, preko Google Maps lokacije — zena koja je klanjala u Sirokom bila je okrenuta skroz kontra Kabi, sto je malo vjerovatno da se moze desiti jednom muslimanu koji obavlja pet dnevnih namaza, jer se za deset sekundi preko mobilne aplikacije moze utvrditi pravac prema Kabi. Kao drugo, u koje se vrijeme desio ovaj incident — da li je bilo vrijeme namaza ili ne? Kao trece, ko je snimao i ko je pustio snimku u javnost, te sa kojeg objekta je ona snimljena? Ko je sovinista koji tjera zenu, a ko je zena obucena u burku i to sama, kada je dobro poznato da se u kulturama ovih ljudi supruga ne odvaja od muza, brata, oca i slicno?

Meni sve ovo vise lici na predizbornu kampanju HDZ–SDA osovine koju krezuba masa “pusi” vec 30 godina.

Takoder, velika kritika za sve pro-bosanske medije, portale, novine i televizije koji nisu ovaj sovinisticki cin u Sirokom uspjeli preokrenuti u svoju korist. Mogli su, recimo, u emisiju pozvati onog Ivana koji je prije par mjeseci obisao cijelu BiH sa krizem na ledjima, da on malo smiri tenzije i time kontrira fasistima iz finjaka. Umjesto toga, daje se medijski prostor krezuboj masi koja otvoreno poziva da se ponese oruzje u Siroki i slicno.

Mnogo pitanja — nula odgovora, a steta je, po meni, ogromna. U toku turisticke sezone, koja je sigurno rekordna za BiH, umjesto da se pise o turizmu, gastronomiji, prirodnim ljepotama i slicnom, mi se bavimo sovinistickim nacionalizmom.
Majstore :thumbup:
archi_a

#41253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Manje je stranica napisano kad su spengali krvoloka mladića!!!!
Šta ti je strah od Islama. :pisnuo:
DaysleepeR

#41254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Ko god podržava Musu a nije juče bio u Jablanici među onih 6 likova je obični šupljikat i mufljuz.

Ekvivalent likova koji su u radu u maskirnim uniformama i sa RayBankama sjedili na kafama u gradu.
BAK-eV

#41255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

HelaS wrote: 15/08/2025 12:04
BAK-eV wrote: 15/08/2025 11:58
Spoiler
Show
Labirint wrote: 14/08/2025 23:28

Iskren da ti budem oko tog presretanja veze nemam, nisam nigdje procitao a sve i da je bilo nije nikakvo iznenadjenje - tom plemenu je u krvi da uskace i presrece tako da nikakvo cudo. Ja ovdje samo zelim da potenciram da su kojekakve muse dio naseg drustva, sto samo po sebi nije problem dok ne postanu agresivni a oni nisu agresivni samo u ovom kontekstu vec ta tiha agresija kroz dzemate traje zadnjih 30 godina. I ne, nije mi normalno da neko klanja na livadi,uz cestu, u haustoru na utakmici... jednostavno jer za to ne postoje HIGIJENSKI uslovi a te selefijsko- talibanske metode nek praktikuju u Kandaharu ovdje mi nije normalno , bilo da je Ferhadija u pitanju ili ulica maksa luburica u listici.
Imamo "mi" itekako posla u vlastitim avlijama prije nego se pozabavimo susjedskim / komsijskim vrtovima/ dvoristima.
Kao prvo Musa je odradio odličnu stvar kad se sve sabere i oduzme.
Prisilio medije da pišu o pravima muslimana.
Razotkrio nacizam u ŠB još jednom.
Pored Stoca stavio HDZ opet u fokus i otupio koliko toliko njihovo cinično lamentiranje o pravima Hrvata a oni gaze prava drugih.
Što se tiče klanjanja u parku ili pored ceste nekad se i to mora.
Ističe ti recimo vrijeme namaza i ima da klanjaš gdje si se zatekao.
Abdest možeš i tom prljavom zemljom uzeti u tom slučaju i zna se kako se to radi kad nema vode.

Generalno je Musa razotkrio sav jad i bijedu Bošnjaka koji se kunu u Bosnu i Hercegovinu, ljudska prava ali ne smiju van Republike Sarajevo ni prismrditi i traže da se šuti o srpskohrvatskom nacizmu.
Kakav je to nacizam bio u ŠB?

Znaš li ti ikako šta je nacizam :-) Ili je bitno da primitivnog Musu podigneš iz njegovog smrada :-)
Znamo svi kao što i ti znaš. Samo se praviš lud.
Musa me ne zanima.
Dobro je da se zbog njegovog poziva digla prašina.
BAK-eV

#41256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

DaysleepeR wrote: 15/08/2025 12:22 Ko god podržava Musu a nije juče bio u Jablanici među onih 6 likova je obični šupljikat i mufljuz.

Ekvivalent likova koji su u radu u maskirnim uniformama i sa RayBankama sjedili na kafama u gradu.
Eto de nam ti pokaži kako se to organizuje.
Na terenu bez fantomki.
BAK-eV

#41257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

1Dante1 wrote: 15/08/2025 11:20
Ateista wrote: 15/08/2025 11:10 Zasto je uopste bitno je li to obicaj kod nas, i da li je to pravilno po islamu ili ne? Njihovi obicaji i njihova stvar,
Cuj njihova stvar. Pa jebemu mater moramo li svakoj susi pusiti kurac? Od zapada do istoka, kao da nemamo svoje.

Ako to nije u nasem duhu, onda nit ce hodati go ulicom, niti ce klanjati ispred restorana ili kupalista. Ne, zajebite tu toleranstost vise.
DaysleepeR wrote: 15/08/2025 11:19 Vjera kao vjera nije najvažnija stvar na svijetu.
Vjera je privatna stvar svakoga od nas i dolazi nakon par stvari koje su ispred. Vjera odnosno religija svoje najbolje treba da pokaze kroz to kakav si covjek, a ne gdje se krstis ili padas na sezdu.

Dzabe klanjas ili se krstis a dupe ti usrano jer ga ne peres, vec samo tares
Po našem duhu je da možeš klanjati gdje god hoćeš.
Alf

#41258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Alf »

...
drug_profi

#41259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Samo da forumašima sa Domovnicom čestitam njihov državni praznik Veliku Gospu.
1Dante1

#41260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Ateista wrote: 15/08/2025 11:49 Zasto bi pustanje nekog da obavi molitvu izjednacio sa pusenjem nekom?
Zato sto mrzim kada se prilagodjavamo drugima a zaboraivmo svoje. Uvijek mi je facinantno npr kada odem u italiju ili spaniju i nece da koriste engkeski. Neka i nece, podrzavam ih.

Pa tako i kod nas, sta mi donosis svoj neki propis iz svoje zemlje. Dosao si kod mene, ako ja ne klanjam na kupalistu i na plazi, ne bi ni ti trebao.
BAK-eV wrote: 15/08/2025 12:39 Po našem duhu je da možeš klanjati gdje god hoćeš.
Jeste i to ne radimo. Ako to i radomo, sklonis se, nadjes neku osamu i odradis to. Ne da prostres serdzadu gdje se zadesis u tom trenutku.
Last edited by 1Dante1 on 15/08/2025 12:44, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#41261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

BAK-eV wrote: 15/08/2025 12:36
DaysleepeR wrote: 15/08/2025 12:22 Ko god podržava Musu a nije juče bio u Jablanici među onih 6 likova je obični šupljikat i mufljuz.

Eto de nam ti pokaži kako se to organizuje.
Na terenu bez fantomki.
Nisi morao organizovati, samo si se trebao pridružiti ako već podržavaš.
Fazon je što niti ne podržavaš, niti ti pada na pamet, nego samo soliš pamet okolo za ko zna kakvu kompenzaciju.
LSD

#41262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Image
Od najavljenih 1000, šest likova doslo do Jabalnice i vratili ih nazad :lol:
I ovaj forum je pun ublehasa i supljaka....fol podrzavjau Musu, a niko qrcem ne mice... samo povazdan i po svu noc laprdaju ovdje.
Ateista

#41263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

1Dante1 wrote: 15/08/2025 12:44
Ateista wrote: 15/08/2025 11:49 Zasto bi pustanje nekog da obavi molitvu izjednacio sa pusenjem nekom?
Zato sto mrzim kada se prilagodjavamo drugima a zaboraivmo svoje. Uvijek mi je facinantno npr kada odem u italiju ili spaniju i nece da koriste engkeski. Neka i nece, podrzavam ih.

Pa tako i kod nas, sta mi donosis svoj neki propis iz svoje zemlje. Dosao si kod mene, ako ja ne klanjam na kupalistu i na plazi, ne bi ni ti trebao.
BAK-eV wrote: 15/08/2025 12:39 Po našem duhu je da možeš klanjati gdje god hoćeš.
Jeste i to ne radimo. Ako to i radomo, sklonis se, nadjes neku osamu i odradis to. Ne da prostres serdzadu gdje se zadesis u tom trenutku.
Ne znam sta tebi znaci prilagodjavanje, ali meni je to kada ja pocnem nesto da radim zbog nekog, to ni ja ne podrzavam. Ne pada mi napamet da ja prilagodjavam svoje ponasnje zbog nekog ko je dosao ovdje kao gost.
Stvar je u tome sto njihovo klanjanje mene ne dotice ni na koji nacin i ja ne moram nista da mijenjam u svom ponasanju zbog toga.

Da oni sad recimo dodju na bazen i traze od nas da se obucemo jer ne mogu klanjati dok smo mi okolo polugoli, da traze da mora biti tisina da ne smijemo pricati, da u kaficima gase muziku jer ih ometa, to bi vec bila druga prica, ali nisam cuo za taj slucaj.

Ja to nisam primijetio ni u Italiji ni Spaniji. Inace, engleski je danas postao neki univerzalni standard, ocekivano je da svako ko radi sa turistima zna koliko toliko engleskog, pa ne mislim da je to prilagodjavanje. Prilagodjavanje bi po meni bilo da zbog onih koji dolaze kod tebe ucis njegov jezik.
Idiotizam su mi recimo kod nas oni natpisi na arapskom.
1Dante1

#41264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Ateista wrote: 15/08/2025 13:06 Stvar je u tome sto njihovo klanjanje mene ne dotice ni na koji nacin i ja ne moram nista da mijenjam u svom ponasanju zbog toga.
Da li bi te doticali klecavci oko tebe dok se kupas?
Hakiz

#41265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 15/08/2025 13:06

Ne znam sta tebi znaci prilagodjavanje, ali meni je to kada ja pocnem nesto da radim zbog nekog, to ni ja ne podrzavam. Ne pada mi napamet da ja prilagodjavam svoje ponasnje zbog nekog ko je dosao ovdje kao gost.
Stvar je u tome sto njihovo klanjanje mene ne dotice ni na koji nacin i ja ne moram nista da mijenjam u svom ponasanju zbog toga.

Da oni sad recimo dodju na bazen i traze od nas da se obucemo jer ne mogu klanjati dok smo mi okolo polugoli, da traze da mora biti tisina da ne smijemo pricati, da u kaficima gase muziku jer ih ometa, to bi vec bila druga prica, ali nisam cuo za taj slucaj.

Ja to nisam primijetio ni u Italiji ni Spaniji. Inace, engleski je danas postao neki univerzalni standard, ocekivano je da svako ko radi sa turistima zna koliko toliko engleskog, pa ne mislim da je to prilagodjavanje. Prilagodjavanje bi po meni bilo da zbog onih koji dolaze kod tebe ucis njegov jezik.
U jednom trenutku je bazen na Otoci bio pod upravo tim pritiskom, ali je odbrana bila uspješna. Ironija je veća jer je bazen izgrađen prije džamije.

I kažu nema opasnosti od islamizacije. Nema dok je onih koji joj se uspješno suprotstavljaju, ne zbog toga što je ovdje (mnogi?) ne žele.

Ovo oko jezika. U Fethiyama je puno britanskih i turista i vlasnika nekretnina i onih koji ti žive, pa su čak cjenovnici u nekim restoranima izraženi u funtama. Slično je u Demreu, mjestu rada sv. Nikole, koji je važan Rusima, tu dolazi puno Rusa, pa je puno natpisa na prodavnicama na ruskom, ima cjenovnika u kojima pored turske lire piše cijena u rubljama.

Nije to samo na Ilidži :lol:
Vjecita_zavrzlama

#41266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Hakiz wrote: 15/08/2025 13:15

U jednom trenutku je bazen na Otoci bio pod upravo tim pritiskom, ali je odbrana bila uspješna. Ironija je veća jer je bazen izgrađen prije džamije.

I kažu nema opasnosti od islamizacije. Nema dok je onih koji joj se uspješno suprotstavljaju, ne zbog toga što je ovdje (mnogi?) ne žele.

Ovo oko jezika. U Fethiyama je puno britanskih i turista i vlasnika nekretnina i onih koji ti žive, pa su čak cjenovnici u nekim restoranima izraženi u funtama. Slično je u Demreu, mjestu rada sv. Nikole, koji je važan Rusima, tu dolazi puno Rusa, pa je puno natpisa na prodavnicama na ruskom, ima cjenovnika u kojima pored turske lire piše cijena u rubljama.

Pokusali su sta?
Iceplayer

#41267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Iceplayer »

Po Bosni se svako može srati, i šta da su ljudi otišli i klanjali, kakve to veze ima sa bilo čime u životu.

Neka svi iz Širokog dodju i mole se Bogu u Sarajevu, Tuzli, Bihaću... Kakve veze to ima sa bilo čime...
Vjecita_zavrzlama

#41268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Iceplayer wrote: 15/08/2025 13:25 Po Bosni se svako može srati, i šta da su ljudi otišli i klanjali, kakve to veze ima sa bilo čime u životu.

Neka svi iz Širokog dodju i mole se Bogu u Sarajevu, Tuzli, Bihaću... Kakve veze to ima sa bilo čime...
Pa poredjenje ti ne stoji.Problem je kad bi ispred BBI u Sarajevu doslo par njih da se krsti, reagovala bi policija.Reagovala bi pilicija i da dodju da klanjaju u sred Sarajva tako, dzaba sto su Bosnjaci vecina

To nije nas obicaj i postoji red ci pravilo
Vjecita_zavrzlama

#41269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Iceplayer wrote: 15/08/2025 13:25 Po Bosni se svako može srati, i šta da su ljudi otišli i klanjali, kakve to veze ima sa bilo čime u životu.

Pa poredjenje ti ne stoji.Problem je kad bi ispred BBI u Sarajevu doslo par njih da se krsti, reagovala bi policija.Reagovala bi pilicija i da dodju da klanjaju u sred Sarajva tako, dzaba sto su Bosnjaci vecina

Ateista

#41270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

1Dante1 wrote: 15/08/2025 13:09
Ateista wrote: 15/08/2025 13:06 Stvar je u tome sto njihovo klanjanje mene ne dotice ni na koji nacin i ja ne moram nista da mijenjam u svom ponasanju zbog toga.
Da li bi te doticali klecavci oko tebe dok se kupas?
Ne, zasto bi me doticali?
Oni svoj poso ja svoj.
Hakiz

#41271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/08/2025 13:23

Pokusali su sta?
Bile su izjave u nekim medijima kako, kada se od džamije pogleda prema bazenu, u bazenu se vide ljudi u kupaćim kostimima i da to smeta vjernike. Ali, brzo su ušutkani oni koji su ih davali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

siroki-brijeg-hiljadu-vjernika-slavi-veliku-gospu

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/991020/ ... liku-gospu

Jos jedna razlika
Kod katolika su vecina babe i djeca na molitvama
mishic

#41273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Napadači na "unitarizam" koji se pripisuje Bošnjacima ovako prolaze dok se bore za jednakopravnost koja im je uskraćena:

"DISKRIMINACIJA NAJBROJNIJEG NARODA: Direktorica ADS Anita Markić u Komisije većinom imenuje Hrvate i Srbe, od pet članova bude jedan Bošnjak"

"Prema procentima to izgleda ovako: 34,91 Hrvata, 33,77% Srba, 30,72 % Bošnjaka, 0,57 % Ostalih činilo je komisije za prijem državnih službenika i imenovanja rukovodećih državnih službenika."

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... ova_bude_j

Ovo je samo jedan od stotina primjera da je "napad najbolja odbrana" jer se Bošnjaci stalno optužuju i to sinhronizirano dok se kontinuirano zakidaju. Naravno krivica za ovo je prije svega na onima koji se busaju u prsa da predstavljaju Bošnjake i zastupaju njihove interese a u stvari tim interesima trguju i prodaju ih za svoje lične i stranačke dobiti.
Hakiz

#41274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/08/2025 13:28

Zašto bi "par" onih koji se krste ispred BBI bio razlog za intervenciju policije?

Zašto policija ne reaguje kada se iz kafana čoporativno krene ka stadionu? Ne organizovani, najavljeni, korte, nego nas 50 sjedi u kafani i krene ka stadionu. Ili se skupimo na nekom trgu, platou Skenedrije i slično nekoliko sati pred utakmicu, tu stojimo, opijamo, izvinjavam se "bodrimo" se itd. Tada 20 ili 50 ljudi nije razlog za razbijanje grupe, a 50 klanjača ili krstača jeste?

Ovdje vladaju dupli standardi i to je tako. Da nije tako, bili bi nam uređeniji, možda i bolji i sretniji, i društvo i država.
Last edited by Hakiz on 15/08/2025 13:43, edited 1 time in total.
Ateista

#41275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

To je vec konkretan primjer pokusaja nametanja necega i napada na sekularnu drzavu.
Cak i da je dzamija prije napravljena, ako bazen nije na imovini IZ vec pored, ako je to drzavno zemljiste ili privatno vlasnistvo investitora koji gradi bazen, IZ nema pravo da tu bilo sta namece i vrsi bilo kakve pritiske. Kao sto oni imaju pravo na svojoj imovini da izgrade dzamiju te vjernici da dolaze i upraznjavaju svoje vjerske slobode, tako i neko drugi ima pravo da izgradi bazen a kupaci imaju pravo slobodno da dolaze na bazen.

Znam da ima jos takvih primjera, nije Ilidza jedina, ali svejedno mi je to glupo i primjer je prilagodjavanja drugima.
Post Reply