sta ce ex da objasnjava?moonca wrote: ↑06/05/2020 12:56..sache ti ex.... i ostali gurmani odgovoriti- da je 'iz raja izashla'hadzinicasa wrote: ↑06/05/2020 12:51de ne bogohuli ti s vegetom. ko jos, a da imalo drzi do sebe i kuhanja, koristi vegetu!?
izbacena ima sigurno 15tak godina. sami otrov, koncentrati i emulgatori. sto je najgore kad stavis vegetu svako jelo ima isti smek.![]()
![]()
Koristim vegetu ali jako rijetko, dodam je ponekad ono izmedju prstiju kad nemam drugih zacina i jel to smrtni grijeh ? Imam ono malo pakovanje koje mi bude godinu i nerijetko je bacim jer je istekao rok upotrebe.
Koristim i puter kad pravim hranu sta sad?...zamisli monca nekad kad pecem meso dodam i kasiku svinjske masti...na lomacu me odmah
Mislim fino je probat neka nova jela, nove zacine al ogromna vecina nas malo starijh je odrasla na vegeti i jednostavnim stvarima......koliko puta smo kao djeca igrali lopte pa nam babe/nane samo namazu na vreo hljeb masti/masla i posoli/poseceri/stavi crvene paprike pa nastavi horgat do mraka...i evo nas zivi i zdravi.
Uostalom svi mi imamo drugacije ukuse, neko voli ljuto ( ja mogu ljutu kinesku hranu ali ne nasu domacu ?) neko ne, neko voli kad je jako slatko neko ne....neko koliander koristi meni kao da narenda kabasha....
Nesto mi sad pade na pamet svinjska mast, ja kad sam bio mali imao sam problem sa bronhitisom i mater mi je uvijek stavljala ,kad sam bio bolestan, na prsa "propranu" svinjsku mast koja je bila namazana na novine ?...to te ugrije zaspes ko beba i ujutro nema vise skripanja kad se dise al kasljes ko tuberan...isti taj recept je znala pravit u pola noci kad bi komsije muslimani dolazili da zatraze malo za njihovu djecu. U sustini guscija je bila najbolja al ko ce naci gusciju mast u sred noci u Sarajevu....
Danas mi stomak nesto nefercera...bit ce caj cijeli dan.....