Kakav je to nacizam bio u ŠB?BAK-eV wrote: ↑15/08/2025 11:58Kao prvo Musa je odradio odličnu stvar kad se sve sabere i oduzme.SpoilerShowLabirint wrote: ↑14/08/2025 23:28Iskren da ti budem oko tog presretanja veze nemam, nisam nigdje procitao a sve i da je bilo nije nikakvo iznenadjenje - tom plemenu je u krvi da uskace i presrece tako da nikakvo cudo. Ja ovdje samo zelim da potenciram da su kojekakve muse dio naseg drustva, sto samo po sebi nije problem dok ne postanu agresivni a oni nisu agresivni samo u ovom kontekstu vec ta tiha agresija kroz dzemate traje zadnjih 30 godina. I ne, nije mi normalno da neko klanja na livadi,uz cestu, u haustoru na utakmici... jednostavno jer za to ne postoje HIGIJENSKI uslovi a te selefijsko- talibanske metode nek praktikuju u Kandaharu ovdje mi nije normalno , bilo da je Ferhadija u pitanju ili ulica maksa luburica u listici.Prpa.ba wrote: ↑14/08/2025 22:57
Razuman komentar, ne vidim sto bi te bilo ko zbog njega etiketirao.
Reakcija Muse na verbalno nasilje nad muslimanima u ZHK je cisto dnevnopoliticka i u fazonu "drzite me da ga ne prebijem", a Boga moli da ga neko sprijeci. Medjutim, ovdje treba razdvojiti Musinu pojavu i fejsbuk politiku od cinjenice da se iz ZHK salje poruka mrznje prema Bosnjacima i muslimanima, da su radikalni krscani koji tamo borave pokazali i zelju da vaninstitucionalno djeluju presrecuci vozila na javnim putevima, i da nekad i serije ofirnih fejsbuk poteza mogu drustvenu diskusiju odvesti u nekom svom pravcu samo ako je tlo plodno. A postaje plodno.
Sad, zasto sve veci broj Bosnjaka pocinje makar stidljivo i verbalno podrzavati ovakav cak i povrsni konfrontacijski pristup, to je pitanje za vjerske i politicke elite u Bosnjaka.
Imamo "mi" itekako posla u vlastitim avlijama prije nego se pozabavimo susjedskim / komsijskim vrtovima/ dvoristima.
Prisilio medije da pišu o pravima muslimana.
Razotkrio nacizam u ŠB još jednom.
Pored Stoca stavio HDZ opet u fokus i otupio koliko toliko njihovo cinično lamentiranje o pravima Hrvata a oni gaze prava drugih.
Što se tiče klanjanja u parku ili pored ceste nekad se i to mora.
Ističe ti recimo vrijeme namaza i ima da klanjaš gdje si se zatekao.
Abdest možeš i tom prljavom zemljom uzeti u tom slučaju i zna se kako se to radi kad nema vode.
Generalno je Musa razotkrio sav jad i bijedu Bošnjaka koji se kunu u Bosnu i Hercegovinu, ljudska prava ali ne smiju van Republike Sarajevo ni prismrditi i traže da se šuti o srpskohrvatskom nacizmu.
Znaš li ti ikako šta je nacizam

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... ljena.html